Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@dryakup23

yanlış
bir kere yanında yiyecek olacak geçen pazar 80 köpek beni karşıladı nereye kaçıyorsun kime bağırıyorsun ,tempoyu çektim hızdan feraget ettim bizim işimiz kısa mola tempolu sürüş biz anlamayız gezi olayından ,ayrıca darlıktan sonra kırma sivas kangal atak yaptı durdum kime bağırıyorsun bisküvileri afiyetle yedi çıkın taşıyın arkadaşım çıkın köpeklerede bağırmayın ters teper ise aynen ifadenizi alırlar ,,

forumdaki arkadaşları köpekler konusunda eğiteceğiz anlaşıldı ,,,hep aynı terane arkadaş yav yüzde 90 köpekten korkan bi gençlik çok komik çok

.

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Arabamın bagajında her daim mama bulundururum.Gittiğim yerde gördüğüm ,ki görmek için çaba harcarım, minik dostlarımızı beslerim.
Cep telefonumun ajandasında ne olur ne olmaz diye o an bulunduğum ilçenin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinin telefon numaraları kayıtlıdır.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@hamlet2006

burada çok konuşan var iş yapan yok ,sokak köpekleri asla toplatılmayacak bizler burada organize olacağız
bisiklet forum ne diye var süleyman gezi bölümü açık bi allahın kulu kalkıpta burada köpekleri besleyecek organizasyon yapmadı bu kadar pasifliği şiddetle protesto ediyorum sen izmirde bu olaya girişir isen seni burdan aynen alkışlarım
eyleme geçilecek başka çare yok bu sokak hayvanlarını beslemek bizim asli görevimiz konuşmak yok eylem var ,,,

Köpek besleme gezisi

bu konu herkese açık burada köpekler beslenecek durmadan beslenecek herkes buraya resim atabilir şu gün hayvanları besledik diye niyet önemli

186551 dosyayı görüntüle

atasoya helal olsun arkadaş ,,,atasoy konuşmuyor köpek besliyor ,,,

@Kudret Kurtcebe Kudret Ağabey
Atasoy Ağabey'in yeri başkadır.O icraat adamıdır.:harika:

(link)

çok iyi olmuş çok iyi ödesin bakalım cezayı ha ödeyemez ise 1 yıl yatıracaksın kanun budur

Samsun’da “pitbull terrier” cinsi köpeği ile sokak kedileri ile köpeklere zarar verdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan 18 yaşındaki G.S.’ye rekor ceza geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü G.S.’ye 12 bin 547 lira idari para cezası kesti. Samsun'da G.S. isimli genç kızın sosyal medya hesabında pitbull terrier cinsi köpeğinin kedi ve köpeklere zarar verdiği fotoğrafları yayınlamasına rekor ceza geldi. Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü, polis ekipleri ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda genç kıza ulaştı ve köpeğine el koydu. El konulan köpek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi'ne teslim edilerek koruma altına alındı. G.S.’ye bir daha hayvan bulunduramaması cezası da verildi.

@denizyalin
@bisikletgundemi
Aynen böyle devam edin arkadaşlar..:booo:

Sokakta insanlara sürekli köpekler saldırıyor..Bu forumda onlarca haber paylaştım..Bir tane hayvansever arkadaşta,bu bahsettiğim haberlerle ilgili tepki vermedi..Yaşlı bir kadını köpekler parçalamış,bir tane hayvansever umursamadı bunu..Bir çocuğu köpekler öldürmüş,bir tane hayvansever konuyla ilgili yorum yapmadı..Hep benim gibi birkaç kişiye yüklendiniz..
Hayvan düşmanısınız,herkese saldırıyorsunuz,trolsünüz falan filan..Yahu,çocuk ölmüş,bir şey deyin ama demezler..Hayvanseverler ya..Arkadaş,bizde hayvanız,bilimsel olarak yani..Bizi de düşünün biraz ama düşünmezler..Varsa yoksa,sokaktaki aç köpekler/kediler filan..Yahu,çocukları öldürüyorlar..Sessizlik..Öldü diyorum,öldü..Ses yok..!

