Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Kook
Bak bu sürü olayında, özellikle yiyecek bir şey bulamadıklarında tıpki kurtlar gibi saldırgan oldukları yaşanan olaylar doğruluyor.Bugün gene bir haber çıktı,hani geçenlerde Kayseride bir liselinin ölümüne sebep olanlar köpekler, yine başka bir köpeği parçalayarak öldürmüş diyorlar.Bu belki intikam almak için dikkatleri bu köpeklere çekmek isteyen kişilercede yapılmış olabilir ya da gerçekten yine aynı grup köpekler saldırmış olabilir. Burada bir boşluk var yalnız, böyle sürü halinde saldırgan bir durum sergileyen köpekleri nasıl bulamadılar?(Bu arada ölen genç üzerinde yapılan otopside atar damarlarının parçanması sonucu öldüğünü belirttiler.)
 
Scudo

FRKEMRE

Üye
Kayıt
5 Ekim 2017
Mesaj
72
Tepki
128
Yaş
47
Şehir
istanbul
İsim
FARUK
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Merhaba Ahmet ;
eskiden neresi ise orası. üzerinde çok düşünmeye gerek yok.

@hamlet2006
sana katılıyorum. her şeyimiz sahte muadil olmuş. biz insanoğlu böyle işler kafa yorunca ceremesini de çekmek bize düşer. insan ne yaparsa kendisine yapar.
 

Burçak Erbil

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Eylül 2006
Mesaj
892
Tepki
2.691
Şehir
Istanbul
1.5 sene Avusturya'da kaldım. Bisikletle binlerce km yaptım orada, ve çoğunlukla dağlarda bayırlarda ormanlarda. Tilki, geyik, tavşan.. bunlardan birsürü gördüm. Ama TEK BİR ADET başıboş köpek görmedim!
Köpekler saldırgandır ve kontrol altında tutulmaları gerekir. Adamlar bunun farkında ve bir şekilde çözümünü bulmuş.
Kimse öldürün demiyor, kısırlaştırılmaları lazım bu kadar basit. Ben bizim ülkemizde bunun hiçbir şekilde uygulandığını düşünmüyorum. Belki göstermelik 3-5 tanesine yapıyorlardır her işte olduğu gibi. Polonezköy vb gibi yerlerdeki köpek popülasyonunu görmüş birisi tersini iddia edemez.
 

haldun31

Daimi Üye
Kayıt
10 Haziran 2016
Mesaj
321
Tepki
799
Şehir
hatay
İsim
haldun e.
Bugünlerde köpeklerle ilgili çıkartılacak bir yasa var ve bu yasaya göre belediyelere hayvanlarla ilgili işledikleri suçlar için orman genel müdürlüğünün şikayeti esas alınacak deniliyor.yani şahsi şikayetler değerlendirmeye alınmayacak.tabi hiç bir memur belediye gibi siyasi bir kurumu şikayet edemeyeceği için belediyeler itlaf görevlerini daha rahat yerine getirecekler.tüm köpeklerin kurtlardan evcilleştirildiğini biliyoruz.onları vahşi doğada erken uyarı sistemi olarak kullanan insan oğlunun daha sonra ,modern hayat yapılarında bu dostlarına yer bulamama185179sının sıkıntısını yaşıyoruz. oysaki gelişmiş ülkekerde herşey kurumsallaştığı için bu tür durumlar çoktan çözülmüş bulunuyor.lafı uzatmayacağım keyfiyetin sürdüğü bu coğrafyada benim köpeğime zarar verene bende gereğini yaparım.tüm çabamız bu dünyada tüm canlıların eşit hakları olduğunu kabul etmek ve ettirmek olmalı.ama illede taraf olunacaksa keyfiyetten dolayı canlıları öldüren insandan değil ,sadece siz istediniz diye vahşi olan veya evcilleştirdiğiniz için artık avlanma yetisini kaybetmiş hayvanlardan taraf olurum.bu arada buda benim vahşi oğlum
 

jazzpub

Aktif Üye
Kayıt
5 Ekim 2016
Mesaj
134
Tepki
377
Yaş
48
Şehir
izmir
İsim
Kubilay Devrim
Bisiklet
Fuji
(link)a ihtiyacımız var....
 

Cuneyt Erkman

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesaj
772
Tepki
702
Şehir
Ege Bölgesi
Bisiklet
Salcano
amerikada peta sokak hayvanlarının yuzde95ini uyutup dogal yasam parklarındaki kedilerin tamamını kuşları korumak adına elimine ediyor
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
9 -10 yaşlarımda arkadaşlarla mahalle maçı yaparken (90'lar candır) bir sokak köpeği tarafından sebep yokken kalçasından ısırılmış ben,kendimce büyük bir hayvan sever oldum çıktım. :D

Evdeki kedimin de tasdik edeceği üzere bir kedi insanı olan ben,köpeklere karşıda sevgi beslemekteyim.

Barınakların durumu malesef belli,bu hayvanların belediye tarafından kısırlaştırılarak kendi doğal ortamlarına tekrar salıverilmesi(popülasyon kontrolü için) ve orada mutlu (bol mamalı ve okşamalı) bir hayat sürmelerini sağlamak ise bizim boynumuzun borcudur.(insanoğlu zekası sayesinde çevresine hükmetmiş istilacı bir türdür.)

2000ler yozlaşmış dünyasında yaşamak zorunda kalan bu zavallı iki tür evelallah sevgi,barış ve dostluk içinde yaşayabilecektir.
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
Efendim insan denen tür öyle vahşi öyle barbar bir türdür ki, yeraltındaki solucandan uçan kuşa kadar katleder, soykırım yapar, ormanları diğer canlıların yaşam alanlarını yakar, yapmadığı zorbalık, barbarlık kalmaz. Sonrada yine kimsesizin en kimsesizi ezilen insanın dahi ezdiği ve bunun için hesap vermediği hayvanlardan şikayet eder!

Efendim köpekler sokakların mahallelerin sakinleridir, kimsenin onları toplayıp bir yere kapatmaya hem haddi, hemde hakkı olmamalı, esas sorun insan denen barbar türde sokaktaki o köpekleri de biz insanlar çıldırtıyor. Kendimizi çok fazla özel zannedip her canlının yaşam alanına müdahale etmeyi kendimizde hak görüyoruz, kendimizi evrenin merkezine koyup sadece kendimizi makbul diğer canlıları kölemiz ve bize hizmet etmesi gereken eşyalar olarak görüyoruz, yeri geliyor ticarete araç yapıyor, yeri geliyor işçi misali güvenlikçi yapıyoruz. Köpeklerden önce bizim yani insan denen türün kendine gelmesi ve kendi gerçeğiyle, barbarlığıyla, yüzleşip dünyanın sadece kendi etrafında dönmediğini anlaması lazım. Sorun hayvanlarda değil onları çıldırtan bu hale getiren bizde hayvanların değil, ruh hastası insanların toplanıp bir yerlere kapatılması lazım!

@bianchircx229


Ama? Niyet belli de AMA'larla kamufle etmek maksat. Efendim siz neyi uyutuyorsunuz sizin ne haddinize bir hayvanın canını almak? Bir sivrisinek sizi ısırdığında sivrisinekle iletişime geçip onu uzaklaştırma şanısınız yok. He ayrıca birde sivrisinekleri uzak tutmak için fişe takılan elektronik aletler var çoğu kişi bunların işe yaradığını söylüyor ve sizde AMA diyerek sivrisinek öldürmek, kovalamak zorunda kalmıyorsunuz.

Hamam böceğini de öldürmem fareyi de öldürmem onlara yön vermek için uğraşırım. Uğraşılmalıdır da? Ayrıca bir sürü insan onlarca yüzlerce hayvan öldürüyor zevki için ava gidiyor siz bu insanların da uyutulmasını savunuyor musunuz? Bence savunmalısınız, ha pardon o insan dimi yani sizce üst olan tür yani sizin türden uyutulmaması lazım onun değil mi? Bir canlı eğer öldürülecekse ve zaruri bir durum söz konusu ise saldırdığı kişinin hayatına direkt kastetmiş ve o eğilimde ise zaten refleksif bir şekilde bunu yaparsınız bir köpek sizi kovaladı ısırdı diye bu sizi öldürmez. Aksi halde size tokat atan yumruk atan herkesin uyutulmasını savunmalısınız sonuçta saldıran insan olunca verdiği zararın niteliği değişmiyor dimi? Sorun şu, insan denen türün kendini çok önemli çok özel bir canlı diğerlerinin ise bir eşya bir oyuncak olarak görmesi ve birde utanmadan sıkılmadan hayvanları sevdiğinden bahsetmesi. Bence şu yeryüzündeki hayvanlar insanların tümüne soykırım yapsa insan denen barbar türden alacağı hesap bitmez. Çünkü havanlar ezilen sömürülen insanın dahi ezdiği sömürdüğü canlılardır. Zaman zaman bir takım önmeli alınamayan mikroplar, virüsler çıkıyor insan hayatını tehdit ediyor, ben bu insanlık denen, insana atfedilen bu sahte uyduruk yüceliği görünce o virüslere çok kızamıyorum malesef.
 
  • Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: asibol ve haldun31

jazzpub

Aktif Üye
Kayıt
5 Ekim 2016
Mesaj
134
Tepki
377
Yaş
48
Şehir
izmir
İsim
Kubilay Devrim
Bisiklet
Fuji
Barınakların durumu neden malum olsun.... Barınaklar neden güzel olmasın....
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
@murat serbet

Bu güne kadar böyle bir şey binde bir dahi olmazken bugün çığ gibi bu haberlerle böyle bir algı yaratılıyor kasıtlı olarak son zamanlarda hayvanlara şiddetin doruk yaptığı bir ülkedeyiz, hayvanların patisini kesmek gözlerini köretmek ayaklarını kesmek vb yığınla işkence edildi hayvanlara şimdi de hayvanlara işkenceyi öldürmeyi meşrulaştırmak için hayvan düşmanı insanlar tarafından böyle haberler yayılıyor e efendim bende hayvana vuran işkence eden birini gördüğüm anda insanmış bilmem ne imiş dinlemem olduğu yere gömerim!
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Motorlu taşıt sürücüleri trafikte kaç çocuk öldürüyor, biliyor musunuz? 2013 verilerine göre 700'den fazla.
Koca baba abi dayı amca sevgili vs erkekler kaç kadın öldürüyor, biliyor musunuz? 2018 yılında 440.
Emek sömürücüleri iş cinayetlerinde kaç işçi öldürüyor, biliyor musunuz? 2018 yılında en az 1923.

Bütün bunlara sessiz kalanların, muhtemel bir köpek katliamı için "gerekçesi" çocuk sevgisi değil hayvan nefreti olabilir ancak.
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.155
Tepki
23.455
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bundan dolayı doğaları gereği bölge korumacılığı yapan köpekler değil, sarhoş araba kullanıp ölüme sebebiyet veren sürücüler itlaf edilmeli. Çocuğa, kadına tacizde bulunan şerefsizler kısırlaştırılmalı. Son zamanlarda artan bu olayların sebebi köpekler olsa da ki neden son zamanlarda bu kadar arttığı soru işareti nedeni işini yapmayan belediye ve insanlardır. Bizim sevgimize ve ilgimize muhtaç olan bu Allah'ın yarattıklarını bile öldürelim, ortadan kaldıralım diyen ağzı köpük saçan kişiler buraya gelip senin çocuğuna saldırsalar demesin sakın. Az önce yazdığım gibi insanların suçları sonucunda aldıkları cezalar eşit olursa ben de dediğinize razıyım. Aklı olan insan ceza işleyecek 2 sene sonra çıkacak, doğası gereği hareket eden garibim ölsün gebersin.
 
  • Beğen
Tepkiler: utksn

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Emek sömürücüleri iş cinayetlerinde kaç işçi öldürüyor, biliyor musunuz? 2018 yılında en az 1923...
Garip garip haberler var internette dolanan, 1923 işçinin öldüğü haberi örneğin. Düz 1923 yani, sayıp da öldürmüşler sanırım. Ne 1920 ne 1925.

not: gönderme ve ağır ironi içerir.
 

jazzpub

Aktif Üye
Kayıt
5 Ekim 2016
Mesaj
134
Tepki
377
Yaş
48
Şehir
izmir
İsim
Kubilay Devrim
Bisiklet
Fuji
İnsan ya da hayvan, bir yerde nüfus arttığı zaman sorumluluk sahiplerinin önlem alması ve doğru ve güzel bir yaşam için asgari koşulları hazırlaması gerekir. Mahallenin bir delisine yada bir köpeğine lafımız yok. (Çocukluğumun deli memiş'ine saygıyla...) Ama bir mahalle de deliler ve köpekler sayıca artmaya ve kontrolsüz davranışlara neden oluyorlarsa onlar için uygun bir politika geliştirmek gerekir. Kısırlaştır sokağa bırak, kuru ekmekle besle sonra belgeselini çekle bu iş olmaz...
 

