EmreCavusoglu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.155
- İsim
- Emre
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Uzun sürmesinin sebebi nedir?Suanlik bir gelisme yok. Bottom bracket gidon sele borusu jant seti ve grupseti hazir bekliyoruz![]()
Yasin arkadasimizin tek calismasi ve siparis yogunluguUzun sürmesinin sebebi nedir?
Yasin arkadasimizin tek calismasi ve siparis yogunlugunormal bir durum yani siparis verirken 1 senelik bir bekleme süresini gözden cikarmistim.
Ödeme euro uzerinden. 3te 1ini ilk siparisi verirken oduyorsunuz. Kalani teslimatta. Kisiye ozel bir uretim sureci var ve beklemekte bunun bir parcasi yapacak birsey yok.Ben bekleyemezdim. Bir seneye kim öle kim kala. İşin şakası tabi
1 seneye aldığı ölçülerin hiçbir önemi kalmaz ki. Gerçi üretime başlamadan ölçü alır herhalde. Ayrıca 1 sene sonraya verilen termin süresinde ödeme nasıl oluyor?
Bu güzel bilgiler için teşekkürler.Wax konusunda güncelleme yapma ihtiyaci duydum. 8000km oldu kullanmaya baslayali. 0 zincir ve kullanilmis zincirde uyguladim. 0 zincirde daha iyi performans aldim. 3x2 saat tiner +alkol ile temizledim zincirleri. Yasin yeni bir stipper cikarmis zincir temizligi için. Uygulama yaparken bu ürün olmadigi icin mecbur tiner vs ugrastik biraz. Zincirler m8100 ultegra.
Ortalama 350 450kmde bir wax yenileme ihtiyaci duyuyor zincir.zorlarsaniz 500 üstüde olabilir ama ben 350kmden sonra seslerin artmasindan dolayi hazir waxli yedek zincirime geciyordum. 3 adet zincirim var.
Temizleme işlemi kettle ile sicaksuyu bosaltiyorum ustune tertemiz oluyor ardindan kurutup waxa atiyorum. 500 gram wax tahminim 40bin km gider.
Wax icin 1 adet buyuk cezvem ve 1 adet süt termometrem var wax surekli icinde duruyor. 100 dereceye isitip zinciride tam 67 derecede icerisinden cikariyorum. Cok sicakken cikarinca wax zayif kaliyor. Çok sogudugu zamanda zaten katilasiyor. En ideal derece 67 68 derece.
Kullanim konusuna gelince. İlk önce eksi taraflarindan başlayalim.
1.)Normal yağa oranla epey sesli çalisiyor zincir. Ilk baslarda acaba yanlismi yaptik birseyleri diye sasirmistim ama alisiyorsunuz. Trainerda biraz canımı sıkmıyor değil bu ses.
2.) Kisim ise uygulama maliyeti. Benim icin maliyeti avantajlarindan dolayi hic birsey degil ama bazilarina pahali gelebilir.
3.) Zincir arıları cezbediyor. İcerigindeki malzemelerdenmi bilmiyorum ama durdugum vakit arilarin bol oldugu yerlerde zincire dadaniyorlar. Arılardan hoşlanmayan arkadaşlar için sikinti olabilir.
Gelelim avantajlarina.
1.)Gecişler normal zincir yaği ile ayni yumusaklikta. Yeni wax uyguladiginiz vakit ilk 5-10km zincir biraz sacma calisabiliyor ama sonra gayet akici.
2.)Islak ve kuruda performansindan birsey kaybetmiyor. Islak ve kuruda farkli yağlar alma ihtiyaciniz ortadan kalkiyor.Zincirim islakta camurlandigi zaman sadece su ile durulayip devam ediyorum. Nerdeyse 50 derecedede sürdüm herhangi bir performans kaybi yaşamadim.
3.)Temizlik temizlik temizlik...Kesinlikle kir toz vs tutmuyor. Üstünüze,ellerinize yag bulasma gibi dertleriniz olmuyor en güzel yani bu. Ruble temizligini ise 8000bin kmde 2 kere yaptim oda can sikintisindan ruble nerdeyse hic kirlenmiyor. Bottom bracket kismida çok temiz kaliyor zincirden herhangi bir yag sicramasi vs olmadigi icin. Bisikleti temizlerken köpürtüp basiyorum suyu ve kurutuyorum bukadar. Ekstra zinciri fircalama vs gibi seylerle ugrasmiyorum. Sabun kopugu cok sicak su ile uygulanmadigi vakit waxi cikarmiyor zincir üzerinden
Kissadan hisse wax bisiklet icin yapilacak upgradeler kisminda benim için tubellessten sonra 2. Sirayi aldi.
Saygilar.
2 katı biraz abartı olur ama. normalde 6 7 bin km gidecek zincir 10 11 bin km gider gibi duruyor. tabi bu durum kullanımdan kullanıma değişken bir durum. Ama vites sisteminin diğer dişli parçalarında bariz fayda sağlayacagını dusunuyorum kirlenmiyorlar çünkü.Bu güzel bilgiler için teşekkürler.
Ben şunu sormak istiyorum. Wax uygulayınca zincir ömrü ne kadar uzuyor? Bazıları değişmiyor diyor bazıları iki katına çıkıyor diyor. Sizin kullanım tecrübenizi öğrenebilir miyim bu konu hakkında?
12.04.2025 sürecin sonuna geldik 272 nolu soulrider mabaker edition18.03.2025 siparisten 10 ay sonra bugun soulrider atölyesine giderek bikefitimizi gerçekleştirdik.
Aktif kullandigim ve geometri olarakta pek sikayetim olmayan bisikletimden çok farkli ölçüler ortaya çikti. Renk secimini tartistik ve kullanacagimiz komponentleri belirledik. Bir kaç ufak ekstra eklemelerde yapildi.
canlı canlı fotoğraflar bekliyoruz. 😁😁bol kmli ve güvenli sürüşler şimdiden12.04.2025 sürecin sonuna geldik 272 nolu soulrider mabaker editionsürüse hazir gibi. 1000km kullanim sonunda önceki bisikletlerim ile hissiyat konusunda detayli bir karsilastirma yapmayi planliyorum. Titanium bisiklet almayi planlayan arkadaslar icin faydali bir icerik olacaktir. Yaklasik 11 aylik bir süre bekledik ama değdi.
Teşekkürler. Soulrider Frameworks insta hesabindan gelmeye basladi postlar yasin arkadasimiz güzel iş çikarmiş.canlı canlı fotoğraflar bekliyoruz. 😁😁bol kmli ve güvenli sürüşler şimdiden
turuncu alev atan bir kadro paylaşmışlar bugün, yoksa o sizin mi ? sizinse x2 övücem 😅 😅Teşekkürler. Soulrider Frameworks insta hesabindan gelmeye basladi postlar yasin arkadasimiz güzel iş çikarmiş.
turuncu alev atan bir kadro paylaşmışlar bugün, yoksa o sizin mi ? sizinse x2 övücem 😅 😅