Scudo Sports

İnceleme Specialized Sirrus Elite

@ceku teşekkürler

@Fuubar aktif pedal haricinde satıcılar var, onlar da aktif pedal aracılığı ile satış yapıyorlar. kimi zaman buralarda daha ucuza bulunabiliyor ve pazarlık imkanı oluyor. aktif pedalda pek pazarlık payı yok. adamlar 2013 modeli bile neredeyse 2015 fiyatına satıyorlar. Yalnız servis anlamında aktif pedali tavsiye ederim. biraz pahallı ama daha fazla ilgileniyorlar. ben Ankara Erdoğanlardan aldım. arka aktarıcıyı değiştirmedim.

@Kuzey Ege

aynen katılıyorum, vites sistemi sürüşün belli anlarını etkiliyor. günlük kullanımda %5 - %10 u bulur mu bilmem ama kadro set, jant ve lastikler bütün sürüşü etkiliyor. tabii ki en alt seviye komponent almasınlar onlar da çok kötü oluyor.. ama ortalama bir şey sürüş zevkini bozmaz.

@baykuş97 bir daha amortisör de kullanmak istemem alu. maşa da. karbon bu iş için mükemmel. bu tarz bisiklet alacakların bütçesi varsa kesinlikle zorlayıp karbon maşa alsınlar. titreşim yorgunluğu kadar iğrenç bir yorgunluk olamaz..

Scudo
Merhaba,

@İbrahim A. Bey hayırlı olsun bisikletiniz, görünümü güzel bir makine, kilosu hakkında bilgi görmedim, gözümden kaçtıysa da kusura bakmayın. :)

güzel bisiklet ama çok pahalı bana göre.kazasız güzel sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
@İbrahim A. Siz ne zaman satin aldiniz acaba? Ben uzun zamandir erdoganlarin internet sitesini takip ediyorum disk modeli mevcut ama v fren modelinin uzun zamandir satisi yok. Acaba internet sitesinde olmayabilir mi?

Hayırlı olsun güle güle kullanın bende de 2013 SSE var sizinki 2015 model eski modellerden kadro ve maşası farklı daha seri sürüş icin tarmac serisi yol bisikletinin maşasının benzeri benim 2800km de 2600km boyunca lastikler hic patlamadı düz yolda max 45.6km hıza fazla zorlanmadan çıktım.Bu bisikleti almadan önce çok araştırma yaptım diger markalar icinde en rahat bisiklet ve inanınki fiyatını sonuna kadar hak ediyor kadrosunu inceleyerek digerlerinden cok daha iyi oldugunu anlarsınız.

@Fuubar 2 aydan fazla oldu. ramazandan 1 hafta sonra aldım.

@ahmet özgün teşekkür ederim çok sağol. bu gün 1200 km yi devirdim. bn 600 ya da 700 km sonra lastikleri değiştirdim. kış geliyor diye conti 4 seasons ile değiştirmiştim. eskileri satmaya kıyamadım, patlayacak bir lastik kesinlikle değil.. (conti 4 seasons inanılmaz bir lastik, yoldan ayıramazsınız, ama dışı çok yumuşak geçen gün yarıldı, allahtan koruyucu katman var, yırtık liflerde durmuş) bisiklete gelince: günde 100 km lik turlar yapıyorum, ertesi gün "DAHAA DAHAAA" diyorum.sürüşü çook zevkli bir makine ve nasıl bir şeyse adama yorgunluk vermiyor. insan parayı verirken ne yapıyorum ben çok pahallı diyor. 50 km sonra ben niye durmuyorum diyor..

24 saat bisiklet üstünden inmek istemediğim zamanlar oluyor.Bu arada lastik incelemesi de yapmış oldun bir süre sonra yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum gerçi yol bisikletinden önce sse carbon almayı planladım

@İbrahim A.
Specializedin sitesinden 2016 model yeni elite i inceledim dedigin degisiklikler dogru yalniz yanlis anlamadiysam masa icin aluminyum demisler zertz teknolojisi olmakla beraber masayi karbondan aluminyuma cevirmisler. Yani elite icin 2015 modeller son karbon masali modeller olabilir. Firsatiniz varken 2015 modellerini kacirmayin derim.

• Beğen
Tepkiler: erdsde ve hcikler
@Fuubar Uyarıyı bu kategoride bisiklet almaya niyetli arkadaşların dikkate alması gerek.. Teşekkürler. Kesinlikle haklısın. Karbon maşanın konfora katkısı büyük.. 2016'da En aşağı elite disk modelinde karbon maşa kullanmışlar..

• Beğen
Tepkiler: hcikler ve Fuubar
SSE kullancısıyım, söylenenlere sonuna kadar katılıyorum. Ön amortisörlü CUBE LTD SL bisikletimde var, araziye de gidiyorum, amortisörsüz olmasına rağmen SSE her ortamda (arazi de dahil) daha rahat. Harika bir sürüşü var.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
2012'de Merida Speeder T2'yi alırken bununla arada kalmıştım. Sonra gidip onu aldım, hala düşünürüm SSE mi alsaydım diye :) Hoş, T2'den de son derece memnunum ayrı konu, hala da kullanıyorum.

Çok güzel bisiklet, severim kendisini, güle güle kullanın :)

Trek 3700 MTB'den sonra ben de aynı yazdıklarınızı yaşamıştım :) Bisiklet daha büyük olmasına rağmen ağırlık yok gibi, vites oranları farklı olduğu için ilk hareket, hızlanma, herşey farklı, lastikler ince olduğu için yine hızlanma, bisikletin akışı vs.'si herşeyi farklı... Ve evet, yokuş çıkarken resmen eziyet çekiyormuşum :)

@SEL PER güzel bir tecrübe paylaşmışsınız teşekkür ederim. eski ön amortisörlü bisikletim çok dandikti diye SSE çok rahat sanıyordum :)

@Onur Arslan öncelikle teşekkür ederim. t2'nin donanımsal üstünlükleri var, SSE'den biraz daha ağır. ancak SSE'yi esas seçiş sebebim karbon maşa ve kadro yapısının daha özenli olmasını, specialized mühendisliğini tecrübe etmekti. Bana göre vites sistemi öncelikler arasında; kadro setinden, jant setinden ve lastiklerden sonra 4. sırada geliyor. bisikleti kışa hazırlamak için (bana göre ciddi) para harcayarak conti 4 seasons aldım, bu paraya vites setinde güzel revizyonlar yapabilirdim.

Demek istediğim bisiklet alırken tercihler çok önemli. İhtiyaç ve öncelikleri iyi belirlemek lazım.. Eğer ağırlık odaklı olsaydım Giant escape air alırdım kendisi 9,3 kg ile SSE'den 1,5 kg t2'den 2,3 kg hafif ve çok daha ucuz, cromoly maşaya sahip, biraz daha düşük vites sistemi var.

Benzer fiyat aralığında donanım ve kadro olarak Cube SL çok güzel bir seçim. Bunların hepsi fiyatının hakkını veren, alıcısını pişman etmeyen bisikletler.

Hangisi daha iyi diye savaş versek, hepsinin farklı üstünlükleri olduğundan galibimiz çıkmaz sanırım.. Ama benim açımdan SSE'de farklı bir çekicilik var. Bisiklete biner binmez kadro yapısını, Zertz eklenmiş karbon maşayı deneyimlettirip tatlı bir gülümseme oluşturuyor ve sizden aldığı enerjiyi yola çok başarılı aktarıyor.

@İbrahim A.

Karbon maşa 90 kg sürücüyü taşır değil mi?
:rolleyes:

@hcikler Bisiklet kullanıcı klavuzunda yazan bilgiye göre tavsiye edilen maksimum yük taşıma miktarı 25 kg. Bisiklet ve kullanıcı maksimum yük taşıma miktarı ise 125 kg. Zaten bu bisikleti kullanmaya başladıktan sonra kilo filan kalmaz. Sürdükçe süresi geliyor insanın :)

@hcikler :D sıkıntı yok yolcu+yük 150 kg kapasiteli. 90 kg için sorun çıkaracak bisikleti Türkiye'de satan var mıdır acaba cesaret ister :S :harika:

• Beğen
Tepkiler: hcikler
Geri