Scudo Sports

Spd Pedal

Kardeş seninle orta okul çocukları gibi burada dilleşecek değilim. Forum bisiklet formu olabilir ama konu spd konusu para konusuda değil. varsa teknik bilgin anlat beğene tıklayalım yoksa susda konuyu bulandırmayalım konuyu açan arkadaşdanda bu kadar lakırdı için özür dilerim. Gelelim konuya düşmelerimi anlatmışdım. Birazda pedaldan bahsedelim ben shimano 520 modelini kullanıyorum ayar vidasındanda en hafif ayarına aldım çıt takılıyor çıt sökülüyor zaten sökmek için topuk kısmından ayağını yana çekdinmi çıkıyor. İstersen alışma evresinden sonra birazdaha sertleşdirebilirsin. İhtiyaç meselesine gelince benim ayağım kasislerden geçerken veya kaldırımdan inerken pedaldan kayıyor ve pedala çarpıncada bacaklarım yara oluyordu en çok tercihim bundan oldu ama sonra yokuş çıkarken veya hızlanmak için pedalı çekebilmeninde güzel olduğunu gördüm ve harika oldu şimdi ise spd siz bisiklet sürmek istemiyorum alışkanlık oluyor. Saygılar

Scudo
@Akın Killik

Bir arkadaşın yazdığı mesajı neden herkese yüklüyorsunuz. Başta konuyu açan arkadaşın hevesini kırabilirsiniz. O bütçede pedal kullanmak zorunda olan insanları üzebilirsiniz mesela.

Spd olayı cidden hem görsel hem de kullanım açısından çok hoşuma gidiyor. Ancak şu düşme olayında yolun sağından giden birisi için sol tarafa araçların önüne düşme durumu beni biraz ürkütüyor. :D

@Emre GÜLEN

onuda söyledim zaten. ben gündelik bisikletimde kalpiye kullanıyorum diye başlayan mesajda. 520 kullanan herkes insanın malı kendine pırlanta tadında pedal savunmaya geçtiler olan olay bu aslında ki zerrede umrumda değil saygı bekleyen saygı göstermeli sonuçta.

Peki kardeşim sen hiç saygı beklemiyormusun

@Akın Killik

Burdan çıkarcağımız şey ne yani `spd pedal kullanma sende git kalpiye kullan`mı oluyor ?

@meseduzu

düzgün konuş kardeşim nedir? yırtık dondan çıkar gibi komple kişisel saldırı yapıp hala daha konuşuyosun. 10 mesaj attın konuyla alakalı 2 cümle geçti. bana çok sarasın varsa özel mesaj at.

böyle uzun süren tartışmalarda iki tarafında hatalı olduğunu düşünürüm hep.daha bilgilendirici mesajlar yazılırsa forumun amacına da hizmet edilmiş olunur.
spd kullanan ve deneyimli bisiklet sürücülerinden ricam spd konusunda görüşlerini sunmaları.bende yol bisikletine geçtim ve spd nin ne gibi faydaları olacağını merak ediyorum.
saygılar

@Erdal YILMAZ

Beni de ürküttüğü için daima önce sol ayağımı pedaldan çıkarıyorum. Böylece ağırlık merkezim istemeden sağa kayarsa bile yolun sağına düşerim.

• Beğen
Tepkiler: OsmanBayraktutan
Kardeş özel mesaj attım geldimi

@murat cömez

Bu mesaji ben yazmistim, ve siz bunu konu yapmissiniz. Bu mesaj da ne var anlayamadim.

Heryer de sürdügünüz pedallardan konusuyorsunuz, ama hic bir yerde sürdügünüz bisikletlerin konusu yok. Bisikletlerinizin ve donanimlarinin resimlerini görseydik de biz de size güzel yorumlar yazsaydik (Eger varsa ben görmedim link verirseniz sevinirim).
Sizin paraniz cok olabilir ama yine de 60 TL'ye spd pedall alan arkadaslari kücümsemeniz gerekmiyor. Bana sanki paranizla biraz hava atiyorsunuz gibi geldi. Bilgileriniz olabilir ama bu forum da sizin paranizdan daha cok parasi olanlar ve daha fazla bilgisi olan arkadaslar var ama o kisiler simdiye kadar daha ne paralariyla ne de bilgileriyle hava atmislardir, aksine cok mütevazi bir sekil de yardimci olmaya calismislardir.

@OsmanBayraktutan

osman dostum..

spd pedala geçtim.3 kez sola doğru yavaşca düştüm, ahmak düşüşü oldu ,sonra kendime güldüm tabi,ama bu iş çok zevkli, yüzde 30 kar var, eğimi çok dik olan rampalarda.
şimdi bisiklete binerken önce solu takıyorum o yerine oturduktan sonra bisiklet ile yola koyuluyorum sağ ayakkabı boşta tabi sağ ayakkabı kilide takılmıyor,sonra otomatik olarak anında buluyorum sağ pedalıda takıyorum ,dururken ne yapıyoruz ......
önce yavaşlıyoruz ,sonra sağı çıkarıyoruz ve spd pedalın üstüne koyuyoruz ,takmıyoruz ve duruyoruz ve sağ ayak yere konuyor, evet ani fren sıkar isen sola doğru kuvvetini verir isen soldan spd pedalı çıkarmak güç olur ve düşersin ama zamanla beynin alışıyor otomatik oluyorsun...düşme olayı bisiklet ile beraber gidersin ya da şiddetli vurma olursa ayakkabı spd 'den çıkar uçarsın evet dikkat etmek lazım düz yolda antreman yaparak işi çok rahat çözersin trafikte çok dikkat edecen sağda park eden araçtan sürücü kapıyı bi açar o zaman güm ,,,sağda araçlar park etmiş ise onlara doğru yaklaşırken ,sağ ayakkabı pedaldan çıkar ,emniyete alınır yani pedal üstünde durur ama pedal çevrilmez,sonra tekrar takılır,,

spd pedala yeni geçen veya geçmeyi düşünen arkadaşlara:
spd pedal performansınızı ciddi oranda arttırır (pedalı aynı anda hem basar hem çekersiniz)
farklı bacak kas gruplarınızın çalışmasını sağlar,
tırmanışlarda dizlerinizdeki yükü azaltır,
spd pedala alışma sürecinde, düşmek işin doğasında vardır. düşmek anormal bir durum değildir, düşmeyebilirsiniz bile,
sertlik ayarını ayarlamanız gerekir. çok gevşek ya da çok sıkı olmamalıdır,
dura-ace pedallarla düşen arkadaşlarımız da vardır herhalde benden başka. düşmeyle pedalın kalitesi arasında doğrudan bir bağ aramak tartışmalara neden olabilir, kaçınalım, birbirimizi kırmayalım. yırtık dondan çıkma benzetmesi hiç bir arkadaşımıza yakışmaz.
spd pedal ... işte spd
takarsın gidersin, çıkarırsın inersin...

@Akın Killik

1 sene boyunca giriş seviyesi Btwin kullandım. hiç sorun yaşamadım. hep aynı şekilde takılıp çıktı. bana sorarsanız standart -yarışlara katılmayacak- bir kullanıcı için en iyisi giriş seviyesi pedalları. şu an look keo blade kullanıyorum mesela ve trafikte kaldığımda çok çok yoruluyorum. çünkü bu pedal ayağımdan rahatça çıkması için yapılmadı :) fiyat arttıkça ürünler daha yarış odaklı oluyor. ayrıca btwin ile %10 luk bir yokuşta durup kalkabiliyorken look keo ile bunu yapmak ütopik oluyor.

@OsmanBayraktutan
Düşmeye göre değişsede;
40-45 yokuş aşağı kaptırmış giderken, beni görmeyen bir arabanın karşıya geçmesi sonucu spd ile ilk kazamı yapmıştım. O zamanlar benimde aklımda bu soru vardı. Şimdi yok. Sol fren kolundan tekerlek üstüne çarptım. Aracın o bölgesi 3-4 santim içeri 20-25 cm genişliğinde çötü. Kaputun üstünden sırt üstü uçarken ayaklarımı gördüm ama bisiklet yoktu. Aracın çarptığım tarafında kalmış. Demek ki çıkıyormuş dedim kendi kendime :)

• Beğen
Tepkiler: OsmanBayraktutan
@bajak

hahaha çok hoş yazmışsınız :) geçmiş olsun,tekrar başınıza gelmez inşallah.

yeni konu yazmaktansa buradan sorumu soruyorum, arkadaşlar.
yeni spd ayakkabım için, yeni bir çift pedal almak istiyorum.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=118262
forumdan almıştım.
http://i.imgur.com/AlB1ns6l.jpg
resimde gördüğünüz kallerin vidalarının karşılığı yok.
acaba (link) linkteki pedalları alırsam, ayakkabının içine vidaların karşılığı olması gereken metal vida yuvalarının bulunduğu aparat çıkacak mı?
http://www.decathlon.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_14457_min.jpg?rev=1362671533
yukarıdaki resimde sözünü ettiğim metal delikli tabaka gözüküyor umarım.

cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

@murat cömez

bunu yeni gördüm garipmiş. burdaki arkadaşlar beni tanırmı bilmem ama hala benim üzerimden çıkarım yapıp konuyu saçma saçma para mevzusuna getiriyosunuz. kaliteyle fiyat doğru endeksli bişey bunu ben yaratmadım çok sinirleniyorsanız bu duruma kapitalist sistemi kökünden değiştirin bizde içinde seve seve yaşayalım. kaldı ki ben benim param var gibi birşey söylemedim fakat siz sizden daha çok parası olan arkadaşlar var forumda diyerek yine varsayımlarda bulunuyorsunuz. biz ahbabız da benim haberim mi yok? yada aynı mali müşavirlemi çalişiyoruz? açtığım konulara yada yazdığım mesajlara bakarsanız bisikletlerimi görebilirsiniz rahatlıkla. hatta evde fazlalık olduğu için satılık ilanlarımda var ki birtane strida daha yeni forumdan bir arkadaşa sattım. direk olarak bana saldırıp cevap beğenmemenizde ayrı ilginç gerçekten. single speed altında taze topladığım ve kargo beklediğim bisikletede bakabilirsiniz. emin olun burda en az hava atan benim. dediğim gibi beni tanımıyorsunuz.

O tabakanın pedalla geldiğini hiç görmedim. Pedalla sadece kaller geliyor.

@Serden Us

O parça SPD ayakkabının kutusundan çıkıyor. Ben Shimano'nun iki farklı model SPD ayakkabısını aldım, her ikisinin de kutusunda vardı bu parça. Serden beyin söylediği gibi, SPD pedalın beraberinde sadece kaller ve vidaları gelir.

Forumda size ayakkabıyı satan arkadaşa sorun; muhtemelen size göndermeyi unutmuştur o parçayı.

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: ysufdran
Geri