Sol böbreğim alındı.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
@alipulhan

Ali bey çok geçmiş olsun. Çok teşekkür ederim güzel cevabınız için.
 
Scudo

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2008
Mesaj
2.016
Tepki
814
Şehir
Diyarbakır
Bisiklet
Scott
Çok Geçmiş Olsun. Rabbim hayırlı şifalar versin. Bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı dilerim. Doktor değiliz. Bu şekilde spor yapan bir tanıdığım da yok. Ancak bunu sizin kendi doktorunuzlu görüşmeniz gerektiğine inanıyorum. Kendinizi kesinlikle susuz bırakmamanız gerekir. Doktorunuza vaş vurun.
 

ulaş kaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Mayıs 2012
Mesaj
609
Tepki
405
Şehir
Karaman
Bisiklet
Cannondale
Geçmiş olsun öncelikle Can Bey, bisikleti sevdiğinize göre bırakmayın kendinize uygun bir sürüş programı yapabilirsiniz .

Doktor tavsiyeleri ile hareket ederseniz.

Moral verir sizi güçlü tutar .

Allah şifalar versin.
 
Kayıt
26 Haziran 2014
Mesaj
12
Tepki
6
Şehir
İstanbul
Baştan geçmiş olsun. Allah daha beterinden korusun en azından insanda böbrek iki tane var. Babaannem 24 yaşında böbreğini aldırmıştı taş zarar vermişti, şuanda 79 yaşında. Kimsede görmediğim azimle diyet (perhiz) yapıyor. Tuz kesinlikle yemiyor. Su alışkanlığı olmasa da sende olduğunu veya bundan sonra su alışkanlığı yapmanı tavsiye ediyorum. Oruç tabi ki tutmuyor. Ama yinede 1,2 gün tutar. Tuzlu peyniri suda bırakıp, sabaha tuzu çıkınca öyle yiyor. Gerçekten çok dikkat etmen lazım senin arkadaşım. Böbrek nakli imkanı olabilir mi bilmiyorum ama inşallah olur da eskisi gibi yer, içer, orucunu tutar istediğini yaparsın.
 

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.657
Tepki
5.014
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
geçmiş olsun..
bencede doktora danışsan daha iyi olur..
benimde arkadaşım tek böbrekliydi. askere giderken tek böbrek olduğunu söylemedi.
eğitim sırasıda düşüp bayıldı.
sonra askerliğine son verdiler.
kendini zorlamadan binersen belki bişe olmaz. ama doktora sormakta fayda var.
tekrar geçmiş olsun.
 

Abdullah Cimis

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Haziran 2013
Mesaj
501
Tepki
208
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
Kendinize özel bir su şişesi alın derim. O şişeyi hep yanınızda tutun aynı telefonu hiç ayırmadığımız gibi. Ister istemez su içeceksiniz öyle olunca. Gün içinde aşırı su tüketimi de vücudu zehirliyor haberiniz olsun.
 

Onur K.

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Kasım 2013
Mesaj
458
Tepki
378
Şehir
Istanbul
Can bey merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım hayatınız boyunca bir daha başka hiç bir sağlık problemi ile karşılaşmazsınız.
Tek böbrek ile yaşayanların spor yapmalarında, -tabi ki- dikkatli ve doktor tarafından söylenen tüm uyarılara mutlaka uyaraki Sıvı alımı, sıvı kaybı gibi durumların neler olduğunu, bu durumlarda vücudun nasıl tepkiler verdiğini-vereceğini bilerek spor yapabilirsiniz.
Ancak, dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var. Google'da arama yaparsanız bir çok ingilizce makale de görebileceğiniz gibi, tek böbrek ile yaşayanlara başka şahıslar ile kontak içeren spor yapmaları önerilmez. Örnek olarak futbol oynamamaları tavsiye ediliyor.
Sizin bu sorunuzdan sonra bir kaç araştırma yaptım. Tek böbrek ile spor yapanların düşme ve bu nedenle böbrek hasarı oluşma ihtimaline karşı çok dikkatli olmalarını dikkat çeken bir çok yazı ve çalışma gördüm. Sonuçta, tek böbreğiniz olduğu için ona çok iyi bakmalısınız.
Ayrıca yine yabancı bir forumda tek böbreğini korumak için motorsiklet kullanıcıların kullandığı koruyuculardan bahsedenler vardı. Yine kısa bir araştırma yaptım ve (link) buldum. Eğer almak isterseniz başka seçenekler de bulunabilir.
Bence tüm bunları doktorunuzla konuşun. Size detaylı bilgiler verecektir.
Sağlıklı günler sizinle olur, İnşallah.
 
B

BF Okuru

Misafir
@can akkoyun

Can bey,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Zor bir rahatsızlık geçirmişsiniz; umarım tekrar etmez.

@can akkoyun

Ben de böbrek hastasıyım; böbreğim taş üretiyor, üç sene önce her iki böbreğimde de taş kırdırdım, 4 yaşında yine ameliyatla taş almışlardı.
Sık sık su içmeniz gerekiyor ama bu suyu da büyük miktarlarda tüketmemeniz gerekir. Büyük su bardağı ile içtiğiniz zaman kalın bağırsak ve böbreklerde şişme yapar, kapasitesinin üstünde tüketmemeniz gerekli. Su tüketiminize dikkat ettiğiniz sürece inşallah sorun olmaz. Spor yaparken su kaybına da dikkat edin, özellikle çok eforlu binmemeye çalışın. Su alabilecek rotalar tespit edin veya en azından iki tane matara taşıyın. Ben 20KM civarında 500-750ml civarı su tüketiyorum. Mataralardan birisi normal su birisi maden suyu eklenmiş su oluyor genelde....
Tabi ki diğer zararlı alışkanlıkları da bırakmanız, tuz ve şeker tüketimini makul seviyelere çekerek azaltmanız lazım.

@can akkoyun

İmam hatipli olarak size sadece şunu söyleyebilirim:
- Hastalık oruç tutmama ruhsatını verir ((link))
- Tutamadığınız gün adedince fidye vermeniz gerekir
- Hastalık özrü ömür boyu devam etmez ise, özür kalktığı andan itibaren tutulamayan tüm oruçların kazası iktiza eder, verilen fidye ise sadaka hükmünde (Allah'ın takdiri ve inayeti ile) misli veya katı ölçüsünde sevap hanesine yazılır. ((link))
- Fidye miktarını her sene diyanet açıklıyor, geçen sene 9,5TL idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu senenin rakamları daha açıklamadılar galiba....

@alipulhan

Ali bey size de geçmiş olsun, gerçekten azminize ve yaşam sevginize saygı duymamak elde değil. Maşallah.
 

bkaan

Aktif Üye
Kayıt
16 Mart 2011
Mesaj
176
Tepki
222
Şehir
samsun
İsim
Fatih Göktürk
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
geçmiş olsun..bir şeye bağlanmak tuhaf şey doğrusu..benim de kayak vazgeçilmezimdir..kışı dört gözle beklerim..iki kez akciğer ameliyatı geçirdim..bir çok şey yasak dediler ağır kaldırmak v.s..kayman yasak dediler yüksek rakım,yoğun aktivite..dediler işte bir sürü şey..ilk yıllar sadece dağda olmak için gidiyordum..sadece o havayı tenefüs edebilmek bile yeterliydi..sonra hafif hafif karın ezilirkenki çıkardığı o sesi duymaya başladım..evet dayanamamıştım..derken tempo kademeli olarak arttı.. yıllar oldu artık ve sınırlar aşıldı çoktan..ama hep tetikteyim..tüm bunları doktorumda ilgiyle takip etti..geçen yıl da bisiklete başladım..ve bağlandım..evli bir adama göre oldukça fazla binmeye çalışıyorum..hem de hafif antreman amaçlı biniyorum artık..amacım +200 km yi bir günde tempolu gidebilmek..yani insan bir şeye bağlanırsa hafif hafif ona doğru adım atmalı..hiç olmazsa yakınlarında bir yerde olmalı...sen de öyle yap..kayak yasak dediklerinde 100 metre kaymak bile yeterliydi..ama hiç o ortamda olamamak daha çok canımı yakardı..(doktorunun ne dediği çok daha önemli şüphesiz..sadece bir yaşananı paylaşmak istedim)
 

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.078
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
@halil ibrahim duran

Norveç'te yaşayan müslümanlar bu sene 22 saat oruç tutacaklarmış. Geriye iki saat kalıyor. Bunlar ne yapsın? Fidye verip kurtulsunlar mı? :)
 
B

BF Okuru

Misafir
@Ali Uzel

Ali bey,
En başta, islam veya başka, hangi din olursa olsun dinlerin kutsal olduğuna inandığım için sonunda koyduğunuz gülücüğü görmezden geleceğim. Niyetinizin ne olduğunu bilmediğim için herhangi bir din ile ilgili hükümlerin espiri konusu yapılmasının hoş olmadığını hatırlatmak isterim.

İslam dinine göre soruyorsanız eğer neyin nasıl yapılacağı Kur'an-ı Kerim'de, Hadis ve Sünnette anlatılıyor. Dolayısı ile verdiğim ayetlerde verilen ruhsatlar haricinde hüküm üretmek dine hurafe katmaktır; Allah muhafaza dinden çıkma sebebidir.

Orada yaşayan akrabam var; onlar için sağlık yerinde ise tutmama ruhsatı yok. Diyelim ki sahura uyanamadınız, sabah uyanınca niyet edip oruca devam edersiniz. O zaman da 24 saat sürüyor oruç.
Zaten orucun asıl faydalarından biri de bu: normalde tok olduğumuz için açın halinden anlamıyoruz, oruç vesilesi ile bu anlayış inşallah artıyor.


Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir
 

Atalay Mete

Daimi Üye
Kayıt
10 Ocak 2014
Mesaj
201
Tepki
199
Şehir
Antalya/Manavgat/Side
açılın, bisikletçi doktur geldi :)
her şeyden önce geçmiş olsun. nedeni her ne olursa olsun böbreklerden birinin olmaması sorun teşkil etmez. yeter ki diğer böbrek sağlam olsun.
spor kısmına gelince, uzakdoğu sporları gibi kavgalı döğüşlü sporlar yapmamak kaydıyla herhangi bir sınırlama yok. tek dikkat etmeniz gereken konu, böbreklerden birinin alınması nadiren hipertansiyonu tetikliyebilir. o nedenle senede bir defa kan testleriyle birlikte kontrol muayenesi gerekir.
yukarıda söylediklerimi, genellikle sağlıklı ve sağlam böbreğini bağışlayacak olan bireylere söylüyoruz. hastalık yoktur, hasta vardır. dolayısıyla sizin durumunuzu, ameliyat gerekçesi, ameliyat şekli, ameliyatta olan bitenler ve vücudunuzun kalan kısmıyla ilgileri, bilen kişiye yani doktorunuza sormanız gerekir.
tek böbrekli (böbrek bağışlamış) kişilerde kalan böbrekte yetmezlik görülme sıklığı düşüktür 1/1000) ancak nefrotoksik olabilecek ilaç, ve benzer toksik etkenlerden uzak kalmak gerekiyor. sizin durumunuzda tedbiren ilaç tedavisi (kemoterapi) gerekebilir. bu durumlarda oruç tutmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
 
B

BF Okuru

Misafir
@Ali Uzel

Din tamamen seçim işidir. Kişi aklı erdiğinde bu seçimi yapar ve kurallarına uyar. Kurallarını önceden öğrenip öğrenmemek ise tamamen kişiye kalmıştır. Dolayısı ile din kuralları seçen kişiyi bağlar.

Siz bu dini seçmediyseniz de EN AZINDAN SAYGI GÖSTERME TERBİYESİNDE BULUNUN.
 

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.078
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
@halil ibrahim duran

Sizi terbiyeli olmaya davet ediyorum. Burası ahlak dersi verilen bir sınıf değil. Düşüncelere saygılı olun biz de size saygı duyalım. Norveç'deki 22 saatlik orucu anlatamamanın çaresizliğini anlıyorum.
 
B

BF Okuru

Misafir
@Ali Uzel

1,5 milyardan fazla insanın iman ettiği Allah'ın koyduğu hükümlerin altında yatan nedenleri araştırmadan, sonucunda alınabilecek dersler ve sevapları anlamadan; insanlar için en kutsal olan yaratıcıları Allah hakkında "Çok acımasız" derseniz; evet sizi insanların kutsallarına yaptığınız saygısızlıktan ötürü terbiyesizlikle suçlarım.

Ahlak dersi verilecek yer değil derken bile kurduğunuz "terbiyeye davet ediyorum" cümleniz benim size kurduğumla aynı! Daha öncesinde ben sizin düşüncenize laf uzatmadım, hatırlatırım!

@Ali Uzel

Oradaki iman edenler karşılığı olan sevabı Allah'ın vereceğine de inanıyorlar. Bizden daha fazla zorlandıkları için de niyet salih ise inşallah bizden kat be kat fazla sevap alacaklar.
 

Cycmode

Daimi Üye
Kayıt
18 Ocak 2014
Mesaj
337
Tepki
315
Şehir
İstanbul (Kartal)
Bisiklet
Pinarello
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Soru gerçekten çok hassas uzman ihtisas sahibi bir doktor bu soruyu cevaplayabilir. Her koşulda kendinize dikkat edin...
 

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.078
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
Kışın Norveç'te yaşayan müslümanlar 4 saat oruç tutuyorlar. Normal zamanda iki öğün arası gibi bişey. Hiçbirşeyi sorgulamadan kabul etmem. Tabiatıma aykırıdır.

Ayrıca Allah hakkında "çok acımasız" demedim. Sizin yazdıklarınız hakkında "çok acımasız" dedim. Ha kendinizi Allah olarak görmeye başladıysanız o başka. :) Normaldir.

@halil ibrahim duran

İnsanlar susuzluktan organlarını bozacaklar siz hala neyin peşindesiniz.
 
B

BF Okuru

Misafir
@Ali Uzel

Afedersiniz ama ben bir tarafımdan ayet veya hüküm uydurmuyorum. Yazdıklarım ayetlerden alıntı şeyler.

Allah ilk indirdiği ayette "oku! Yaradan Rabbinin adı ile! O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku! İnsana bilmediklerini belleten, kalemle yazmayı öğreten Rabbin en büyük kerem sahibidir" diyor. Bir sürü kaynak var. Hikmetlerini anlamak için bir zahmet buyurun okuyun. Kafamdan uydurmadığımı da görün!!!
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.