Scudo Sports

Spd ayakkabı bilgi alışverişi

Shimano PD-T420 pedal ve Scott Boulder ayakkabı kullanıyorum. kullanımı ve alışması benim için çok kolay oldu. Hatta ilk gün Gülhane parkında insan kalabalığın içinde denedim kendimi birşey olmadı :)

ve şunuda demeliyim SPD çok harika birşey keşke çok daha önce bu sisteme geçse imişim.

Scudo
@isamorgil
Spd için hedefimde ki pedal,zahmet olmazsa ayakkabınında linkini yazarmisiniz?
Pedal ayakkabı iyimi nasıl?

Decathlondaki şu iki ürün ve merlindeki rexton için neler söylersiniz arkadaşlar; fiyat, performans, kalite, uyum, sorunlar aklınıza ne geliyorsa. Merlin'deki ayakkabı ile birlikte istersek 75 liraya R540 spd-sl pedal da alabiliyoruz. Ayrıca günlük hayatta da kullanabilir miyim bu ayakkabıları, tabanları falan müsait mi?

(link)
(link)
(link)

@Aspirin

ayakkabıyı yurt dışından aldım. şimdi tam hatırlamıyorum ama 3-5 gün lük bir sürede elime ulaştı linki de bu oluyor.
(link)

değerlendirmeye gelir isek

ayakkabı son derece iyi ve sağlam uzunca bir süre görevini yapacak gibi duruyor. Tavsiye ederim.

Pedal için şunu söyleyeyim kitleme kısmı hariç tamamen plastikten yapılmış bir ürün. Düz kısmını da (kitleme yapılmayan taraf) oldukça büyük tutmuşlar buda konfor sağlıyor. ayrıca nasıl oluyorsa :D pedal boşta iken her zaman belli bir açıda kalma eğliminde bu sayede pedala bakmadan kitleme tarafınımı düz tarafımı seçeceğine karar verip bir ayak hareketi ile gereğini yapıyorsun. Amma velakin plastik işte benim gibi arazide kullanan ve pedalları bir yerlere sürtme eğlimindeki biri için sanki çok çok uzun ömürlü olmayak. ha şuda bir gerçek bu pedalı alırken bir başka alternatif bulamadım şu an varmıdır bilmiyorum.

@taner07

Rexton ayakkabı ve R540 pedal kullanıyorum, merlinden aldım ben de. Kullandığım ilk SPD ayakkabı+pedal, memnunum ben. Ama günlük hayatta kullanılmaz, altı dümdüz olduğu için kayıyor + kaller eriyor. Kısa mesafelerde yürümek için kallere takılan plastik bir parça satılıyor, onlar bir nebze işe yarıyor ama yine de gün içinde gezmeye gelmez :)

Arkadaşlar SPD'nin ayarını tam olarak nasıl yapabilirim? Diz kapağını sızlatıyor yanlış ayar yüzünden bir türlü tutturamadım. Püf noktası var mı yoksa deneme yanılma mı olacak? :D

@srdrmrs
Bunun aynısı shimano'da da var, downhill kullanım için daha uygunlar, tabanları da daha az esnek, kullanım amacınıza göre daha esnek ya da su geçirmez modeller tercih edebilirsiniz. Hatta belki de sandalet. SPD ayakkabılarınıza pedalla birlikte verilen cleatleri taktığınızda her ayakkabı pedalınızla uyumlu olacaktır, sadece yol/Mtb ayrımına dikkat etmeniz yeterli. Zaten sizin kullandığınız clitler de en çok kullanılan model, sorun yaşamazsınız ayrıca SPD alacaksanız diğer markaları öneririm, SIDI, Giro, Shimano gibi, Five ten flat pedallarda daha başarılı

@Eren D.

SPD ayarını pedal üzerinden yapabilirsiniz ama bu ayar sadece bırakma sertliğini ayarlar, ayağınızın konumunu ise ayakkabı altından, cleatleri ayarlayarak yapabilirsiniz, ayakkabıları pedala takıp, doğru açıyı bulunca sabitlersiniz, tabi bunu yaparken bırakma ayarı en yumuşak ta olmalı. Bunun dışında diz kapağında ki gereksiz ağrıların çoğu aynakolla olan ilişkinize bağlıdır, sele konumu, yüksekliği bunu değiştirebileceği gibi, aynakol uzunluğunuz size uygun olmayabilir, ihtiyacınızdan uzun olabilir ya da çoğunlukla yüksek viteste fazla güç uygulayarak kaslarınızı ve diz kapağınızı zorluyor olabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Eren D. ve srdrmrs
@Eren D. Kalıplar bazen değişik olabiliyor. Burada giydiğiniz ayakkabı numarası ile ısmarladınız sanırım. Nasıl bire bir tuttu mu? Rexton ayakkabı ve R540 Bundle fiyatı oldukça uygun bende düşünüyorum ama ayakkabıya göre bazen 42, bazen 43 oluyor ayağıma beni düşündüren de bu.

