Scudo Sports

Specialized vs. Trek

ugur4

Üye
Tepki
32
selam arkadaşlar Specıalızed in en alt sınıfıyla yani 2009 modeliyle trek 3900 2008 model arasında kaldım..Specıalızed 550 tl terk 2008 ise 400tl hangisini alsam uygun olur..

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Scudo
markaları yazmışsınız iyi güzel de model oalrak da yazsaydınız daha iyi sonuç alırdınız çünkü biliyorsunuz bir markanın onlarca modeli olabilir . . .

Specialized en azından tayvanda yapıyor. Trek gibi hindistanda üretilmiyor en azından

@Hasan Çağri

Bence nerede üretildiği değil ne kalitede üretildiği önemli :in:

• Beğen
Tepkiler: Deniz Baran
@kartal erdoğan

Donanım eskidiği zamanda kadrosu kötü olan elinizde kalsın sonra...

@Ezel

Hindistan şuanda dünyada üretim kalitesinin en düşük ve ucuz olduğu ülke...

@Hasan Çağri

Çin'de bir zaman önce öyleydi ama yaptığı işlerde kaliteyi artdırıyor

@gökhan aksoy

sp den ne konuda şikayetçisiniz bizimle paylaşmanız mümkün mü acaba sp almayı düşünenlere de yol göstermiş olursunuz

@ozan erdem

sp karbon epic marathon kullanıyorum marka olarak bir şikayetim yok, mükemmel bir bisiklet; fakat satış sonrası tam destek almak istiyorsan kesinlikle Bahar bisiklet (TREK) diyorum. garanti kapsamına girmeyecek her türlü bakım ve ihtiyaçlarım için sp kullanıcısı olarak treke gidiyorum. hizmet ve ilgi üst noktada ve bunlar için ücret ödemiyorum.
Aktif Pedal da (sp) ise ilk bakım hariç bu hizmetler için para ödemek durumundasınız.

@Hasan Çağri
Yani gerçekten, konuşacak hiç bir şey mi kalmadı da, kadroyu üretim yerine göre eleştiriyoruz. Bahsedilen marka da Trek ya. Biraz da dengeli eleştirmek lazım bence.

@Hasan Çağri

bahsettiğinz Hindistan üretimli kadrolardan acaba kullandınızmı? birde şuanki durum nedir,Trek hala Hindistan'ımı tercih ediyor biraz bilgi verebilirmisiniz.

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
trekın faturası duruyosa trek al ama 3degılde 4 serısı bul bence kolay modıfıye edebılırsın ılerde

Bende hem Trek 6300 var hemde 4500 var ikisinin üzerinde de Çin üretimi olduğu yazıyor. Acaba hindistanda üretilen modeller hangileri onları bilmek lazım. Bu arada Trek ve Giant aynı fabrikada üretiliyor ama fabrika Giant ın :)

@gökhan aksoy

Acaba cevabınızı açar mısınız?
Aktif pedal artık küçük onarımları ücretsiz mi yapmaya başladı yoksa trek mi ücret
almaya başladı?
Teşekkürler.

@ulasbul

Evet buna net bir cevap alabilsek iyi olacak ben de çok merak ediyorum? Açıkçası benim Aktifpedal'ın bisiklet servisinden biraz şüphem var. Bazen ufak tefek ayarlamalar (vites ayarı, fren ayarı, ıvır zıvır vida sıkma) yaptırıyorum ve bunlar için herhangi bir ücret ödemedim. Ancak bir keresinde ilk kez genel bakıma götürdüm bu seferlik bizden olsun dediler. Hani bildiğim kadarıyla ilk bakımlar hep ücretsizdir. Acaba bu politikayı mı değiştirdiler?

Başka biri bisikletçide, ismini şimdi vermeyeyim ama bilen bilir Göztepe İstasyon Caddesi üzerinde. Kız arkadaşım bisikletini oradan almıştı. Onun bisikletinin fren ayarı için gittiğimizde bisikletimden gelen seslerden bahsetmiştim. 5-10 dk sürdü sürmedi, sele borusu yağlandı falan filan. Bir daha da uzun süre ses mes duymadım. Ama bunun için aktifpedal'a gittiğimde sesin nereden geldiğini dahi bulamadılar. Oysa ki diğer yerde bu problemi bulmak en fazla 10 saniye sürdü. Kısacası sele borusuna kaçan basit bir toz problemiydi.

Kesinlikle Aktifpedal'ı kötülemek istemem. Çünkü çoğu kez bir sürü şey ya da alışveriş için gittim. Genel olarak bir memnuniyetsizliğim olmadı. Ancak servis konusunda daha iyi olabilirler. Hani servis ne kadar kapsamlı ve ne kadar iyi olmalı bunu tartışmak lazım. Ben mesela bisikletimi götürüp özel olarak bir şikayetim varsa oraya bakılması için söylerim. Ama yağlanma, ayar gibi konuları bisikleti götürünce genel olarak göz atar mısınız dediğim zaman lastik havasından zincir yağına kadar göz atılması doğru olur diye düşünüyorum. Birkaç kez kontrol edilmediğini gözlemledim. Yani zincir yağı gibi basit bir konunun gözden kaçması pek hoş değil.

Geri