Scudo Sports

Spor sonrası gelen aşırı açlık hissi

sabah kahvaltısı;
-1-2 su bardağı (artık sana kalmış porsiyonu) eti lifalif,yani yulaf ezmesi
-bu yulafı yumuşatacak kadar süt,1 bardak yeter heralde.ben 2 su bardağı yulafa yarım şişe günlük süt koyuyorum.
-toz tarçın
-fıstık ezmesi
-mevsim meyvesi rendesi,yada küp doğra nasıl istersen.(çilek yada muzla efsane olur,elma idare eder)
-kayısı,kuru üzüm,ceviz,badem vs. allah ne verdiyse kuruyemiş.
-hardcore abiler whey katabilir,tercihe göre.

bunları 1 kasede karman çorman edip sabah kaşıklıyoruz ve ,1,5-2 saat sonra basıyoruz pedala,bak gün boyu nasıl güç ve enerji veriyor,hemde saatlerce tok tutma garantisi :)

bisiklet sürerken de atıştırmalık elma ,muz vs. tercih edilir,yer fıstığı ,her tür kuruyemiş yenilebilir,hem hafiftir,hem tok tutar hem enerji verir.

Scudo
Kilo vermek için antrenmanlarınızı aerobik nabız bölgesinde uzun saatler bisiklet sürerek yapın. Kolay kolay acıkmazsınız. Ancak daha hızlı sürmeye çalışıp, nabzınızı anaerobik bölgeye taşırsanız, antrenman sonunda müthiş açlık çekersiniz; sonrasında yedikleriniz de bisiklette harcadığınız kaloriden fazla olur. Nabız ölçer yoksa eğer, rahat konuşabileceğiniz tempoda sürmek aerobik bölgede kalmanızı sağlar. Kardiyovasküler sporlar (koşu, yüzme, bisiklet) antrenman yapılırken yağ yakmanızı sağlar. Antrenman bitince yağ yakımı da hemen biter. Kaslarınıza yüklenecek ağırlık çalışması, vb. crossfit çalışmalar, antrenman sonrasında da uzun süre yağ yakmanızı sağlar. Haftada bir veya iki gün 30 dk.'lık güç antrenmanları faydalı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Glikojen depolarının bosalmasi ile yüksek derece açlık hissi çok normal. Antrenman günü öncesi akşam bol bol makarna tüketmeye çalışın. Karbonhidrat desteği çok önemli. Antrenman esnasında muzu kesinlikle eksin etmeyin. Bunu badem kuru kayısı vs destekleyebilirsiniz.

Bende benzer durum oluyor ama spordan sonra değilde birkaç günlük peryotlarda kendini hissettiriyor.O zamanlarda normalde tüketeceğim gıdalardan çok fazlasını tüketebiliyorum. Misal, bir keresinde çift dürüm gömmüştüm. :D

Geri