Hayvansever bir kadın kedileri besleyip,kendi çocuğunu öldürmüş diyoruz..O hayvansever olamaz,provokatörsün sen filan..

Dün akşam haberlerde izledim..
Bir kadın..Yanında bir süs köpeği ile dışarıda..Karşıdan bir pitbul geliyor..Sahibi yanında..Köpekte tasma yok ama..
Köpek,bu kadının köpeğine saldırıyor..Kadın köpeğini kucağına alıyor ama kadının üstüne atlıyor..Kadının elini yaralıyor..O esnada elindeki köpeği bırakmak zorunda kalıyor ve olanlar oluyor..Pitbul,bu kadının süs köpeğini öldürüyor..Bu kadın,çok sevdiği köpeğinin ölümünü izliyor..Hem de yaralanıyor..Diyor ki,''ben bu psikolojiyle nasıl yaşayacağım artık?''

Kimin demagoji yaptığı ortada..Ne dediğiniz ortada..Ne yaptığınız ortada..

@hamlet2006

birileri burada avrupa kafada yaşıyorda o arkadaşlara naçizane tavsiyem burası avrupa değil sokaktan köpeklerden toplanmaz
saldım mevlaya var bu ülkede o zaman ne yapacağız süleyman aynen besleyeceğiz bu arada bu pitbulların derhal toplatılması lazım bu hayvanlar normal değil belediye toplayacak bunları,,,

adam yırtınıyor yukarıda ama hala anlamak ısteyen yok.hayvenseverler de femısnıst kadın kollektıflerı tarzı bır cızgıye dogru ılerlıyor anlasılan.
sanırsın bır hayvan besleyen bakan kendılerı.burada problem olan basıbos hayvanların beslene beslene asırı derecede uremelerı basıbos bakımsız kalmaları.bu kopeklr aşısız sevgısız karda kışda da yemeksız kaldıklarında kayserıdekı gıbı bır ınsanı parcalamaktan cekınmezler.aclık ve ıcgudusel kactıgınız zaman av konumundasınız.kalkıpta besleyın oturup konusun anlasın demek yanlıstır.burda olay zaten anlasamadıgımız kopeklerde.bunalr alırsın kısırlastırırsın uremelerını kontrol altına alırsın.barınakları gelıstırırsın acık alanalrı olan hayanseverler gelır yardım eder vs.bu sekılde kontrolsuz olmaz.kımse psıkopat bır hayvanla anlasmak koklasmak zorunda degıl.
ınsanların dahıl uremelrı aıle polıtıkalarıyla rosyonel bır zemınde duzenlenırken kopeklere dokunmayalım demek nedır?kontrol altına alınmalı yok edılmemelı.

• Beğen
Tepkiler: Punctum ve CeRKeZ
@bayırniyazi

kayseride ki olay kesin olarak insanların hatasıdır yazın besliyor yazlıkçılar ondan sonra salıveriyorlar bu suçtur aynen suç bu insanlar 5199 kanununa muhalefetten aynen cezayı yemeleri lazım,siz ne yapıyorsunuz sakaryada bisiklete binen kişi olarak çevrenizdeki köpekleri besliyormusunuz onu bi öğrenelim önce ne yapıyorsunuz köpekler için ,kışta kıyamette hayvanlara bakılacak yok bunun çaresi belediyeler uyumasın başta sakarya belediyesi ve tüm belediyeler ,
suçlumu arıyorsun bak sana söyleyeyim aynen belediyelerdir ,iş yapan belediyelere lafımız yok ,sen vatandaş isen önce sakarya belediyesine gidersin başıboş hayvanlar için ne yapıyorsunuz diye araştırırsın işe böyle başlayacaksın azizim

(link)

sakarya belediyesinin köpek toplama merkezleri yok adapazarının varmış senin sormana gerek kalmadı
bu toplanma yerlerinin sağlık koşulları nasıl onada bakmak lazım bu hayvanlara iyi bakılacak ,

(link)

