Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@ippon

Yandaş, yalaka ve yavş-akların meselesi bu..Ülkeyi bölenler belli kardeşlik türküleri söyleyen sözüm ona açılım g.te kaçılımcılar, birde senin gibiler. Bu ülke demografik yapısı bozulmaya çalışılsa da Türk Yurdudur ve öyle kalacaktır. Sana özelden de yazabilirim. Benim kim olduğumu öğrenir sen de kim olduğunu tanıtırsın.

@aslanefe

Asıl bölücü olanlar işte bunlardır. Kendi köhne ideolojilerini uygulayanların yaptıkları ırkçı katliamları görmezden gelirler. Kısacası topu kılıç artığından başka birşey değildir..

@Kudret Kurtcebe

Kudret ağabey en büyük talihsizliğimiz Ata inancımızı değiştirmemiz olmuş. İslam öncesine ve sonrasına baktığımızda bunu görüyoruz..Arap ve Fras milliyetçiliğinden çöken sözüm ona Türk Devletleri bunun en açık örnekleridir. Ben azılı bir Türk soycusuyum ama siyasete zerre inanmıyorum. Bu hiza olayı siyasetle değil daha katı yöntemlerle olmalı. Kan ve kaos meraklısı değiliz fakat kimsede zorluğu görmeden hizaya gelmez. İ

sterimki Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu gücü olan Türkler yönetiminde de etkin olsun. Türk olmayanların kini , nefreti ve kuyruk acıları ortada.

Scudo
Engereğin Sokması Üzerine..
Zerdüşt,bir gün ,sıcak havada,kollarını yüzüne koyarak,bir incir ağacının altında uyuyordu...Gelip boynundan sokan bir 'Engerek' Zerdüşt'ü uyandırdı.Kolunu yüzünden çektiğinde,yılanı gördü;yılan Zerdüşt'ü gözlerinden tanıdı ve acemice kıvrılıp kaçmak istedi.Teşekkürümü almadan gidemezsin dedi Zerdüşt. beni iyi ki uyandırmış oldun gitmem gereken yol hayli uzundu. Engerek üzüntüyle , yolun kısa dedi. Benim zehirim öldürücüdür,bağışlamazdır. Gülümsedi Zerdüşt : sen bir ejderhanın bir yılan tarafından öldürüldüğünü nerede gördün? sen en iyisi zehrini geri al çünkü sen bana bir şey hediye edecek kadar zengin değilsin...

@ippon

Engerek benzetmesi, kendinide ejder gibi görmen beni güldürdü. İkisi de doğası gereği haraket eden varlıklar ama kimi insanınsılar hayvanlar kadar olamayıp hayatı tiyatro sahnesi gibi kullanıp devamlı ezber repliklerle rol yapar.lar..

Konuları provake etmeyi görev bilmişsin. Sana açıkça kendini tanıt dedim ama Zerdüşt gibi bir zavallıdan güzellemeler yapmaya devam ediyorsun..

@Alp Tigin Tengrikut

alp konu zati bayağı başka yerlere gitti sokak köpeklerini neden toplamıyorlar acaba, sorusuna cevap verir isek devlet bu konuda anladığım kadarı ile çaresiz almanyada 48 milyon köpek var ve sokakta köpek yok evde beslenirler bi evde dört köpek vardır,acaip bi pazarda var tabi köpek maması sanayisi bu sanayinin kimlerin elinde olduğunu aynen araştırmak lazım altından gene yahudi çıkar mı acep,yahudi düşmanlığı bende yok ama bu yahudiler var ya adama papucunu ters giydirirler ,osmanlıyı yıkanda sevgili rotschild hanedanı ama suç onda değil suç sultanda çünki borçlandı o zamanın parası ile 3 milyon sterlin çünki savaşa gidilecekti hatırla kırım savaşını ,sonunda zokayı yiyen osmanlı oldu bu arada kanuni sultan süleymanın oğlu bi ermeninin kızı ile evli idi araştır bak neler bulacaksın ,,konuyu dahada derinleştirelim istersen esasında başka bi konu açıp, yahudi meselesi altında toplanmamız lazım ne yapmış bu yahudiler 6000 sene boyunca ,düşmanı aynen tanımak gerekiyor,
içimizdeki bazı sebatay dönmeleri var onların bu ülkenin yararınamı yoksa batı emperyalizmin uşaklığınamı soyundukları üzerinde kafa patlatalım senle alp,

sevgili solcu arkadaşlara buradan bi güzel gerçekleri vereyim karl marx sapına kadar yahudi idi ,yahudiler felsefe alanında finans alanında petrolde silahta ,ilaçta ve gıdada vardır neden vardır babalarının hayrına değil tabi,leninin annesi yahudi idi lenin cfr tarafından yani dış ilişkiler konseyi tarafından seçilmiştir bolşeviklere gizlice yardım edende banker rockefeller idi,vayyyyy gördünmü acı gerçeği bu yahudi neden bolşeviklere yardım etti dersin çünki ticaret sosyalitler ile mübahtırda ondan ,,vay be takdiğe bak arkadaş boşuna demiyorum bu yahudiler adamı ters köşe yapar,bolşeviklere kızıl haç bahanesi adı altında silah verilmiştir ayrıca rockefeller 100 milyon dolarda kredi vermiş tabi karşılığında aynen altın almıştır bunlar çooook gizli münasebetlerdir,abd askeri kurumları , generali devlet kurumları hiç bi halt edemediler ,kime ,rockefeller 'e
bolşevikler nerden buldu dersin altını altınlar çarındı çar sülalesi kurşuna dizildi emri veren lenin,çocuklarıda öldürdüler lenindeki korkuya bak arkadaş ,bolşevikler hazineyi soydu ve altınlar abd 'ye nasıl gidecekti çok basit önce isveçe gitti orda eritildi üstüne isveç altını dendi bi kısmıda ingiltereye gitti england altını oldu ve abd 'ye şutlandı vay be yahudi aklı bu işte zavallı çar öteki dünyadan altınlarının nasıl eritilip isveç ve ingiliz altını olduğunu görüp kemikleri sızlamıştır herhalde,

konuyu dahada derinleştireceğim bu konu nasılsa amacından saptı dahada saptıracağım meseleyi en hassas noktaya getireceğim yahudi meselesi,,
yahudiler bu ülkede genci gence kırdırdılar suni ideolojiler yarattılar solu onlar soktu bu ülkeye ve de solcuların arkasında duranda ingiltere olmuştur,abd sağ tarafta olmuş ama samimi ülkücüler kullanıldıklarını anca 12 eylülde anladılar ,
pentagon sağa oynamıştır,ingiltere sola abd pentagon rockefeller sağa oynarken solada ingiltere rotschild oynamıştır kaybeden hep rotschild in ingilteresi olmuştur,ne enteresandırki iki aile rotschild ve rockefeller yahudi aileleri birbirlerine türkiye üzerinde rakip oldular
gerçekte john rockefeller 'i büyütende rotschild hanedanı ama diyeceksin ne ayak bu iki yahudi ailesi nasıl birbirlerine dünyada rakip olur aynen çıkar meselesi yahudi tiranı diğer yahudi tiranından üstün konuma dünyada geçmek isteyebilir

gelelim rockefeller 'in sovyet rusyada ne yaptığına,
aynen ön ayak oldu rockefeller rusyayı abd 'ye rakip yaptı ,çünki kar etmek istiyordu nükleer silahlara her iki tarafında sahip olması neticesinde birbirleri ile kapışmayan ama dünyayı ikiye bölen kominist ve kapitalist blokların soğuk savaşından kar etmek isteyen rockefeller 'ın ta kendisi idi ve de aynen kar etmiştir,
nasılmı rusyada traktör fabrikaları açarak bu traktör fabrikalarında aynen tanklar yapıldı iş ucaklara geldi hepsinin arkasında rockefeller imzası vardı acaip para kazanan ise aynen rockefeller 'dir,vietnam savaşında ölen abd askerleri sovyet yapımı silahlar ile öldüler ve abd senatosu bu silahların üretilmesine katkıda bulunmuş rockefeller 'i yüce divana götüremediler çünki dünyanın başına bela en büyük silahçısı aynen rockefeller 'dir rotschild hanedanı daha çok finasta üstündür,,merkezide aynen londradır
bizim ülkedeki kavgayı herhalde anladın bu ülkede londra papağanları var yani rotschilden yana diğer yanda ise pentagoncu silahçılar var yani rockefeller ülke şu anda siyasi açıdan ikiye bölünmüştür akp ve chp biri abd 'ci diğeri londracı sayın reis beyin hakkını yemeyelim 15 temmuzda pentagon darbesini aynen halkı sokağa çekerek durdurmuştur
o gün sokakta bende vardım ama ülke için vardık ,akp 'ye oy vermedim hiç bi partiyede oy vermedim ama seçilmiş bi hükümeti askeri darbeyle indirilmesine aynen karşı idim onun için sokağa çıktım,pentagon geriye atıldı ve incirlik ,ömer halis demir ise kahramandır bunuda asla unutmayacağız ,semih terziyi gözünü kırpmadan vurmuştur ama 33 mermide yemiştir onu katleden subaylar ömür boyu hapis yedilerde ben idamdan yanayım alp ,,

bu ülke ne pentagonun talimatları ile ne de cıa tarafından devşirilmiş kukla fettullah ile asla idare edilmeyecektir bu ülke milli hassasiyeti olan kadrolar tarafından bugünde yarında idare edilecektir ,buna karşı gelenlerin sonuda hüsran olacaktır,
zati pentagon 15 temmuzda kaybetti,tasfiye edilecek çok adam var alp ruhunu natoya satmış subaylardan tutta savcısına kadar hakimine kadar emniyetine kadar vs vs hepsi ayıklanacak yok başkada çözüm,yarım milyon insan fişlendi alp ,,ilerde ne abd burada cirit atabilecek ne de onların istihbarat örgütleri ingiliz mı6 'de dahil milli istihbarat aynen milli olacak ve derin devletimizde milli olacaktır yurt dışında nokta operasyonlarında yapılması aynen şarttır vatan hainlerini infaz edeceğiz ,

geçmişimizide aynen masaya yatıracağız gerek osmanlının nasıl yıkıldığınıda bileceğiz cumhuriyet kurulurken yapılan hatalarıda gözden geçireceğiz ,
senle aynı fikir olduğumu görmek beni sevindirdi biz arapların dinine girmek durumunda değildik islamı seçmeyebilirdik ve şamanizmde kalabilirdik bu benim görüşüm beni bağlar tabi gerçek islamıda araştırma zahmetine katıldım,kuranıda inceledim hazreti muhanmedin hayatınıda ,ama bi gerçek var hazreti muhammed ticareti dürüst yapmış, yalan yoktu hazreti muhammedde arapların haline bakıp onların içine allah korkusunu yerleştirdi aynen haklı idi hz muhammed bu araplar için gerekli idi,puta tapan kabede putçuluk yapan , kızlarını diri diri toprağa gömenleri hizaya getirdi getirmek zorunda idi,bizim orta asya tarihimizde asla eski türkler kızlarını diri diri toprağa gömmediler ayrıca bu puta tapan araplar ile aztekler arasında hiç bi ayrım yoktur aztekler güneş tanrısı için kukulkana insan kurban ederlerdi zavallı yerlilerin kalbini çıkartır pişirirlerdi kafasınıda uçururlardı salgın hastalıklar başladığı zaman aynen bu korkunç törenler yapılırdı ne oldu dinsizlerin hakkından imansızlar gelir misali bunların hakkından ispanyollar geldi tabi bana sorar isen hristiyanlığıda masaya yatırmak lazım ,

kısadan hisse burdan venezüellayada bi gönderme yapayım günümüze geleyim gerçi bu konu hakkında konu varda benim kafama göre mesaj atan pek yok ha sen atsa idin sana o konudan cevap verirdim ,mesele önce chavez idi ,ilkokul mezunu değildi sosyalist idi ,ama böyle sosyalistlere lafım yok alp ,25 trilyon dolarlık petrol serveti var o ülkede rockefeller boş durmayacak tabi .kendi adamını var etti ve loocked silah şirketinin parası ile okutulmuş adam bi anda belirdi adı guaido
eşi rockefeller fonunda ,ne tesadüf değilmi esasında tesadüf felan yok,rockefeller bu adama oynuyor çünki 25 trilyon doların peşinde kar etmek istiyor rockefeller 'in tek amacı vardır daha çok kar daha çok kar patlayıncaya kadar kar tıksırıncaya kadar kar david rockefeller 101 yaşında öldü yerine ailenin en yaşlısı geldi değişen hiç bir şey yoktur
bu arada dikkat edeceğiz rotschild hanedanı hangi ülkelerde güçlü rusya çin fransa hollanda ingiltere
yanlız almanyada merkel istifa etti ve yerine krank geldi bu kadın aynen pentagonun borazanlığını yapmaktadır,fransada makron ise sarı yelekliler tarafından kuşatıldı ,neden ,kim örgütledi bunları sıkı dur adını veriyorum geoge soros,daha evvel rotschild 'e çalışan bu adam ne olduda bi anda pentagona geçti ve de partner değiştirdi yani rockefeller tarafında oldu ,pentagon george soros görüşmesi sonucunda üstü kapalı onu tehdit ettiler adam korktu pentagondan ,kennedy 'i yok eden pentagonun özel harp dairesi idi george soros bunları aynen bilir,silahcıların ve de pentagonun asla şakası yok bunu biliyor soros,bu arada komplo teorisi oluşturur isem acaba diyorum karşılıklı rockefeller ailesi ile rotschild ailesi senaryo gereği birbirlerine mi rakip oluyorlar bunu ilerki yıllarda anlayacağız the ekonomist dergisi rotschild 'in, kapak simsiyah ve 2019 yazıyor mesaj verildi bunun anlamı savaştır
jeykıp rotschild 'in eşi odasında ölü bulundu bu doğrudan rotschild 'e göz dağı olabilirmi ,rotschild hanedanı ile iş tutanlar korkmaya başladı bütün dünyada ,
çünki güney koreli iş adamı helikopter kazasında öldü abd 'de rotschild mekanına saldırı oldu iki polis öldü ,pentagon ve de rotschild savaşı başlamış ise bu aynen üçündü dünya savaşına doğru gidermi , nükleer kullanılırmı onu bilemem
enteresan bi olayda rotschild makronu destekliyor babasının hayrına değil tabi,

bu arada mehmet sunu iyi kalplidir tek suçu bisiklete binmez ....:koptum:
konu sapmış olabilir ama verilen bilgiler aynen doğrudur bu ülke uyanık olsun özellikle yahudi tiranlara karşı aksi takdirde ahmakça kullanılır bu ülke ,
daha önce olduğu gibi ,,

İran Radyo ve Televizyon Kurumuna bağlı Genç Gazeteciler Cemiyeti Haber Ajansı'na (YJC) konuşan Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi, "Kamuya açık yerlerde köpek gezdirenlere yaptırım uygulanacak" dedi. Umuma açık park-bahçe gibi yerlerde köpek gezdirilmesinin insanlarda korkuya neden olduğunu dile getiren Rahimi, otomobillerde de köpek taşınmasının yasak olduğunu, görülmesi durumunda polisin sert bir şekilde müdahale edeceğini kaydetti. Söz konusu yasak geçtiğimiz günlerde Tahran'a bağlı Levasan ilçesinde parktaki kadına bir köpeğin saldırması sonrası ilçenin genel savcısının getirdiği yasakla gündeme gelmişti.

Tahranda köpek gezdirmek yasaklandı

Tahran'a mı gitsek,ne yapsak:booo:

Bu da bizden bir haber:booo:

Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre; süreç, Fatma A.'nın geçen yıl eylülde Shih tzu cinsi erkek köpeklerini gezdirmesiyle başladı. Aynı mahallede oturan Funda B.'nin Golden Rietriver cinsi köpeğini ise apartman görevlisi Erdoğan T. dolaştırıyordu. Köpek, saldırdığı Minik'i ağır yaraladı. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Minik kurtarılamadı. Bir ay sonra Funda B. ile onu gezdiren Erdoğan T. hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma" suçundan ceza davası açıldı. Köpekleri ölen Fatma A. ve oğlu Can A., asliye hukuk mahkemesine de başvurarak 500 TL'si maddi 15 bin TL'si de manevi tazminat davası açtı.

Ölen köpekleri için tazminat istediler

Bu da Hakkari'den yeni bir haber;
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan ve çeşitli yerlerinden yaralanan köpek ile yavrusuna mahalle sakinleri sahip çıktı. Köpekler barınağa götürülerek tedaviye alındı. Yüksekova ilçesinin Esenyurt Mahallesi'nde anne köpek ile yavrusu, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Ayaklarından ısırıldığı için hareket edemeyen anne köpek ile kafasından yaralanan yavru köpeğe mahalle sakinleri sahip çıktı. Yaralı köpekleri alarak evinin balkonun altına yerleştiren Özgül Tekin, daha sonra belediyeyi aradı. Tekin'in yaşadığı eve gelen belediye ekibi, yaralı köpekleri barınağa götürüp tedaviye aldı

(link)

@Kudret Kurtcebe

Detaylı anlatımın için teşekkür ederim Kudret ağabey. Tarihte Türk diye geçen ve çöken devletlere bakarsak soy birliğinin bozulmasının baş sebep olduğunu görebiliriz. Selçukluda Fars etkisi Sultanların arap adlarının önüne, Keyhüsrev, Keykavus gibi Ahameniş-Pers hükümdarlarının ünvanlarını koyduklarını görürüz keza 36 padişahlı Osmanlı ailesinin de 30'unun Türk olmayan kadınlardan doğduğunu gördüğümüz gibi..6 bardak ayranı bir kovaya boşaltıp üzerine 30 bardak su boşaltsak beyazımsı bir sudan ibaret olur. İşte Türk olmayanların ve tarih şuurunda olmayanların jargonu "Osmanlı Torunuyum" oluyor.

Ben Kırım Tatarı Türküyüm. Mengli Giray Han'ın yani Yavuz'un kayınpederinin torunuyum. Kanununi'nin devleti geliştirmesindeki etken babası Yavuz'un Kırım hanlığı'nın hükümdarı Mengli Giray Han'ın kızı ile evlenmesidir. Hanlık ünvanıda Osmanlı ailesine buradan gelmektedir çünkü Han ünvanını Tatar ve Moğollar kullanmaktadır. Arada Türk kanı girmişsede Osmanlı ailesi soy olarak bozulup hakettiği sonu kendi hazırlamıştır.

Asıl konuya gelirsek..Sözüm ona genellikle sosyalist olduğunu iddia eden sözde hayvansever kitlenin hep sevilesi, safkan ve nitelikli hayvanları seçmeleri ben ve benim gibi Türk Soycularını ırkçı olarak yaftalamaları kadar samimiyetsiz ve ironik bir durum var mı? Barınaktan kırma cins bir hayvan sahiplenene saygı duyarım. Bahsettiğim diğerlerinin hayvalar ve hümanizm üzerine konuşmaları sinirlerimi bozuyor.

Türk ordusuna gelince badem bıyıklı Türk düşmanı devşirme tohumlarının Türk Ordusundaki Atatürkçü Türk subaylarının Ergenekon-Balyoz bahanesiyle tasfiye etmesi girişimde görevli-emekli olarak suçlanmış, yargılanmış subayların aile bireyi olarak Türk Sikahlı Kuvvetlerinde halen Türkçü askerlerin olduğunu ve meydanı boş bırakmayacaklarını belirtmek isterim. Biz Mete Han'dan Başbuğ Atatürk'e değin bu orduyu ayakta tutmaya ant içmiş bir soyun torunlarıyız ve içindeki Türk düşmanı, yobaz kripto etnikleri de temizleyeceğiz. Yükselen Türkçülüğün önüne hiçbirşey engel olamayacak önemli olan bunu şuurlu bir biçimde gerçekleştirebilmek.

@Alp Tigin Tengrikut derdi başka , sosyalizm ya da kom.zm değil. tarif bile edemez. Türk kimliği/kültürü karşısındaki ezikliğini başka yöne yansıtma durumu. Özelden yazmana gerek yok. istersen profilini net olarak çıkararım sana. yurduna Denizli yazması seni aldatmasın. orada bile ezikliğini gösteriyor. pers tanrısı zerdüştü sahiplenip alıntı yapması bile işaret. sen zengin misin ki...diye alıntı yapmış ya; TÜRK ten daha zengin olanı var mı? seçimlerde adları sayılan 77 milleti !! gerçekte mülteciyi sığınmacıyı.. beslemişiz. asıl engerek olup sokan sizsiniz. uyuşturucu, hırsızlık yağma, tecavüz ,tel. dolandırıcılıgı, çocuk, kadınlara pusu, pazarda çürük mal... engerek bunlara görse utanır. Alp kardeşim, ırkçılık yaftalama falan değildir. onurla kabul ederim. ası yafta soysuzluk, soy yoksunu olmaktır. Allah 2 kişiye din vermemiş : aklı olmayana , köle olana... yazacak çok bellleğim var ama burası kamu alanı olduğu için kısıtladım.

Selçukluda Fars etkisi Sultanların arap adlarının önüne, Keyhüsrev, Keykavus gibi Ahameniş-Pers hükümdarlarının ünvanlarını koyduklarını görürüz keza 36 padişahlı Osmanlı ailesinin de 30'unun Türk olmayan kadınlardan doğduğunu gördüğümüz gibi..6 bardak ayranı bir kovaya boşaltıp üzerine 30 bardak su boşaltsak beyazımsı bir sudan ibaret olur. İşte Türk olmayanların ve tarih şuurunda olmayanların jargonu "Osmanlı Torunuyum" oluyor.

acı gerçekler doğru
arap kültür emperyalizmi etkisi
ne arabın kültürü ne de batının kültürü benim öz türkün orta asyadan beri var olan kültürü biz şamandık özlerimize inşallah döneceğiz ..

genel seçimde oy vereceğim

@aslanefe

Muhtemelen bir Mezopotamya artığı bu zât..Zagros dağlarından türeyip görüntü ve toplum kirliliği yapanlardan ezikliği oradan geliyor olsa herek..Ben de fazlasını yazarım fakat dediğin gibi forum kurallarını fazla ihlâl etmek istemiyorum sadece kısıtlı ölçüde cavap yazdım.

@Kudret Kurtcebe

Atalarımın inancı ve Türk Töresi dünyadaki tüm inançların üzerinde bir işleyişe sahiptir. Atatürk'ün yaptığı devrimlerin başındaki eşitlik hakkı Avrupa'dan değil Türk Töresinden alınmadır. Atatürk köklerimize dair bir çok şeyi tekrardan hayata geçirmiştir. Kadına devlet yönetme hakkını İslam vermez ama İslam öncesi Türklerdedevlet yöneten kadınlarımız çoktur. Türk Töresi uygulanabilse..

Hayvanseverler protesto ediyorlar sonra mahkemeye taşınıyor kısırlaştırma ret alıyor.

@Guanzo45
Kısırlaştırmayı mı protesto ediyorlar? Ne zaman nerede böyle bir olay yaşanmış, herhangi bir bilginiz var mı? Mobil kısırlaştırmaya karşı çıkılır çıkılırsa, canlıyı öldürmekle aynı şey olduğu için. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına kimse karşı çıkmadı bunun dışında, uydurmanın alemi yok.

"Tecavüz edilmiş köpeğin sahibini sorma cesaretini gösterebilmiş hâkime cevabımız net olmalı: Evdeki, sokaktaki, ormanlara atılmış, bütün itler bizim, bizimle birlikteler. Sahipleri değiliz ama bizim sorumluluğumuzda. Yalnızca hayvanseverlerin değil, tüm mahalle sakinlerinin ihtimamıyla yaşayabilecek canların. Sokak hayvanları sadakacı değil, hak sahibidir. Bizden önce de burada olmaktan gelen, yaşıyor ve duyumsuyor olmaktan, kırılgan ve korunmaya muhtaç olmaktan gelen hakları var. Hayvanların sahibi değiliz. Belki de en iyi ihtimalle, başları sıkıştığında, yaralandıklarında, hastalandıklarında, acıkıp susadıklarında başlarını uzattıkları, arkadaşları, komşuları, yoldaşlarıyız."

(link)

"İstanbul’da temel olarak iki alan grubundan köpeklerin uzaklaştırıldığını görüyoruz: Bunlardan ilki, en büyük grup, 2010’dan bu yana şehirde Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilan edilen, mega proje alanları. Şehir merkezi, Avrupa yakasında Beyoğlu, Fatih belediyesinden başlayıp Bakırköy’e kadar uzanan alanlar, kuzeyde Bağcılar’ı da içine alan bir çember; Anadolu yakasında, kuzeyde Ümraniye belediyesinden başlayarak, Kadıköy’den Maltepe - Kartal’a kadar uzanan alanlar. Bu alanlar aynı zamanda, büyük kısmı son 4 yıl içinde ihaleye çıkarılmış Mega Projeler adı verilen proje alanları. İkinci grup da, ki bu ilk gruptaki semtlerle örtüşüyor, 2012 yılında afet yasasıyla “riskli alan” ilan edilen (İstanbul genelinde 27 ilçedeki semtler- bu sayı giderek artıyor) ve inşaat/şantiye alanına dönüştürülmüş, mahalli yerleşim düzeni bozulmuş, özellikle kent yoksulluğunun büyük kısmını oluşturan mahallelinin uzaklaştırıldığı, çoğu zaman Afet Yasasındaki “tahliye” maddelerine ve mevzuata aykırı biçimde zorla evinden atıldığı alanlar. Harita üzerinde köpeklerin toplatıldığı alanları işaretlediğimizde, bu kentsel dönüşüm haritasıyla büyük oranda örtüştüğünü görmek de, toplumsal etkisi kökten dönüştürücü olan bu süreçlerin içiçe geçmişliğini, hayvanların bu içiçe geçmişlikte önemli bir unsur olduğunu anlamak açısıdnan oldukça önemli."

(link)

bir haber de benden olsun .
Manisa Alaşehir'de camiye giderken Kangal köpeğinin saldırısına uğrayan Y.T. (36) ve H.İ.T. (33) tedavi altına alındı
Akrabalarını ziyarete giden Y.T. (36) ve H.İ.T. (33) akşam namazını kılmak için (link) Alaşehir'deki Galericiler Sitesi’ndeki camiye giderken bağlı olduğu zincirleri koparan (link)nin saldırısına uğradı.
Y.T. ve H.İ.T.’yi çeşitli yerlerinden yaralayan köpek, vatandaşların müdahalesiyle uzaklaştırıldı.
Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi edildi.
POLİS TUTANAK TUTTU
Veteriner hekime götürülen Kangal köpeği, kontrollerinin ardından sahibine teslim edildi.
Polis, şikayet üzerine köpeğin sahibinin ifadesine başvurarak tutanak tuttu.

@Ahmetgitar
Kamyoncuları toplatalım :hihi::hihi:

2013 yılında Ankara'da sokak hayvanları tarafından ısırılanların sayısındaki artış ile buna bağlı artan kuduz vakasının halk sağlığını tehdit eder bir durum alması nedeni ile görev yaptığım veteriner fakültesine Büyükşehir belediyesi tarafından, sokak hayvanlarının aşılanması, toplanması ve barındırılmasına yönelik bir araştırma yapılması başvurusu yapıldı. Büyükşehir belediyesinin düşünme şekli hayvan sayısının tespit edilmesi ve sokak hayvanlarının toplanarak barındırılması yönündeydi. Bölümümde yaptığımız örnekleme çalışması sonucu Büyükşehir belediyesine bağlı (ilçelerle birlikte) 660 mahalleden seçtiğimiz 66 mahallede yaptığımız sayımlar neticesinde sahipli olmayan hayvan sayısını o dönem için %95 güvenirlikte 12000 ile 17000 adet olarak tahmin ettik.
ikinci aşamada ise valilik ile birlikte yaptığımız toplantılar sonucunda hayvan davranışlarından anlamayan bürokratik yetkililer 12000 kapasiteli barınakların yapılabileceğinden bahsettiler. Sizlerde aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz bu büyüklükte bir barınağın sürdürülebilir olması, kendi kendine yetebilen beslenme ve sağlık problemlerinin giderilmesi oldukça problemlidir. Kaldı ki barınakların ilk olarak Yapracık gibi rakımı yüksek bir yerde sonrasında, Kızılcahamam'da yapılması görüşü ortaya çıktı. İkinci görüşten ise barınakların içme suyu bulunan yerlerde bulunmasının sakıncalı olacağı şeklinde bir rapor sonucu vazgeçildi.
Sonrasında ise büyükşehir belediye başkan yardımcısı görevinden istifa ettikten sonra yerine gelen kişi bu işle ilgilenmeyip dosyayı rafa kaldırdı. Bu proje hayata geçirilmiş olsaydı bugün bunları konuşuyor olurmuyduk sorusuna gelirsek;
sokak hayvanlarının populasyonları geometrik olarak hızla artma eğilimindedir. Kısırlaştırma yapmadan bu artışın önüne geçilememektedir. En önemli mesele devlet tarafından yasa geliştirilmesidir. Pet shoplarda hayvan satışının durdurulması, hayvan sahiplenmek isteyenlere öncelikle bir eğitimden geçirildikten sonra sahiplendirme yapılmasıdır. Ne yazık ki çok sevilerek alınan bir köpeğin bir süre sonra sokağa atılmasına çoğu kişi şahit olmuştur. Özellikle yazlık yerlerde sonbaharda sokağa atılmış fazla sayıda hayvanla karşılaşılmakta, belediye bir çözüm bulamamakta veya toplayıp başka bir beldeye bırakmaktadır.
Batı avrupa ülkelerine bakıldığında balkanlar dışında sokak hayvanlarıyla yukarıda saydığım yasalar sonucu ilgili problem yaşayan bir ülke bulunmamakta. Sahipsiz bir hayvan var ise belediye tarafından toplanmakta belirli bir gün barınakta tutulduktan sonra sahiplenen olmaz ise uyutulmaktadır.
Hayvanseverler hayvanın refah içerisinde yaşama hakkını korumasına yardımcı olmalıdır, iyi besleniyor mu sahibi iyi bakıyor mu, eziyet ediyor mu şeklinde. Devlet ise yasayı koyup öncelikle hayvan satışının önüne geçmeli, vatandaş ise hayvan bakmanın nasıl bir sorumluluğu olduğu bilincini taşımalıdır.
Bugün bisiklet ile yaptığımız bir gezide köpek tacizine uğramamış birisi yoktur herhalde. Bu gidişle hayvanlara eziyet etmeye ve onlardan da bize tepki gelmeye devam edecek gibi görünüyor. Herkese bol bol sevgiler, saygılar.

