Scudo Sports

Soru-cevap bölümü hakkında bilgilendirme

Bende konuyla alakalı olarak şundan bahsetmek istiyorum ki bir konuyu aradığımda maalesef çok alakalı şeyleri bulamıyorum. Malum zaman önemli, ben bir kaç arama sonucunu tıkladığımda alakasız şeyler görünce sıkılıyorum. Bu konuda da bir şeyler yapılabilirse çok mutlu olurum.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Scudo
Gereksiz konu açılmaması taraftarıyım ancak şöyle bir durum var ki; yapılan aramalar alakalı sonuç göstermiyor. Üstelik arama sonucu gösterilen konuların çoğu neredeyse zaman aşımına uğrayacak kadar eski. Arattığım kelimelerde genelde 2004 2010 arası başlıklar çıkıyor. Güncel sorunu cevaplandırmıyor. Örneğin HD fren seti tavsiyesi aratıyorum; lx sistem falan çıkyor (Örnek verdim, farklı konularda da böyle). Bu durumun da düzeltilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: karayel52
aramaya devam edin basaracaksiniz size olan guvenim tam cocuklar

Bu konu iyi olmuş demek istediklerim vardı.

Kişisel sorunlar sorular olabiliyor. Arama ile ilgili ise yaptığınız zaman 2012 yılına ait mesaj konu geliyor karşınıza.

Gereksiz konular için ise mesela forum sistemlerinde var mı bilmiyorum çünkü bu gereksiz mesajlar bütün forumların sıkıntısıdır. 1 yıl hiç cevap yazılmayan konu otomatik silinmez mi.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar inanın bütün kuralları okuyup dikkat etmeme rağmen kafanıza göre sorularımı konularımı siliyosunuz.bu tamamen şu demektir:'burası bizim çöplüğümüz bir onay vermeden birşey yapamazsınız.'bakın forum sayfaları demek herkesin istediği gibi 'ahlak dışı konular hariç'paylaştığı ortamlardır.bu konuda donanımhaner i tek geçerim.kusura bakmayın üyeliğimi falan iptal edin.boşa vakit geçiriyoruz burda.dalga geçer gibi adam seçiyosunuz.bisiklete gönül verenler böyle olamaz.....!!!!!

• Beğen
Tepkiler: mehmet.t
@karayel52

Üyelik tarihinizin üzerinden geçen yaklaşık 7 ay boyunca foruma sadece 24 mesaj ile katılıp ardından yukarıdaki neticeye varabilmeniz gerçekten enteresan.

Bu bölüm bilinçli olarak yeni üyelerin kullanımına açıktır. Araştırma yapılmadan açılan konular uyarıya mahal olmadan kaldırılır. Bölüm yöneticisi arkadaşım ise bunu kafasına göre değil, forum kuralları çerçevesinde yapar.

Üyelerimizin forumdan en iyi şekilde faydalanmasını arzu ediyoruz, ancak ayrılma kararı alan üyelerimize de müsaade etmek durumundayız. Eğer talebiniz bu yöndeyse üst yönetici @Admin 'e özel mesaj yoluyla ulaşınız.

Bu muhabbetler her ortamda hep canımı sıkmıştır, sıkmayada devam edecektir.
Kurallar, Kurallar aynı şeyi kıçı kırık forum sayfalarında da görüyoruz.
"bizim kurallarımız" diye hoş olmayan ego manyaklıklarına muhatap olunuyor.

Çok aptalca gelecek ama okuyanlar hemen bana hal verecek.
Pek çok grupta kast takmak zorunlu ( kanunda olmamasına rağmen) bunu iyi bellemişler ilk madde bu ama tanıdık yeni üye olduğunda "aman boşver modu pek hoş değil"

Peki 5.000 yıllık Türk tarihinden damıtılarak ve TBMM onay bularak yürürlüğe giren bu kurallar pek nedense kalabalık ( bir güç geliyor galiba ) sürüşlerde genelde kırmızı ışıklar hiç takılmaz ( bir yıldır yollardayım ) beki 3 kişilik kıçıkırık grup T.C. yasalarından dahamı güçlü yada her ne haltsa.Bunlar sadece bizim egolarımızın şişkinliğidir.

Neyse uzun yazmıyayım...:(

@Sadettin Z.
7 ay içinde kaç mesaj yazmak size uygun gelir? Böyle bir cümleyi kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz.
Sizin mantığınızla burada liyakat sahibi kişilere açık olmalı ve günde en az 10 post atmalı öylemi?

Sizi hiçbir zaman anlıyamadım...

Ne edepsizmiş bu admin ( ben ) Sadettin ( teksoy ) Birde uatanmadan konu kaldırırım, ben öyle istiyorum diyor. Sen tanrımısın arkadaş? Tanrı isen hangisisin bence posaidon'un çakması bile olamazsın.

@Sadettin Z. haymatlos gibidir bu durumlarda. Haksız eleştirilerin hiç birini kabul etmiyorum başlığı açan olarak. Hangi koşullarda altında başlığın açıldığına dikkat edin lütfen. Eğer forumda arama yaparsanız veritabanımızın yeteri kadar bilgi içerdiğini göreceksiniz. Böyle liyakatsiz yakıştırmaları hiç hoş karşılamıyorum. Ayrıca mesaj sayısının konu ile ilgisi hiç yok. Sadettin çok başka şeyler anlatıyor, siz başka anlıyorsunuz. Eğer arama yapsaydınız mesaj sayınızın ilgili konulara cevap yazarak artacağından eminim.

Şu an ki durumunuzla kaosa mütevazi bir katkınız olduğu şüphe götürmez bir gerçek. İtidalli olmak her zaman olumlu sonuçlar doğuracaktır.

@Atilla G.
Burada yanılgıdasın, vatansız olunur ama vatansız davranmak ile neyi anlattığını hiç anlıyamadım.

Forum yaşayan ortamdır, eskiler ve forumu oturma odasına çevirmişler her açılan konu için bu işlenmişti demesi doğaldır ama yaşam devam ediyor yani bizden önce birileri buralarda yaşadığı için yeniler hiç mi doğmasın, bu dediğin kuşak çatışmasının tam da merkezini işaret ediyor.

Forum ortamdır ve yeni gelenler ile güçlenir ama birileri devamlı elinde sopa ile, ite kaka forum adabı diye bir şey öne sürmesi hoş değildir.
Hade ben iyi,kötü bir şeyler öğrendim...ehh şimdi artık foruma sizin deyiminizle hiç katılmamam lazım. nasılsa ben öğrendim ve her yeni gelene "iyice araştır", orada arama var" gibi iki cümle için mi burada bulunulacak.

Bakın arkadaşlar eskiden ürünler 20 yıl kullanılırdı, bu oran şimdilerde 6 aylara düştü yani eski konularda var demekle forum varlığını inkar eder. Burası kütüphane ise bir tane mod koyarlar ve üye olmayada gerek yok, sessizce özelden mod.a sorarlar, mod da linke yönlendirir, arada camları açacak taze mod bulunurki camları açıp ortamı havalandırsın. SEN CE...

@Atilla G. Forumu yönetmek bu kadar ayağa düşmesi doğru değil. Bu suçlama değil sadece durum tespitidir ve kimseyi zikretmiyorum.

@karayel52 Kimse kafasına göre konu silmiyor. Gereksiz konular, daha önce sorulmuş ve cevaplanmış konular, arama yapılmadan veya bir sorun varsa fotoğraf eklemeden açılmış konular silinir. Bunu forumda defalarca açıkladık. Foruma yeni gelip bu durumu yadırgamanız çok normal. Ama forum size değil, siz foruma uyacaksınız.

Çok beğendiğiniz donanımhaber'den ufak birkaç örnek:

78596 dosyayı görüntüle
78597 dosyayı görüntüle

Bunlar rastgele bölümlerden örnekler. Birçok forumda da bu şekildedir işleyiş.

Sizin ve sizin gibi üyelerin canının sıkıldığının farkındayım. Bu nedenle konuları silinen üyelerden özür dilerim. Biliyorum hepiniz birşeyler öğrenmek, birşeyler paylaşmak için konu açıyorsunuz. Tabi ki kötü niyetiniz yok. Fakat lütfen azıcık empati kurmaya çalışın. Defalarca görerek ve deneyerek bu süreci uygulama kararı aldık. Bu yöntemleri uygulama kararları ve yetkileri bizde, sizler için gönüllü olarak çalışıyoruz, lütfen biraz daha anlayışlı yaklaşarak anlamaya çalışın durumu.

@Hamit.Ç

Hamit abi merhaba.

Özellikle firma şikayetleri konusunda hassaslık seviyelerimiz aynıdır ( agresyon seviyelerimiz farklı olsa da :) ). Birçok konuna da cevap yazmış, sana destek olmuşumdur. Sağolasın, sen de aynı şekilde bana... Hatta sana destek vermemden ötürü bana yüklenen birçok üye olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Tarafsızlığımı bozmak istemesem de müşteri memnuniyeti üzerine konularda çok takıntılıyım, önceki mesleğim bunun üzerine idi. Bu nedenle o son konuda sana katıldığımı açıkça belli ettiğim için çok eleştiri aldım.
Benzer yönlerimiz olduğu için seni ayrı seviyorum abi. Haklı olduğunu düşündüğüm için ne pahasına olursa olsun sana destek için yazdım, seni anladığımı düşündüğüm için. Ama sen de beni/bizi anlasan keşke. Burada üyelerin faydası için en çok çabalayan adamlardanım (gerek görevli olarak gerekse üye olarak). Bunu da iyi biliyorsun. Ama sen ne kadar müşteri memnuniyeti konusunda takıntılıysan, ben de Türkçe kullanımı, üslup, forum kuralları konusunda çok takıntılıyım. Bu yüzden son mesajların en çok beni üzüyor. Kimse sana konu açma demiyor, hatta destek bile oluyoruz :) Ama gözünü seveyim bu kadar agresif bir tarz, argo kullanımı, tamamı büyük harfle tehditvari yazım şekli... Olmuyor gerçekten.

Bu forumu birkaç gün önceki mesajında "okul" diye nitelendiren, foruma ciddi şekilde bağlı olduğunu dile getiren, burayı samimi şekilde seven birisin. Şöyle bir baktığında, başkası bu kadar agresif şekilde yazsa sen ne düşünürdün? Bir başkası: "Benim konumu burada kimse kaldıramaz" dese ve kendini yöneticilerden daha rütbeli gibi göstermeye çalışsa hemen tepki gösterirdin, foruma sahip çıkmaya çalışırdın :) Yanıldığımı sanmıyorum.

Lütfen bize yardımcı olmaya çalışan tarafını göster; üyelerin sorularını cevaplayan, yol göstermeye çalışan, şikayetini/teşekkürünü belirten yanını göster. Yukarıdaki halini görmek bizi her anlamda üzüyor ve rahatsız ediyor.

Bundan sonra görevim ne kadar devam eder bilemiyorum ama sonuna kadar elimden geldiğince bu tip bir yazım şekline müsaade etmeyeceğim, müsaade edilmesine de izin vermeyeceğim. Yetki alanımdaki konuları kastediyorum tabi. Faruk Meto konusuna müdahale edememek bana iyi gelmedi. O yazının o dille o kadar uzun süre forumda görünmemesi lazımdı.

Selamlar.

@Hamit.Ç Söylediklerine katılmamak elde değil Hamit abi... Ben ve benim gibi foruma hiçir beklentisi olmadan katkı sağlayan arkadaşlar tek tek terkediyorsa forumun başındaki yönetimin şapkasını önüne çıkarıp düşünme vakti gelmiştir demektir...

@Anonim Sevgili Fırat üslup cok önemli.Dün @Admin e çok selam söylerim.Kim olduğunu bilmem ama uslubu ile hem sevgimi, hemde saygımı kazandı.Tamam belki bende sert tavirlı konular açıyorum ama benim konularımda genel kabulun dışinda bir durum asla yoktur.ama bu kisi maalesef forum için sadece öğütücü vazifesi var.bu bakımdan kusura bakmasin ama tavrı asla doğru değildir.@Admin mutlak gereğini yapacaktir umudum devam etmektedir.Bu bizim hobimizdir.

Aşağıdaki konuya bir bakın, sonra neden konular siliniyor diye bir daha düşünün :)

Fren pistonları geri çekilmiyor

Forumlar konu açıp soru sormak için değil, bilgi paylaşımı içindir. Arayıp daha kolay bilgiye ulaşmak içindir. Forumu doğru şekilde kullanalım; kimseyi kırmayalım, kırılmayalım.

Geri