Scudo Sports

Specialized Tarmac Expert

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/556150_10151312875613772_170534652_n.jpg

Tubeless lastikler geldi. Montajı biraz sıkıntılı oldu ama, güzel oldu. Şu an aradığım bir tek karbon gidon kaldı. bununla beraber hiç bir eksik kalmıyor bisiklette.
Bundan sonra sadece keyfi değişikliklere gidebilirim. Neler mi olur bunlar;

130mm karbon gidon boğazı
Yeni bir aynakol
Look Keo 2 Max Carbon pedallar
Belki daha hafif bir sele borusu...

Scudo
Çok güzel duruyor Allah kaza bela vermesin bol pedallamalar dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Bulut Ağırdilli

Bence de çok güzel olurdu. Fakat durum şu ki ben bütün bisikleti öğrenci bütçesi ile topladım. Erasmustan ve devletten aldığım burslar, ailemden aldıklarımdan biriktirdiklerim. Bu durumda toplanan bir bisiklet için Dura-Ace ekipman biraz ekstra oluyor. Onun yerine daha iyi bir jant setine geçebilirim ayrıca, sürüşüme çok daha fazla etkisi olur :)

@Gökhan Toros

aklınızda herhangi bir jant seti varmı birde kalın profil bir jant bu bisikleti dahada havalı gösterecektir eminim

• Beğen
140 mm gidon boynu kullanıyorsunuz . İlginç geldi . Çok uzun gidon boyunları , maşa ekseninden uzaklaştırdığı için pek tavsiye edilmez . En ideali 100-110 mm diyorlar . Ne dersiniz ?

• Beğen
@Bulut Ağırdilli
Aklımda Dura-Ace C35 TL var fakat o kadar bütçe toparlamam çok çok zaman alır. Bulunduğum bölge nedeni ile 50mm ve üzeri kullanamıyorum. Hem çok yokuşlu hem de rüzgarlı...

@Cem Unden
O alt gövde/üst gövde oranı ile ilgili biraz. Benim kollarım da uzun olduğu için 130-140mm boğaz uygun oluyor. Eksenden uzaklaşmasının vs. herhangi bri sıkıntısı yok. Sonuçta dağ bisikleti değil, manevra yapmıyoruz. Gidonun biraz daha uzun dönmesi herhangi bir sorun yaratmıyor.
Kontrol konusunda da hiç bir sıkıntı yaratmıyor.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Cem Unden
Ben olsam seleyi biraz geriye cekip, 120 lik gidon boynu takardim. Tabii ki herkesin kendi secenegi. Ama 100 mm. gidon boynu uzun mesafe sürüsler icin asgari uzunluktur bence.

• Beğen
Çok ama çok beğendim, beyaz yol bisikletindeki favorim, şu anki bisikletim de beyaz doyamadım alsam yine beyaz alırım... Umarım bana da kısmet olur böyle kalitede bir bisiklet, paylaşım için de teşekkürler...

• Beğen
@Gökhan Toros O zaman ben özür dilerim. Boyunuz 1.90 a yakın, kadro da 60cm. civarında(58?-61?) galiba. O zaman 140 mm. olabilir. Biz uzaktan uzağa tabii ki bilemeyiz hangi ölçülerin gerektiğini.
Güle güle kullanın.
Tubeless lastikleri takarken zor oldu biraz demişsiniz. Ne gibi bir zorlukla karşılaştığınızı merak ettim! Biraz izah edebilirmisiniz?

@ihtiyar

Boyum 183. Kadro da 56cm kadro :)
Tubeless lastikler de diğer lastiklere göre çok daha sert. Yanakları çok daha zor oturuyor janta.

• Beğen
Specialized'ı fazla ağrlık takıntısı olmayan yani sağlam modeller üreten bir firma olarak görmüşümdür hep. Bu anlamda Tarmac'lar özellikle sizin tercihiniz gayet güzel. Yalnız alın borusu agresif pozisyonu sevenler için biraz uzun. Belki de bu yüzden 56cm. lik "slope" kadroya ve 14cm. lik boyun taktınız (ama bu kombinasyon sizin için biraz büyük olabilir mi ?)
Tubeless lastik çok iyi.. Bu lastikler sadece daha kaliteli ve performanslı sürüş sağlamıyor aynı zamanda patladığı zaman hayat kurtarabiliyor.. Ben de şu aralar tubeless destekli bir carbon clincher set için uzakdoğulu bir firma ile güreşiyorum :) bakalım galip gelirsem yakında elimde olacak..

@Güney Tuncer

Kaptan , Ben de bunu ima etmek istemiştim . Tabii tercih meselesi . Arkadaş , ihtiyar abiye biraz sert çıkınca uzatmayayım dedim :)

@Güney Tuncer

Evet, alın borusu biraz daha kısa olsa daha mutlu olurdum ben de. Fakat bunu 10 değil de 17 derecelik gidon boğazı ile giderebilirdim. Fakat memnunum yüksekliğinden.
14cm'lik gidon boğazı kullanma nedenim ise daha önce de yazdığım gibi kollarımın ve vücudumun üst kısmının vücuduma göreceli olarak daha uzun olması. Bunlar tamamen vücut oranları ile ilgili seçimler. 56cm kadroya 140mm boğaz olmaz diye bir şey söz konusu değil. 150mm gidon boğazı kullanan profesyonel sürücüler var.http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2011/04/10/1302468601160-1vjlxquyb3g12-670-75.jpg
Mesela Peter Sagan'ın kullandığı boğaz, 2011 Roubaix yarışından.

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2011/04/10/1302468601138-11sg8fyle0sao-670-70.jpg
Bu da başka bir açıdan. 150mm ve -17 derece açılı. Sagan ise benimle aynı boyda, az önce baktım. 183...

Bisikleti aldığımda 100mm boğaz vardı, daha sonra ise 120mm boğaz denedim. Fakat iki kombinasyonda da gidon bana yakın kalıyor ve kambur oturmama neden oluyor bisikleti sürerken. Elimde 140mm boğaz olduğu için onu kullanmaya başladım. Kullanmam gereken 130-140 arası normalde.
58cm kadroya geçersem de bisiklet komple bir kaç cm daha yukarı çıkıyor, gidon vs. olması gerekenden yukarıda oluyor. -17'lik bir boğaz ve gerekenden kısa bir sele borusu kullanmam gerekiyor.
Kısacası, benim vücuduma en uygun oran bu şekilde. 56cm kadro, 130-140mm -10 derece açılı gidon boğazı spacer kullanmadan en altta.

• Beğen
140mm tabiki takılabilir.. Kol boyu uzun ise yapacak başka da bişey yoktu zaten. (Hatta pro.ların arasında 170 lik boyun kullanan bir cengaver bile vardı.. :))
Yalnız boyun aşırı uzun olduğu zaman başka sıkıntılar baş gösterebiliyor (Mesela sprint sırasında arka tekerin havalanması gibi)
ve bu işlerin teknik boyutu da var tabi.
Söz konusu Sagan gibi bir adam ise, altına ne versen uçurur (kendisi dünyanın, tekniği en yüksek, yol bisikletçilerinden biri durumunda)

170 mm gidon boyun kullanan sporcu Ondřej Sosenka olmalı . Boyu 200 cm , aynakol ise 190 mm'ydi
http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2011/07/27/1312189373098-350mbrl93gef-670-70.jpg

@Cem Unden
Cem resimdeki arkadaş chris boardmandır yakin arkadaşımda olur kendisi :) pistte daha hızlı gidebilmek için denemediği pisiklet, boğaz, gidon , kadro, lastik vs kalmamıştır.
Gökhanda benim gibi üst tarafı uzun alt tarafı daha kısa bizim gibilere bir isim takarlar ama yazmim şimdi buraya :) benim boy : 188cm aynı sorunu bende yaşardım hatta 160mm kadar boğaz kullandığımı hatırlıyorum işyerimde kendime özel yapardım, aşağıdaki resimdeki boğaz ise 145mm dir boğaz yada gidon uzunlukları kesinlikle deneme yanılma yoluyla kişinin tercihine bırakılmalı yani 160cm lık 120 mm boğaz kullanan prolarda var 190 cm olup 100mm boğaz kullananda.
http://img651.imageshack.us/img651/4100/img160x.jpg

@Bülent ÖZER

Hocam valla ne diyorlar bilmiyorum ama ben maymuna benzetiyorum. Tamam bacaklar kısa değil ama kollar uzun falan böyle :D

@Bülent ÖZER

Evet , o resimdeki Boardman'mış . Karıştırmışım :) Aşağıdaki Sosenka

http://sosenka.cz/wp-content/uploads/2012/04/m09.jpg

@Gökhan Toros

Moğol tipi vücut yapısı . Türklerin çoğu bu tiptir zaten . Bisiklete için ideal vücut ise bence tam tersi . Uzun bacak ,nispeten daha kısa kollar :) Fabian Cancellara

http://michael.westapher.com/wp-content/uploads/2012/06/fabian_cancellara__1449256i1.jpeg

Geri