Scudo Sports

Specialized Türkiye'nin Şark Kurnazlığı

@Yağız Gökmen

Devlet aşırı vergi alıyor. Kdv, ötv, gelir vergisi ıvır zıvır. Firma da bunu tüketiciye yansıtıyor. Çarklar acımasızca döndüğü için maalesef kendisi de bu tarz kurnazlıklar yapabiliyor. Alacağımız yol çok fazla. Eğitim-öğretim ve kültür seviyemizi yükseltmemiz lazım. Ama 946tl asgari ücretle bu iş olmaz. Bu halk da hakkını aramaz. Önüne koyulana razı olur. Velhasıl bu işler memleketimizde zor hatta imkansız :)

Yurtdışından aldığım için son derece memnunum. ''Abicim bunun maliyeti bu sana şu olur, bugün git yarın gel, yan yattı çamura battı'' gibi laubali durumlarla karşılaşmıyorum en azından. Hepsini geçtim bu ötv nedir arkadaş ya. 99 depreminde yaraları sarmak için bir yıl için alınacak dediler, yerleşti kaldı. Üstüne bi de belli aralıklarla zam da yapılıyor bu vergiye. Bir Allahın kulu daa sormaz mı arkadaş niye kalmıyor hala diye :) Yeminle koyundan farkımız yok.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Scudo
Konuyla ilgili geçen hafta mağazaya mail attım. Zaten kurların yükseldiğini ve alacağımız bisikletlere yansıdığını bir de ayrıca dolara çevirirken daha da yükseltmenin doğru olmadığını yazdım. İlgilendiler. Hemen mailime cevap yazdılar. Daha önceki € bedeline yaklaşacak şekilde indirim yapabiliriz dediler. Bu şekilde gidip mağaza da pazarlık yapılırsa daha uygun fiyata alınabilir. Ancak 2014 bisikletlere de aynı şekilde zam yapılması gerçekten benim de canımı sıktı.

• Beğen
Tepkiler: Önder Bahadır
@avanak_abdi

:) köprü gibi zamanın malum başbakanı köprü parasını çıkarsın bedava olacak demesi şehrin içinde ümraniye de gişelerde para almaları gibi saçma sapan şeyler yönetim yalnış herşeyden önce maalesef halk cahil konuyu siyasetten uzaklaştırıp aslında işin özetini Harun Bey söylemiş biz burda istediğimiz kadar konuşalım

@Harun Sayı

şöyle bir müşteri profili olduktan sonra biz ne setlerimizi nede lastiklerimizi 1 kuruş ucuza alırız

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@murat serbet
O durum değimez hocam. farklı bir firmanın sitesine bakıyordum geçen gün. Salcano Assos 40 yada 45ti sanırım, geçen sene 3100tl gibi bir fiyatı vardı. İndirimli diye belirtilmiş. Fiyatı 2800TL civarı :) İmkan olsa adamlar on yıl öncesinin bisikletlerini stoklayıp hemen hemen aynı paraya satacaklar.

O satın alma fiyatlarının içinde garanti parkındaki ürünlerin olası arıza bedelleri bile var. Her defasında ürün maliyeti bu tip ekstralarla revize edilir. Ürünün maliyetinden ve satış karından hariç birbirimizin servis, garanti süresi arızaları gibi bedellerini de yeni bir şey alırken peşinen ödüyoruz fark etmeden. Çalıştığım beyaz eşya sektöründe bu şekilde. Diğer tüm ticari kalemlerin de bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Varsa yoksa şirketin karlılığı esas olduğu için her şey tüketiciye yükleniyor.

