Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@trainspotting35 Kalıbımı basarım demiş , o mesaj üzerine dedim. Diğer yazmış olduğu ve benimde hem fikir olduğum düşüncelerine hiç değinmemişsiniz. Sadece bir kareyi fotoğraflamışsınız.
Evet üst tarafta demedim dedi ben de görsün diye gösterdim. Cımbızlamamın sebebi bu. Yoksa manipülasyon değil.

Merak etmişsiniz
Yazının diğer kısımları demagojiye kaydığı için tartışmaya gerek görmedim. Örneğin kinim olduğunu iddia etmiş bunu hangi sözümden çıkarmış hiçbir fikrim yok. Büyük ihtimal kendi gibi düşünmeyenleri stigmalayıp belirli bir kalıba oturtmuştur. Kimseye kolay kolay kin beslemem. Sokak canlıları gibi planlı düşünemeyen, iç güdüleriyle harekey eden canlılara karşı asla.
Polemiğe dönüştürmek istemediğimden kişiye hitap etmiyorum. İsterse cevap da yazar zaten.

Ayrıca cümlesinin sonunda ya sadece o ya sadece bu gibi. İkileme sokmuş. Bisiklet yollarındaki çöplere tepki göstermek sokak köpekleri sorununu görmezden gelmeyi mi gerektirir.

Şimdi anladınız mı niye yazmadığımı. Çünkü karşı tarafın bir laf çarpıtmasına cevap vermek zaman ve enerji alıyor. Ve karşı taraf bunu anlamıyor. Çünkü anlasa zaten bu çarpıtmaları yapmaz. Kısacası tartışmayı bilmeyen kişiyle tartışmak gereksiz bir olgu.
@yenhesa Alkışladım daha ne yapayim anlamadim. Gönlünüz olacaksa pardon. Ben gönül kirmaya degil, gönül yapmaya geldim bu dunyaya problem değil.
Alkış alaycı bir anlama gelebileceğinden; doğru iletişim kuralım istedim.
Teşekkür ederim. Şu üç günlük dünyada gönül kırmaya değmez.

Scudo
231118 dosyayı görüntüle231119 dosyayı görüntüle231120 dosyayı görüntüleHayvanlar benim icin 2 ye ayrılır. 1. si üst resimdeki görüntülere sebep olan itlaf edilmesi gerekenler.2. Si alttaki resimdeki gibi sevilmesi gerekenler olmak üzere. Iki gorselde bu sabah Buyukcekmece sahilde çekilmiştir.231121 dosyayı görüntüle231122 dosyayı görüntüleBu resimde birtanesi benden korkup kaçınca hepsi kacmaya başladı.
Yine durumla hiç bir alakası olmayan bir cevap. Köpek sorunu olmadığına dayanak olarak sunulanlar:
1. İnsanlar da kötü
2. Bana köpek saldırmadı
🤦‍♂️

@a.gul29 evet insanlarda kötü size bir insan saldirinca nasil tum insanlari itlaf edip, kafeslere kapatmiyorsak size kopek saldirinca tüm köpeklere bunu tum kopeklere yapmak mantikli mi?
Yaptığınız şey (link) diye tabir edilen mantıksal yanlış. Alakasız şeyler arasındaki benzerlikleri kullanarak ilk bakışta doğru gibi görünen ama mantıksal açıdan geçerliliği olmayan argümanlar üretiyorsunuz. Benim bu başlıkta defalarca yazılan bir şeyi tekrar yazmamın bir anlamı yok. O kadar yorumdan sonra hala görmemezlikten geldiyseniz ben yazınca da bir şey değişmeyecek.

İnsanoğlunun icat ettiği en büyük erdem belki de HUKUK'tur. İnsanların hukuk normları içinde verdikleri zararın da yine bir karşılığı vardır.

Cezai hiç bir sorumluluğu olmayan sokak köpekleri ile hukuk karşısında ehliyetli olduğu kabul edilen insanoğlunu aynı kefede tartmaya çalışmak da ajitasyonun dik alasıdır...

Yapmayın şunu, artık komik bile olmuyorsunuz...

Bisiklet sürerken çok defa köpek tacizine uğradım. En azgınından dahi korkmam, her çeşidiyle nasıl iletişim kurulur aşağı yukarı bilirim. On tane uysal küpeli köpek grubunun içine bir tane küpesiz karıştığında tamamını bozduğunu ve topluca saldırdıklarını gördüm, yaşadım. Hatta ısırdıkları oldu, şansıma ayakkabı kurtardı, eti dişleyemediler.

Acaip hayvan severim. Ama insana saldıran hayvanı sevmem. Atıyorum iki yaşındaki çocuğumun gezip dolaştığı mekanda hayati risk varsa, orada o köpekler başıboş duramaz.

