Scudo Sports

Spd ayakkabı tavsiyesi

119427-tirnak-sekillerine-gore-karakter-analizi_d620.jpg

C seçeneğindeki gibi ayak yapım var

mavic cosmic ultimate III serisi ayakkabı almaya karar verdim

ayak uzunluğum 27,7cm 27.8cm civarı

mavic ölçüm tablosunda 44 ile - 44.5 arasındayım
44 numara =27,8 cm 44,5 = 28.2 cm ölçülerinde

şimdi biraz araştırma yaptım 4-5 mm kadar mevcut ölçülerinize ekleyerek numara seçiniz deniyor?

bu ayak tipiyle hangi numara seçmem gerekir . mutlaka vardır bu şekilde ayak parmakları olanlar?
çünkü c şeçeneğindeki ayaklar ayakkabı problem yaşama ihtimali çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
bu tip ayakla kuvvet uyguladığınızda orta parmak otomatik olarak katlanıyor 2-3 m kadar?

ayak-4.jpg

(parmağın katlanmasına örnek)resimler bana ait değildir

demek istediğim sol tarafdaki ayağın orta parmağı gibi hafif katlanıyor? :D
garip bir konu gözükebilir ama önemli olduğunu düşündüm? tecrübelerinize tavsiyeniz ve görüşlerinize ihtiyacım var

• Beğen
Tepkiler: Dolmoyan
Scudo
Merhaba
gaerne-g-cosmo-mtb-ayakkabisi-beyaz-43-numara
Bu ayakkabı hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?
Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum diyebilirim.hem yürümek kolay hemde görüntüsü güzel. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: cryeyes
Ayakkabi bakarken sunu farkettim ki kimsenin elinde mal yok. En bilinen saticilardan en az bilinenine kadar baktim diyebilirim. Yok oglu yok. Cok az cesit buldum, bulduklarimin numarasi yok numarasi olan ise yaramaz ve s.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Ayakkabi bakarken sunu farkettim ki kimsenin elinde mal yok. En bilinen saticilardan en az bilinenine kadar baktim diyebilirim. Yok oglu yok. Cok az cesit buldum, bulduklarimin numarasi yok numarasi olan ise yaramaz ve s.
Aynen öyle çünkü üretim yok bende zar zor bı tane buldum , or bisiklette vardı istersen oraya bakabilirsin shimanonun..bulduğunu kapman gereken bir zamandayiz
Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum diyebilirim.hem yürümek kolay hemde görüntüsü güzel. Tavsiye ederim.
Valla aldım bugünde ilk uzun turu yaptım benimde hoşuma gitti

Arkadaslar decathlon’dan shimano xc5 aldim ayak olcumumu yaptim 43 cikti, normalde de 42 giyerim herkesin shimano icin tavsiyesi bir numara buyuk alindi e o da 43 tekabul edince rahatca aldim. Olmadi vurdu on kismi. 44 aldim bu sefer, sol ayagim rahat ama sag ayak bas parmagim one vuruyor surerken ve agri yapiyor. Sormak istedgm spd ayakkabilar boyle mi olur biraz sıkar mi giydikce alisir mi yoksa iade mi edeyim? 45 numarasi zaten yok malesef deniyemiyorum.

Arkadaslar decathlon’dan shimano xc5 aldim ayak olcumumu yaptim 43 cikti, normalde de 42 giyerim herkesin shimano icin tavsiyesi bir numara buyuk alindi e o da 43 tekabul edince rahatca aldim. Olmadi vurdu on kismi. 44 aldim bu sefer, sol ayagim rahat ama sag ayak bas parmagim one vuruyor surerken ve agri yapiyor. Sormak istedgm spd ayakkabilar boyle mi olur biraz sıkar mi giydikce alisir mi yoksa iade mi edeyim? 45 numarasi zaten yok malesef deniyemiyorum.
Bende normalde 43 giyerim 44 aldım tam oldu , spd ayakkabıların altı sert esneme yapmaz gibi, ayak yapından olabilir ama 45 numara bulup denemende fayda var.

Shimano nun ölçüsü biraz dar çoğu spd ayakkabı gibi bahsettiğiniz o ağrı uyuşma vs benim tecrübelerime göre geçmez.Şahsi fikrim ayağımı acıtan ayakkabıyı giymem ayak konforu önemli iade etmeniz yerinde olur bence

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Aklima gelen her yere baktim erdoganlar, asli, ozceylan, delta, decathlon, sisman bisiklet kimsede numara veya model yok. Sizin bildiginiz baska var mi? Bir de decathlon xc500 kullanan var mi alinir mi?