1 ay önce aldığım 2013 sirrus elite 1800 tl idi. Şu an 2140 tl. Edilen karı siz düşününün. Aradaki fark sadece kur yükselişi değil malesef. Artık almıyorum aktifpedaldan

Bana da bilgilendirme maili geldi firmadan. Gerekçe "Siz müşterilerimize daha iyi ve uygun fiyatlarla hizmet verebilmek için fiyatlarımız Euro'dan Dolar'a dönüştürülecek..."
Bende bir sirrus bir de allez var euro ile alınmış. Demek zamanında kötü hizmet almışız, hizmetin hası dolarla oluyormuş :)

Pasaport ile örnek verelim bu konuya İsvicre de asgari ücret 3 bin euro, bizde ise 300 , pasaport konusunda dünya da bizden pahalisini alan başka ülke yok, 5 yıllık 10 yıllık alıyorsunuz diye insanı kekliyor bu devlet ,pasaportu 50 liraya veren ülke de var hemde fakir afrika ülkesi, bizim devlet halkı sömürüyor kimse farkında değil zenginden vergi almıyor halktan alıyor. Gerisini siz düşünün

Şu bir avuç insanı cogaltmadan ve daha fazla mağaza açılmasını sağlamadan yani rekabeti artırmadan yapacak birşey yok, gelsin castelli, endura gelsin colnago,look, pinarello o zaman görürüz bu beyefendileri.

@rahmi kocaman
Bence cümleyi yanlış kurmuşlar.
''Siz müşterilerimize daha büyük ve sivri kazıklarla hizmet verebilmek için fiyatlarımıza Euro'dan Dolar'a dönüştürülecek'' demek istemişlerdir.

Kur farkından dolayı arkayı sağlama almak için sürekli birşeyleri değiştiren firmalarda suç yok. Buna rağmen hala bu tip firmalara para kazandıranlarda suç vardır. Seni-beni enayi yerine koymak isteyen mağazalar adam gibi boykot edilirse bakın bakalım aynı uyanıklığı bir daha yapıyor mu? Ama nerdeee? 3 gün sonra birileri burada konu açıp ''yeni Speşilayzt aldım, bunlar da fotolarııı'' diye süslü püslü yazılar yazacaktır...

Tepki koyuyorlar,Israil Filistin'e saldirinca Coca Cola yerine Pepsi aliyorlar ya :D :D

@Hasan SAYLIK
Yeni nüfus cüzdanina 40tl mi istemislerdi ? Tepki artinca 10tl ye düsürme nezaketini gösterdi padisahimiz :D

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
Tam bir şark kurnazlığı. Yarın Euro yükselsin fiyatları aynen euroya çevirir bunlar.

Specialized'i beğendiğim halde fiyat politikasından ötürü Aktifpedal'dan bugüne değin bir parça malzeme almışlığım yoktur.
Görünüşe göre bundan sonrada olmayacak...

• Beğen
Tepkiler: Önder Bahadır
Specialized yapar da Trek bakar mı? Euro üzerinden %15 de Trek zam yapmış.Hayırlı olsun.

döviz yükselince zamlanan tek şey bisiklet fiyatları olsa keşke.. dışardan okuyan biri de diyecek ki "vay be adamların herşeyi tastamam bi bisikletleri eksik" :D

güzel tespit.

@Önder Küçükyazıcı

Hep bisiklet konuşacak değiliz ya gündemde neticede bizim gündemimiz :)

@Onur YCL
Yapmayız efendim yapmayız.

mağazanın ticari cinlikler yapma hakkı var. müşteri olarak bundan şikayetçiyseniz mağazayı bu konuda uyarabilirsiniz. ben yaptım oldu diyorsa siz de sıkıntınızı dile getirmiş olursunuz. mağazayı internetten ucuza alacağınız ürünleri denemek için kullanabilirsiniz. istedikleri kadar snob bir tavır takınsınlar kıran kırana pazarlıklara girişebilirsiniz. emin olun bu tür hamlelere girişen ticari işletmeler çok az karşılıkla cebinizden en fazla parayı sökmeye ve çalışanlarına yasal sınırın izin verdiği en alt seviyede ödeme yapmaya ve ihtiyacından daha az personeli işe alıp tasarruf etmeye çalışmaktadır. müşteri olarak karşınıza çıktıklarında o cool ve uzlaşmaz tavırlardan ne kadar uzak olduklarını görürsünüz. neticede serbest piyasa. her firma itibar sahibi olmak ve bunun konuşulmasını ister. siz de olumsuz gördüğünüz noktaları insanlarla paylaşarak tüccarın hak ettiği itibarı kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Ne demişlerdi; "doların yükselişi kamuyu ve hane halkını etkilemiyor" muydu?

Geri