Scudo Sports

Sora grup setli 2019 model bisikletlerin karşılaştırması

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

• Salcano XRS044 Sora

• Mosso Cavalier 700 Sora

• Carraro Race 042

• B'twin Triban 520

• Toplam katılım
    100
Bianchi 2019 da yol bisikleti ile gelmeyecek galiba.

• Beğen
Tepkiler: Viraj Mühendisi
Scudo
Bianchi bir kaç dağ ve şehir bisikleti modelleri ile birlikte yol bisikletlerini bu sezon üretmeyecek büyük ihtimal. Sitede ve fiyat listesinde 2018 sezonunda olan bazı modeller 2019 sezonu için her hangi bir yerde belirtilmemiş ve yol kategorisi siteden silinmiş. Accel Bisiklet ya Carraro modellerine daha çok yüklenmeye başladı ya da ekonomiden dolayı böyle bir adım attı diye düşünüyorum.

alicangul29
Hocam,fiyat aralıklarına göre en ideal yol bisikleti şeklinde de bir konu yapabilirseniz çok kullanışlı olacaktır. :) Mesala,2-3 bin TL arasında en iyi bisiklet, 3-4 bin tl arasında en iyi yol bisikleti vs şeklinde.

@-Skynet-

O daha çok kişiye hitap ederdi, doğru söylüyorsunuz. Ben "alacağım bisiklet en az Sora setli olsun" gibi bir kriter belirleyenler için kullanışlı olur diye düşünerek bu konuyu hazırladım.

@alicangul29
Hocam zaten profesyonel bir bisikletçi olmadıktan sonra clariss,sora,tiagra setler ideal gözüküyor. Bu setler arasında da yine sıralamaya göre çark sayısının artışı,hafifliği ve seriliği iyileşiyor. Lakin bir kişi parası hangi sete yeterse onu alsın mı doğrudur yoksa bu seti alsın diğeri şu şu gibi sorunlar çıkartıyor vs denilebilir mi esas önemli nokta burada.
Şimdi ben tiagra değilde sora set almakla ne kaybederim,bu beni pratikte ne kadar etkiler?Esas soru bu,kadro desen zaten %95 alüminyum olacaktır.orada fark edurance ya da race serisi seçip seçmemekte kalıyorki burası kolay. Düne kadar bende alırsam triban 540 vardı aklımda. 4bin'di fiyatı,3 bin çıkartır üstünü borç harçla hallederim diyorken fiyatı 500tl daha arttı.kafadan 1500tl açık verdik...Diğer yandan clariss veya sora alıp ileride tiagra sete yükselteyim desen hem bu setler pahallı oluyor hemde kadroya uyup uymama sıkıntısı olur mu bilemiyorum.
Kararsız kaldım bende...

• Beğen
Tepkiler: ag249
@-Skynet-
tek vites katlanırı bile 1000 tl üstü fiyat :( elimizdekilerinin değerini bilmemiz gerek sanırım :)

bende triban 520 var oran orantı kötü 11-30 11-32 ruble düşünüyorum rubleler bile ucuk fiyat ama napıcaz bilemiyorum :)

@Yagizz2
Hocam bende yol bisikleti bile yok :D Bu aralar biraz niyetlendiydim ama sağolsunlar boğaza tıkmayı iyi biliyorlar. :) Ruble olarak bende 11-30/32 taraftarıyım. Düz yolda 11-28 oranla çok fazla kayıp vermez ama yokuşlarda baya artı sağlar diye düşünüyorum. En fazla fiyat artışı 520de olmuş,sonradan değerlendi galiba. :) Bilsem bende alır saklardım,bizim zamanımızda buralar hep dutluktu. :)

@-Skynet-
aynen yokuşta 3 lü ayna kol olduğundan çok daha rahat ediceğimi düşünüyorum. valla keşke alsaymışsınız ben tribanımla hem çadırlı kamp hemde yüksek kadans performans turu yaptım. yani her yola geliyo. Hangi görevi verirseniz sorunsuz o görevi yapıyo :) Şimdi malum siteden ilanını kaldırıcam daha uzun yıllar tribanla devam bu devirde bisiklet satılmaz. Satsanda alacağın sattığından iyi olmayacak :)

@Yagizz2

Ne zamandır kullanıyorsunuz hocam? Ben de geçen ay aldım. Ama hava şartlarından dolayı tadını çıkartamadım henüz. Anca ev-iş arası kullanabiliyorum şimdilik.

Ucuz bi mtb alın binin bu fiyatlar yüzünden bisikletten kopmayın

Sora'lar böylerse diğerlerini düşünemiyorum bile,
Geçen Yıl Carroro 052 aldım Tiagra setli fiyatı yüzde elli artmış. (rakam ile %50) şaka gibi bir durum. Seneye de iki katı olur heralde

@BayCicik
Alalı 5.ayı olucak aktif sürüyodum evde trainer hava iyi ise dışarıda ama 2 ay önce uyluk kasımı yırttım yaklaşık 3 haftadır tekrar kondisyonumu yakalamaya calısıyorum. geçen pazar bi çatalca turu yaptımn kondisyondan eser yok :) yine evde trainerde tepinicez yapıcak bişey yok :)

@Yagizz2

Geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle. Ben de havalar düzelsin diye bekliyorum bakalım. O sırada fırsat buldukça kullanıp tecrübe etmeye çalışıyorum.

@BayCicik
teşekkür ederim şükür bacağım iyi ama kondisyonum yok ve zorlamaya gelmiyor nazlı oldu bacak :) sızlmalar ağrılar :)

• Beğen
Tepkiler: BayCicik
@alicangul29
Şimdi hocam Sora set olarak şuan piyasada en iyi bisiklet
Mosso Cavalier 700 Sora
mu oluyor?Endurance değil sanırım ve maşalar karbonda değil. jantların kalitesi nasıl sence,akor tutma olayı vs?Tiagralı sistem düşünüyordum ama onunda parçaları baya pahallıymış ya,bir ruble değiştirmek istesen 380-400tl :krktm:

@-Skynet-
4000₺ ile ikinci el bisiklet alsanız tiagra ya da 105 bir sistem sahibi olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@CeRKeZ
Daha dün sıfırını 4bine alırken,şimdi ikinci elini almak insanın içine oturur.. :) Sora setli olup,karbon maşalı 3-4bin arasında bir bisiklet önerebilir misin?(Triban 520 haricinde)
Bisikletlerde genelde endurance,race serisi falan yazmıyor. Bunu nasıl ayırt edebilirizki?

Daha düz bir üst boru race, hafif eğimli endurance oluyor genelde tam olarak bu şekilde olmasa da ayrım bu yönde oluyor.

(link) çok saldırgan bir müşteri tutumuyla 4500 civarlarına çekilirse alınabilir. 52-36 -12-28 oranlar güzel, set tiagra 4700, maşa karbon.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@trainspotting35
Endurance, benim sürüş stilime en uygun şekil. Hem daha rahat bir oturuş pozisyonu sunması,hemde daha dayanıklı olması fikri aklıma yatıyor.Race arasında performans olarak pek fark olur mu sizce?Yani race alsan 5-10km/sa daha hızlı gidebilirsin denilebilir mi? Sanmıyorum. Diğer yandan yarış tutkunuda değilim,daha çok yol yapmaya yönelik bir şey bakıyorum ve hızımın biraz daha artmasından yana bir beklentim oluyor.
Triban 540 tam endurance tasarımda bir bisiklet aslında,üzerindeki setleri olsun,karbon maşası olsun gayet iyiydi.Sadece estetik olarak iyi durmuyordu.Lakin fiyatı arttı,yeni bedenler gelince gene artar muhtemelen. Haftada bir pazar bisiklet sürüyoruz diyede 4-5bin tl ve üzerini vermek bana mantıklı gelmiyor doğrusu.

Sora set kullandınız mı? Şuanki setleri hangisi bilmiyorum ama en az tiagra veya daha üstüdür diye tahmin ediyorum. Sora ile tiagra arasında önemli bir fark var mıdır sizce?

Paylaştığım Salcano biraz daha race tarzına yakın gibi. Ben sora kullanmadım. Tiagra 4700 çok sevdiğim bir set. 105 5800 kullandım (Arkadaşımda)- Ultegra 6800 kullandım (Arkadaşımda) Tiagra 4600 Kullandım (Eski bisikletimde)

Geri