Scudo Sports

Specialized Epic S-Works M5 2005... En Son resimlerle... 10150gr!!!

Maşallah diyorum başka bişeye gerek yok kardeşim güle güle kullan kazasız belasız inşallah!

Scudo
Hayabusa bunun yanında Mobilet kalır...

Çooook güzel olmuş. Sevgiyle toplanmış bir bisiklet. Nefis renkler ve çok iyi seçilmiş parçalar. Güle güle kullanın.

@Hasan Çağrı

Belki de hep Stan s verdiğimiz için...Stans diyorum...veya Stan Amca komple sistem sunduğu için...
Biliyorsundur...striplerde genişliği doğru olanı kullan..(Olympic Strip)

Diyecek birşey bırakmamış arkadaşlar, sonunda kavuşmuşsunuz Çağrı birbirinize. Allah kaza bela vermesin..

hayırlı olsun çok güzel olmuş duruşu renk uyumu çok hoşuma gitti ama:
böyle bir bisiklet
(link) 10.30kg
böyle bir bisiklet (link)
11.03kg
gelirken ki özellikle scott spark sınıfının en hafif kadrosu diye hatırlıyorum (1550gr) senin bisikletin 10.50 civarı gelmiş olması biraz acayip:)sadece kadro olarak bile spark 1kg kadar hafif, maşa 1590 gr geliyor seninki sadece steer tube kesimi ile asla 200gr hafiflemez (1.86kg normal ağırlığı) hadi hafifledi diyelim; dediğim gibi sadece kadro 1kg dan fazla fark ediyor geri kalan xtr ve karbon malzemleri saymıyorum bile:)
bence bisikleti parça parça değil toplanmış halde tart hatta listede olmayanlar gelince tekrar tart ve öyle yaz;) o kadro ve o maşa ive o malzemeler ile 11kg ın üzerinde çıkacak gibi geliyor...
tekrar hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
kankacım bisikleti komple birlikte topladıgımızdan çok da yorum yapmama gerek yok sanırım.Güle güle kullan..birazdan ugrarım sana :):)

• Beğen
@neco

Şuanda üstündeki little albert lastikler ile 11.9 geldi zaten bunu defalarca yazdım ama dediğim gibi bütün malzemeler toplanınca tekrardan teraziye takıp komple tartıp resim atacağım zaten...

Bu arada maşanın 130 olan versyon olup terralogic olan sistem olduğuu unutmayın RLC ler daha ağır çünkü ve dediğim gibi bu listedki ağırlıkların hepsi canlı tartılmuş ağırlıklardır yani aratırılıp yazılmış değil... Keşke dün söktüğümde hepsini tartarken tek tek fotolaysaydım diye düşündüm şimdi...

Liste ağırlığı ile tartılmış ağırlığın arasında tabiki fark olacaktır ama internet sitelerinde bisikletler için verilen ağırlıklarında liste ağırlığı olduğunu unutmayın... Bide listede pedal var ise pedallı ağırlığıdır... Ha birde Sadece karbon takılarak hafif olunmaz.. Sizin o 34.9 luk WCS sele borusu benimkinden 64gr!! daha ağır... WCS Low rise karbon gidonunuz ise 35gr daha ağır... Lastikler çemberler pedal ve daha bir sürü vs... Özellikle Nobby Nic ile Maxxis arasında 200gr fark var tane başına... Bendeki malzemeleri o sprk a taksam 9.5 u rahat görür o Spark... bunu alnatmaya çalışıyorum sadece...

Anthem için ise üzerinde kullanılan sele borusu lastik vs gene çok ağır... Hafiflikler detayda saklıdır... Total ağırlıkları karşılaştırıken listelerdeki ağırlıklarıda tek tek karşılaştırın lütfen...

(link)

Ayrıca bu bisikletede bakabilirsiniz örnek olarak... Şimdi bunda sid falan var demeyin sele borusu, frenler, aynakol ve dış lastikler, pedal gibi farkları sayarsanız amortisörün ağırlığını örttüğünü görebilirsiniz...

Ha birde hafif bisikletler sadece Scottan olur diyorsanız oda sizin bileceğiniz iş öyle bilmeye devam edin ama listeleride azcık karıştırmaya devam...

Toplamış olduğun (nerede ise bitmiş olduğundan böyle yazdım) bu muhteşem bisikletin özelliklerini ve fotoğraflarını bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Söylenecek fazla söz yok, tek kelime ile mükemmel. Kazasız belasız kullanmanı dilerim. Bir FS kullanıcısı olarak bu güzel resimler ile FS 'lerin arttığını görmek ise ayrı bir zevk veriyor doğrusu.:)

Her parçası tek tek araştırılıp aralarından fiyat-ağırlık-performans oranı mümkün mertebe en iyi olanlar seçildiği her halinden belli.Bazı parçaların markalarını bile ilk defa duyuyorum :)
Hayırlı olsun Çağrı. Keyifli singletrack inişler dilerim ;)

• Beğen
çok iyi çok güzel bir bisiklet her parçarsı birbirini tamamlıyor tebrikler kazasız belasız sürüşler dilerim.

@Hasan Çağrı

benim sadece scott hafif olur gibi bir iddiam yok sadece sınıfında standart üretim en hafiflerden örnek olarak verdim spark'ı. detaylara çok girip kafa bulandırmak istemiyorum sen zaten sürekli bir ağırlık açık arttırmasındasın:)
Şuanda üstündeki little albert lastikler ile 11.9 geldi zaten bunu defalarca yazdım ama dediğim gibi bütün malzemeler toplanınca tekrardan teraziye takıp komple tartıp resim atacağım zaten... 10.30 ile başladın 11.90 a çıktın:) bence bu kadar iddialı bir hafif makine topladım edası ile işe dalarken biraz daha "gerçekçi" davranmak lazım...
neyse tekrar hayırlı olsun iyi günler

@neco

10.30 dendi sıkıntılar üstüne söktüm tekrar tarttım kadro ağırlığını güncelledim... ve hiç bir zaman 11.9 demedim 10.9 dedim... Ve listedi ağırlık bittiği zaman olacak ağırlıktır dedim listedeki malzeme ile fotoları karşılaştırırsanız ne dediğimi anlarsınız umarım... şuan bisikletin ağırlığı bugün taktığım yeni gelen parçalarla 10.7 ve parçalar tamamlandıkça listedeki ağırlık oluşacak o zaman tartıp koyacam gerçekçi ağırlıkları görecek insanlar...

Ben bisiklet işinde kendimi kandıracak kadar basit bir insan değilim sizlere 3-5 10-100 300 gr eksik söylemek bana bişey kazandırmaz aksine forumdaki ve gerçek hayattaki kişilere olan itibarımı azaltır... Ve benim için bisikletimin ağırlığından önce kişilere olan saygınlığım, güvenilirliğim gelir... Ve hiç bir zaman buna ters düşecek hamleler yapmam... Çünkü o zaman ben burda bir insana yardımcı olmaya çalıştığımda ya bu adama güvenilez damgası yersem burda sizlere bilgi paylaşmamın bir anlamı olmaz...

Amacım tartışmak vs değil... Ben sadece bazı şeyleri çok dikkatli titiz ve güvenilir olarak yaptığımın bilinmesini ve insanlara ithamlarda bulunurken dikkatli olunmasından yanayım... Siz bunun bu kadar olmadığına inanabilirsiniz buda sizin hakkınızdır... Ama bende herkesi inandırmak zorunda değilim... Zamanı gelince nasılsa herkes inanacak çünkü...

@neco

Arkadaşlar yazı yazarken karşınızdaki insan ile ilgili biraz bilginiz olsun yahu;niye böyle taşlarcasına yazıyorsunuz...

Bakın mesela biz Neco ile 2 kez karşılaştık. Ama ben düşüyorum ki Neco bisikleti çok seven ve çabucak bisikleti yaşamına sokan bir arkadaşımız. Neco'nun bunları yazması onun kötü niyetinden değil. Biraz maksat dışı olmuş.

Çağrı bisikleti sever ama bisiklet onun kimlik arayışı falan değildir;bazı kayıp arkadaşlar aksine,forumda bir çok kez böyle obsesif arkadaşlarla tartıştık. Bir tek nitrojen kartuşu yüzünden bu memlekette dağ bisikleti deyince durup düşünülecek, yılları mekanik uğraşlarla geçmiş bir abimize bile günlerce yüklendiler durdular;içinde nitrojen mi var azot mu var,sen ne bilirsin nerde gördün diye...Şimdi o kartuşlardan biri atölyemde duruyor;ve kocaman "please do not open,puncture or burn;contains high pressure nitrogen" yazıyor. Şimdi alsam bu kartuşu...

Neyse birbirimize böyle kinayeli ve agresif yazmayalım. Yoksa iş kalp kırmaya gelirse forumda adam kalmaz.

Herkese selamlar.

Geri