Aklima gelen her yere baktim erdoganlar, asli, ozceylan, delta, decathlon, sisman bisiklet kimsede numara veya model yok. Sizin bildiginiz baska var mi? Bir de decathlon xc500 kullanan var mi alinir mi?
Yol ayakkabısına geçtiğim için, 43 numara ikinci el shimano MTB ayakkabılarım satılık. bakmak isterseniz markette ilanı var ;)

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
XC500'ü bilmiyorum ama Decathlon'dan aldığım Triban ayakkabı iyi oldu bana.
Daha önce Shimano'nun 41 numarasını (evet ayaklarım biraz ufak 😁) denedim, sıktı. Tribanı deneyince tam oldu, gayet rahatım.

Mtb sürüyorum. Çoğunlukla dağda sürdüğüm için pedalları MTB spd kullanıyorum. Şuanki ayakkabılarımun altı tırtıklı ama ben beğenmiyorum. Düz tabanlı bir spd ayakkabısı var mı MTB için? Varsa ne önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
arkadaşlar merhaba, wiggle'den sipariş ettiğim kilitli pedal geldi. ayakkabı olarak tur ayakkabılarına bakınıyorum ancak yerli sitelerde seçenekler az. bütçem 600 tl civarı yada daha fazla (modeli çok beğenirsem). kendi yaptığım araştırmadan (link)ayakkabısını beğendim. Artısı eksisi nedir? Başka tavsiyelere de açığım.
crankbrothers-Doubleshot-1-Pedals_Blue_01.jpg

arkadaşlar merhaba, wiggle'den sipariş ettiğim kilitli pedal geldi. ayakkabı olarak tur ayakkabılarına bakınıyorum ancak yerli sitelerde seçenekler az. bütçem 600 tl civarı yada daha fazla (modeli çok beğenirsem). kendi yaptığım araştırmadan (link)ayakkabısını beğendim. Artısı eksisi nedir? Başka tavsiyelere de açığım.
251347 dosyayı görüntüle
Shimano ayakkabı alacaksanız,normalde giydiğiniz ayakkabıdan 1 numara büyük sipariş edin. Shimano'nun kalıpları küçük oluyor.

• Beğen
Tepkiler: ordi
@Burak Altaç cevap için teşekkürler. Ayağımı ölçtüm 28,1 cm çıktı. Harley Davidson botta 42, adidas ayakkabıda 44,5, converste 42, kundurada 43 giyiyorum. Hangisine göre hesabı yapmam lazım :))

@Burak Altaç cevap için teşekkürler. Ayağımı ölçtüm 28,1 cm çıktı. Harley Davidson botta 42, adidas ayakkabıda 44,5, converste 42, kundurada 43 giyiyorum. Hangisine göre hesabı yapmam lazım :))
Shimano icin isiniz zor. Cogunluk numaralarim 42 benim 43 siparis verdim olmadi 44 verdim yine olmadi. Baya baya kucuk kaliplari o yuzden iade edilecegi zaman sorun etmeyecek yerden alin.

• Beğen
@Cemal Ç. Yukarıda linkini verdiğim modelin 44 numarası var ama sanki o da küçük gelecek gibi okuduklarıma göre. Olmadı ibreyi Decathlon da 315 TL ye satılan başlangıç modeline çevireceğim.

• Beğen
@Cemal Ç. Yukarıda linkini verdiğim modelin 44 numarası var ama sanki o da küçük gelecek gibi okuduklarıma göre. Olmadı ibreyi Decathlon da 315 TL ye satılan başlangıç modeline çevireceğim.
Decatlonda 315 TL ye satılan (link) sipariş verdim. Decathlondan satın aldığım hiç bir şey üzmedi beni bu güne kadar. Başlangıç seviyesi için iyi bir seçim bence

• Beğen
Tepkiler: Nis
Decatlonda 315 TL ye satılan (link) sipariş verdim. Decathlondan satın aldığım hiç bir şey üzmedi beni bu güne kadar. Başlangıç seviyesi için iyi bir seçim bence

Decathlondan sipariş ettiğim ayakkabı bugün geldi. Kallerin montajını yapıp akşam 20km lik tura çıktım. İlk kez kilitli pedal kullanan birisi olarak ayağımı pedaldan ayırmakta hiç sorun yaşamadım ancak pedala kitlenmekte epey acemilik çektim (zamanla alışırım galiba). İlk kez spd ayakkabı kullandığım için başka ayakkabılarla kıyaslayamam. Ama bu tip ayakkabılar ile ilgili okuduklarımdan yola çıkarak ayakkabının rahat olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer spor ayakkabılarım ile pek fark yok, yürürken kaller yere değmiyor. Sadece bağcıklı olması biraz kafamı kurcalamıştı ancak bağcıkların sıkıştırma hissi çok iyi pedal çekerken hiç boşluk hissetmedim. Düşük bütçe için yeterli bir ayakkabı. Son olarak performansa olan katkısı çok belirgin, iyiki spd pedal ve ayakkabıya geçmişim.
P01225-211027.jpgP01225-211023.jpgP01225-204513.jpg

Geri