Scudo Sports

Sora grup setli 2019 model bisikletlerin karşılaştırması

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

• Salcano XRS044 Sora

• Mosso Cavalier 700 Sora

• Carraro Race 042

• B'twin Triban 520

• Toplam katılım
    100
@-Skynet-

Shimano grup setlerinin kalitesini ve fiyatlandirmasini dikkatle ayarliyor. Hangi seti alirsaniz alin fiyatina degiyor. (Dura Ace disinda)

Bir tek su siralar Tiagra almadan once dusunulmeli. O da cok yakin zamanda yenilenmesi beklenildigi icin.

Scudo
@vetohanİşte bende orasını merak ediyorum,tiagra değilde sora setli bir bisiklet alsam pratikte bana ne kaybettirir ağırlık artımı haricinde?

@-Skynet-

En önemlisi 1 vites kaybediyorsun. Ağırlık önemli değil, hatta Sora çok küçük bir miktar daha hafif yanlış hatırlamıyorsam. Vites performansında da bir düşüş var ama o da göz ardı edilebilir bence. Bütçen hangisine yetiyorsa. İlla zorla kendini de Tiagra al ya da aman Sora'ya değmez o para Claris al gibi birşey yok. Hiçbiri pişman etmez. Tabi Tiagra'da bir önceki dediğimi göz önünde bulundurursan.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Sora nın hafifliği büyük ihtimal ruble de tek diş eksik olmasındandır. :)

@trainspotting35
Tiagra kelimesi daha uzun, ondandır bence. ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Carraro'nun jant seti görünüş olarak bisikletimin fabrika çıkışlı jant setiyle aynı duruyor. (Bianchi SLR 600) Eğer aynı jantlarsa Quando göbek bulunmakta, jant seti ağırlığı 2.5 kg civarında, göbek akıcılığı belli bir zamandan sonra arkanızdan birini çekiyormuşsunuz gibi azalıyor ve çok berbat bir tel örümü var. Tel örümü yüzünden tel kırılması ve akort bozulmasına da çok uygun bir jant. Bilginiz olsun o jantlar sizi en berbat zamanda en ıssız yerde tek başınıza bırakabilir.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Carraro'nun jant seti görünüş olarak bisikletimin fabrika çıkışlı jant setiyle aynı duruyor. (Bianchi SLR 600) Eğer aynı jantlarsa Quando göbek bulunmakta, jant seti ağırlığı 2.5 kg civarında, göbek akıcılığı belli bir zamandan sonra arkanızdan birini çekiyormuşsunuz gibi azalıyor ve çok berbat bir tel örümü var. Tel örümü yüzünden tel kırılması ve akort bozulmasına da çok uygun bir jant. Bilginiz olsun o jantlar sizi en berbat zamanda en ıssız yerde tek başınıza bırakabilir.
Görüntü aynı gibi ama 2300 gram ölçtüm ben ve akıcılığı gerçekten iyi benimkilerin. Üzerinde quando göbek yok ama.

• Beğen
Tepkiler: yankiaslan
@karbonmasa
Ne zaman aldiniz, kac km kullandiniz?
Carraro CR-RACE 042 ve Mosso Cavalier 700 Sora arasinda kaldim.
Mosso'nun gorunusu cok iyi duruyor jantlardan dolayi ama bir arkadasim o jantlardan uzak dur, yan ruzgardan cok etkileniyor dedi.

@karbonmasa
Mosso'nun gorunusu cok iyi duruyor jantlardan dolayi ama bir arkadasim o jantlardan uzak dur, yan ruzgardan cok etkileniyor dedi.

Yanal rüzgardan çok ağırlıkları (2800 gr) ve çok çabuk akord bozulması, dayanıksız olmaları nedeni ile tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
@karbonmasa

Bu birazda zevk meselesi. Bende profil jant sevenlerden biriyim. Bugün hava rüzgarlıydı. 20-25 hızla ilerlerken aniden yanal bir rüzgarla sendeledim ama dengemi kaybedecek karar değildi fakat baya baya hissettim hatta kısık sesle "noooooluyor lannn" dedim 😊 Ağırlık rüzgar falan gerçek ama bunlar (kendi adıma) profil janttan vazgeçmek için yetersiz.

@-Skynet-
tek vites katlanırı bile 1000 tl üstü fiyat :( elimizdekilerinin değerini bilmemiz gerek sanırım :)

bende triban 520 var oran orantı kötü 11-30 11-32 ruble düşünüyorum rubleler bile ucuk fiyat ama napıcaz bilemiyorum :)
Rubleyi değiştirdiniz mi orjinal ruble ile yokus performansı nasıl bende yeni aldım ama deneme imkanım olmadi heycanla süreceğim günü beklıyorum

Mosso kullanıyorum ama şu bisikletin üzerindeki yazıları fazla abartmışlar gibi geliyor bana. Her yanı yazı ve marka ile dolu. Söz konusu modele de baktım yine öyle :( Sanırım ben sade olanını daha çok seviyorum gibi. Benimkide farklı bir bakış oldu

• Beğen
Tepkiler: erman35
@emreakcan çok yakın bir zamana kadar bu şekilde modaydi hocam, renkli, sportif ama son 1-2 yılda sade, ,tek renk moda olmaya başladı.

Zaman zaman değişiyor bu renklerin modasi.

Geri