@Tasogare Açıları ayarladım da bir yerden sonra tekrar rahatsız etmeye başladı, ince ayarı neye göre, nasıl yapabilirim ben onu merak etmiştim. Oturuş pozisyonumdan alakalı olabilir diye düşünüyorum ben de, çünkü normalde bana 51 kadro daha iyi oturdu ama jant boyutu yüzünden 54 aldım, gidona tutunmak için biraz fazla önde olmam gerekiyor. Gidon boğazını kısaltıp çözüceğim o sıkıntıyı. Sele de en arka sınırda şu an, göz kararı diz kapaklarıma göre ayarlamıştım.

@Antecurs Normal kalıbım oldu bana. Bir arkadaşımda 43 numara vardı denedim tam oturdu. Normalde de 43 giyiyordum

• Beğen
Tepkiler: Antecurs
@Eren D.
Yol bisikleti mi kullanıyorsunuz, yukarıdan baktığınızda SPD bağlantısı, diz kapağınızın önüyle hizalanmalı, yatay pozisyonda, diz kapağınız krank yatağıyla hizalıysa sorun var demektir, Boğaz da belinizin dikliğine etki edecek, diz için bi yarar sağlamaz

İç bacak, ve krank kolu uzunluğu nedir ?

Gerekirse görsel ekleyebilirim

@Tasogare Kran yatağına göre değil, pedallara göre ayarlamıştım. Triban 3 kullanıyorum iç bacak ölçüm 76, boy 1.77. Boğazdan bahsetme sebebim, selede öne doğru kayıyorum, o yüzden bacaklar da öne doğru kayıyor. Krank kolu uzunluğu 170mm yanlış hatırlamıyorsam.

Yalnız kullanırken şunu farkettim, biraz çapraz duruyor gibi bacaklarım. karşıdan bakınca v şeklini almış gibi bir açısı var ( karşıdan bakınca belli olacak kadar değil tabii, bacakların şeklini blli etmek için söylüyorum) Normal mi değil mi bir fikrim yok, normal pedal daha geniş olduğu için bu durumu hissetmemiştim, ayaklarım dış kısımlara doğru kayıyordu. Ama SPDyi takınca bu durumu hissetmeye başladım uzun mesafelerde

@Eren D.
O zaman ayakkabıdan ayar yapmak lazım, düz olması gerek, krank 170 olmayabilir o boyda, müsait olduğum bi ara fikir edinmek için bakarım ölçülere

@Tasogare Şurada yazana göre 170mm, 57 kadrodan sonra 175'e çıkıyor sanırım.

Kadro 51-52-53 öneriliyor aslında ama o kısmı zaten çoktan geçtik :) siz şimdilik ayakkabının açısını ayarlayp bi bakın, ayağınızın düz basmaması da direk dize Yük bindirir

551aba636d43e.jpg

Arkadaşlar Shimano RT33 SPD ayakkabı var elimde 43 numara, hiç kullanılmadı.
İlgisi olan varsa yazışabiliriz.

İlgisi olan var mı acaba?

@fblisaru

Satıldı arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: Samet Se.
konuyu açalı 1.5 sene kadar olmuş.. geçmiş zamandaki tecrübelerimi aktarayım...

yazdıgım gibi ilk olarak decathlon üzerinden bir mtb ayakabısı aldım. ayakkabıyı 6-7 ay kullandım. şehiriçi turlarında hiç sıkıntı olmadı yolda çok rahat yürüyebildim.

sonra baktım ayakkabı biraz ağır geliyor bir yol ayakkabısı alayım dedim. ayakkabı mtbye göre çok çok hafifti kullanımı da keyifli. yanlız benim mtb deki pedal ayağımdan çıkarıp tekrar kilitleme estetiğini yol ayakbısında yaşayamadım. (2-3 tur yaptım zamanla daha iyi olur herhalde) birde yol ayakbısı ile yürümek gerçekten işkence. o konuda mtb çok rahat.

sözün özü rahatlık için mtb hız için yol ayakabısı.
tabi benim baktıgım ürünler giriş seviyesi ürünler. orta ve ileri seviyede daha iyi ürünler vardır onları tecrübe etmediğim için bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Samet Se.
Geri