Scudo Sports

İnceleme SPD pedal ilk izlenimler (r540 yol pedalı)

@Ahmetgitar Çok teşekkür ederim cevap için :hhhhhh: Kesinlikle alacağım zaten Spd sl ayakkabı ve pedal.Modeller falan belli kafamda.Bütçe için bekliyorum sadece.Malum öğrencilik :uzgnm:

Scudo
Zaten mtb sahibiydim. Biraz once de specialized secteur c2 2014 satin aldim. Bu pedali alsam iki bisikletimde de rahatca kullanabilir miyim? Kirlense vs. Mekanizmasinda sorun cikar mi? Baska midel onerileriniz varsa bekliyorum.

Spd pedalsız yol bisikleti sürmek hiç keyif vermiyor.Düşme konusuna gelince eğer dalgın olmadığınız sürece düşmeniz zor.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Bol bol sürün.. bir pedalınız ötekine göre biraz daha gevşek olsun, kolay çıkarabilin... ( genelde trafikte sağ ayağınızı kaldırıma koyduğunuz için sağı tavsiye ederim. ) Biraz düşeceksiniz hazırlıklı olun ve bu durum sizi yıldırmasın.. Benim sorunum panik olduğum durumlarda bazen hızlıyken önümde beklenmedik bir durum olduğunda oluyor.. Bu çıkarma işinin refleks olması da biraz zaman alıyor. Onun için riskli durum olacağını hissettiğinizde hemen gevşek olanı çıkartıp hazırlıklı olun.. Pedal sıkılık ayarlarınızı orta sıkılıkta tutun.. Çok sıkı pedallar sürerken tam bir kuvvet aktarımı sağlarken, ayağınızı takmak ve çıkarmak ta problem yaratıyor. Bir de kallerin yerine zaman içinde karar vereceksiniz doğru takılmamış bir kal tendon ağrısına sebep oluyor yada diz kapağı ağrısına.. Ben şahsen arkada kullanıyorum ve selemi de biraz öne aldım. bildiğim kadarı ile kuvvet kaval kemiğinizin dikey ekseniyle paralel olmalı.. İyi günlerde kullanın.. Gerçekten normal pedala geçtiğinizde zevk vermiyor..

@Ulaş Çavuşoğlu evet würth kaliteli ürünleri var ben balata fren temizleyici sini kullanıyorum. Az miktarda yağ kullanımı pedal için gicirdamayi keser ama yağ kullanmadan önce balata fren temizleyici sprey şeklinde kullanman daha iyi olucak tir çünkü önce pislik üstüne yağ kullanmak problemlere yol açıyor zamanla

Spd pedal kullaninca alışkanlık yapıyor. Normal pedal kullandığınız zaman boşa pedal çeviriyor mus hissi veriyor. Hatta kalpiyeli o eski klasik pedallar aynı hissiyati veremiyor. Hatta arabanın gaz debriyaj ve fren pedal ına bile takmak isteyeceksiniz:):);)

@Kaan.Özçelik
Walla ben yol bisikletinde dediğin sistemi kullanıyorum. Pedal artı ayakkabı 180 tl ye mâl oldu. Pedal XLC, ayakkabı rr3 . Pedal 90 ayakkabı 90 .. Şimdi aynı sistem 230 tl ye patlar.

@Ulaş Çavuşoğlu
Walla süper olmuş. Ama ben ayakkabının 2. Elini giymem. Huyluyum abi. Pedal olur bak.. ! :) ;) Bakmadım fiyatlarına.

@Ulaş Çavuşoğlu
Güle güle kullanın. 1 kerecikten birsey olmaz. :) Sıfır fiyatları En ucuzu şu ara indirimde 160 tl.. Düşeş gelmiş. Değerlendirmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Ben spd kal kirilmisti normal ayakkabi ile daha zor surmustum. Baslarda korktugum icin gecmedim hatta spd sl ye ama simdi spdsiz dusunemiyorum. Dusmeden ogrendim ama ilk dususumde 15 sabiye falan surdu cikaramayinca : ) ben ayakkabi pedal kali toplam 100 liraya almistim

ve ilk kaza ....... Tam durucaktım çıkardım sol pedalı koydum ayağı yere AHA ayakkabı öne vıjtt diye kaymazmı bende bisikletlr kapaklandım aynakolun 3 yaprağı bacağımı kesti neyse gene ucuz attlattık diyelim bu arada bahçeşehir belediyesi adamsınız güzel yol çalışması devam edin böyle bi gün bahçeşehir yeraltı şehrine döncek image.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Uptown Cyclist piyasada 100 lira civarında ben en ucuz pinarellide buldum 90 küsur liraydı havale ile..

