Scudo Sports

Specialized Venge Pro 2014

tesekkur ederim, sagolun arkadaslar.

z. usta,

hocam sanirim 3000km kusur olmustur. asiri bozuk yollara girmedim, ama tabii ki cukura, az da olsa bozuk yollara girdigim oldu. ama kesinlikle yollarin kotu olmasina baglamiyorum ben bunu. demis oldugum gibi; catlaklar tam baski noktalarinin fazla oldugu yerde ortaya cikti. masada da var, resmini eklemistim ama cikmamis. ben esnemeye bagli boya catlagi oldugunu dusunmustum, demek ki oyle degilmis. acikcasi yeni gelecek olan kadroda da aynisi olur mu acaba diye dusunmuyor degilim.

bakalim. herseyin hayirlisi olur insallah.

Scudo
@Ali Uzel

Evet, Columbus borular ile yapılmış harika bir "çelik" kadro gerçekten.

@Ali Demir

Bir sorum olacak. Spacerların altındaki kapak kadroya mı oturuyor? Merak ettim çünkü Tarmac kadrolarda bu toz kapağı direkt rulmanın üstüne basıyor ve kadro ile arasında yarım mm kadar boşluk kalıyor. Rulman da alın borusunun içindeki metal çanağa yerleştirilmiş. Bu yüzden fotoğraftaki gibi bir durum olması zor gözüküyor. Venge kadroda bu kapağın şekli oldukça farklı. Direkt olarak karbon alın borusunun üst noktasına mı baskı yapıyor bu kapak?

Gidonu carbona,bandınıda roubaix sargısına değiştirirsen bi nebze titreşimleri kompanze eder diye düşünüyorum(alın borusunun sağlığı açısından).Alın borusunda roubaixlerdeki gibi konkavite yok zannedersem.

Berk bey,

o kapak çok basit, kolayca kırılabilen gibi duran, dediğiniz gibi toz kapağı gibi bir şey. görüntü yani :) direk alın borusuna baskı yapmıyor .

özcan bey,

karbon gidon seçimi biraz tehlikeli geliyor bana. olası bir kazada hasar tespiti de yapmak zorlaşıyor. düştüğümüzde ilk evvela gidon yere çarpıp hasar alıyor. çok daha rijit, taş gibi alüminyum gidonlar var. karbon gidonlara nispeten ucuz da. Ertuğrul mengi kardeşimde var böylesi :)

tabii titreşim konusunda haklısınız, teşekkür ederim.

Çok güzel bir bisiklet. Güle güle binmen dileklerimle..

Çok beğendim..:in:

Güzel bisiklet güle güle kullanın. Ama bence çatlaklar boya çatlağı gibi. Bu bisikletler öyle mıcır asfasltta yada bozuk yolda bu şekilde çatlayacak kadar narin şeyler değiller bence. Ben bisikletimi her türlü yolda (tabiki arazi değil) hakkını vermeye çalışıyorum ama banamısın demiyor. Specializedlerde garanti işine epey dikkat ediyorlar ama biraz fazlamı sorun çıkıyor yoksa piyasada çok olduklarındanmı öyle?

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
iyi temenniniz icin tesekkur ederim Ozgur hocam:)

Yucel bey, cok haklisiniz. ben de sizin gibi dusunuyorum. bozuk yol yuzunden catlayacaksa isimiz var, kii istanbul da kadrolari catlatacak kadar bozuk yollar yok. iyi seviyede.

bence specialized kadrolarinda kronik sorunlar yok, fatih kardesimle benim olay ust uste gelince oyle bir intiba olustu. tabii fabrika cikisli problemler olabiliyor, o da bana denk geldi demek ki. hayirlisi olsun. en azindan musterilerini magdur etmiyorlar, hakikaten bu cok onemli. buyuk marka boyle olunuyor.

Boya konusnda sorun gördüğüm başka bir venge :eek:, mağdur etmiyor firma ama bu kalitedeki bir bisiklette bunun olması da hoş değil doğrusu. Nazar boncuğu olsun sonraki kadronuza, sağ salim binmeniz dileğiyle harika bir bisiklet:in:

Ali hocam,

XRS 030 ile Venge arasında ki esneme farkını anlatabilir misiniz?
Nasıl bir fark oluşturdu?

şunlar çok açık önde dediğiniz neler var? Alu ile Karbon arasında

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
ebubekir, sagol kardesim. Allah sana da nasip eder insallah :)

valla aslinda yaza dogru 50mm karbon cosmic dusunuyorum ama, campagnolo jantlardan da cok memnunum. dayanikli, esnemeyen, akordu kolay kolay bozulmayan tas gibi bir jant. :)

huseyin kardesim;

soyle diyim, pedala kuvvet verdigin anda gucun yola aktarildiginin cok cok farkina variyorsun. aralarinda boyle bir fark var. ama xrs030'da gayet iyi bir kadroydu, goruntusu disinda tabii:p rijitlik olarak yabana atilacak bir kadro degil.

venge aero bir kadro oldugu icin, duz yolda yag gibi akiyor. vermis oldugu his bambaska, cok keyif veren bir surusu var. tirmanis kadrosu olmamasina ragmen yokuslarda da cok basarili. uludaga cikarken bunu daha da iyi anladim. kisacasi sarfetmis oldugum gucun bosa gitmedigini, kadronun ani tepkiler verdigini soyleyebilirim. siz ne derseniz onu yapiyor. esniycem, gitmem artik bosuna ugrasma demiyor :) insallah tum bisiklet seven kardeslerim istedigi, hayallerini susledigi bisikletin sahibi olurlar.

güle güle kullanın sadece kadrosu için bisiklet alınır...

Alı abı bısıkletın bozuk zemınlerde verdıgı hıssıyatı nasıl ? Darbelerı emme konusunda kalıtelı bır aluyla arasında çok fark var mıdır?

Bir tur alırım abi.... :)

simdi ebubekir, kadro aslinda cok sert. buna ragmen yoldaki titresimleri emiyor tabiiki. ama ben de yolu hissetmeyi seven bir adamim. bu yuzden aluminyum kadrolar da cok hosuma gidiyor.

Berke 1 hafta once seni yine ortakoy cevrelerinde gordum. sahil kenarinda suruyordun, bagirdim yine ama trafikte duymak zor:)
insallah bir sonraki bagirmami duyarsin, ben de senin carraroyla bir tur atarim :)

@Ali Demir

Abi bu sefer yanlış görmüşsün 2 haftadır çıkmıyorum kötü hava ve sınav maratonundan dolayı. :)

Abi set"red"mi "rival"mi.Bu arada makina mükemmel güle güle kullan.

@Selman Tuncer

Ben cevap vereyim. Ali şimdi işte :) Yeni set sram force 22.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@özcan yılmaz

gidonun karbona ve sargının roube ye çevrilmesinin kullanıcıya faydalı olabilir ama alın borusuna nasıl bir faydası olacak pek anlayamadım?

Geri