Scudo Sports

İnceleme SPD pedal ilk izlenimler (r540 yol pedalı)

Scudo
Merhabalar,
@CY3535
Haklısınız hocam. Yağın gramını hesaplayan arkadaşlarımız var. Karbon Ultegra pedallarından daha hafifseniz ve ondan oldukça ucuzsanız eğer bir sıkıntı vardır muhakkak. Sırf ucuzluğundan denemek için aldım tecrübelerimi paylaşacağım elime ulaşınca.
Saygılarımla..

@Speedster911
Yorumlarınızı bekliyorum hocam...

arkadaşlar merhaba, bugün ben de yeni taktırdığım r 540 pedallar ile kitli pedalları test ettim. ilk başta biraz tak çıkar alıştırması yapıp devamında korkuyla pedallamaya başladım sonrasında zevkli olmaya başladı. özellikle yol bisikletimle daha rahat çıkmaya başladığım çok dik yokuşları kitli pedallarla denemek istedim ve itme ve çekme hareketiyle zorlandığım yokuşu bariz bir şekilde daha rahat çıktım özellikle çekme hareketi gerçekten güç kaybını önleyen bir hareketmiş ayağınızı kilitlediğiniz pedalı zaten yapmanız gereken çekme hareketiyle çok rahat bir şekilde çekiyorsunuz. yalnız bugün bir kaç sorunla karşılaştım. bahsettiğim çok dik yokuşta bir kaç kere durmak zorunda kaldım. kalkış sırasında ikinci ayağı hemen kitleyip hareket kazanamadım hatta bir kaç kere düşmeye geçtim ama sanırım tek ayağım kitli olduğu için tam düşerken kitli pedal kendiliğinden açıldı o esnada düşmeyi göze almıştım. özellikle çok dik yokuşlarda ikinci ayağı hızlı bir şekilde pedala nasıl kitleyip harekete geçebileceğim konusunda deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. diğer bir husus ayakkabıyla pedalın arasında olması gereken açı yani ayakkabıların doğrultusu nasıl olmalı. bugün yaşadığım sürüşte hep ayaklarımı biraz daha bisiklete doğru döndürmek istedim ama pedallar kitli olduğu için çeviremedim. bu olağan bir durum mu yoksa kalleri biraz daha içeri mi çevirmeliyim. aslında baktığımda ayakkabılar bisiklete neredeyse paralel duruyordu. böyle devam mı etmeliyim yoksa herhangi bir ayar gerekiyor mu.

yardım edebilecek biri var mı arkadaşlar

Geri