Scudo Sports

Sözün bittiği yer; Kartepe -sefer- 12

@Sinan Çakır

belli olmaz gelirim ama yerler ıslak olur ise yatarım bakalım pazar sabahı ne olur

ikinci durum ise erkan ile saat 08.30 da dudulluda buluşarak bizim diğer etapta çalışma yapmamız aynen keşişme olabilir bi yerde :in:

(link)

Scudo
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1782047_726294314069812_1773705419_n.jpg

izmitten kartepenin görünüşü,,istanbulda böyle devasa 1300 rakımlı dağ yok onun için kartepenin önemi bizim için büyük olacak zati hep büyük idi..

0 dan 1300 metreye tırmanmak. Tırmanmak kadar bu yükseltinin kaç metrede çıkıldığıda önemli. Biz 1050 metreden 2200 metreye yaklaşık 15-16 km de tırmanıyoruz. Bu acaba aşırı yükleme getirirmi vücuda. Bundan daha kısa mesafede bu gibi yükseltilerin alındığınıda gördüm. Tabi tırmanış etabının bütününde hep aynı yüzdelik eğimin olması beklenmez. Ama birde % 10 luk uzun eğimler sözkonusuysa işte o zaman iflahınız kesilir. Hemen eğimin bitiminde nefeslenecek bir düzlük ararsınız. Onun için tırmanışa sert girmemek gerekir. Bu eğimlerin üstesinden gelmenin en pratik yolu sürekli uzun erimli yokuş antrenmanları yapmaktır. Bulunduğunuz yer itibarıyla bu antrenmanlar ne derece mümkün olabilir

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@mehmetsunu

valla açıkça mehmet dostum istanbulda 16 km rampa yok eğimi 7 olan
evet 23 nisan 2013 de 86 km 'in üstüne 16 km çıkış yapıldı bu 86 km de mola sayısı sadece 3 adet ama 4-5 dakika
10 'un cu km ye geldiğimde kesilir gibi oldum yavaş başladığım halde geriye 6 km rampa kalmış idi ama dinlenerek çıktım ve kısa mola oldu bu seferde aynı durum olacak ,zirvede 20 dakika bekledim sonra aynı yerden indim aşağıya geldiğimde suadiyede bir lokantaya girerek mercimek çorbası içtim valla ondan sonra nasıl bastım bilmiyorum bi anda gölcüğe gelmiş idim oradan sonra topçulara bi şey kalmıyor zati,
bi olay beni fişekledi antreman esnasında evet süt ,bunu gene yapacağım mataraya süt koyacağım eğer energel bulamaz isem gnc mağazalarında malesef bu ürün yok şirket bu ürünü getirmedi,2 ay içinde gelir gelir gelmez ise süte devam
süt beni fişeklemiş idi.
şimdi suadiye rampalarında eğim 7 'yi geçmiyor avantajımız burada var tabi,

Bugün
(link)Yağmur geçişli, rüzgârlı. En yüksek 9C. Rüzgâr K, 25 ila 40 km/sa. Yağmur ihtimali %50.

bu gün yağmur var akşamda var ,,yarın yerler büyük olasılıkla ıslak olur
kerim ,sinan siz çalışın ,ayın 2 sinde hazırlık antremanlarına başlamaca,

evet yarın öğle sonrası bakarım duruma ama yerler hala ıslak burada ,
sabaha kadar kurumaz ayazda
saat 21.00 de yağmur var ,,

(link)

kartepe antreman yeri ,,2 mart -30 mart tarihlerinde çalışma olacak,
23 şubat yağmur ,nisanda bu topik devam edecek tarih olarak kesin mayıs ayıdır ,3-10-17-24 -31 mayıs tarihlerinde hazır olacağız ,,

kartepe antreman çalışma yeri 170 km dir ,bana yazacak olan km 'si,
zati topçular-suadiye köyü -ve 1300 rakım ve tersi suadiye-ve yalova 162 km dir bunun 16 km 'si rampa
çalışma güzergahında 100 km de pedal kesmeden gideceğiz,bu sadece bizi motive eder kartepeye,
yalnız saat 04.30 da bostancıdan çıkacağımız için ilk 39 km tempo yok ,bunun nedeni araya feribot girmekte ,45 dakika feribot olduğu için sürat yapamayacağız ,vücut anında soğur ve sonra topçular çıkışından toplayamayız ,
esas tempo kesin olarak saat 06.50 de topçulardan başlayacak tam 60 km dir ,
60 km boyunca çok süratli gidenler aynen çakılabilir 16 km rampada sonra suadiye -yalova dönüşünde son 70 km de ızdırap çekerler ,onun için herkes gücüne baştan ayar çekecek sondan patlayacak son 70 km de patlama olacaktır
gücünü sona saklayan aynen kazanacaktır ,

Pazar
(link)Yağmur geçişleri. En yüksek 11C. Rüzgâr B, 10 ila 15 km/sa. Yağmur ihtimali %40.

23 şubat yağmur evet 2 marta kaldık,,

[h=3](link) [h=4]Mar 2 Warmer with some sun

2 mart hava iyi ,

@Muzaffer K.

2 martta çalışmalar başlayacak zati
yalnız bu pazar durum düzeldi evet

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. En yüksek 11C. Rüzgâr B, 10 ila 15 km/sa.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası9 | 811 | 811 | 810 | 8
Rüzgar6 km/h GGB6 km/h BGB13 km/h KKD10 km/h KD

genelde aslında ocak-şubat ayı bisiklet sezonu kapanır ,martta açılır ama bu sene ocakta binme olayı oldu bizim şansımıza ise şubat ayı hafta içi iyi hafta sonu kötü oldu evet bugünde hava tam bisikletlik idi ama pazar olunca aynen yağmur geçen pazar zati kapalı idi ve üstelik yerler ıslak idi
bi gün önceden yağmur olmayacakki bi işe benzesin ,
evet bakacağız 2 martada ,
artık martta geldi sayılır ve nisan çalışma ile geçer
2-30 mart hava iyi olursa çalışılacak ama 170 km de ve nisandan gene 2 pazar 170 km çalışmaca
ve 10 mayıs cumartesi hareket başlayacak kartepe operasyonu evet hazır olacağız çünki savaşa gidiyoruz :in:

evet bu pazar durum düzeldi evet bozmaz ise saat 08.30 dudullu

(link)

İnşallah orada olacağım, Belgrad'ı Turladım çok güzel yerler var :) Abi inşallah hep beraber turlarız Belgrad'ı :)

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. En yüksek 11°C. Rüzgâr B, 10 - 15 km/saat.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası9 | 810 | 811 | 89 | 7
Rüzgar8 km/h GB6 km/h BGB11 km/h KKD14 km/h Kd

evet ekip paslanma olmadı gerçi etaba bakacağız bu pazar saat 08.30 dudullu-10 dakika öncesinden herkes orada olur ise iyi olur ,

(link)

23 Şub, Paz

• Gündüz
  • Gece
http://media.ntvhava.com/weather-images/120x112/w8.png

Gündüz 9[SUP]°[/SUP]
Kasvetli
Hissedilen Sıcaklık
10[SUP]°[/SUP]

(link)

kartepe hazırlık antremanlarına dışardan avrupa yakadan ve anadolu yakadan katılmak isteyenler saat 08.30 da dudulluda olmak durumundadır bu etap bana 170 km yazacak herkes özellikle avrupadan gelenlere daha fazla yazar 200 km ye yakın olur , 2 adet tur marttan ve 2 adette nisandan yapacağız ,
arkasından 10 mayıs cumartesi günü herkes saat 04.30 da bostancıda hazır olacak kimse için bekleme olmayacaktır cuma akşamından herkes erken yatacak ve saat 03.00 de kalkacaktır önemle duyurulur
kartepenin şakası yoktur düz yolda gitmeye benzemez bu iş..

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/p206x206/254218_216488031717112_4066501_n.jpg

buluşma yeri,dudullu kartepe hazırlık antreman çıkış noktası

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/p206x206/404716_574523002580278_1810715399_n.jpg

otel kartepe 1300 rakım 16 km rampa 99 km 'in üstüne gelecek

kartepe canavarları üstündeki adamın kondüsyonuna bakar altınızda 8000 liralık bisiklette olsa kondüsyonunuz yok ise kartepede işiniz bitiktir ,,

http://www.leisurelakesbikes.com/content/images/thumbs/0035170_focus_cayo_evo_10_compact_racing_road_bike_2014.jpeg

focus road -
Focus Cayo Evo 1.0 Compact Racing Road Bike 2014

£2899.00

http://cdn3.coresites.mpora.com/rcuk/wp-content/uploads/2013/07/SpecializedTarmacSL4.jpg

Specialized model year 2014 bikes: Roubaix and CruX

kartepe hazırlığı ekipçe yapılmıştır
1- 50 km pedal kesmeden devam edilmiş ve 6-7-10-13 eğimler durmadan alınmıştır 2 saat 10 dakika makara yapmışımdır
2- 70.7 km de pedal kesmeden devam edilmiş 3 saat 35 dakika makara yapmışımdır
3- şimdi 100 km de pedal kesmeden çalışma yapılacaktır
bu çalışmaları biz boşuna yapmadık ve yapmıyoruz ,sonunda sadece bizi kartepeye motive edecek çalışmalara imza atıyoruz ,kartepe hiç bi çalışmaya benzemez bunuda asla aklımızdan çıkarmıyoruz ,

evt abi pazara hava bizden yana dönüyor gibi bozmaz inş güzel bi antreman yapalımm :) sinan çamura buladı beni bu pazar... kartepenin yolları taştan kudret abi çıkardı bizi baştan :)

• Gündüz
  • Gece
http://media.ntvhava.com/weather-images/120x112/w12.png Gündüz 14[SUP]°[/SUP]
Sağanak Yağışlı
Hissedilen Sıcaklık
16[SUP]°

nazar değdi :eek:ut:
[/SUP]

(link)

Geri