Scudo Sports

Sora'dan 105'e Tecrübeleri bir alalım

Anladığım kadarı ile olay zaten 105 ve yukarısı ile rahat bir alıyor ama tabii bütçe meselesi.. Boşuna yarış koşanlar 105 ve üstü setlere takılmıyor.. Bu arada bir önceki mesajımdaki oranlar hakkında tecrübeli bir arkadaş yazarsa memnun olurum..! sanırım istediğim makul bir oran asıl farkı büyük yanakol dişlisi ve küçük ruble dişlilerinde hız olarak hissedeceğim tırmanırken de 36 28 ile rahat edeceğim 34 25 hissiyatına yakın bir kuvvetle.. hatta hafif hızlı oranlar.. 1,36 34 25 için 1,29 36 28 için..

Scudo
@amoush00 Jant konusunda kendi tecrüblerim kısıtlı ancak forumlarda denk geldiğim kadarıyla Campy Zonda ve Cole rollen elite jantları f/p olarak kullanıcılarının gönlünde taht kuran jantlar. Bu ikisi hakkında olumsuz yorum hatırlamıyorum.

Arkadaşlar hemus marka bir bisiklet var karbon maşalı Bulgaristan da bir takım icin özel yapılmış bisiklet aslen bianchi uretimiymis. Neyse soruyum üstünde dura-ace sti kollar var,ultegra ön arka artırıcı var tiegra fren ayakları var ama bu dura Ace sti ve ultegralar eski seri sizce sorun olur mu? Eski bir dura Ace veya ultegralar yeni seri tiegradan iyi mıdır? Ve miche jantlar var nasıldır miche?

Yarış koşmasanız da önemli olan, "Bisikleti hayatınızın neresine, ne oranda?" koyduğunuzdur..... İyi kadro ve komponentler kullanmak için illa yarışçı olmanız gerekmez... Önemli olan bunları sürerken aldığınız hazdır.....

Ve herşey maddi durumunuza bağlıdır.... Maddi durumunuz müsaitse binebildiğinizin en iyisine binin...

Maddi durumunuz müsait değilse, ama yarışıyorsanız, limitinizi zorlayın, alabildiğiniz en iyi komponent, kadro ve jant setini almaya bakın.... Ya da çok iyi bir yarışçı olun, sponsorunuz alsın...

Maddi durumunuz müsait değilse ve sadece keyif için yol bisikletine biniyorsanız.... inanın Sora ile Ultegra arasında çok bir fark yok... ;)

Nacizane kafamdakileri özet geçtim...

Ben de Tiagra'dan 105'e geçilir mi diye düşünüyordum sırf kollarda kablolar sargı içinden gitmiyor diye.
Böyle dursun, akıcı bir jant seti hayaline başlayayım.

Dolar ve Avro'daki bu anlamsız deli gibi yükseliş yaz aylarında hedefime koyduğum 105 set olayını gündeme getirdi.. Sanırım bu artışlar ile artık eski fiyatları göremeyeceğiz bisiklet fiyatlarında.. Sizce almanın sırası mı? Sanki..! Yaza şimdiki karbon bisiklet fiyatına 105 set bakacağız sanki.. !??

@amoush00 (link) Hizmeti ayağınıza getirdik 105 setli bisiklet 4299 TL. Yazı beklemenize gerek yok. Forum da 105-Tiagra kıyaslaması vardı illaki 105 değil Tiagra sete de bakabilirsiniz.

@trainspotting35 kadromu yeni aldım.. Kafamdaki düşünce bütçeyi fazla kasmadan adım adım.. karbon kadrolu makul bir bisiklet toplamaktı.. Kurdaki bu aşırı yukarı çıkış almanın zamanı sinyalini çaktı.. Linkteki Mosso görünüm olarak güzel duruyor.. aynı fiyata la pierre de vardı.. Ama şu anda full karbon maşa ile birlikte 1290 gram civarında bir geotech kadro aldım.. ( aslında 6 ay kadar önce.. ) üzerinde eski bisikletteki sora set var.. Sıra ile grupseti de alırım diyordum.. Ama bu ani yükseliş fiyat yönünden şimdi almanın daha avantajlı olduğu yönünde bir his doğurdu içimde..

@amoush00 Linki paylaşma sebebim 105 setli bisikletin karbon bisiklet fiyatını yakalamış olmasıydı. Grup seti ikinci el düşünebilirsiniz aslında. Ben bisikletimi ikinci el aldım. Yaklaşık 1.5 senedir biniyorum. Tiagra 4600 den yana bir sıkıntım yok Allah'a şükür. Parçalar eskidiğinde yavaş yavaş 105 yapma düşüncesindeyim.

@mehmet.ali

Bu kaza kırıma uğrayan kaçıncı karbon bisiklettir memetalibey.

Durumu kendim için ele alacak olursam, tiagra'dan 105'e geçmeyi düşünür müydüm? Açıkçası frenler dışında düşünmezdim.(Zaten düşünecek olsaydım 105 setli alırdım :) ) 105'de frenler biraz daha iyi, vitesler bariz şekilde iyi geçiyor ama arada atla deve fark yok. O yüzden 105'setten ziyade, elimdeki setin ayarlarını düzgün yaparak ve bakımlarını ihmal etmeyerek uzun yıllar kullanmayı planlıyorum. Jant seti olarak da herkes campagnolo ağacını tercih etse de ben fulcrum'u daha homojen tel paylaşımından dolayı tercih ederdim. Özellikle scirocco'nun karşılığı olan, fulcrum racing quattro modelini çok beğeniyorum. Keşke 35mm modelin tubeless uyumlu versiyonu olsaydı :)

Diğer yandan sora'nın frenlerini denemiş biri olarak, 105'de çok rahat edeceğinizi düşünüyorum. Hem ergonomi bakımından hem de fren gücü bakımından 105 set sizi tatmin edecektir.

@mehmetsunu İlk ve tek çok şükür :)

@uguryilmaz144 Bugün evdeki mtb ve katlanırı iş yerine getirdim balkonda ziyan olmasınlar diye, kar üzerinde mtb keyfi yaptım frenler inanılmazdı doğal olarak. Sonra birde frenleri denemek için yol ile çıktım aynı kar üzerine, hızlandım hızlandım, frenlere bir el attım ve fren diye birşey yok. Droplardan tutup frenleri gidona kadar değdirdim yine yok. Diyeceğim o ki ultegra da olsa clariste olsa karda freni unutmak lazım yol bisikletinde. Hidrolik mi? Candır can :D

@mehmet.ali
Forumdaki arkadaşlar hatırlarlar, 29mtb'nin yanına yol bisikleti alırken frenleri epey araştırmıştım. Öyle ki 105'den altı setleri açık açık beğenmemiştim :) Hidrolik disk frenli yol bisikletleri yaygınlaşacak. Ve yaygınlaştığında burada gram hesabı yapan, hidrolik diskin tehlikelerinden dert yanan arkadaşlar da bir bir hidrolik disk frenli yol bisikleti kullanacaklar :) Açıkçası bende hidrolik disk frenli yol bisikleti isterdim, varsın 1 kg ağır olsun :)

@uguryilmaz144 Ağırlık değilde şahsen ben görüntüden dolayı hala kaliper diyorum.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@trainspotting35 sahibinden.com a bakıyorum... düzgün bir 105 set yok.. bir tane gözüküyor aynakol ve orta göbeği vermiyor arkadaş sanırım..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@mehmet.ali
Gerçi arkadaşlar swissstop fren pabuçlarını önerdiler. Shimano'nun pabuçlarına göre epey fark varmış diyorlar...

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
İllaki hidrolik diskli olmasına gerek yok mekanik disk frenli yol bisikletleri de güzel. :):):)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
105 setli olanlara kizlar gelip teklif ediyormuş diye duyduk, aldikta bi seyini goremedik :D
Hocam direk 2. El set alın, ugrasmayın cok cok pahalı, değmez.

Yurt dışına giden bir arkadaş var. Ondan isteyeceğim sanırım. Yarı fiyat olabilir. Buraya getirirken sorun olmazsa. .

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alacaksanız ve yarış koşacaksanız ultegra düşünün.105 giriş seviyesi.Ultegra yarı pro gibi düşünebilirsiniz.Farkı ben ciddi anlamda hissettim.Ya da campagnolonun potenza ya da chorus düşünebilirsiniz hiç pişman etmezler.

Geri