O çocuğun hayatını riske atmayı savunan her tür fikirde arıza ararım maalesef. Hayvan sevgisi bunun mazereti olamaz, gösterilemez. :snzdglsn::(:tskler:

@Özcan Saldırganı gruptan ayırıp gerekeni mi yaparsiniz yoksa komple hepsini mi ortadan kaldirirsiniz yukarida yazan arkadaslara da sormak istedigim bu.

@trainspotting35 saldırganı ayırmak o çocuğun hayati tehlikesini sıfırlar mı emin değilim. Meskun alanlarda başıboş hayvan bulundurulmaması taraftarıyım. Yani toplayıp bakım/küpe sonrası aynı yere bırakılmasını tasvip etmiyorum.

False analogy yazmak inanin hiçbirşeyi degistirmez sizler sanıyorsunuz ki bu dunya sizin icin dönüyor. Yukarida yazdiklarimin en basina bakarsaniz bu isin cozumunun kisirlastir ve cipli sahiplendir oldugunu yazmistim. Topla, kapat, yoket degil.Cocuguma saldiran kopege elbet bende saldiririm ama cocugumun yaninda pis kopekler, bunlari alsinlar buradan, ne bu boyle rahat yuruyemiyoruz yolda gibi cumlelerde kurmam. Benim lafim bu zihniyete. Oglum kopegin yanindan biraz dikkatli gec rahatsiz etme derim mesela. Bu cumlelerim hangi kategoriye giriyor bilmiyorum ama benim olayimin ozeti budur.

@trainspotting35 işte böyle böyle, güzellikle, empatiyle, yani insani bir şekilde orta yol bulunabilir.

Arkadaşlar lütfen üslubumuza dikkat edelim. Atışmaları hep nezaketsizlik tetikliyor.

Yani ne diyeceğimi şaşırdım..
Şu üç günlük dünyada gönül kırmaya değmez
Tuzak soru mu bu?..😁😂🤣...Kalp kırmamak, evet haklısınız..

@Özcan Yukarida takip ettiyseniz kalıbım konusunda atip tutmalar olmadan nazikce devam ediyordum. Halen de nazik olduğumu düşünüyorum. Senelerdir forumdayim 1 sefer olsun kimseye nezaket dışı davranışım olmamistir ama gelip burada kalıbımla ilgili rahat rahat ithamlarda bulunuyorlar ne yazik ki.

Yani ne diyeceğimi şaşırdım..

Tuzak soru mu bu?..😁😂🤣...Kalp kırmamak, evet haklısınız..
Soru değil? Bakın soru işaretini geçtim. Soru edatı ya da soru sözcüğü yok cümlenin içinde. Sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Belki de isteğiniz tek yönlü iletişim kurmaktır. İyi günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: mali.ozdemir
Ben tekar soruyorum, sokak köpeklerini kesin dille savunan arkadaşların kaçı VEJETARYEN? Olay bir hayvanın sokakta yaşaması mı? Ya da sizde "ooo.. ikisi çok farklı mecbur yiyoruz" mu diyeceksiniz..E çinliler köpek yiyor? Yani hangileri hayvan sizce, inek hayvan değil mi? balık tavuk?

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@Özcan Yukarida takip ettiyseniz kalıbım konusunda atip tutmalar olmadan nazikce devam ediyordum. Halen de nazik olduğumu düşünüyorum. Senelerdir forumdayim 1 sefer olsun kimseye nezaket dışı davranışım olmamistir ama gelip burada kalıbımla ilgili rahat rahat ithamlarda bulunuyorlar ne yazik ki.

Kalıbınızı ortaya ben koymadım sizi bastınız. Ben de devam ettirdim. Sonra siz bunu fiziksel özelliklere çektiniz. Başta mecazi başlayan bu konuyu. Bitmiş bir konuyu ısıtıp ısıtıp getiren de sizsiniz. Demogojilere full gaz devam ediyorsunuz. Mağdur edebiyatı iyi prim yapar bu ülkede.

Sizin kalıbınıza laf etmedim, dikkat edin dedim. Emin olun ondan da dedim. Kendinizden eminseniz sıkıntı yapacak birşey göremiyorum.

@yenhesa Beyefendicim, şurada en azından 3 kişinin kalbini kırmak için girişimde bulundunuz, kırdınız demiyorum..Nasıl perhiz, nasıl turşu? Az sakin olup laf sokma yarışından vazgeçseniz. Yaşı katmayım diyorum ama , biraz önemli sanki.
Sakin olun..🙂

• Beğen
Tepkiler: MertV
Israrla aynı retorik üzerinde tepinilip, anlaşılmak istenmeyen şu;

Sizin (3. tekil şahıs) köpeklerle iyi geçinmeniz, korkmamanız, size saldırmamış olmaları, size veya çevrenize zarar vermemiş olmaları, vb. bu köpeklerin asalakça üreyip ciddi bir sosyal, çevresel yani genel anlamıyla bir uygarlık sorunu olduğunu değiştirmez, verdikleri zararı meşru kılmaz.

