Specialized Türkiye'nin Şark Kurnazlığı

Tepki
50
İsim
ÖNDER
Bisiklet
Trek
Specialized marka bisikletler Euro kuru ile satılırken şimdi dolar kuru ile üstelikte zamlanarak satılmaya başlanmış.Sirrus Elite disk 1050 euro dan (1050*2800=2950TL) 1300 dolara (1300*2450=3185 TL) çıkmış.
Diğer bütün modellere de %10 civarında zam gelmiş.Şimdi bu fırsatçılık değil de nedir?

Scudo

Cenk_

Aktif Üye
Tepki
143
Bisiklet
Salcano
Şu bir gerçekki neredeyse firmaların çoğu indirim var dediklerinde bile yine kazanç sağlıyorlar.
Ürün indirimden önce 180 TL ye satılıyormuşda indirimle 90 TL ye düşmüş vs..
Demekki zaten 70 liralık bi ürünü sen 180 liraya satıyormuşsun.
BU YÜZDEN FİRMALAR GÜN GEÇTİKCE ZENGİNLİKLERİNE ZENGİNLİK KATIYORLAR.
Daha çok işci çalıştırmak için değil, paralarına para katmak için yeni yerler açıyorlar.
Yani kısacası Fırsatcılığın her zaman daniskasını yapıyorlar.
Mecbur kalmadıkca Arkadaşında belirttiği gibi almayın.

VolkanS

Daimi Üye
Tepki
120
Bisiklet
Ghost
@avanak_abdi
+1 Birde ellerinde kur yüksekken aldıkları ürünler varsa, ondan zam yapmışta olabilirler, onun yerine ikame ürünler tercih edilebilir.

@Cenk_
İş tutulursa ticarette güzel kazanç var, yıllardır zihinlerimize memur olunmalı mantığı işlendiği için biz bunu kaçırıyoruz.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Bizler potansiyel müşteri olduğumuz için haliyle isyanlardayız. Ama 10dk durup kendinizi Specialized Türkiye olarak düşünün. Yani o konumda olsanız aynısını bana göre siz de yaparsınız.

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
384
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@Onur YCL

Kesinlike katılıyorum. Ama genede hiç hoş değil

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Aynı durumu bende farkettim fakat serbest piyasa yorum yapsak da ister alın ister almayın derler. Dosdoğru kurumsal bir şirket yok ki başka Türkiye de ürün çeşitliliği açısından en iyi şirket aktif pedal, her renk her beden her mevsim kıyafet, kask, ayakkabı geliyor. Diğer mağaza,sitelerde ya ayakkabı yok, ya da kıyafet eksik, fakat aktif pedal her şeyi ile büsbütün bu işi profesyonel yapan bir şirket. Ama bu doların artışı ve artmakta olması ile yapılan zamlar gerçekten hiç ahlaklı değil. Kıyafet konusunda sizlerin düşüncesini bilmem ama Castelli, Sportful,POC, Craft,Endura gibi markalar gelmedikçe ya da ürün çeşitliliği olmadıkça piyasa da bir rahatlama olmayacaktır. Örnek olarak Delta bisiklet soruyoruz başka marka gelecek mi yok sadece Nothwave var giriyorsun northwave sitesinde onlarca ürün varken Delta da 2-3 tayt var sonra kalitesi nedir, kumaşı nasıldır hep basit basit açıklanmış derin bir bilgi yok. O yüzden Aktif pedal da insanların kendine mahkum olduğunu az çok biliyor ve bunu kullanıyor.
Zaten bisiklet camiası olarak bir avuç insanız kimisi yurtdışıdan alıyor, kimisi akrabasına ona buna getirtiyor ki bende öyle yapıyorum, yurtdışına gidenler ordan alıp geliyor hal böyle olunca adamlarda sürümden kazanamayınca fiyatları artıyor.
Koskoca Türkiye de Pinarello satışı hala yok, fakat İstanbul kadar Yunanistan da 5-6 tane bayii gözüküyor yani halkın spora olan açlığı, sporu bir yaşam şekline getirmesi lazım ki spor sektörü de bir yere gelebilsin. Birde bunu üstüne devletin her türlü sömürüsü eklenince (kdv,ötv,gümrük vs) insan çileden çıkıyor.

Yağız Gökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.854
İsim
Yağız GÖKMEN
Bisiklet
Focus
Serbest piyasa kesinlikle katılıyorum herkes istediği fiyata ürününü satar ama 'almazsın olur biter' mantığı 'yaa nolcak ben hep 50 liralık yakıt alıyorum' mantığı ile aynıdır.bisikletçilerde haklı bizde haklıyız onlar pahalı satıyor biz almıyoruz yurtdışına yöneliyoruz açıkçası bu durum nereye gidecek hiç birimiz bilmiyoruz

• Beğen
Tepkiler: Önder Bahadır

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
324
Bisiklet
Specialized
@Onur YCL

Farklı bir konu olsa misal süpermarket vs tamam derim. Ürün fazla, arada kaynar gider vs. Ancak satılan bisiklet ve zaten meraklısı, hedef kitlesi bir avuç insan. Bir yerde indirim oluyor, kısa zaman içinde nasıl da yayılıyor. Hal böyleyken bu kurnazlık tutmaz.

Şöyle bir açıklama yapılsa zamdan önce anlarım: ''Dövizdeki ani yükselişler maliyetlerimizi olumsuz etkilemiştir. Bu anlamda şu tarihten itibaren fiyatlarımıza bu maliyeti yansıtmak zorunda olduğumuzu belirtir, siz değerli müşterilerimizden özür dileriz.'' Ne zaman tam hatırlamıyorum temizmama.com'dan bu tarz bir mail, cep telefonu mesajı aldım. Ayrıca sitelerinde de görünür bir şekilde bu yazıyordu. Ancak kimse bana fiyatlandırmanın eskisi gibi € yerine $ ile olmasının mantıklı bir tarafını anlatmasın. Bu tamamen karşısındakini mal yerine koymaktır. Demekki yarın arap riyalı değerli konuma gelse fiyatlandırmayı ona göre yapacaklar :mad:

Primattan Geldim

Forum Demirbaşı
Tepki
389
İsim
Onur G.
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Ben bunlardan ziyade büyük indirim yapan firmalara uyuz oluyorum.Indirimden önce alanlari mal yerine koyuyolar resmen.Ben sahsen indirim haricinde bir sey almiyorum o yerlerden.

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.299
Bisiklet
Salcano
Kusura bakmayın ama ben esnaf olarak bu şekilde yapmıyorum. Yani specializedı satan firma her kim ise yaptığı şey gayri ahlakidir. Fırsatçılığa izin veren sistem olduğundan bunu gayri ahlaki olarak görmeyebilirsiniz. Gerçekte olan ise parayla para kazanmanın başka bir türüdür. Yani faizdir zannımca. Şimdi bu durumu kovalayan ve kullanan bir firmadan ahlak beklemeyeceksiniz. Varsa dirayetimiz, biz o ürünleri almayarak haddini bildireceğiz. Hoş 'para benim' diyen zihniyetler oldukça buda zor. O yüzden derler ki "balık baştan kokar" siz bunlara ne kadar fırsatçı derseniz deyin. Onlar kendi standartlarını korumak ve yükseltmek için sizin standartlarınıza göz koymak zorundalar.

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
324
Bisiklet
Specialized
@Yağız Gökmen

Kısmen katılıyorum. Biz tüketiciler bilinçli değiliz. Hakkımızı bilmiyoruz, aramıyoruz.

Kısmen katılmıyorum. Zamanında bebek katili Abdullah Öcalan'ı İtalya bize teslim etmedi. Türkiye'de çeşitli eylemler oldu, halk italyan mallarını meydanlarda yaktı, hükümetten kınama geldi, italyan malı tüketimi, ithalı azaldı. Aradan bir yıl geçtikten sonra (bebek katili yakalanmıştı) yine aynı İtalya başbakanı, ekonomik meseleleri konuşmak için Türkiye'ye geldi. Yani bir yerde tepkinizi koyarsanız elbet sonuç alınacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Arkadaşlar bunu sistemle ilişkilendiremeyiz İtalyanlar neden halan uzak doğunun üztünde fiyatla satıyor alan olmuyor mu yada az oluyor diye fiyat mı düşürüyorlar. Sorun da burda zaten esnaf kişiliğinde bitiyor. Ama yok seçenek yok her yerde mağazası olan kurumsal bir şirket yok başka, bisikeltin boyasında çatlaklar var diye sıfırını tekrar geriye veren bir şirket yani insanlar Specialized ı seviyor Aktif pedalı sevdiği için değil.

Yağız Gökmen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.854
İsim
Yağız GÖKMEN
Bisiklet
Focus
@avanak_abdi

aynen tepki koymak lazım kesinlikle katılıyorum ama buluşup bisikletçileri protesto edemiyceğimize göre sessiz protesto yapıp yurtdışına yöneliyoruz adamlarda ulan kira vergi stopaj elektrik çıkmıyor diyerek ten hangi döviz pahalı ise ona çeviriyorlar valla abi cidden bilmiyorum nasıl olacak bu işler şahsım adına konuşuyorum bisikletin vidasına kadar yurtdışından alıyorum mutlumuyum,değilim bizi yurtdışına mahkum edenler utansın diyelim

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
384
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@Hasan SAYLIK

Çok doğru bir tespit... Keşke devlet spor gibi alanlarda kdv gibi vergiler almasada insanlar daha çok spora teşvik etse.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Bahsi geçen firmanın İstanbul mağazasından 2 adet dış lastik satın almıştım. Fiyatlarının gereksiz pahalı olduğunu da onlara söylemiştim ama, beni mi dinleyecekler, aynı mantıkla devam ediliyor. Nasıl olduysa lastiklerin fiyatı yurt dışı sitelere çok yakın olduğu için yurt dışı ile uğraşmak istemedim.

Sırf üzerinde Specialized yazacak diye, bir forma'ya 150-200$ ben vermem. Yurt dışına yönelmek bana çok daha cazip geliyor ve öyle de yapıyorum.

Bu arada dikkat ettiyseniz, bu tarz pahalı ürün satan mağazaların çoğu, zengin kesimin oturduğu semtlere açılıyor!

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
12.194
Bisiklet
Specialized
Specialized Amerikan markası, bisikletler Taiwan'da üretiliyor. Şimdiye kadar ürünleri € cinsinden fiyatlandırıyor olmalarına anlam veremiyordum. Fakat birim değiştirirken çaktırmadan zam yapmalarının şark kurnazlığı olduğuna katılıyorum...

Asıl sorun Türkiye'de satılan bisikletlerin tamamına yakınının fiyatının € veya $ cinsinden olması. Anladığım kadarıyla firmalar borçlarının döviz, varlıklarının TL cinsinden olmasının yaratacağı kur riskine girmek istemedikleri için böyle yapılıyor. Bu durumda kur riski müşteriye yani bize aktarılmış oluyor. İyi de, ben Aktifpedal'dan veya Delta'dan zengin miyim ki riske ben giriyorum?

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.299
Bisiklet
Salcano
Firmalar kendilerini riske atmayı bırakın, gelecek 5 yılın planlı çalışmasını yapabilmek için kaynak toplama yoluna giderler. Yani bu fiyatlarda kar, masraf, işçilik vb. dışında etmenler var. Yapmayın ne olur, bu kadar masum görmeyin bunları. İstedikleri kadar ağlasınlar, hatta firmalar kapasın acımam. Ben burada vergilerimi ödemekten zor ayakta kalıyorum. Siz bu insanların normal yollarla vergi ödediklerini falan düşünüyorsunuz. Gidin bakın bakalım bu vb benzeri firmaların vergi levhalarında ne yazıyor ?

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Tepki
894
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Bunu yapan firmaların müşterileri hazır zaten, genelde cüzdanı dolu kişilere satış yaptıkları için gerisi onları ilgilendirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen