Bende spd pedal sayesinde çocukluğumdan bu zamana kadar unuttuğum düşme heyacanını birkaç kez yaşadım. bir keresinde spd takılı iken ön kaldırayım dedim, pedala çok asılınca her şey biranda oldu sırt üstü yere çakıldım bisiklet üstte ben altta işin ilginç tarafı bu şekil düşünce spd ayağınızdan çıkmıyor. Bir keresindede sahilde 50 cm lik bir tümsekden sanki normal kaldırımdan iniyormuş gibi sakin bir şekilde inince, ön teker yere saplanmış gibi oldu ve ben takla attım. İşin ilginç tarafı bu şekilde düşüncede spd ayağından çıkmıyor her ikisindede bisikletle ben yer yüzünde olması gerekenin tam tersi pozisyonda kaldık. Bir diğeride tam evden çıktım spd maceralarımın ikinci günüydü pedala bastım kilitlendiler ve basmanın etkisiyle hareketlendim yola çıktım derken komşunun sesi beni zikretti ve bende durdum, durunca olanlar oldu ayaklarımdakini unutmuşdum ve inanılmaz bir gücün ayaklarımı tuttuğunu fark ettim bunlar yeni aldığım spd pedallardı ama iş işden geçmişdi yan bir şekilde ağır çekim düşüşüm hala aklımda işde bu düşüşümde spd ayağımdan çıkmışdı. çünkü spd topukdan yana çekince ayakdan Çıkıyor. Ayrıca yan düşüncede spd pedal ve gidonun elcik kısmı yere sürtüyor ve oralar çiziliyor.