Scudo Sports

Sorumsuz sürücüler neden bu kadar sabırsız? Kaza atlattım.

Tepki
56
İsim
Oktay AKGÜL
Bisiklet
Cannondale

jandarma çevirme yapıyor ileride 2 şerit + 1 de emniyet şeridi bulunan yalova yolunda şu motorcuyla kamyoncunun kavga ettiği yer tam da orası yol tek şeride düşüyor en soldan akıyor jandarma şüpelendıgı araçları çekıyor kenara kontrol yapıyor emnıyet şeridinde ilerlerken araba benı az kalsın bariyerle araba rasıdna sıkıştırıp yerlerde sürükletecekti neyseki sıyrılabildim o aradan

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf ve Özcan
Scudo
Oktay geçmiş olsun. Geçtiğimiz pazar günü Ankara yolundan Bursa'ya girişte biz de benzer sıkıntılar yaşadık.
Bazı sığır sürücüler emniyet şeridini normal bir şerit sanıyor herhalde, bisikletçiler geçtiği halde dalıp oradan gitmeye çalıştılar.

Arkadaşlar ben bilmediğim için soruyorum, emniyet şeridinde bisikletle gitmek serbest mi? Umarım serbesttir İstanbul'da buna çok ihtiyacım var

• Beğen
Tepkiler: PistonBacak
Şu emniyet şeridine girenleri boğazlayasım geliyor. Sırtımda bazuka taşıyıp sıkasım geliyor. O kadar uyuz oluyorum. Bu kadar ahmak olunmaz!

@etkiliadam
Bisiklet (ve motorbisiklet) normal motorlu araçlarla aynı kurallara tabi olduğu için serbest değil diye tahmin ediyorum. Bisiklet özelinde bir kural varsa bilemeyeceğim... Yani iki arabanın arasından geçmek vs. de serbest değil bu durumda(kaldırım kullanmak da, bu bilgi özellikle verilir) Yanlız trafik akışı olaran bir sorun görmüyorum yani yanlış değil bence...

Trafik kanununa göre bisiklet şeridi olmayan yollarda yolun sağ şeridini bisikletliler kullanabilir. Bu durumda emniyet şeridini yasal olarak kullanma hakkına sahip değiliz.

Fakat İstanbul boğaz köprülerinde emniyet şeridinden geçen motosiklet sürücülerine göz yumuluyor çünkü trafiğin akışını engellemiyorlar. Bu durumda bisiklet ile emniyet şeridini kullanabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü hem can güvenliği hem de trafiğin akışını engellememek için emniyet şeridini kullanıyorum gibi bir açıklaması var.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Ben onlara ''Emniyet Şeridi Çocuğu'' diyorum

• Beğen
Tepkiler: eatmc
Biraz abartmıyor musunuz? Bu gibi yakın geçişlerin belki de çok daha tehlikesini her gün trafikte defalarca yaşıyorum. Bilmiyorum, belki de videodan dolayı sürat düşük geliyordur ama... Ama 'Kaza atlattım' deyince daha fazla atraksiyon bekliyor insan :) Neyse, geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Ben de aksiyon bekledim. Böyle bir durumda (videoda hızınızı kestiremedim belki) dururdum, aracın sizi görüp görmediği kesin değil çünkü.

Arkadaslar olay aracin gorup gormemesi degil, araclarin emniyet seridinden gidememesi. Oraya giremez kafasina gore kimse ki videoda araç önündeki araci gecmek icin kullandigi cok acik.

@etkiliadam Kanun bu konuda muğlak ve net değil kanunda "bisiklet; varsa bisiklet yolundan yoksa yolun en sağından gider" diyor ancak burada en sağdan kastettiği nedir belli değil sağ şerit mi? yoksa emniyet şeridi mi? belli değil.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
İstanbul'da emniyet şeridi varsa genellikle oradan sürüyorum. Ya da normal yollarda yolun en sağındaki boşluktan sürüyorum. Duruma göre akan trafiğin içinden de seyrettiğim oluyor. Emniyet şeridi her şeye rağmen bu şehirde güvenlik için biraz mecbur olduğumuz bir seçenek bizim için. Bu videodaki gibi çıkanları genelde fark edip duruyorum. Benim en büyük korkum sürekli makas atarak hayvani hızlarda seyredenler. Bu tipler en sol şeritten bazen ta emniyet şeridine yüksek hızlarla girebiliyorlar. Böyle bir anda aniden görecekleri bisiklet için frene ayaklarını atacak zamanı bile bulamayabilirler.

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
Yol, yol çizgisiyle belirlenmiş olan alandır. Bisikletli dahi olsanız, zaruri haller dışında emniyet şeridini kullanmaya hakkınız yok.

Emniyet şeridinin tanımı: "Otoyol veya bölünmüş karayollarında; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma veya kaza incelemesi amacıyla kullanılmak üzere ayrılmış olan ve yol eksenine paralel oluşturulan yol bölümüdür."

Bu tanımda, bisikletlilerin yolun bu bölümünü kullanabileceğine dair bir ibare görebiliyor musunuz?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Mehmet Altuğ Sorumun cevabı için saolun, bir sorum daha olacak. Bisiklet ile hangi yolları kullanmamız serbest? Yani girmemizin yasak olduğu otoyollar filan var mı

@erhanagir
Hayır abartmıyor ve bisikletlinin hızı da yüksek. Arabanın bu salakça hareketi yerler ıslakken yaptığını düşünelim. Bisikletçi sakat kalabilirdi.
Ve ben mesela bu mesafede bu hızla gidiyor olsam duramazdım. Bisikletçi arkadaşın frenleri iyiymiş.

• Beğen
Tepkiler: PistonBacak
@PistonBacak

soluksuzokudumbüyükgeçmişolsunAllahkorumuşdahadikkatliolmanızdileğiyle

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dikkatsizsiniz. Sol tarafınızdaki araçların yanından geçiyorsunuz, aranızda 2 metre mesafe var ve eliniz frende bile değil. Arabanın göründüğü saniye 16. saniye:

6.png

Arabayı farkedince iki ellinizi de frene koyabildiğinizde 17. saniyeye girmiş oluyoruz, fakat bu esnada arabayla aranızda olan mesafe yarıya inmiş oluyor, 1 saniye sonra da arabadasınız :naslyany:

7.png

Bir saniye sonra, arabanın tam yanında oluyorsunuz yani 18. saniye. Siz bu ana kadar sadece 1 saniye fren yaptınız :naslyany: 1 saniyelik frenle bu arabaya çarpmamış olmanızın bir tek sebebi var; küfrettiğiniz sürücü. (Tamam sürücü öküz onda hemfikirim) Yani sürücü sizi gördüğü için yola tam olarak çıkmamış. Eğer çıksaydı, siz yerdeydiniz bu 1 saniyelik fren ile.

8.png

Halbuki elleriniz zaten Hoodlarda, frende olsaydı o araç tam olarak emniyet şeridine çıksa bile ona mümkünü yok çarpmazdınız, yavaşlayabilirdiniz.

Yerinizde olsam bunu (olayı) bir uyarı olarak değerlendirir, daha dikkatli olurdum. Videodaki öküz hiç olmazsa dikiz aynasına bakan bir öküz... Bir sonraki öküzünüz dikiz aynasına da bakmıyor olabilir, Allah korusun.

Lütfen dikkatli olun. Sizi ancak siz koruyabilirsiniz!
Güvenli sürüşler dilerim :harika:

ağır akan trafik çok tehlikeli. normal akışta bunu yapan bir araca denk gelmeyiz. aradan fırlayan yayaya veya seyyar satıcıya denk gelme ihtimali de olabiliyor.

Istanbulda emniyet seridi kavrami yanlis anlasiliyor. Emniyet seridinde hep kirmizi mavi isiklar sacan çakarli emniyet araclari var. Ben emniyet seridinde simdiye kadar hic itfaiye ambulans vs gormedim. Cunku emniyet seridi orasi..

Bu arada emniyet seridine bisiklet ile girmek yasak. Bu alanda basimiza birsey gelirse hicbir hak iddia edemiyoruz arkadaslar. Bilginiz olsun.

Benim yaşadığım yerde. Emniyet şeridini park yeri olarak kullanıyorlar :snzdglsn:

Bugün de biri denk geldi bana:)
Zaten bisikletim satılık..Satıp yol bisikleti alıyım diyorum ama bu gidişle beni biri arabanın altına alacak..

Yeşil ışık yandı,yavaş yavaş hızlanıyorum..Yolun en sağındayım..Kaldırımın dibindeyim artık..Hemen arkamda bir arabanın bana yaklaştığını hissettim ve hızlanmayı kestim..Araba üstüme süre süre önüme öyle bir durdu ki,ben arabanın arkasında kalakaldım:ssrtcbya:
Yok yani,yanından geçecek santim bırakmadı..Eğer dalgın olsaydım,beni ezecekti..
Yanından geçerken arabadaki kişiye şöyle bir bakıyım dedim..Yaşlı bir amca..Beni gördüğünü hiç sanmıyorum..Halbuki deve gibiyim..Kafamda kaskla filan..Beni görmemesi imkansız ama görmedi işte..Görüp böyle bir şey yapamaz..Tamamen önüme kırdı artık..

İki gün öncede bir kadın nerdeyse sol yanımı sıyırdı geçti..!

Geri