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Yaman, “Sokak hayvanlarını donma tehlikesine karşı bulundukları yerden alıyor, barınaklarımızda misafir ediyoruz. Vatandaşlarımız, kış şartlarının her geçen gün ağırlaştığı bu günlerde sokakta kalan hayvanlar için 444 40 54 numaralı telefondan ihbarda bulunsunlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, sokak hayvanları için çağrıda bulunarak, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz sokak hayvanları için ortaklaşa çalışmalar gerçekleştiriyor. Tüm paydaşlarımız ile koordineli çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz olumsuz hava koşullarından etkilenen hayvanları donma tehlikesine karşı bulundukları yerden alıyor. Daha sonra barınaklara ulaştırıyor. Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen hayvanların birincil ihtiyaçlarını gidererek, misafir ediyoruz. Vatandaşlarımız, kış şartlarının her geçen gün ağırlaştığı bu günlerde sokakta kalan hayvanlar için 444 40 54 numaralı telefondan ihbarda bulunsunlar” diye konuştu.

en azından sakarya belediyesi vatandaşı uyarmakta
telefon edin demekte, vatandaş belediyeye aynen yardımcı olmalıdır başıboş köpekler için

@ahlaksız

Kimse böyle bir şey demedi.

Derdiniz hayvanların mı insanları öldürmesi, yoksa hayvanseverlerin mi? Kadının psikolojik tedavi gördüğü bilgisi varken neden "suçu" hayvanseverliğe bağlıyorsunuz? Hayvanların insan öldürmesi ile hayvanseverlerin insan öldürmesi arasında ne ilişki var? Hayvan sevdikleri için mi öldürüyorlar? Hayvanlar saldırgansa, onları sevenler de mi saldırgan oluyorlar size göre? Hayvanları sevmiyorsunuz anladık da, hayvanseverleri neden sevmiyorsunuz? Hayvanların insanları öldürmesine onlar mı neden oluyor, onlar mı öğretiyorlar öldürmeyi?

Kendi çocuğunu öldüren bir insan hayvansever de olabilir elbette, ama kendi çocuğunu öldürmesi o insanın psikolojisinde çok ciddi sorunlar olduğunu anlatır bize. Bu durumda konuşulması gereken onun hayvanseverliği değil, nasıl bu hâle gelip bu eylemi yapabildiğidir.

Hayvan sevmeyen bir insan kendi çocuğunu öldürdüğünde nasıl çıkıp da "bakın hayvan sevmeyenler kendi çocuklarını öldürüyorlar" demeyeceksek, kendi çocuğunu öldüren bir kadının ifadesindeki "ben hayvanları severim" ibaresini cımbızlayıp "bakın hayvanseverler böyledir, hayvan besler ama kendi çocuklarını öldürürler" demeyeceğiz. Dersek demagoji yapmış oluruz, safsata üretmiş oluruz, mantık kurallarını hak ile yeksan etmiş oluruz.

Nefretinize meşruiyet vesilesi aradığınız haberin metni iletişim fakültelerinde "Haber nasıl yazılmamalı?" derslerinde ibretlik örnek olur. Böyle bir haberden medet ummaya tenezzül edecek kadar aciz mi düştünüz fikrinizi savunurken?

bu kopek surulerınden benım etrafımda da var evıme de cok yakın.ormanlık landa bır ıkı grup var 10 ar kopekten olusan.ve koyun cıkısında bır grup var yıne 10-15 kopek.en son yapacagım ıs bunaları beslemek olur.mahallemızdekı kedıler de aynı sekılde besledıkce yılda 3 kez uruyorlar,uredıkce bakımlar zorlasıyor.
barınaga verıyoruz kupe takıp salıyorlar. bır keresınde kardesım gece ormanda zor kendını kurtardı detayına gırmeyeyım.beslemememım sebebı yukarıdakı gıbıdır.ısın kontrolden cıkmasıdır.kısırlastıılması gerekır bu hayvanların.
kendı kopegımı etle beslerım sıvas kangalı 60kg.hayvan. ama 1 donum bahcede yere cakılı 40 metre halatta gıder gelır.bu hayvan mahalleye bırı yaklassa 100m den tepkı verıyor.baglı olmadıgını dusunun.kendısı seker gıbıdır ama yabancı bırı o cusseyı gordugunde kacma yem at sev onu deme hakkını ben kendımde gormuyorum ona gore onlem alıyorum.en onemlısı budur konrtol altında tutmak onlem almak bakmak beslemek sevmek.
ama bakın bu kopek 2 yasındayken bır yerden sakatat bulmus bazen cozerdık dolasması ıcın.mahalleın ordasında bır dıregın dıbıne koymus aksam babam baglamak ıstedı en cok babamı sever,bır anda sessız sedasız saldırdı ve ıkı kolundan ısırdı.mahalleyı de rehın aldı 2 saat yanına yalasamadık kendı kopegımızın.emılıze beslerız oyle nazık yemek yer kı oyle uysaldır kı ama ıcgudusel olarak babama bıle bu davranısı yaptıysa ben mahalleye gelen bır mısafıre kopekle arkadas ol dıyemem.onu tanıstırmam lazım o zaman sorun yok ama sokaktakı suruler cok farklı davranıslar sergıleyebılıyor ben kacmam ama kacana soyle yap boyle yap dıyemıyorum .

@bayırniyazi

barınağa verdiğinizde küpe takıp salıyorlar ise bu işte bi yanlışlık var demektir meydana gelebilecek olaylardan aynen sakarya belediyesi zan altında kalır ,,

@bayırniyazi

aşılama ve kısırlaştırma yapılmadan, sadece küpe takarak mı salıyorlar? kısırlaştırmaları gerekiyor, evet, belediyelerin de yapması gereken işlem bu. yapmıyorsa görevini yapmamış demektir. formül çok basit: topla kısırlaştır aşıla ve yerine bırak. bu adımlardan birini eksik bırakan belediye yanlış yapmış olur.

kısırlastırma yapıp yapmadıkları konusunda kımseyı zan altında bırakmayayım kupe takıp yolluyorlar dememın sebebı bunların tekrar gruplasıp teror estırme ıhtımalı olan surulere donusmelerınden kaynaklanıyor.eger kısırlastırılıyor ıse zaten zamanla problem ortadan kalkacaktır ve butun memlekette de bu uygulama yapılmalıdır.konuda farklı bırsey talep eden de yok sanırım...

@bisikletgundemi
Evet,aciz düştüm:D
Nelerle uğraşıyorum ben ya..!

Bu forumda bazı arkadaşlar bisikletli insan iyi insandır filan der..Ben karşı çıkarım buna..Siz hayvanseverler de gördüğüm kadarıyla çok İYİ insanlar olduğunuzu söylemektesiniz veya bunu ima etmektesiniz..
Yukarıda bir hayvanseverin kendi çocuğunu öldürdüğü haberini gördünüz..Buradan psikolojiye filan kaymaya gerek yok..Psikolojisi bozuk olan birisi,beslediği kediyi de öldürebilir ama bunu nedense yapmamışta,kendi çocuğunu öldürmüş..Ben bu haberi gösterip,hayvanseverler kötü insanlardır demiyorum.Sizlerin de bizler gibi sıradan/normal insanlar olduğunuzu söylüyorum..Şimdi söyledim:)

Ben derdimi söylüyorum..Diyorum ki,sokakta köpek olmasın..Benim derdim bu..

Sadece sokak köpeği değil,her türlü köpeğin şehir içlerinde yaşamalarına karşıyım..Köpeklerin yeri şehirler değildir..Biz AVCI TOPLAYICI değiliz ki,köpeklerle beraber yaşayalım..Sevgiye ihtiyacı olanlar da,kedi filan sevsin artık..Şu köpek sevdası kontrolden çıktı..

Bir hayvansever evinde köpek besliyor..Çok iyi insan ya..Beslesin,bir şey demiyoruz aması var işte..Ama bu kişi,bu hayvan üzerinde türlü canilikler yaparsa,buna nasıl engel olacağız?Hayvanın dili mi var da,telefon açıp polisten filan yardım isteyecek?Ne yapacağız?Bu hayvansever,yıllarca bu hayvana veya hayvanlara her türlü kötülüğü yaparken;biz ne yapacağız?Hiç bir şey yapamayız işte..Tamamen korunmasız bu hayvanlar..Ne devletin,ne de insanların umurlarında değil bu..
Siz hayvanseverler de şöyle de böyle de demekten başka bir şey yapmıyorsunuz..Hep demagoji,hep ajitasyon..!
Buyrun;

@bayırniyazi

salıverilmemeleri denetim altında olmaları lazım bu köpeklerin bakımı var ayrıca beslenme sorunu
tekrar saldırmamalarının garantisi yok grup halinde dolaşacaklar ,çözüm köpek çiftliklerin olmasıda buda maliyet
bakın beykozdaki 500 'e yakın köpeği beslemek için herkes mama taşıdı beykoz köpek çiftliği yardımseveler ile ayakta duruyordu ama sonunda köpek barınağı kapatıldı ve 500 'e yakın köpek polinez ormanlarına salındı bu neyi getirdi aç köpek ordusunu ,bu hattı çok kullandım sayısını unuttum ama çok köpeği besledim ,hayvanlar beni 100 metre öteden kokumdan tanıyorlardı,koştura koştura geliyorlardı ,insansak eğer bu hayvanları besleriz karşılıksız ,
formula tarafında 100 'e yakın hayvanıda çok besledim bu hayvanlar besleyeni asla unutmaz
bu pazar gene besleyeceğim geçen pazar orda idim gene besledim ,
bu olay açıkça bir devlet politikası haline getirilmediği müddetçe biz daha burda çok sorunlar ile karşılaşırız ,bi kere iş valilikten başlayacak sakarya valisi ve jandarma bu işe el atacaklar ve valiliklere ek ödenek verilecek keza tüm belediyelere
keza sakarya belediyesine ,köpek çiftliklerinin kurulması aynen valiliklerin ve belediyelerin asli görevi olmalıdır ,bu çiftlikte maaşlı elemanlar çalıştırılacaktır ayrıca tabiki köpek üremesi sınırlı tutulacak .bu işler zor değildir ama bi türlü organize olamayan bir milletiz sorun buradadır

Ne ağladınız, ne ajitasyon yaptınız vallahi sizin kadar uzun adam ağlamadı, ajitasyon yapmadı.

Birisi diyor hayvanları beslemem, ürerler. Sanki beslemeyince üremeyi kesecekler. Bu nasıl mantık.

Birisi zaten sorunlu, alakasız şeyler paylaşır, ortalığı kızıştırmaya çalışır. İşsiz bakkal elini tartar hesabı.

Boşverin hayvansever arkadaşlar, dilinizi yormayın. Ne kadar cevap verirseniz verin, iki gün sonra aşırı zeki biri daha çıkar, en başta 50 kere cevap verdiklerinizi tekrar tekrar yazar yukarıdaki gibi. Bırakın ne halleri varsa görsünler. Burada konuşmak hiçbir şeye çözüm olmadığı gibi, yukarıda yorum yaptığını sanan, sanki mantıklı bir şey diyormuş gibi elindeki aletle bir şey yazan herkes çok akıllı çünkü. Bırakın akıntıda kaybolup gitsinler diyor, vicdanlı insanlara iyi akşamlar diliyorum.

@ahlaksız yine tutarsız cümleler kurmuşsunuz ama tek tek cevap verip polemiğe boğulmayayım. şöyle devam edeyim:

hayvansever olmak ile hayvan hakları savunucusu olmak özdeş iki durum değil. birbirini desteklerler ama özdeş değiller. sevginin sübjektif hâlleri ve şartları vardır ama hak savunusu ilkelere dayanır, kuramları vardır, tarihsel sosyolojik politik örgütlü bir mücadele alanı ve sürecidir. bu yüzden, "evinde kedi beslerken çocuğunu öldüren cani anne" haberini hayvan hakları savunucularını itham etmekte kullanamazsınız. insan-hayvan ilişkilerinin tezahürlerini örnekleyip hayvanseverliğe ve hayvan hakları savunusuna dair genellemelere gitmek -maalesef tekrarlayacağım- safsatadır. hayvan hakları savunucuları iyilik kötülük gibi ahlaki kategorilerden ziyade hak hukuk adalet gibi çok daha politik nosyonlarla ilgilidirler. ama kötülük ve iyilik kavramlarını da felsefi bağlamda tartışmayı ihmal etmezler. bunca kitap makale falan nasıl yazılırdı, mesele sadece sevgi iyilik falan olsaydı.

bence siz de artık bu sevgi nefret ilişkisinin tezahürü vakaları argümanlarınızda dayanak olarak istihdam etmeyi bırakıp, hayvanseverlerle uğraşmak yerine hayvan hakları savunusunun teori ve pratiğine odaklansanız kendiniz için daha iyi bir yol tutturmuş olursunuz. kanlı yaralı insan vücutlarını göstererek iddianızı kanıtlamış olmuyorsunuz, ben de bu yüzden romanya'daki köpek kıyımının tahammülfersa görüntülerini antitez olarak istihdam etmiyorum, bu bir kör dövüşüdür, polemiktir, demagojidir, beyhude çabadır. meselemiz hayvanları kimin sevdiği sevmediği ve niçin ve nasıl sevdiği sevmediği değil, hayvanların da hakları olduğu ve bunun ilkeleri teorisi felsefesi siyaseti, örgütlü mücadelesi falandır.

sokak köpekleriyle ilgili yapılması gereken şeyler muamma değil. çözüm belli formül belli. ama insan-hayvan ilişkisinde adaletin nasıl sağlanacağı meselesi hayati önemde. şunu sorarak başlayabiliriz bu konuda düşünmeye: insan hayvanın nesidir? efendisi mi, işvereni mi, ebeveyni mi, arkadaşı mı? yani hayvan insanın kölesi mi, işçisi mi, çocuğu mu, arkadaşı mıdır? vereceğiniz her cevabın tarihsel sosyal kültürel psikolojik politik bağlamları var. hayatta nerede durduğunuzu, nasıl bir insan olduğunuzu anlamanın yollarından biri de hayvanlarla kuracağınız ilişkinin niteliğine dair düşüncelerinizdir. bu sorgulamayı yaparken de önünüzde sevgi ve nefret dışında yığınla kavram bulacaksınız.

@bisikletgundemi acizim,tutarsızım falan filan..Her yazılan mesajda hakaret görüyorum nedense..Hayvanseversiniz ya,beni de sevin biraz..Niye böyle şeyler yazıyorsunuz?

Sosyolojik/politik filan deyip,konuyu yine hayvan haklarına bağlıyorsunuz..Sizin derdiniz sadece HAYVAN HAKLARI..Sizin gibi hayvanseverlerin,insanları bu kadar ötekileştirmesi tuhaf değil mi?Sokakta insanların hakları yok mu?İnsanlar kendi kurdukları şehirlerde,rahatsız edilmeme hakkına sahip değil mi?
Hep ajitasyon,hep..!
Bir şey diyoruz,hemen HAYVANLARA NE OLACAK?Bir tanesi de ÖZELEŞTİRİ yapmıyor..''Acaba yanlış bir şey mi yapıyoruz?'' diyen yok..Hepsi ağız birliği yapmışçasına,aynı cümleleri kuruyorlar..

Yukarıdaki Ahmet'i şimdi engelleyeceğim,haddini aştı artık..İnsanları engellemek istemiyorum ama ısrarla ''beni engelle'' diyorlar..

25 yıldır aynı yerdeyım sadece son ıkı yıl bır anne 2 yavru kedıyı beslemeye basladım sokakta oda 20 tane oldular hıc alakası yok gercekten.vıcdanlı olmak bu kadar basıt olamaz.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri