Sol böbreğim alındı.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar herkeze merhaba, nisan ayında öksürük şikayetiyle gittiğim hastahanede akciğer tomografisi sonucunda sol böbreğin de tomografiye birazcık girmesi ile tümör farkedildi. Detaylı tomografi neticesinde sol böbreğimde 8.5 cm tömür bulundu. 10 gün içerisinde ameliyata girdim. Pataloji sonuçların da derecesi ve evresi yüksek çıktı fakat dalak ve diğer iç organlarına sıçramadığı görüldü. Şimdi 3 ayda bir tarama yapılacak. Tekrarlar mı diye.

Bisikleti seviyordum. İnternette araştırmalar yaptım. Her türlü düşünce var. Su tüketimine dikkat etmekle beraber şeker ve tuz tüketimi azalacak ve aynı zamanda sigara gibi alışkanlıklardan vazgeçilecek. Fakat bisiklete binmek ne derece etkiler? Aramızda sonradan böbreği alınan arkadaşlar var mı? Onlar neler yaşıyorlar? Nelere dikkat ediyorlar? Araştırmalarda iki tane futbolcunun böbrek yetmezliğinden sonra nakil olduğu ve aktif spor hayatlarına devam ettiklerini de öğrendim. Ramazan orucu konusunda da doktora sordum tek böbreği korumak gerek ve vücut susuz kalmamalı kesinlikle dedi.

Doğuştan tek böbrekli arkadaşlar varsa aramızda onların da neler yaşadıklarını merak ediyorum.

Herkeze saygılar sevgiler.
 
Scudo

Uzbay YELCE

Aktif Üye
Kayıt
23 Aralık 2013
Mesaj
142
Tepki
42
Şehir
İstanbul/Bostancı
Bisiklet
Giant
Bir fikrim yok ne yapmanız neye dikkat etmeniz gerektiğinde ama çok çok geçmiş olsun.
 

Max Torque

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2013
Mesaj
841
Tepki
773
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin Gündoğdu
Bisiklet
Kron
Gecmis olsun. Allah acil sifalar versin..
 

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.180
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Allah şifa versin çok geçmiş olsun.
 

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.168
Tepki
754
Şehir
izmir
Bence ufak ufak yorulmadan sürmek hem spor amaçlı olacağı için vücudu sağlıklı kılar ama tabi şuan ki vucudunuz un direnci ve yaralarınızın durumu.Allah korusun bi aksiyon olur ters hareket yaparsınız dikişlerinize zarar gelmesin.Bütün bunları doktorunuzla görüşmeniz daha iyi olur ama tabi forum da doktor arkadaşlarımız varsa kendileri daha iyi bilirler.
 
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
Hepinize Teşekkürler. Tabii 6 Mayıs ta ameliyat oldum. Şu an yaralar hemen hemen kapandı. Merak ettiğim bu durumda olup tek böbrek ile bu sporu yapan var mı?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2014
Mesaj
366
Tepki
235
Yaş
41
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Hocam çok gecmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın..benim fikrim çok uzun turlar değilde gezi amaçlı binebilirsiniz bence bisiklete..ama en iyisini doktor bilir tabiki o ne derse odur
 
Kayıt
17 Mart 2013
Mesaj
99
Tepki
96
Şehir
İzmir-Seferihisar
Bisiklet
Bianchi
Gelmiş geçmiş olsun Allah yüzünüze bakmış geçte olsa o kötü hastalık yakalanıp bertaraf edilmiş moral, spor ve doğru beslenmeyle inşallah tekrarlamıyacaktırda, böbreği alınan ama bisiklet hariç yüzen, tempolu koşan arkadaşlarımda var ama aşırı terlemeden vücut su dengesini bozmadan devam ediyorlar bu arada benimde 1,5 yıl önce tiroitlerim ve paratiroitlerim Hashimoto rahatsızlığı ve kanser hücreleri oluştuğu için tamamen alındı artık kalbin ve tüm metabolizmanın çalışabilmesi için sentetik hormon ve kemik oluşumu için sentetik kalsiyum kullanıyorum 2007 de yıllarca ağırlık çalışması na bağlı hem kasık fıtığım patladığı için hemde arka arkaya bel fıtığı ameliyatı oldum, önümüzdeki günlerde ilerleyen boyun fıtığı+Omurilik kanal daralmasını açmak için ve uzun süre kullandığım ilaçlara bağlı olarak tamamen eriyen mide üst kapağı ameliyatlarım var ama bisikletten hiçbir şekilde vazgeçmedim vazgeçmiycemde, kendi sağlık durumuma uygun program yapıp turladım hep yani anlatmak istediğim Dr.na danışıp kendi sağlık durumuna göre turlar yapabilirsin aynı durumda olan yada konunun uzmanı olan arkadaşlarda vardır aramızda onlarda yardımcı olcaktır, tekrar geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis

Ali Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ağustos 2012
Mesaj
670
Tepki
145
Şehir
istanbul
Doktor değilim tahmini konuşuyorum sonuçta hepimiz tek bir banttan çıkmıyoruz o yüzden burada tek böbrekli arkadaşların söyleyecekleri size tutmayabilir benim önerim şu olur spor yaptığınızda terlemeniz bi nevi fazla suyu ve tuzu vücuttan atmaktır ve ne orandadır bilmiyorum ama böbreklere faydalı olduğu kesin size şahsi önerim şu olur istediğiniz gibi tur yapabilirsiniz hatta bu sizin için faydalı bile olabilir ama ne zaman tur yapın sabah kuş cıvıltıları başladıktan 2 saat ile ikindi ezanından sonraki saatlerde yani güneşin olmadığı ve daha serin saatlerde tur yapmanız ve doktorunuz bol su için dediyse bolsuya terlediğiniz oranı da ekleyip öyle su içmeniz (yine)ve böbrek çevresinin yağlanmaması -ki böbreğinizi kaybetmenize bile yol açabilir Allah korusun-için sağlıklı beslenmeniz ama ilk önce doktorunuza ama benim tavsiyem bu konularda bilgili bir diyetisyene gidin ama önce doktorunuza gidip kesinlikle danışın çok çok geçmiş olsun

Edit: üstteki arkadaşın yazdıkları konumuzla alakalı değil gibi gözükebilir ama değil okudum ve yaşama sevincine hayran kaldım bu konusa örnek almanız lazım kesinlikle bugün sizin olur yarın bizim ama yaşama sevincimizi kaybetmememiz lazım bakın büyük hastalıklardan kurtulan insanlara hepsi şen şakrak neşeli insanlar moralleri yerinde moralin ve yaşama sevincin oldukça hiçbirşey sizi bizi hiçkimseyi yıkamaz(Yaradan hariç tabii)
 
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
Ali Ç. bey teşekkür ederim. En uygunu dediğiniz gibi uygun vakitlerde çok fazla yüklenme yapmadan ve hiçbir şeyi takmamak gerekecek.
 
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
@alipulhan

Ali bey çok geçmiş olsun. Çok teşekkür ederim güzel cevabınız için.
 
Kayıt
13 Haziran 2010
Mesaj
61
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
Yaradanın izni ile moralin ve yaşama sevincin oldukça hiçbirşey sizi bizi yıkamaz. Bu çok güzeldi. Teşekkürler.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.