Sokak köpeği tanımı başlı başına bir problemdir ve ancak 3. dünya ülkerinde normal karşılanır. Sahipsiz ve sorumsuzca sokaklarda dolaşan hayvan kavramını hiç bir ciddi uygar ülkede savunamazsınız. Size hayretle bakıp, içten içe gülerler. Bunun hsyvan hakkı, hayvan sevgisi, hayvan sempatisi, vs ile ilgisi yoktur. Gerçekten sürdürülebilir olmayan bir vicdan sömürüsünü ateşlemekten başka işe yaramaz.

Kimse sahipli, eğitimli, aşılı, kontrollü, sağlıklı köpeklere veya evcil hayvanlara karşı gelmiyor. Uygar ülkelerde de bunun yolu, yordamı, kuralı, yaptırımı var. Ama hiç birinde böylesine bir sorumsuzluk yok. Saldırgan köpeği sokakta ayırt edip, toplamak izole etmek lafta kolay ama pratikte mümkün değil. Sokakta yaşayan hayvan her türlü manüpülasyona açıktır. Sokakta bıraktığınız sürece hem türdeşine hem diğer canlılara, hem doğaya, hem insana tehdit olarak yaşamaya devam eder. Ayrıca korumasızdır, her türlü karşı tehdite de açıktır. Bu söylemi köpürtenler, canlı yaşamın pratiklerini göz ardı ediyorlar. Ve nasıl oluyorsa, sokaklarda 3. dünya ülkerinde ancak görebileceğimiz bir pespayeliği savunabiliyorlar.

Yazmayım diyorum ama gerçekten insanın sinir uçlarına dokunan demagojilerden buna fırsat kalmıyor.

Tek yapabileceğimiz herkesin aklını başına almasını beklemek...

@HakanAydn Beyefendi gayet sakinim. Üstteki yazılarımdan da dediğim gibi benim cümlelerimi kendi içinizdeki duygulara göre algılıyor olabilirsiniz. Siz sakin olun bence.

Kalp kırmaya girişim, gönül kırmaya yeltenme değişik olmuş. Çok iyi ya :))

Bu üç kişi kendi adına söz söylebilir. Bir sıkıntıları varsa.

Önemli olan yaş değil. İnsanın söylediklerinin değeri. Siz yaşı önemli görüyorsanız, yaşını bilmediğiniz biriyle muhattap olmayın efendim.

Öncelikle bu yazıyı yazarken kimsenin düşünceleri üzerinden demagoji yapmayacağımı belirtmek isterim. Kimseye ithafen yazmıyorum. Ama yazılarda gördüğüm, olumlu gördüğüm yerlerden alıntılar yapacağım.

Yazacağım yazı bir çözüm üzerine değil, düşünceler ayrılığının olgusu üzerine. Çözüm olarak köpek ısırdı :( konu başlığındaki @can onur arkadaşımızın yazdıklarına kefilim. Bu yüzden tekrardan yazarak aynı tartışmaları açmak istemem.

Köpeklerin saldırmayacağını sokak hayvanlarının hepsinin uysal olduğunu falan düşünmüyorum. Askerlik yaptığım adanın hepsi askeriye ait olduğu için, adada yaşayan hayvanlara dokunmak kesinlikle yasaktı. Bu yüzden adada öküzünden, domuzuna, kekliğinden, şahinine ve kedi, köpeğine kadar tabi bir sürü hayvan kendi doğaları içinde yaşıyordu. Bu adada geçirdiğim sürede köpeklerin gerçekten vahşi olabileceklerini gördüm. Gördüklerimin hiçbiri insana karşı değildi ama buraya indirgeyerek olumlamaya girmeyeceğim. Birçok kez kedi öldürdüklerini, özellikle birbirleri arasında bölge için veya birebir kavgalarını gördüm.

@Punctum Bir yazısında hayvanseverlerin, hayvanseverlik kisvesi altında gidip başka bir hayvandan yapılan mamaları koyarak bunu savunamayacaklarını söylemişti diye hatırlıyorum. Bu duruma kesinlikle katılıyorum. Bu bence bilinçsiz bir şekilde yapılmış ikiyüzlülüktür. Danayı kesip köpeğin önüne atmak hayvanseverlik falan değildir. Hiçbir insanın özellikle hayvanlar üzerinde müdahale hakkı olduğuna inanmıyorum.

Ama şu noktada düşüncelerimiz kökten bir şekilde ayrılıyor. Ben son çözüm olarak bile öldürmeyi önermem. Bunun haddim olduğunu düşünmüyorum.

Bir insan kendi menfaati için bir canlıyı hapsetmeye, öldürmeye çalışırsa buna karşı çıkarım. Bunu kendinde bir hak olarak görmesi asıl mesele.

İyi günler.

Bol pedallamalar.

Kebap sevenler, protein bağımlıları, sokak köpeklerine bakış açılarını tekrar gözden geçirsin. Arttırıyorum, detan, raid kullananlarda fikir beyan etsinler..🙂..Zararlı mı böcekler? Kime neye göre?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri