Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

SPD seçimi

benim bi arkadaşım spd kullanmaz dı onun yerine tabanı sert ayakkabıları seçiyordu( genelde halı saha ayakkabısı gibi.) bi da bi çözüm:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Scudo


Halı saha ayakkabısını bağcıklarından bağlamıyordu di mi pedallara? :D
Şaka şaka.... :04: :46: :04:
 
kırmızı ışıkta komik olurdu :D:D
 


ilahi tayfur...
beinm zaten spd dışında kullandığım ayakkabım yok :D
 
ben şuanda haliyle spd kullanmadığım için spor ayakkabısı kullanıyorum..ve spor ayakkabıda ise sadece sert bi taban ile çırtlı olmasına dikkat ediyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir


duygun yuh falan diyorum. :D hocu bi parçayı da XTR yerine XT alsan kıral ayakkabı alırsın :D:D tercih meselesi ama :cool:
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir


Pedal çeviren iki bacağınaza ilaveten iki bacak daha istermisiniz?
Haberim SPD olmayan pedal kullananlaradır... SPD kullananlar ise öylece devam etsinler...
Normalde, pedala basarken her iki bacağınızın extansör (itici)kaslarını kullanıyoruz( M.quadriseps femoris vd..).
Pedalı yukarı çekmek için pedal en aşağı konumdayken ya ayak parmaklarınızı pedalın altına koyup onu yukarı asılın, yada SPD pedal kullanarak pedalları yukarı asılın. Böylece düz pedal kullanırken hiç kullanmadığınız bacaklarınızı (her iki bacağın flexör(çekici) kas gruplarını) kullanmış ve mevcut iki bacağınıza iki bacak daha eklemiş olacaksınız.
Buna İlaveten kazançlarınız:
1. Diz eklem-içi basıncında denge sağlanması ve eklem içi sıvının daha homojen yayılması. (Menisküsler gibi eklemiçi kıkırdakların sağlığı açısından önemlidir.)
2. Diz eklem bağlarında kuvvetlenme. (Her türlü diz hareketi için önemlidir)
3.Adduktor ve abduktor kas gruplarına daha az ihtiyaç duyma. (Bunlar lateral ve medial hereketleri sağlayan ve extanso-flexör gruptan daha zayıf olan kaslardır)
4. Daha fazla glikojen rezervini hizmete açma. (yeni kas gruplarını çalıştırmayla beraber)
5. Bacağın itici ve çekici kas grupları münavebeli çalıştığından bacak kaslarının izometrik kasılma veriminde ve dayanıklılığında artış. Ayrıca laktik asit birikimine karşı artmış tolerans.
6. yüzme gibi mükemmel bir sporun belden aşağımıza kazandırdığı hemen bütün kazançları bisiklete taşımış olmak.
7. (ilgilisi olursa konuyu daha da detaylandırabilirim)
Kaynak: ymgirgic
 
teşekkürler ymgirgic...konunun bu yönünü hiç düşünmemiştim.yani tamam çekme hareketi kattığını ve bununda sarfedilen eforda tasarruf sağlayacağını falan filan bir sürü şey biliyordum ama kullanımda devamlılık sağlandığında bu gelişimlerin olacağını kimse hatırlatmamıştı..

çok iyi oldu..
 


SPD nin diğer şifaları…
(istek üzerine “4 bacağınız olsun istermisiniz..” konusunun devamıdır)

Diz eklemine olan artıların aynısı ayakbileği eklemlerine ve parmak eklemlerine de yansımaktadır.

Ayaktaki kandolaşımına olumlu etkileri özellikle soğukta çok önemlidir, donmayı engeller yada geciktirir. Extaksor ve flexor grup kaslar birlikte çalıştığı için kapaksız venlere (toplardamar) yapılan daha dengeli sağma hareketinden dolayı bacak kan dolaşımında kanın kalbe geriye dönüşü daha iyi olur böylece varis(bölgesel toplardamar genişlemeleri) oluşumu engellenir eğer varis varsa hastalığın ilerlemesine mani olunabilir..


Seleye, dolayısıyla leğen kemiğine dolayısıyla da omurgaya verilen ritmik kuvvet transferi sonucu, karın ve sırt kasları çalıştırıldığı gibi omurga destek kaslarında (m. Psoas vd.) kuvvetlenme sonucu omurga rahatsızlıklarından kaynaklanan ağrılarda azalma olabilir. Paravertebral(omurgaetrafı) kaslarda kuvvetlenme sonucu bel fıtığı riski ve siyatik sinir (n. İschiadicus’a baskı) ağrılarında azalma olabilir.. (Ancak bu konuda bisiklete binme bir tedavi yöntemi değildir, koruyucu önlem olarak düşünülmesi daha uygun olur.. Fizik Tedavi Uzmanına danışılması daha uygundur..) Ama benim eskiden çok ayakta durunca ortaya çıkan bel ağrılarım düzenli bisiklete binmeye başladıktan sonra hiç kalmadı..

Islak havalarda pedala yüklenmelerde SPD li pedalın ayak altından kayması kallerle engellendiği için bu tür kayma olaylarında pedal vurmasıyla en sık yaralanan alt bacak kemiği ( os tibia) korunmuş olur. . (Bu kemiğin hemen üzerinde deri vardır. Arada destek bağ dokusu olmadığı için kemik travlamalara neredeyse direkt maruz kalır ve bukemiğin üzerindeki derinin de iyileşmesi diğer bölgelere göre biraz daha zordur..)

İstenirse bu konuda daha teknik detaylar verebilirim. (anatomofizyoloji, fizyopatoloji vs.)

Ayrıca, talep varsa “4 bacağımızı da en verimli olarak nasıl kullanabiliriz?” konusuna ışık tutabilirim…
 
  • Beğen
Tepkiler: rochas
Back