Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı hakkında

Tepki
79
İsim
İsmail Kaan Kural
Bisiklet
Salcano
Herkese Merhaba,

Giriş seviyesi bir yol bisikletim mevcut (Salcano Xrs060). SPD pedal ve Ayakkabı almayı düşünüyorum. Kullandığım spor ayakkabılarının altının çok sert olmamasından ve zamanla sevdiğim ayakkabılarında bisiklet üstünde aşınmasından ötürü. SPD Pedal'a geçmeyi düşünüyorum. Öneri ve Tavsiyelerinize açığım. Giriş seviyesi olduğum için yüksek fiyatlar olmamalı.

Kafamda canlandırdığım ve hoş bulduğum bir kaç örneği aşağıya bırakıyorum.Önerilerinize açığım lütfen yorum ve direktiflerde bulunmaktan çekinmeyin.

Pedal :
1 - ) SHIMANO PD-M520 SPD - Fiyat : 150-160 ₺

RDQrVR.jpg

2 - ) Shimano 105 PD-R550 Pedal SPD Fiyat : Türkiye fiyatı yüksek olsa da yabancı kaynaklardan : 200 ₺ almam mümkün.

pnEb9a.jpg

AYAKKABI :

1 - ) Spiuk Rodda Road Shoes Fiyat : Yurt dışından kargo dahil. 260 TL
PDQ1Md.jpg

2 - ) TIEBAO Outdoor Road Cycling Shoes : Kargo dahil fiyat : 200 TL

nlEQRB.png

3 -) Topaso Brand Carbon Fiber Road Bike Cycling Shoes : Kargo dahil fiyat : 340 TL

nlEQJ5.jpg

Görüş ve Önerilerinize açığım , şimdiden herkese iyi pedallamalar !

Dosyalar

• upload_2018-7-9_12-48-33.png
    upload_2018-7-9_12-48-33.png
    79,2 KB · Okunma: 7
Scudo
Herkese selamlar,

Yol bisikletim için kilitli pedal ve ayakkabı almak istiyorum. Henüz 1 aydır yol bisikleti kullanıyorum.
Yeni başlamış olmam sebebiyle heyecanımı göz ardı etmeden, fiyat/performans açısından beni tatmin edecek ürünler konusunda bilgi verebilir misiniz?

Peşinen teşekkürler..

1.2 bn mtb ayakkabi ile kullandım yolu memnunum

• Beğen
Tepkiler: yoldakigenc
@bsklt07 mtb ayakkabı seçeneği çok lakin sadece bisiklette kullanacağım için fiyatı bir tık daha zorlayıp 200 yerine 300 tl verip biraz daha road kaçmasını istiyorum.

@yoldakigenc bisikletinizi de göz önünde bulundurarak (yanlış anlamayın :)) bulabileceğiniz en uygun ürünleri alın. Hatta pedalı ikinci el alın derim. Yani Topaso Brand Carbon Fiber Road Bike Cycling Shoes'a pek bakmayın derim. Çünkü dünyanın en iyi ayakkabısını da alsanız, bu ayakkabı no-name çelik aynakola basacak.

Şu an SPD'ye geçişinizdeki amacınız performanstan çok, SPD'ye alışmak olsun. Performans elbette gelecek, kimine göre %794 kimine göre %10, hissinize göre değişir. Kısacası, çelik aynakol ile karbon spd ayakkabı kullanmanızı önermem.

@ErkinA SPD'de fiyat performans pek olamıyor çünkü mantık çok kademeli ilerliyor, ne kadar ekmek o kadar köfte durumu. Özellikle ayakkabı, fiyatı arttıkça önce bağlama şekli cırt cırttan tokaya geçiyor, para daha da yukarı çıktıkça ipe geçiyor, bu da ayağı daha iyi kavraması anlamına geliyor. Ayakkabı, tam anlamıyla ayağınızın bir parçası oluyor.
Benzer ekmek-köfte ilişkisi pedalda da mevcut. Kullanılan malzeme ağırlığı etkiliyor, ve tabiki içinde dönen bir mil var, buradaki kalite ve akıcılık da parayı bastıkça artıyor. Titanyum şaftlı, seramik rulmanlı SPD pedal (link) bildiğiniz gibi.

Sizin de yeni olmanızdan yola çıkarak, alışma amaçlı herhangi bir giriş modelini edinmenizi öneriyorum. Pedalı ikince el alarak maliyeti düşürebilirsiniz. Yol pedalı ve yol ayakkabısı öneririm, çünkü MTB pedalının temas noktası ayağınızın ortasına daha yakın çünkü MTB pedalda asıl amaç daha iyi bisiklet kontrolü. Yol pedalında ise temas noktası tarak kemiğinin tam altında ve bu da gücü pedala daha iyi aktarma, daha güçlü pedal çevirme için düşünülmüş bir konum.

mümkünse ayakkanıyı denemeden almayın. ayakkabı kalıpları çok değişken.. bulunduğunuz yerde varsa decathlon da değerlendirilebilir

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. SPD'ye yapacağım masrafı , kullandığım yol arkadaşımı değiştirerek başlamam sizce nasıl bir fikir olur? Mevcut bisikletimi 2.el üzerinden satıp , üzerine ekleyerek 2.el bir yol bisikletine geçiş yapmak?

Ve/Veyahut Pedal ve ayakkabı konusunda öneriniz mevcut mudur?

• Beğen
@yoldakigenc size kalmış bir durum. Bisikletiniz olabilecek en giriş seviyesi bisikletlerden biri :) XRS 040 veya 030 alırsanız isteklerinize daha iyi cevap verebilir

• Beğen
Merhabalar, aynı bisikleti kullanıyoruz sizinle. Ben dağ bisikleti pedalı olan Shimano PD-M520 kullanıyorum, ayakkabı olarak da Shimano MT34L. Serkan Bey'in de dediği gibi bu pedalları bu bisiklette kullanma sebebim başlangıç seviyesine sahip olmam. Bu ayakkabıyı kullanma sebebim ise bisikletle okula gitmem, bisikleti çoğu zaman ulaşım için kullanıyor olmam. Çünkü gerçekten yol bisikleti pedal ayakkabılarından yürümek oldukça daha rahat.
Bir de, yol bisikletleri pedalları dizinizin sağa ve sola hareket etmesini tamamen kısıtladığı için alışma süresinde biraz daha zorlanabilirsiniz. Benim kullandığımda gayet müsade ediyor, rahatça alışabildim (2 kere düşmek hariç:)).
İkinci el olarak kal, pedal ve ayakkabıyı 100 lira gibi müthiş bir fiyata denk getirince de pek güzel oldu.
Hoşçakalın.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu

@Serkan Mıstınoğlu Merhaba, bilgilendirme ve paylaşımınız için teşekkürler. Giriş seviyesi olarak bahsettiğiniz gibi shimano'nun bir modelini aldım, pedal ve ayakkabı 500 tl civarı olan cırt cırtlı bir model. 2 gün önce aldım ve şuana kadar 3 kere düşme tehlikesi geçirdim :)

Daha çok yeni fakat aynen sizin söylediğiniz gibi performansa %10-15 bir etkili var gibi, bundan da şüpheliyim açıkçası :) Alışma dönemini atlatınca, daha iyi ve performansa olumlu etki edecek bir başka model için tavsiye isteyeceğim.

• Beğen
@Liger123 Gerçekten müthiş bir fiyata gelmiş. Lakin ben Pedal ve ayakkabıyı biraz daha uzun süre kullanma neticesindeyim. Türkiyede Giriş seviyesi bir pedal ve ayakkabı için gözden 500 TL ye yakın fiyat çıkartıyoruz. Decathlon gibi mağazalarda mtb ayakkabı bile ortalama 250 TL , bende bunun üstüne 50 TL daha koyup yol ayakkabısı alma düşüncesindeyim(Yurt Dışı Kaynaklı). Biliyorum bisikletim daha yolun çoooook başında bir bisiklet , lakin ileride değiştireceğim bisikletimde de bu parçaları kullanabileceğimi düşünüyorum?

Günceldir ++

Geri