Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@murat serbet

Şimdi bir önceki yazınıza hiç benziyor mu bu yazınız? " Son günlerde yaygara misali yayılan haberlerden birini paylaşarak altına da, konu çocukları korumaya gelirse kimse hayvan sevgisi dinlemez diye not düşmüşsünüz sanki bugüne kadar hayvana şiddet uygulayanlar hayvan sevgisi dinliyormuş gibi?

"(link)
Bu iş çığırından çıkmaya başladı. Olay çocukları korumaya gelirse hiç kimse hayvan sevgisi falan dinlemez. "

Sizin bu yazınız hayvan sever insanları tahrik etmiş olmuyor, benim verdiğim cevap popülizm olmuş oluyor öyle mi? Sizce sizin bu yazınızda çözüme dair herhangi bir kelime cümle var mı? Hayvan sevgisi dinlememenin neresinde çözüm önerisi var? Lütfen izah edin anlayalım? Söz konusu hayvanlar oldumu ben insanlardan yana olma türcülüğünü göstermem.

Sokaklarda hayvanların psikolojisini bozan onları çıldırtan tut tutlarla, kıskıslarla çocuklardır. Birileri karantinaya alınacaksa hayvan sevgisi yerine hayvanları o çocuklara oyuncak olarak sunan aieler alınmalıdır. Kedi, köpek sorunu yoktur insan sorunu vardır. Çözüm hayvanın değil insanın eğitimden geçer. Hayvanları düşmanlaştırmak uyutmak, toplatmak yerine insanalara eğitim verilmesini, insana uygulanan şiddetin cezası neyse hayvana uygulanan şiddetin cezasının da aynı olmasını savunursanız kimse hayvanlara şiddet uygulayamaz şiddet görmeyen hayvanlarda kimseye güvensizlik duyup saldırmaz.

Bende bisiklet kullanıcısıyım mahallenin birinde hergün bir köpek kovalar beni, neden bu köpek arabalara bisikletlere gıcık olur diye düşündüm sonra farkettim ki o mahaledeki çocuklar yakala yakala tut tut, kıs kıs yapıyorlar. Geçen araçların bazıları da bunların hemen yanıbaşından geçiyor yani orada bir can olduğu araçların umrunda bile değil tek dertleri gidecekleri yere 15-20 saniye daha erken gitmek. Sorun bu işte efendim sorun insan, sadece yaşama hakkını kendinde gören ve herşeyin kendi istediği gibi olmasını isteyen dünyayı diğer canlılarla paylaşmak yerine onlara egemen olmayı isteyen insan, sorun insanda hayvanda değil çözüm arayacaksanız insanlar için arayın hayvanlar için değil.
 
Scudo

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Tolga67
???

------------------------------------------------------------------
Ezilenden ,dışlanandan ,zor durumda olandan,zayıftan,güçsüzten yana çözüm adına sevgi dolu ve akılcı bir şekilde taraf olursanız herşey çözülür.Hayvanları sevmekten korkmayın,ne olursa olsun sevmekten korkmayın.
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
Birde bu başıboş köpek cümlesi ne kadar çirkin, ne kadar türcü bir cümle, başı dolu köpek nasıl oluyor? Yada başıboş insan niye hiç olmuyor? İnsanlar malesef türcülüğe, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, öyle bir alışmış ki, niyetleri bu olmasa bile ağzılarından hiç eksik olmuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy ve asibol

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Tolga67
Sevgili tolga,mesajınızı okuyunca,aklıma şu video geldi:huhuu:
Bu toplumda hayvanlar her zaman şiddete uğradı..Günümüzde herkes adeta bir gazeteci..Ayrıca nüfusun çok artması,toplumsal/ekonomik krizlerin olması,hayvanlara yönelik şiddet haberlerinin artmasına veya ortaya çıkmasına neden oldu..
Mesela Anadolu'da ''hiç mi eşek şey etmedin?'' derler..Eskiden akıllı telefon mu vardı da,eşekleri şey eden köydeki gençleri internete atalım?!

Algı malgı filan..Baba,ne algısı?Şaka mı yapıyorsunuz?
Kayseri'deki çocuğu köpekler parçalamış işte..Bu gerçeği kabullenmek yerine,algı operasyonları yapıyorlar,dış güçler,evanjelistler filan..Ne oluyor ya?
ÇOCUK ÖLMÜŞ,ÖLMÜŞ..!

Size göre bu haberleri hayvan düşmanları yayıyor..Kanıtınız var mı?Nereden anladınız hayvan düşmanı olduklarını?
Bir mesaj sonra,bu haberleri yayanları fetöcü ilan edecek gibisiniz..!
Şiddete karşı olan siz,insanları gerekirse geberteceğini söylüyor..Ne kadar tutarlısınız..
Hayvanlara şiddete karşıyım ama sokakta yerde yatan kediye tekme atanı,orada diri diri gömerim filan..:huhuu:
 
  • Beğen
Tepkiler: murat serbet

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@ahlaksız

Bu kadar insan kutsaması yapmayın efendim büyük harferler yazıp, çocuk ölmüş üzücü bir durum. Buna sevinen alçaltır ancak eğer bu konu doğruysa o köpeği o sürece getiren şeyin insan olduğunu da ortaya koymak lazım hemen kenara çekilip köpek öldürdü diye insanı köpek şiddetinden soyutlayamazsınız istediğiniz kadar çocuk öldü yazın o çocuğu o köpek değil o köpeği o hale sokan insan öldürmüştür lütfen öfkenizi nefretinizi kusacaksanız köpeklerin saldırgan olmasındaki en büyük pay sahibi ola insana kusun bu nefreti. Ayrıca bakın internette çok önemli bir yazı gördüm ve ilginç bir yazı lütfen okuyun!

"Kayseri Hacılarda köpeklerin 2 çocuğa saldırdı iddiası sonucu bir çocuğun ölmesi diğerinin yaralanması olayında akıla gelen ve cevaplanması gereken sorular.
1-) O iki çocuk evlerin olmadığı polisin olay yeri diye çevirdiği ıssız alanda ne iş yapıyorlardı.
2-) Ölümle sonuçlanan köpek saldırısı yada hayvan saldırısı iddiasında acele ve telaş nedir ki ölen çocuğun cesedine otopsi yapılmamıştır.
3-) Söylenti doğruysa ölen çocuğun pantolonu parçalanmadan köpek tarafından nasıl çıkartılmıştır.
4-) Cenaze namazında masum canlara köpeklere merhametle yaklaşılmalı diye vaaz veren imama neden cenaze ailesi saldırmıştır.
5-) Ne ölen çocuğun ne de yaralı çocuğun Facebook sayfaları bulunamamıştır. Bu iki çocuğun Facebook sayfaları sosyal medya paylaşımları kimler tarafından ve neden karartılmıştır. 14 yaşlarında olan ve tüm zamanları sosyal medyada geçen bu çocukların neler yaptıkları ve nasıl insanlar oldukları neden halktan ve resmi kurumlardan gizlenmek istenmektedir.
6-) Hacılar Belediyesi ve Kaymakamlık kanun ile görevleri olan sokak hayvanlarını besleyip, kısırlaştırıp, emniyetli bir şekilde yaşamalarını sağlamak iken, bunu onların yerine yapan Hacılar Hayvan Hakları Derneğini basarak o köpekleri hunharca toplamaları ve Dernek Başkanı Serpil Sultanoğlunu ifadeye götürmeleri acaba kendi ayıplarını ve ilçedeki bazı ayıpları örtme telaşından mı gelmektedir."

Bu arada sevgili Ahlaksız benim kafam her daim güzel, içinde pislik barındırmam ;)
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.277
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Önce otoyolları makas atan şerefsizlerden temizlesinler, 4 ayaklı köpek kısmına sonra bakarız.
İstanbulda her gün ortalama 100 km araç kullanan biriyim, sürekli ölüm tehlikesi altındayım.
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@Kuzey Ege

Kuzey ege arkadaş, söylediklerinde çok haklısın, bende iki teker kullanıcısıyım burada da zerre saygı yok bisiklet kullanana ancak köpeklerin, hayvanların adını hakaret veya küfürlere araç yapmazsak çok daha iyi olur. Hayvanlar iNsanların suçlarını, pisliklerini yüklenmeyi hak etmiyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.277
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Tolga67
Düzelttim kardeşim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tolga67

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Tolga67
Sevgili Tolga;Konuyu sağa sola çekmeye gerek yok..Konu çok açık..Konumuz sokakta insanlara saldıran köpekler..Konu bu..Kedi kısırlaştırma,algı operasyonları,dış güçler,insan sevgisi,hayvanlara düşmanlık filan değil..Konumuz köpek..Önce bunu bir anlayalım..Sonra niye köpeklerin böyle davrandığına filan sıra gelir..Köpeklerin sokakta insanlara saldırıp,bazı insanları öldürdüğünü bile kabul etmiyorsunuz..Siz de algı filan diyorsunuz işte..Yahu,öldürmüş işte..Bunu bir kabul edin,sonra çözümü konuşuruz..Nedense bu gerçek,bir türlü kabul edilmiyor..
-O çocuğu o köpekler öldürmedi..
-Kimler öldürdü?
-O köpekleri o hale getirenler öldürdü..
-O köpekleri o hale getirenleri,kimler o hale getirdi?
Bunun sonu yok ki..Bu bir çözüm önerisi değil ki..Bu bir tespit değil ki..
Köpekler o çocuğu öldürdü..Bunu bir kabul edin..Daha önce de köpekler insanları öldürüyordu..Bugünden sonra da köpekler insanları öldürecek..Tarih boyunca insanlar köpekleri,köpekler insanları hep öldürmüştür..Bu bir hakikat..
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@ahlaksız

Sevgili ahlaksız bir köpeğin son günlerde bir çocuğu öldürmesi (bakın kesin köpeklerin öldürdüğü adli raporla ıspatlandı mı bilmiyorum, bu ülkede olmaz diyebir şey yok neler gördük ne tiyatrolar senaryolar gördük ayrıca velev ki doğru olsun) neden bu kadar infiale yol açtı? Sokakta hergün insanlar onlarca kedi köpek öldürüyor neden kimse bu kadar hassas olmuyor olamıyor? Bak o çocuğun "sahibi" var. Ailesi var daha da olmazsa devlet var. Peki bu köpeklerin hayvanların kimi nesi var? Hayvanları öldürmenin cezası 3-5 bin liracık hepsi bu kadar!

Çözümden kastınız amacınız nedir? Hayvanları toplamak, uyutmak mı? Eğer öyleyse buna şiddet ile karşı çıkarım! Siz bana çözüm diyorsunuz, çözümü yazdım yukarıda oysa siz çözüm değil kendi doğrunuzu kabul ettirme derdindesiniz bu mudur çözüm dediğiniz şey? Benim çözümüm çok açık ve net hayvanlara hiç kimse şiddet uygulamayacak, hayvanlara şiddet uygulayan insana yapılan darp ile cinayet ile aynı bedeli ödemeli. Ben 37 yaşındayım 30 yıldır köpeklerle iç içeyim bugüne kadar insan öldürmüş köpek birkaç istisna dışında (pitpul vb.) ne duydum ne işittim ama köpek öldürmüş insan her gün onlarca duyuyorum.

Çözümden bahsediyorsak bu sadece kendini düşünürek kendi türünüzü garanti altına almak adına tek yönlü olmamalı hayvanları da koruyacak kapsamda olmalı ben kısırlaştırma karşıtı değilim kısırlaştırmalıdır. Devlet buna özel bütçe ayırmalı icabında, ama bu günümüzdeki barınakların olduğu gibi zulüm yuvaları olmamalı, hayvanları seven insanlardan oluşan bir ekip ile kordineli bir şekilde yapılmalı bakımları, aşıları kısırlaştırılmaları sonra tekrar doğaya ait oldukları yere bırakılmalı hiçbir hayvan insanın vicdanına bırakılmamalı sokakta, burada sizin tek taraflı insanları köpeklerden kurtarma derdinde olduğunuzu düşünüyorum, oysa böyle bir dünya yok, olamazda! Ayrıca sizin bahsettiğiniz köpeklerin insanları öldürmesi sürekliliği olan birşey gibi anlatmanız çok uçuk olmuş. Hiçbir köpek insanın köpek öldürdüğü kadar, hatta insanın kendi türünü yani insanı öldürdüğü kadar insan öldürmemiştir. Öldürme konusunda insanlar hayvanlardan çok daha mahirdir. bu yüzden ısrarla insan denen tür'ün altını çiziyorum! Bütün sorunların kaynağı doğaya sahip olmak isteyen insanda düğümleniyor! Herif dağ başına ev yapmış evimi kurtlar ayılar bastı diyor, sen onların evini basmış olmayasın? Birde bu açıdan düşünün derim.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Tolga67
Sevgili Tolga;her gün onlarca köpeği öldüren insanlar nerede?Abartmayın lütfen:)
Ben hayvansever değilim,hayvanseverlerin de bu olaylara neden olduğunu forumda kaç kez tekrar etmiş birisiyim..Yani size katılıyorum aslında..Sorun insan..Sorun sizsiniz..Sorun bu..Siz bunu görmek yerine,sorunu hayvanlara kötü davranan insanlara yüklüyorsunuz..Hayır,sorun,hayvanlara iyi davranan insanlar..Yani siz..!
Birilerinin hayvanlara kötü davranma nedeni,birilerinin hayvanlara iyi davranıyor olmasındandır..Ama efendim,biz bakmazsak ölürler filan..Hayır,bırak sen bu hayvanı,o kendi yolunu bulur..Hayır,karışacak işte..Hayvanı bir yere hapsedecek,onu besleyecek,onu insanlara muhtaç hale getirecek,sonra ihtiyaçları karşılanmayan hayvanlar da insanlara saldırıp,onları öldürecek..Mesele bu..

Siz hayvanseverim diyorsunuz,diğer yandan köpeklerin bir çocuğu öldürdüğünü hâlâ kabul etmiyorsunuz..Niye?Çünkü size göre köpekler çok sevimli,çok iyi hayvanlar..İstisnalar size göre kaideyi bozmaz..

İnsanlar şöyle kötü filan..Bu ayrı mesele..

Çözüm şu..Türkiye'de,sadece ama sadece köylerde hayvancılık yapanlar köpek besleyebilecek..Bu konuda detaylı kanunlar filan çıkacak..Bunun haricinde av köpeğiymiş,ev köpeğiymiş,sokak köpeğiymiş,hepsi kısırlaştırılacak..Dışarıdan köpek ithal edilmeyecek filan..
Zamanla,birkaç sene içinde bu sorun kökünden hallolacak..Bu süreçte sokakta yaşayan tüm köpekler bir yere hapsedilecek..

Peki,böyle olunca ne olacak?İnsanlar köpek öldüremeyecek,köpeklere tecavüz edemeyecek,köpeklere işkence edemeyecek..Diğer taraftan köpekler de insanlara saldırmayacak,insanları öldürmeyecek..
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hayır,sorun,hayvanlara iyi davranan insanlar..Yani siz..!

Ben de hep diyorum.Sorun bizde diye.Herşeyi görmezden geleceksin.Hiçbir taşın altına elini koymayacaksın.Sokaktaki biçare kedi,köpekleri beslemeye para ayırmak mı, enayi misin?Zor durumdaki hayvancağıza yardım etmek mi?Onlara zaman ayırmak mı?Kısırlaştırmak için belediyedeki sürülmüş acayip tayfa ile mücadele etmek mi?Hayvanlara zarar verenlerle ,mahalledeki hoşgörüsüz insanlarla cebelleşmek mi?Ne gerek var.
Yapman gereken belli.Otur oturduğun yere geç klavye başına ,salla sallayabildiğinden kadar,birşey yapmamak çok basit.Ağzımız, klavyememiz var nasıl olsa laf kalabalığı yapıp ,olayları egzajere etmek,çarpıtmak,provake etmek çok daha kolay.
Hakikaten bu hayvanseverler sorunlu.(!)
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@hamlet2006
Sevgili hamlet;sorunsuz insan yoktur..Bırakın bu kişisel sataşmayı..Yanlış düşünüyorsam,yanlış düşündüğümü rasyonel bir şekilde dile getirirsiniz..Anlamıyorsam da,ısrar etmezsiniz..Ben öğrenmeye kapalı biri değilim..
Soruna dair 3 seçeneğimiz var;
-Sorun,hayvan severler
-Sorun,hayvan sevmeyenler
-Sorun,köpeklerin saldırgan olması
Ben hayvan severler yüzünden,bu sorun yaşanıyor diyorum..
Siz ne diyorsunuz?Hayvanlara düşman olanlar yüzünden mi,sokakta köpekler çocukları parçalayarak öldürüyorlar?
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@ahlaksız

Sanırım iletişim kopukluğu yaşıyoruz, yada yazdıklarımı anlamıyorsunuz, yada anlamazlıkdan geliyorsunuz. Köpeğin bir çocuğu öldürdüğünü kabul etmiyorsunuz diyorsunuz işte tam da burada başlıyoriletişim kopukluğu yada kasıtlı yapmaya çalıştığınız şey. Diyorum ki altını çizerek diyorum ki:

"Bisiklet forum sitesinde Ahlaksız isimli bir şahıs iki tane köpek öldürdü ben gördüm zaten kullanıcı adına bakınca da onun böyle bir şey yapma potansiyeli çok yüksektir. İnanın bana, hani köpek ısırır ya, ehh Kullanıcı adı Ahlaksız olanda zaten böyle bir şey yapar"

Şimdi siz bana elimde bir kanıt olmadan ve kullanıcı adınızdan da yola çıkarak sizin köpek öldürdüğünüze milletin inanmasını istiyor ve bunda ısrar ediyorsunuz yaptığınız şey tam da budur! nasıl olsa kullanıcı adınızda bu potansiyeli taşıyor hiç kimse kanıt sormasın adli tıp raporunu beklemesin ve herkes benim söylediğim şeye inansın istiyorsunuz" Ben böyle demiyorum işte sizinle aramızdaki fark iletişimin koptuğu yer burası. Ben bu kişinin adı Ahlaksız olabilirlakin onun yaptığı kanıtlansın diyorum adli tıp raporu ne diyor bu konuda ona bakmak lazım diyorum siz kanıta ne gerek var ben zaten Ahlaksızım diyorsunuz! Eeh ben ne yapabilirm ki bunda ısrar ediyorsanız?

Birde şimdi çözüm dediğiniz şeye yani baştan beri gevelediğiniz şeye sadede geldiniz, yani hayvanların toplanmasına ve hapsedilmesine biriside sana çıkar der ki yahu o değil de bir istatislik yapılsın hayvanları sevmeyen kaç kişi varsa bunlar toplanıp hayvanların olmadığı bir alana yollansın orada ne yapıyorlarsa yapsınlar. Alın size güzel bir çözüm önerisi? Sizin sorununuz bu, türcülük işte tam da budur! Kendinizi dünyanın merkezinde görüp sahibi zannediyorsunuz işte öyle bir dünya yok, seve seve bu dünyayı içinde yaşayan canlılarla beraber paylaşmak zorundasınız. Siz kendinizde bu hakkı neye dayanarak görüyorsunuz? Bende size diyorum insanların öldürdüğü kedi köpeğin yanında, köpeklerin öldürdüğü insanların esamesi dahi anılmaz yahu kaldıki insan bu dünyayı yaşanmaz hale getiren savaşlar başlatan kendi türünün bile sonunu getirecek barbarlık potansiyeline sahip bir türdür her gün bir yerlerde köpek zehirliyorlar, araba ile çarpıp öldürüyorlar patilerini kesiyorlar. Siz kalkıp köpeklerin hapsedilmesini köpeklerin iyiliği için isteme vicdansızlığını gösteriyorsunuz, kusura bakmayın bu vicdansızlıktır! Bir zahmet siz ve sizin gibi zihniyette olanlar kendini bir yerlere hapsetsinde sahipsizin de sahipsizi olan dünyada en çok soykırıma, barbarlığa, sömürüye uğrayan şu hayvanlar bir nefes alsın özgürce yaşam haklarına sahip olsunlar. Bu dünya, bu sokaklar kimsenin tekelinde değil hayvanlar doğanın sokağın bir parçasıdır siz istesenizde istemesenizde bu böyledir. He derseniz o halde hayvanlar şiddete uğrar, ben dediğim gibi şahit olduğum her yerde bunun bedelini ağır şekilde ödetirim. İşkenceye uğrayan öldürülen hayvanın her hangi bir hakkı yoksa ona bunu yapanında yoktur o kadar!
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Tolga67
Rapor filan yayınlandı..Çocuğu köpeklerin öldürdüğü açıklandı..Bir arkadaş foto yüklemişte,onu da gördüm..Çocuğu parçalamışlar..
Algı operayonu değil yani..

