Scudo Sports

Spd ayakkabı tavsiyesi

Scudo
Selam, bu markada numara seçimi ne şekilde acaba? Örneğin Nike-Adidas'a göre.
Açılmasında yazıyordu. Gerçek ayak numaranın bir numara küçüğünü almanızı
tavsiye ediyorlar. Kalıpları büyük sanırım. Kendim bu markayı kullanmadım ayakkabıda.

FIT: We recommend you buy these shoes one size smaller than your usual size

Açılmasında yazıyordu. Gerçek ayak numaranın bir numara küçüğünü almanızı
tavsiye ediyorlar. Kalıpları büyük sanırım. Kendim bu markayı kullanmadım ayakkabıda.
İşte burada dediği "usual size" :D günlük spor ayakkabıya göre mi her zamanki numara, yoksa bisiklet ayakkabıları standardına göre (ki onlarda genelde 1-2 numara büyük olur) her zamanki numara o beni düşündürdü :D Ama %99 günlük spor ayakkabı numarasıdır.

Selamlar, ayakkabı olarak standart decathlonun giriş seviyesi modellerinden birini kullanıyorum 2 3 senedir.
Öncelikli değiştirme listemde değil ama fark yaratıyor mu ayakkabı değişimi? Bir de boa sisteminin katkısı nedir.
Uzun süredir ilk defa tembellik yapıp geriye dönük okumadan yazıyorum 🙂
Kullanım amacınıza bağlı. Keyif sürüşleri yapıyor herhangi performans derdiniz yoksa ayakkabınında çok önemi yok, rahat hissettiğiniz bütçenize uygun bir ayakkabı fazlası ile işinize yarar.

Performans sürüşleri yapıyorsanız pedala uyguladığınız güçte kayıp yaşamamak için
tabanı sert , tercihen karbon olan ayakkabı tavsiye ederim. .Boa sistemi ile sıkıĺık ayarını yapmak daha kolay. Diğer sistemler sürüş sırasında gevşeme yapıyor. En azında azından benim edindiğim tecrübeler bu yönde.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Shimano MT301 model bir ayakkabı beğenmiştim. MTB ve yolda da kullanacağım. Wiggle ve bikeinn gibi sitelerde numaralarını bulamadım. Alabileceğimiz bir yurtdışı sitesi var mıdır ? Olmadı decathlon RC 500 alacağım artık

Arkadaşlar ben de yavaştan SPD denemek istiyorum. Decathlon'daki ayakkabıda "aynı zamanda yürüyebiliyorsunuz da" gibi bir ibare var. Ne anlama geliyor tam olarak? Normalde SPD ayakkabılar ile yürümesi zor sanırım, topuk üzerinde yürümek gerekiyor, biraz saçma duruyor, en azından uzaktan bakıldığında. Bu ayakkabılarda öyle bir sorun yok mu? Ayağım yere parallel olarak mı basıyor?

Eğer öyleyse bana epey mantıklı geldi çünkü beni caydıran şey rahat yürüyememek idi SPD ayakkabılarla. Shımano vb. markaların bu tarz hem SPD hem de rahat yürümeye izin veren ayakkabıları var mı?

Arkadaşlar ben de yavaştan SPD denemek istiyorum. Decathlon'daki ayakkabıda "aynı zamanda yürüyebiliyorsunuz da" gibi bir ibare var. Ne anlama geliyor tam olarak? Normalde SPD ayakkabılar ile yürümesi zor sanırım, topuk üzerinde yürümek gerekiyor, biraz saçma duruyor, en azından uzaktan bakıldığında. Bu ayakkabılarda öyle bir sorun yok mu? Ayağım yere parallel olarak mı basıyor?

Eğer öyleyse bana epey mantıklı geldi çünkü beni caydıran şey rahat yürüyememek idi SPD ayakkabılarla. Shımano vb. markaların bu tarz hem SPD hem de rahat yürümeye izin veren ayakkabıları var mı?
Mtb tarzı alırsan yürümesi kolay olur. Yol için alırsan yürümesi zor olur. Her bilinen markanın hem mtb hemde yol için modelleri mevcut.