Yahu günlerdir bu başlığa denk geliyorum, sinirlenmemek için içine girmiyordum. Ama dayanamadım..

Sadece başlığı okuyarak yazıyorum aşağıdaki ifademi.

"Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar" demek nedir yahu? İçinde bulunduğumuz gezegenin insanlara ait olduğunu size hangi güç inandırdı da diğer türlerin yaşamına karar verecek cesareti bulur oldunuz?

Allah islah etsin!

Elias Canetti, Hayvanlar Üzerine, s. 32.

"Hayvanların, sabırlı hayvanların, ineklerin, koyunların, elimize verilmiş ve elimizden kurtulamayacak bütün hayvanların bize asla başkaldırmayacak olması beni incitiyor. İsyanın, bir mezbahada nasıl patlak verdiğini ve oradan nasıl bir şehrin tamamına yayıldığını; erkeklerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların nasıl acımasızca ölümüne çiğnendiğini; hayvanların nasıl sokakları ve taşıtları ele geçirdiğini, kapıları kırıp nasıl öfkeyle binaların en üst katlarına kadar koştuklarını, nasıl metro vagonlarının binlerce gözü dönmüş öküzlerin ayakları altında ezildiğini ve koyunların birden sivri dişlerle bizi parçaladıklarını kafamda kuruyorum. Boğa güreşçisi denen kahramanları ve kana susamış arenanın tamamını perişan halde kaçmaya zorlayacak tek bir boğa da içimin ferahlaması için yeterdi. Ama daha değersiz, uysal kurbanların, koyunların, ineklerin taarruzunu tercih ederim. Bunun asla olamayacağını, onların, tam da onların önünde asla titremeyeceğimizi kabullenmek istemiyorum." (1949)

Hastasıyız bu ülkenin:D
Habere bak..Vatandaşın biri DOGO diye bilinen köpeği tasmasız filan gezdiriyor,diğeri de keçisiyle oturmuş yemek yiyor:D
Sonra olanlar oluyor;
İstanbul'da ilginç olay! Sahibiyle lokantada yemek yiyen keçiye köpek saldırdı
(link)

(link)

"CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, geçtiğimiz hafta uyuşturucu iğneyle vurulduğu tespit edilen, 6’sı ölümle sonuçlanan 11 köpeğe işkencenin sorumlularının bulunması için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Karaca, köpeklere yönelik saldırıda kullanılan iğnenin özel izin ile alınabilen uyuşturucu iğne olduğuna dikkat çekti."

Az önce pet shoplarda kedi köpek satışının yasaklanacağına dair bir haber izledim.Umarım tasarı meclisten geçer ve önceki sayfalarda köpeklerin toplatılması hakkında yazılanlar da hayata geçirilir.

Sanırım şu haberdi

(link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve CeRKeZ
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri