Scudo Sports

Sol Elde Güç Kaybı

Mehmet H.

Forum Bağımlısı
Tepki
350
Bisiklet
Ghost
Bisiklete heves sardık 2 ay kadar oldu bisiklet alalı ve ilk bisikletim.İlk başlarda vücuttaki hamlıktan ve ilk bisikletim olduğundan dolayı alışma sürecini zorlu geçirdik.Üstünde gelen orjinal elcikler çok sertti bir kaç hafta oldu değiştireli velo barendli elcik aldım ama sanırım ilk baştan çok fazla yük bindirdik bileğe güç kaybı oluştu.Ağrı yok ama örneğin kapının anahtarını dönderip açamıyorum özellikle döndürme olayında el pek görev görmüyor.Kilom da 100+ larda.Bugün aile hekimine gittim işte sinirlerde sıkışma ve aşırı zorlanmasından dolayı olacağından anlattı.İlaç yazdı krem , kas gevşetici ve ağrı kesici verdi.Düzelmezse filmini felan çektirirsin dedi.Uzun süreli 3-4 saatlik kullanımlarda her iki eldede uyuşma ve karıncalanmalar oluyor.Geceleri 1 saat kadar sürüyorum ve haftasonu pazar günleri bisiklet grubuyla tura çıkıyorum.Bu süreçte fazla yük bindirmemek için bileğe gidonu yükseltmeyi bide jelli elcik almayı düşünüyorum sizler ne önerirsiniz düşüncelerinizi alayım arkadaşlar yada daha önce bu soru yaşayan oldumu.

Scudo
Sizin boyunuzun uzunluğu ve bisikletinizin kadro boyu nedir acaba?
Bir de sele ve gidon ayarlarınızı kontrol etmek gerekir. Her şey nizamiyse bileğinizde bir problemden dolayı kaynaklanıyor olabilir, farklı sürüş pozisyonları sağlayacak gidonları kullanırsanız uzun süre aynı noktaya yük binmeyeceği için ağrı yapma olasılığını azaltırsınız.

Öncelikle geçmiş olsun. Sana tavsiyem tam iyileşene kadar bisiklet sürme. Sinirlerde hasar varsa bisiklet sürerek bu hasarı geri dönüşümsüz hale getirebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
boy 1.70 kadroda 16" mtb
sele ayarı bir kaç defa değiştirdim ancak bir sonuç alamadım ileri geride aldım aynı
sele yüksekli ayarlı diz kırılmayacak şekilde gidondan yüksek mtb lerin çoğunda bu şekilde oluyor kilodan dolayıda yük bileklere çok biniyor gibi ilk aklıma gelen gidonu yükseltmek bilemedim

bir süre aramı versem dediğiniz gibi yada uzun turlaramı katılmasam bilemedim

"sele yüksekli ayarlı diz kırılmayacak" diziniz dümdüz oluyorsa seleniz yüksek demektir, sele yüksek olunca da bileklerinize çok yük biner.
Şuradaki konuyu inceleyip selenizin ayarında hata var mı yok mu kontrol edermisin
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=41469

• Beğen
Tepkiler: gok ve Mehmet H.
Gidonu yükseltirsen eline daha az yük biner. Kelebek gidona geçersen daha fazla tutma açısı elde edersin. Bu söylediklerimi yaparsan bir sıkıntın kalmaz.
http://i43.tinypic.com/zirkub.jpg

• Beğen
Tepkiler: gok ve Mehmet H.
İyi bir eldiven kullandıktan sonra elciğin sertliğinin önemi yok bence. Birde vites,fren kollarnın açısıda önemli . Aşağı doğru eğimli olması lazım. Değilse ondanda olabilir.

yükseklik ayarı konudaki gibi hocam ileri geri ayarı kendimce ayarladım diyebilirim ağrı olduktan sonra deneme yanılma ile rahat pozisyonu bulmak için

vites ve frenleride bir konuda gördüğüm eğime göre ayarlamıştım

Tur bisikleti aparatları takmak en iyisidir.Mtb için fazla arazili yapıda kullanılmadığı sürece kelebek gidonla birlikte açı ayarlı gidon boğaz veya takmak istemezsen kısa olmayan barendler tavsiyemdir.Boynuzlu uzun barend,ergon elcik takviyeli,açılı gidon boğaz üçü birlikte çok iyi oluyor.Şehir bisikletini ve dağ bisikletini 3-4 saatten fazla sürünce bel,sırt,omuz,boyun,el,bilek,sırtta kas ağrıları olabiliyor.Şehir bisikletleri dik pozisyonda sürüldüğü için bel ağrısı,mtb gidonu düz ve geniş olduğu için el,bilek,kollara çok baskı olduğu için özellikle sinirlere baskı olduğu için ağrı,uyuşma,tutulma ister istemez olur.Mtb ve şehir bisikletleri uzun süreli sürüşe uygun olmadıkları için kas ağrıları olabiliyor.Kerim Beşer'in gösterdiği bisiklet uzun tur bisiklettir.Üzerindekiler aparatlar tamamen rahatlık içindir.İnceleyebilirsin.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun... Benim tavsiyem gidip bi nöroloji polikliniğine muayene olmanız yönündedir. Çünkü kas güçsüzlüğü durumları önemlidir, kaybın ne kadar olduğu eşlik eden duyu kusurunun olup olmadığı bilinmelidir. Anlattığınız tek taraflı anahtar çevirememe distal kas güçsüzlüğü olarak geçer ve çevirme hareketleri (pronasyon-supinasyon) bilek ile dirsek dirsek arası kasları ilgilendirir. Bilekten ziyade daha üst bölgelerde bi sinir sıkışması veya hasarı olabilir. İlla bu durum kötüdür anlamında demiyorum ama ileri tetkik yapmak yaralı olur.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun,

Sinir sıkışmasının iyileşmesi,biraz zaman alıyor..olabildiğince bisiklete bir müddet ara verin..

Şifalar dilerim..

• Beğen
@berkay özyürek

teşekkürler hocam pek bu konularda bilgim yok ilk olarak nöroloji polikliğinemi gitmemi öneriyorsunuz dediğiniz gibiyse yarın randevu alıp gitmeye çalışırım

Evet noroloji polikliniğine gidin onlar muayeneyi yapıp yonlendirirler.

• Beğen
bugün noroloji polikliniğine gittim sinir sıkışması var sanırım dedi başka bi hastaneye EMG için gönderdi gittiğim hastanede 22 gün sonraya tarih verdi.erken teşhis ve tanı önemli tabi
bilgi amaçlı yazıyorum başka bir arkadaş başına gelebilir fikir sahibi olur en azından

Selam
Geçmiş olsun ben nöroloji uzmanıyım burda olsaydınız emg nizi hemen yapardık ve sonucu görürdük :) ihmal etmeyin el bileğini yoran işlere biraz ara verin sonucu benimle de paylaşırsanız seve seve yardımcı olurum

• Beğen
bugün sonucu alıp doktora gittim sonuçlar normal dedi beyin mr çektir dedi
bu sefer uğraşamam başka bişeyle daha çektirmeyeceğim
güç kaybı olan el düzeldi şu anda diğer elle arasında güç olarak az bir fark var oda zamanla iyileşir sanırım
bisikletle bu arada kışta olsa işe gidip geldim uzun tur gitmedim hiç
gidonu yükselttim el zorlanmasın diye faydası oldu

Geri