İnsanlar yerleşim yerlerinde yaşarlar ve bu yerlerin belli başlı kanunları/kuralları vardır..Diğer insanları rahatsız etmemek gibi..
Şehirler,insanlar için kurulur..Köpekler veya ayılar için değil..Bizim sorunumuz,şehirlerde insanlara(ev sahipleri oluyorlar..!) saldıran köpekler..
Siz konuyu insanın menfi yönlerine çekiyorsunuz..Size bunun farklı bir konu olduğunu söylemiştim..
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ahlaksız
Ama çok daha kötü bir özelliğin var.Her zaman yönlendirme yapmaya çalışıyorsun bu konuda dahil her konuda.
@ahlaksız
Burada bile illa seçeneklerden birini seçmeye yönlendiriyorsun.


Bilinçsiz hayvanseverler var mıdır?Evet vardır ama içlerinde sevgi ve merhamet olan, çözüm için birşey yapmak isteyen herkes eğitilebilir, ortak amaç için yönlendirilebilir.
Çözüm yolundaki en büyük sorun sevgisiz olanlarda.Sevgisiz insanda, hoşgörü ,merhamet gibi evrensel ahlaki değerler yoktur.Bu tarz insanlar ile çözüm üretmek sadece bu konuda değil her konuda zordur.

Yapılacak şey aslında çok basit.Aileden ve okuldan hayvan sevgisi çocuklara aşılanacak.Bu işler kindar nesillerle olacak iş değildir.

Mevcut durumda hayvan sevmeyenler en azından nötr kalmasını bilecek.Çözümsüzlük üretmeye çalışmayacak ,provakatif davranmayacak.Gölge etmeyecekler başka ihsan etmeseler de olur o bile yeter.

Ben mikro ölçekte yani kendi sokağımda yaşadıklarımı yazayım.
Bir sokak düşün 200-250 hane var.Yani yaklaşık 1000-1100 insan yaşıyor.Mahallemizde bir tane hayvansever bir ablamız bir de bizim aile var.Sokaktaki kedicik sayısı sadece ve sadece 10 tane ,hepsinin ismi bile var.2 tane de sevimli köpeğimiz var.Yaptığımız şey çok basit.Belediye veterinerlik işleri ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz(biraz zor ve sancılı bir süreç,yine de buna da şükür) ve sokağımızdaki minik dostlarımızı kısırlaştırıyoruz.Ayrıca es kaza yeni yavrulama olursa sahibinden.com üzerinden sahiplendirme yapıyoruz(bunda da kısırlaştırma yapıyoruz) geri kalan minik dostlarımızı da cebimizden besliyoruz ve aşılarını yaptırarak elimizden geldiğince onları mutlu ediyoruz.Benim isteğim ne olurdu.Her sokakta bizim gibi hem birbirleri ile hem de belediye veterineri ile koordineli çalışan birkaç tane hayvansever olmasını isterdim.Hepsi bu.
Ayrıca çözüm üretmeyen insanların en azından nötr kalabilmesini isterdim.

Herşey bir kenara şunu asla ve asla unutmayın.Bir hayvansever, sokaklarda biçare dolaşan hayvancağızları hiçbir zaman görmek istemez.Bizim isteğimiz ve amacımız bu yalan dünyayı onlar için de yaşanabilir bir dünya haline getirebilmek. Bu kadar vicdani istekleri olan hayvanseverlerİ suçlu göstermeye devam ederseniz size de kocaman bir YUH çekerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@ahlaksız

Sizin o belli başlı kanunlar dediğiniz kanunlar doğa da işlemez ayrıca o kanunları kim koyuyor? İnsan! Ne için ne adına uyduruk bir değer yüklediği "İnsanlık" için insanlık diye bir değer yok kendi gerçeğimizle yüzleşme sorunumuz var. Ve biz hiç kendi gerçeğimizle yüzleşmeyip en kolayına kaçıp suçu hep başkalarına atıp kendimizi aklayacağımızı zannediyoruz. Birine kızdımı hayvanların adını "köpek-it, domuz, ayı, öküz diye küfür ve hakarete araç yapıyoruz neden? Çünkü insan makbul diğerleri alt canlılar dimi? Şimdi ne alakası var diyeceksiniz sanırım, oysa çok alakası var ortak yaşam yerine sürekli kendinize bir ayrıcalık aramak peşindesiniz onlar hapsedilsin biz özgür olalım dimi? Bence biraz empati yetinizi geliştirin. Birisinin bana köpek itdomuz demesi beni rencide etmez çünkü ben bu sorunları yıllar önce aştım kendimle hesaplaştım kendimi hiçbir canlıdan makbul görmüyorum onlar ne ise ben bir değişik türüyüm ama insanlar malesef kendi türlerini mit'ler (mitoloji'den inançlara) yüceleştirdiler kutsallaştırdılar. Oysa bunun doğa da bir karşılığı yok :) Dünyanın gidişatına bakarsak en çok kimin yakıp yıktığını uçurduğunu imha ettiğini görürüz.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@hamlet2006
Sevgili hamlet;yönlendirme huyumdan bihaberdim..Dikkat edeceğim buna:)
Ben yazdıklarınızdan şunu anladım..Sık sık gündeme gelen köpeklerin insanları öldürdüğü veya köpeklerin insanlara saldırdığı haberlerinin altında yatan neden,köpekleri sevmeyen insanlar..Nasıl oluyor bu?
Türkiye'deki köpekler insanlara saldırırken,içlerinden ''bizim hakkımızda kötü düşünen veya bize kötü davranan insanlar için saldırıyoruz'' mu diyorlar?
Hayvan sevmeyen insanların,köpeklerin saldırganlaşmasını tetiklediğini neye dayanarak söylüyorsunuz?
@Tolga67
Sevgili Tolga;şehirler insanların evleridir..Köpeklerin,ayıların,farelerin değil..Şehirlerde köpek,ayı veya fare olması,bu gerçeği değiştirmez..Haliyle şehirlerde insanın borusu öter..Bunu hayvanseverler kabullenemiyor,siz de kabul etmiyorsunuz bunu..
Konunun felsefi yanına girmeyin işte..İnsan kötüdür filan..Buna gerek yok..Konu sokak köpeği..Hepsi bu..
O tarafa girersek,çıkamayız çünkü..Ben var olmaya bile karşıyım..Pesimistin pesimistiyim artık..İnsanı da bana anlatmanıza gerek yok..Sabaha kadar insanın ne kadar sefil bir hayvan türü olduğuna dair,size bir sürü şeyden bahsederim..Buralara girmeye gerek yok..
Ne yazık ki,siz hayvanseverler,hayvanların şehirlerde insanları parçalayıp öldürdüğü gerçeğini kabul edemiyorsunuz..Konumuz bu..Ben sadece bunu işaret ediyorum burada..Yoksa gerçekten ne hayvanlar,ne de insanlar umurumda değil..Tarafsız olmam nedeniyle,bu söylediklerimi de ciddiye almanızı beklerim..Çünkü taraf olandan,objektif olmasını bekleyemezsiniz..
 
  • Beğen
Tepkiler: murat serbet

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hamlet2006
Benim ne dediğime iyi bak bakalım.Sorunun nedeni mi demişim ''çözüm yolundaki sorun'' mu demişim.Bir de senin dediğine bakalım
@ahlaksız
Köpeklerin insanlara saldırdığı haberlerinin altında yatan neden köpekelri sevmeyen insanlar diye bir şey demedim.Ben sorunun kaynağı hayvanseverler,hayvan sevmeyenler,onlar bunlar şunlar diye bir şey dedemedim.Hayvan sevmeyen insanların ,köpeklerin saldırganlaşmasını tetiklediğini de söylemedim.Benim yazdıklarımdan bunu çıkarabiliyorsan okuduğunu anlamak konusunda da büyük sıkıntıların olduğunu söylemek zorundayım.

Aşağıda da benim yazdıklarım.Aşağıdaki metinden neler çıkarılamaz diye bir soru sorsaydım;size tam puan verirdim.

@hamlet2006
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@hamlet2006
@hamlet2006
''Çözüm'' dediğinize göre,bahsettiğim sorunun,yani ''sokakta,insanlara saldıran köpekler'' olduğunu kabul ediyorsunuz..Bu sorunun çözümünün de hayvanları seven bir nesil yaratmak olduğunu söylüyorsunuz..Buradan laik/seküler/rasyonel bir eğitimden bahsettiğinizi de ''kindar'' söyleminizden anlıyabiliriz..Yani ''iyi eğitimle bu sorun çözülür'' diyorsunuz..Demek ki şu anda sokakta köpeklerin insanlara saldırmasının nedeni kötü eğitim..Ben böyle anlıyorum:)
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.