Mtb tarzı alırsan yürümesi kolay olur. Yol için alırsan yürümesi zor olur. Her bilinen markanın hem mtb hemde yol için modelleri mevcut.
Mtb'nin pedal ve kaller farklı mı yoksa yol bisikleti kali ile aynı mı? Mtb de alabilirim fakat Decathlon'un bu modelinde eğer benim anladığım gibi ise ve yürümek kolaysa o da olabilir. Yol bisikleti ayakkabı kalleri biraz daha iyi performans veriyor diye okumuştum ama bilmiyorum çok bir fark var mı?

Mtb'nin pedal ve kaller farklı mı yoksa yol bisikleti kali ile aynı mı? Mtb de alabilirim fakat Decathlon'un bu modelinde eğer benim anladığım gibi ise ve yürümek kolaysa o da olabilir. Yol bisikleti ayakkabı kalleri biraz daha iyi performans veriyor diye okumuştum ama bilmiyorum çok bir fark var mı?
Mtb kal ve pedalları farklı ama yol bisikletinde kullanılmaz diye bir kuralda yok. Yol bisikletimi kullanıyorsunuz?

Mtb kal ve pedalları farklı ama yol bisikletinde kullanılmaz diye bir kuralda yok. Yol bisikletimi kullanıyorsunuz?
Yol bisikleti kullanıyorum evet. Şu anda platform pedal ile, fakat bisiklet üzerinde geçirdiğim süreyi arttırdıkça acaba kilitliye geçsem mi diye düşünmeye başladım. Haftada 110 km civarı yapıyorum, hafta sonları tek seferde 50 km civarı yapıyorum. Yıl sonuna kadar 100 km'lik turlar yapmak istiyorum.

Yol bisikleti kullanıyorum evet. Şu anda platform pedal ile, fakat bisiklet üzerinde geçirdiğim süreyi arttırdıkça acaba kilitliye geçsem mi diye düşünmeye başladım. Haftada 110 km civarı yapıyorum, hafta sonları tek seferde 50 km civarı yapıyorum. Yıl sonuna kadar 100 km'lik turlar yapmak istiyorum.
Ozaman şöyle kombi pedal kullanabilirsin. Bir tarafı platform diğer tarafı SPD.

80e4380d1aff43079d6a6697e5b546ff.png

Ayakkabı olarak şu tarzda birşey alabilirsin. Yürümeside kolay. (Resim örnek için bu ayakkabıyı al demiyorum zira biraz pahalı)

7e619f610d0c4ac8bed0c2c14ebc8393.png

Ozaman şöyle kombi pedal kullanabilirsin. Bir tarafı platform diğer tarafı SPD.

271063 dosyayı görüntüle

Ayakkabı olarak şu tarzda birşey alabilirsin. Yürümeside kolay. (Resim örnek için bu ayakkabıyı al demiyorum zira biraz pahalı)

271064 dosyayı görüntüle
Gösterdiğiniz tarzda bir pedal epey mantıklı gibi, evet.

Yol ve dağ bisikleti ayakkabı kalları farklı, aynı pedalı hem mtb kalı ile hem yol kalı ile kullanamıyorum değil mi?

Eğer öyleyse gösterdiğiniz tarzda bir yol bisikleti pedalı + yine gösterdiğiniz tarzda bir ayakkabı bakacağım. Decathlon yol bisikleti ayakkabısı ile alakalı sorum halen daha geçerli :)

Gösterdiğiniz tarzda bir pedal epey mantıklı gibi, evet.

Yol ve dağ bisikleti ayakkabı kalları farklı, aynı pedalı hem mtb kalı ile hem yol kalı ile kullanamıyorum değil mi?

Eğer öyleyse gösterdiğiniz tarzda bir yol bisikleti pedalı + yine gösterdiğiniz tarzda bir ayakkabı bakacağım. Decathlon yol bisikleti ayakkabısı ile alakalı sorum halen daha geçerli :)
Hayır kullanılmıyor. Kallerin yapıları farklı olduğu için pedallarda farklı. Yanlış hatırlamıyorsam MTB pedalları SPD, yol bisikleti pedalları ise SPD-SL olarak geçmektedir. Decathlon için bu model yazmışsınız ama ben mesajınızda resim yada link göremedim ondan bakma İmkanım olmadı. Telden giriş yapıyorum belkide bu nedenle görememişte olabilirim

Hayır kullanılmıyor. Kallerin yapıları farklı olduğu için pedallarda farklı. Yanlış hatırlamıyorsam MTB pedalları SPD, yol bisikleti pedalları ise SPD-SL olarak geçmektedir. Decathlon için bu model yazmışsınız ama ben mesajınızda resim yada link göremedim ondan bakma İmkanım olmadı. Telden giriş yapıyorum belkide bu nedenle görememişte olabilirim

Teşekkürler. Bahsettiğim ayakkabı şu:

(link)

Aradığım özellikler var:

- Fiyat uygun
- Hemen temin edilebiliyor (yurtdışı sipariş vs. gerek yok)
- Anladığım kadarıyla bununla yürümek rahatmış, topuk üstünde yürümeye gerek yok
- Tipi idare eder. Çoğu yol bisikleti ayakkabısı biraz garip duruyor bence (çok amatörüm evet).

Bunun üstüne yol bisikleti kalı ve bahsettiğiniz bir tarafı platform, bir tarafı kilit pedal aldım mı işimi görür gibi.

Teşekkürler. Bahsettiğim ayakkabı şu:

(link)

Aradığım özellikler var:

- Fiyat uygun
- Hemen temin edilebiliyor (yurtdışı sipariş vs. gerek yok)
- Anladığım kadarıyla bununla yürümek rahatmış, topuk üstünde yürümeye gerek yok
- Tipi idare eder. Çoğu yol bisikleti ayakkabısı biraz garip duruyor bence (çok amatörüm evet).

Bunun üstüne yol bisikleti kalı ve bahsettiğiniz bir tarafı platform, bir tarafı kilit pedal aldım mı işimi görür gibi.
Evet rahat yürüyebilirsiniz bununla. Kalitesi konusunda bir yorum yapamayacağım ama başlangıç için seni idare edecektir. Bende ilk bu tarzda başlamıştım, zaman içerisinde beklentiler değişince pedal ile ayakkabıları değişime gitmiştim 😀

@özgür duygu BOA nın olayı pratiklik. Cırtcırt'a kıyasla ömrü de uzun. Cırtcırt zamanla tutmamaya başlıyor. Aero bakımından da avantajlı az da olsa.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
(link)
Bu ayakkabıyı kullanıyorum, şehir ayakkabısı olarak geçiyor. Yürümesi rahat olduğu için tercih ettim. Tam numaranızı alabilirsiniz.
Sizin aradığınız bütçenin biraz üzerindeymiş ama belki fikrinizi değiştirisiniz veya buraya bırakayım birinin işine yarayabilir. BOA sistem güzel çalışıyor, dayanıklı ve pratik.

(link)
Bu ayakkabıyı kullanıyorum, şehir ayakkabısı olarak geçiyor. Yürümesi rahat olduğu için tercih ettim. Tam numaranızı alabilirsiniz.
Sizin aradığınız bütçenin biraz üzerindeymiş ama belki fikrinizi değiştirisiniz veya buraya bırakayım birinin işine yarayabilir. BOA sistem güzel çalışıyor, dayanıklı ve pratik.
Güzel gözüküyor bu, fakat yol bisikleti ayakkabısı kalı mı kullanıyor yoksa mtb kalı mı anlamadım. Nerede yazıyor o?

Güzel gözüküyor bu, fakat yol bisikleti ayakkabısı kalı mı kullanıyor yoksa mtb kalı mı anlamadım. Nerede yazıyor o?
Bu tarz ayakkabılarda Mtb kali kullanılır, yol bisikleti kali kullanılsa ayakkabının bir amacı olmaz 😀

Örmek resim atayım kendiminkilerden. SPD, mtb kali solda görüldüğü gibi tabanın içinde kaldığından yer ile temas etmiyor bu nedenle yürüyüşe bir engeli olmuyor. Sağda SPD-SL yani yol bisikleti için direk olarak yer ile temas halinde bu nedenle yürüyüşe uygun değil, yürüyüş yapıldıgında kal direk yer ile temas ettiğinden çabuk aşınma gösteriyor ayrıca dikkat edilmezse kayıp düşme tehlikeside var.

20210803_210733.jpg

Son düzenleme:
(Sildim)

Son düzenleme:
Geri