@ulasbul
Evet buna net bir cevap alabilsek iyi olacak ben de çok merak ediyorum? Açıkçası benim Aktifpedal'ın bisiklet servisinden biraz şüphem var. Bazen ufak tefek ayarlamalar (vites ayarı, fren ayarı, ıvır zıvır vida sıkma) yaptırıyorum ve bunlar için herhangi bir ücret ödemedim. Ancak bir keresinde ilk kez genel bakıma götürdüm bu seferlik bizden olsun dediler. Hani bildiğim kadarıyla ilk bakımlar hep ücretsizdir. Acaba bu politikayı mı değiştirdiler?
Başka biri bisikletçide, ismini şimdi vermeyeyim ama bilen bilir Göztepe İstasyon Caddesi üzerinde. Kız arkadaşım bisikletini oradan almıştı. Onun bisikletinin fren ayarı için gittiğimizde bisikletimden gelen seslerden bahsetmiştim. 5-10 dk sürdü sürmedi, sele borusu yağlandı falan filan. Bir daha da uzun süre ses mes duymadım. Ama bunun için aktifpedal'a gittiğimde sesin nereden geldiğini dahi bulamadılar. Oysa ki diğer yerde bu problemi bulmak en fazla 10 saniye sürdü. Kısacası sele borusuna kaçan basit bir toz problemiydi.
Kesinlikle Aktifpedal'ı kötülemek istemem. Çünkü çoğu kez bir sürü şey ya da alışveriş için gittim. Genel olarak bir memnuniyetsizliğim olmadı. Ancak servis konusunda daha iyi olabilirler. Hani servis ne kadar kapsamlı ve ne kadar iyi olmalı bunu tartışmak lazım. Ben mesela bisikletimi götürüp özel olarak bir şikayetim varsa oraya bakılması için söylerim. Ama yağlanma, ayar gibi konuları bisikleti götürünce genel olarak göz atar mısınız dediğim zaman lastik havasından zincir yağına kadar göz atılması doğru olur diye düşünüyorum. Birkaç kez kontrol edilmediğini gözlemledim. Yani zincir yağı gibi basit bir konunun gözden kaçması pek hoş değil.