Scudo Sports

Specialized Langster Street

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Tepki
854
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
Merhabalar, Specialized Langster Street versiyonu hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşabilirlerse sevinirim.

(link)

Scudo
Türkiye'de satılan bir model değil.

@Murat B. Parasını verip bisikleti almak istedikten sonra alınamayacak birşey olduğunu sanmıyorum.

@Kazuya Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Bu ilan benimde dikkatimi çekti. Boyum 188cm bu yüzden kadro boyu küçük gelebilir iç bacak boyumuda henüz ölçmedim. Specialized kadrolarında ölçüler nasıldır bunun bilgisinede henüz sahip değilim. Birde bu bisiklet single olarak kullanılmış ben tabiri caizse safkan olsun istiyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@enqinHLC bu bisiklet keyif için, yani uzun sürüşler olmayacağı için kadroya bağlı ağrı sızı olmaz diye düşünüyorum. En önemlisi iç bacak elbette ama 56 kadro sizin boyunuza göre çok çok ufak kalmaz. En iyisi denemek elbette ama güzel bir pazarlıkla alınabilir yine de. single olarak kullanılmış derken nedemek istediniz onu anlamadım:) bildiğimiz tek vitesli kontra pedal aslan gibi bisiklet:)

@Kazuya fixed bisiklette arka dişli çarkı janta sabittir. Serbest dönüş yapamıyor. Single speed standart tek vitesli diye tabir edilen vitessiz bisiklet türü oluyor. Pedal çevirmeden serbest sürüş yapılamadığı için fixed kadrolarda fren göbekleri bulunmuyor. (Tercihen ön fren kullananda yok değildir.) Single speed pedal çevirmeden serbest sürüşle gidebildiği için frenler şarttır. İlandaki bisiklette de fren bulunması bu yüzdendir. Bu bisiklet fixed olsada single üretim yapılmış fixed çevrilmiş olabilir veya iki haliylede kullanılması düşünülmüş olabilir. Ben fren bağlantı göbekleri bulunmayan track kadroyu almak istiyorum. Hemde mavi renk daha cezbedici geldi.

• Beğen
@Kazuya shopaholic sendrom yaşıyoruz. Kapitalist bir rahatsızlık. almasak bile en azından sepete ekle veya favorilerine. Samimiyetine sığınarak yazıyorum. Ben de aynı şeyi yapıyorum. Daha ilgincini söyleyeyim. İhtiyacım olmadığı halde bisikletimle aynı türde bisikleti ucuz diye almışlığım var.
@Kazuya

• Beğen
@enqinHLC Langster modeli flip-flop arka göbeğe sahiptir. Yani tekerleği ters çevirerek istendiğinde fixie istendiğinde single speed olarak kullanılabilir. İlandaki bisikletin arka dişlisine dikkatli bakarsanız bu bisikletin fixie olduğunu görebilirsiniz. Göbeğin diğer tarafında freewheel yoktur muhtemelen çünkü bu bisikletler flip-flop göbekle ama sadece fixed dişlisi ile gelirler. Single speed yapmak isterseniz freewheel alıp takarsınız ve tekeri ters çevirirsiniz, SS olur.

Fren konusuna gelince; bu bisikletin frenli frensiz diye iki modeli yok. Çünkü fixie ve SS diye iki modeli de yok. Specialized ana sayfasındaki mavi kadrolu model frensiz fotoğraflanmış ama teknik özelliklerine bakarsanız Tektro frenleri ve Tektro TT fren kollarını içerdiğini görebilirsiniz. Bisikletin üstünde bunlar takılı halde gelir ama istemiyorsanız sökersiniz ve fotoğraftaki görüntüyü yakalarsınız. Kıssada hisse: ilandaki bisiklet, markanın sitesindeki mavi bisikletin teknik ve donanım olarak aynısı.

@Berk Karaca Net bilgim olmamakla birlikte bisikletin siparişi verilirken fren sistemi opsiyonel olabilir diye düşünüyorum. Specialized gibi bir markanın sitesinde, firmanın satışında görseldeki şekilde veremeyeceği bir ürünü koyması bana göre mantıksızcadır. Büyük ihtimalle bununda arka göbekte olduğu bir opsiyonu vardır. Arka göbeğin freewheel desteği verebilecek göbeğe sahip olmasıda artıymış. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

frensiz isteseniz bile langsterin kadrosunda fren delikleri var. Sanırım siz saf track kadrosu arıyorsunuz. Başka modellere yönelmenizi tavsiye ederim durum buysa

@enqinHLC Bunlar seri üretim modeller ve sipariş üzerine üretilmiyorlar biliyorsunuz. Size göre mantıksızca gelse de teknik özelliklerine bakarsanız bu modelin default olarak fren içerdiğini görülebiliyor. Görselde fren olsa ama satarken bunları vermese doğru da, burada durum tam tersi. Bayiden alırken isterseniz söktürürsünüz bunları. Jantlardaki kedi gözleri gibi düşünün. Langster'in fren veya göbek için herhangi bir opsiyonu yok. Tek model ve bu bir track modeli olduğu için, marka bu şekilde fotoğraflamayı tercih etmiş. Verdiğim bilgilerden hala şüpheliyseniz ve mantık yürüterek sonuca ulaşmaya çalışıyorsanız, Aktif Pedal'ı arayarak teyid almanızı tavsiye ederim.

@Berk Karaca Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yeterince bilgi sahibi oldum bu konuda. Yakın zamanda aktif pedal ilede iletişime geçip sahip olmayı düşündüğüm bir bisiklet. İlginiz ve bilgileriniz için teşekkür ederim.

Geri