Scudo Sports

Specialized Tarmac Expert

Scudo
gökhan bey sizden bir ricam olacak, acaba selenizin ucundan yere doğru bir şakül sallayarak aynakolun merkezi ile arasındaki ölçüyü söyleyebilirmisiniz?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Cem Unden
Yok hocam, soğuklar kalmadı pek. Martın ilk haftası sezon açılış yarışı var. Onun dışında yollar falan temiz zaten, öyle bisiklet sürülemeyecek gibi değil. Sadece soğuk :)

@cparlakgul
Cengiz teşekkürler.

@ReşitÇağırgan
GoPro alacak bütçeyi toparlayamadım maalesef. Bakalım. Öyle çok ciddi videolar çekemem fakat telefon ile bişeyler denerim. Ara ara fotoğraflar da gelir tabii ki.

@yucel gulesenoglu
Bisiklet şu an çantada gördüğünüz gibi. Polonya'da kurduğum zaman bisikleti göndereceğim size istediğiniz ölçüyü :)

meleketin hali başka,yollar güzel görünüyor gökhan:) merak ettim mazur gör neden polonya eğitim için mi?

ilk fotoğraf süpermiş gökhan :) buralarda insanın sürdükçe süresi gelir :))

@cparlakgul
Yollar güzel ya. Özellikle yeni asfaltlanmış rotaları seçiyoruz.
Fakat bu aralar kötü hava. Kar yağdı 2 gün önce bayağı. Daha erimedi onlar. Bu gece -13 derece gibi görünüyor hava sıcaklığı (Mart ortası nasıl bir havaysa artık bu)
O nedenle ara vermek zorun kaldım.

@fatihaydın
Teşekkürler Fatih. Çok kullanılmayan, yeni yollar buralar. Geçen sene kötüydü asftal kalitesi oldukça. Benim dönüşüme yakın komple asfaltladılar. Muhteşem oldu. Çarşamba günkü yarış rotası buraya alındı ondan sonra.

gökhan,

türkiyeye dön de burada forumda arkadaşlarla da konuşalım bence bu tip yarış organizasyonları burada da yapılabilir.beykoz riva polonezköy tarafları bunun için müsait.çok güzel olur bu tip organizasyonlar burada da.

@fatihaydın

Aklımda var benmi de öyle bir şey organize etmek. Hatta gitmeseydim yapacaktım da.
Fakat benim aklımda Büyükçekmece çevresinde bir şeyler var. Orada bizim kullandığımız 2-3 rota var, oldukça az araba olan.
Uygun birşeyler ayarlayıp onu düşünüyorum açıkçası.

@Gökhan Toros

orası da olur farketmez.ben bilmediğim için sadece polonezi örnek verdim.neyse gel de artık bi organizasyon güzel olur.talep olur bence :)

böyle yolları görünce hep derin derin ahh çekmekten artık gerçekten sıkıldım şu belediyelere ben desem bilemiyorum ki çokmu zordur bir zift atıp üzerinden dozerle geçmek ?
bol pedallar devamını bekliyoruz

@Gökhan Toros

Sevgili Gökhan. Ben sana bu konuda uyari olarak yazdigimda kar yok seklinde yazdigini hatirliyorum. Asagi yukari ayni havalari yasiyoruz, 1-2 gün arayla. Gecen hafta hic antrenman yapamadim bisiklet üzerinde. Bugün yine 2 saat dayanabildim. 2 defa cigerleri üsüttüm bu kis. Senden foruma (sen diye yaziyorum, hosgör) mesaj gelmeyince hemen Crakow' un hava durumuna baktim ve sebebini gördüm. Neyse ki haftaya isiniyor ama yagis geliyor yagmur olarak. Bir iki gün daha disimizi sikacagiz. Gönlünü ferah tut. Hele yarislar konusunu hic kafana takma! Bir bisikletci dostumdan ögrendigim cok degerli sözü yaziyorum. " Her halükarda birisi daha hizlidir, bugün degilse yarin!"

@ihtiyar

Yok abi ne demek. Forumdan o kadar muhabbetimiz oldu, ki benden büyük birinin bana siz demesi (işin içinde rütbe yoksa) garip geliyor bana, kendimi rahat hissetmiyorum.

Hava konusu evet. Geçen sene Nisan başında kar yağmıştı. Bu sene öyle olmaz diye umuyorum ama, bakalım. Haftaya güzel olacak gibi hava. Geceleri değil fakat gündüzleri en azından.
Ciğer konusunda da, ben de neredeyse geldiğimden beri hastayım.
Söz de çok iyiymiş, teşekkürler paylaştığın için

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Havayı güzel bulunca geçen senenin eski yarış rotasına attım kendimi bi arkadaşla. Geze geze, fotoğraf çeke çeke, bir kere de kaybolarak bitirdik rotayı.
Oradan biraz fotoğraf atayım. Sürüş boyunca ortalama hava sıcaklığı 11 dereceydi (Garmin'in verisi)
228942_10151382400748772_45907465_n.jpg 487587_10151382401073772_1607848850_n.jpg 228953_10151382401413772_1882472485_n.jpg 481997_10151382401973772_1984144266_n.jpg 486465_10151382402223772_1531922867_n.jpg 228248_10151382402253772_398359306_n.jpg

Gökhan bey bisiklet size geldiğinde ağırlığı ne kadardı. Hangi parçaları, kaç lira harcayarak değiştirdiniz. Bu revizyon sonrası sürüşünüzde önemli bir değişiklik oldumu

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@cparlakgul

Müdür vize sorunun yoksa eğer atla gel. Kalacak yer kolay burada, misafir ederim seni.

@mehmetsunu

Merhaba
Bisiklet bana geldiği zaman sürüş ağırlığı 8400gr'dı.
Suluk kafesleri, km saati bağlantıları, pedallar vs. hepsi dahil.

Açıkçası tam olarak hatırlamıyorum ne kadar harcama yaptığımı, çünkü geneli parçaların takas ile geldi. Liste de tutmadım açıkçası fiyat adına.
Parçalardan en büyük farklılığı selede hissettim. Rahat etmeye başladım sürerken. Üzerinde gelen Mavic Ksyrium Equipe jant setini Türkiye'ye döndüğüm gibi sattığım için şu anki Ultegra 6700 set ile arasında ne kadar fark var bilmiyorum. Fakat ağırlık olarak 60-70gr kadar daha hafif bu set. Şu an titanyum mandal kullanmaya başladım, oradan da bi 50gr kazandım.
Fakat bundan önce kullandığım WH-R 550 set ile arasında çok büyük fark olduğunu söyleyebilirim. Enerji transferi konusunda çok çok başarılı.

6600SL kollardan 6700 kollara geçmem biraz işin görsel kısmı ile alakalıydı aslında. 6600SL kollardaki böcek anteni gibi gecen kabloları sevmediğim için bu kollara geçtim.
Yeni kollarda kullandığım teller ve dış kablolar oldukça kötü kalitede. Şu an bir gidon kovalıyorum. Eğer alırsam onu gidonla beraber değiştireceğim kabloları. O zaman objektif bir yorum yapabilirim sanırım kullanımı hakkında. Ağırlık olarak da yeni gidon ile bi 50gr kadar avantajım olacak.
Fakat ilk izlenimlerim;
Frenler oldukça iyi fakat vites geçişleri için butonlara daha fazla güç ile basmanız gerekiyor. Ayrıca eskisinde 3 diş yukarı atabilirken bunda 2 diş yukarı atabiliyoruz. O da bir eksi.
Grup değiştiriken de kollar, arka vites ve frenleri değiştirdim. Bana katkısı 30gr'dan az oldu.
Rubleyi sadece 28 dişe geçmek için değiştirdim. Oradan bi 15-20 gr avantajım oldu. Seleden 10-20gr, gidon boğazından 15-20gr, böyle böyle şu anki ağırlığı 8.09kg gibi bir şey benim tartımda.
Bir bisikletçiye gittiğimde daha hassas ve doğru ölçüm alırım. Şu an oldukça kötü hava burada, bisikleti temizledim, gömlek astım gidona :D

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
Hava güzeldi bugün.

2 Nisan...
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/32594_10151401240013772_1264234297_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
Sonunda havalar düzelmeye başladı.
Çarşamba - Perşembe çıkabildim bisikletle. Bugün dinlenme günüm. Yarın tekrar çıkacağım 60km civarı bir turla.
(link)
Bu linkten takip edebilirsiniz yaptığım idmanları.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/561323_10151415419598772_694134279_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/555996_10151415419563772_1738956005_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/77177_10151414353838772_412652511_n.jpg
Bu da ben

Geri