@Tolga Çelebi

Hahahaha abi sorma ne komediler yaşanıyor o düşüşlerde; geçenlerde arkadaşla uzun bir tırmanıştayız bir yanda da sohbet ediyoruz, arkadaş biraz gerimde kaldı ben de yavaşlayayım da kenardaki bariyerlere tutunayım dedim, tutunamadım, ayakta da spd yolun ortasına devrildim arkadan da kamyon geliyor, ben yere yatmış ayaklar pedalda mal gibi kalmıştım, gül gül ölmüştük arkadaşla, keşke fotoğrafına çekseydim dedi arkadaş ama işte o anda gülmekten aklına gelmedi :komik::komik:

bende r540 pedal r64 ayakkabi aldim ikisi 195 tl ye falan geldi normal pedaldan farki nedir
Pedal ayaktan kaymiyor en basiti
Itme gucu azaldigi zaman cekme gucunu kullanarak on kaslari dinlendirebilirsiniz
Veya her ikisini kullanabilirsiniz itme ve cekme duz yolda 30 km den 40 km ye cikaken ise yariyor
Sprint ani hizlanislardar belkide iki kati fark ediyor
Isin ozu farki normal pedale gore yuklendiginizde cok hizli kalkis yapiyrsunuz

Olmayan sey ise
Ortalama hizda fazla fark olmaz
Oyle buyuk beklentiniz olmasin

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Ulaş kardeşim güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah. Spd demek ayrı bir dünya ama dalgınlığı ayrı bir bela :)

spd konusunda acemiyim , önyargılarım var fakat geçmeliyim artık.

Ne zamandır soracağım , bu konu başlığı altında daha uygun olacak.
Butçe durumlarını zorlamadan, y.dışından bakıyorum ayakkabıyı , (link) diye bir ürün var ingiliz sitelerinde , bu markayı kullanan varmı ? kullanan var ise kalıpları nasıl ?
veya uygun fiyatlı , kaba görüntüden uzak , kullanışlı başka üründe olabilir, tavsiye olursa çok iyi olur.
Elimde PD-M540 pedallarım var fakat kalları yok , MTB 'ye uygun ama yol içinde kullananlar var , yol ayakkabıları için bu pedallarımı değiştirmem mantıklımıdır, yoksa kal alıp mtb ayakkaıbı ile devam edilebilirmi ?

@Şeref ARSLAN

Kendimden örnek vereyim.

Öncelikle bahsettiğiniz modeli bilmiyorum.Genelde SPD pedala ilk geçişte MTB ayakkabısı + MTB pedalı tavsiye edilir çünkü yol ayakkabılarıyla yürümek daha zor profesyonelliğe geçerken yol ayakkabısı ve yol pedalı daha mantıklı olabilir.

Ben Shimano PD-M530 + SH M064 ikilisini kullanıyorum. Geçen sene almıştım bana maaliyeti 200 liraya gelmişti :) . ( Kampanya vardı )
Önerebilirim,herhangi bir sorun yaşamadım şu ana dek.

• Beğen
Tepkiler: Şeref ARSLAN
@taner07
Oluyor öyle şeyler. Geçen arkadaşla benim başıma da geldi. Uzun sürdük benzinlige girip şu ıvır zıvır alalım dedik. Arkadaş önden gitti. Ben arkada birden mazgalları görünce ayağımı söksem yoksa yoksa mazgala nasıl girsem diye düşünürken frene basıp olduğum yere sağ tarafa doğru Toto üstü. Sol kurtuldu sağ takılı kaldı. Arkadaş şok olmuş bakıyor. Millet koşuşturdu aman abi diye. Ama takmıyorum kafaya. Fakat benim bu karasız kalmam kötü. Öğreneceğiz! Bir kaç düşüş daha yaşadım biri ciddiydi çünkü hızlıydım. Kaskın değerini anladım diyeyim. :) Ama sürüşe devaaam!

Geri