asibol

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2017
Mesaj
355
Tepki
496
Şehir
izmir
İsim
war_ALL
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Benim düşüncelerimi aynen yazıya dökmüşsün. Ağzına sağlık @Tolga67 kardeşim.
Benim bunun üzerine yazacağım bir şey kalmamış. Ama yarım asır önce vefat eden iyi insan William Inge'in sözünü de ekleyim. "Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi"

@Tolga67 kardeşimin yazdıklarının önemli olanlarının altını çizip koyu puntolarla tekrar yazmak istedim. Dur ya hepsi öyleymiş zaten.

Efendim insan denen tür öyle vahşi öyle barbar bir türdür ki, yeraltındaki solucandan uçan kuşa kadar katleder, soykırım yapar, ormanları diğer canlıların yaşam alanlarını yakar, yapmadığı zorbalık, barbarlık kalmaz. Sonrada yine kimsesizin en kimsesizi ezilen insanın dahi ezdiği ve bunun için hesap vermediği hayvanlardan şikayet eder!

Efendim köpekler sokakların mahallelerin sakinleridir, kimsenin onları toplayıp bir yere kapatmaya hem haddi, hemde hakkı olmamalı, esas sorun insan denen barbar türde sokaktaki o köpekleri de biz insanlar çıldırtıyor. Kendimizi çok fazla özel zannedip her canlının yaşam alanına müdahale etmeyi kendimizde hak görüyoruz, kendimizi evrenin merkezine koyup sadece kendimizi makbul diğer canlıları kölemiz ve bize hizmet etmesi gereken eşyalar olarak görüyoruz, yeri geliyor ticarete araç yapıyor, yeri geliyor işçi misali güvenlikçi yapıyoruz. Köpeklerden önce bizim yani insan denen türün kendine gelmesi ve kendi gerçeğiyle, barbarlığıyla, yüzleşip dünyanın sadece kendi etrafında dönmediğini anlaması lazım. Sorun hayvanlarda değil onları çıldırtan bu hale getiren bizde hayvanların değil, ruh hastası insanların toplanıp bir yerlere kapatılması lazım!


Ama? Niyet belli de AMA'larla kamufle etmek maksat. Efendim siz neyi uyutuyorsunuz sizin ne haddinize bir hayvanın canını almak? Bir sivrisinek sizi ısırdığında sivrisinekle iletişime geçip onu uzaklaştırma şanısınız yok. He ayrıca birde sivrisinekleri uzak tutmak için fişe takılan elektronik aletler var çoğu kişi bunların işe yaradığını söylüyor ve sizde AMA diyerek sivrisinek öldürmek, kovalamak zorunda kalmıyorsunuz.

Hamam böceğini de öldürmem fareyi de öldürmem onlara yön vermek için uğraşırım. Uğraşılmalıdır da? Ayrıca bir sürü insan onlarca yüzlerce hayvan öldürüyor zevki için ava gidiyor siz bu insanların da uyutulmasını savunuyor musunuz? Bence savunmalısınız, ha pardon o insan dimi yani sizce üst olan tür yani sizin türden uyutulmaması lazım onun değil mi? Bir canlı eğer öldürülecekse ve zaruri bir durum söz konusu ise saldırdığı kişinin hayatına direkt kastetmiş ve o eğilimde ise zaten refleksif bir şekilde bunu yaparsınız bir köpek sizi kovaladı ısırdı diye bu sizi öldürmez. Aksi halde size tokat atan yumruk atan herkesin uyutulmasını savunmalısınız sonuçta saldıran insan olunca verdiği zararın niteliği değişmiyor dimi? Sorun şu, insan denen türün kendini çok önemli çok özel bir canlı diğerlerinin ise bir eşya bir oyuncak olarak görmesi ve birde utanmadan sıkılmadan hayvanları sevdiğinden bahsetmesi. Bence şu yeryüzündeki hayvanlar insanların tümüne soykırım yapsa insan denen barbar türden alacağı hesap bitmez. Çünkü havanlar ezilen sömürülen insanın dahi ezdiği sömürdüğü canlılardır. Zaman zaman bir takım önmeli alınamayan mikroplar, virüsler çıkıyor insan hayatını tehdit ediyor, ben bu insanlık denen, insana atfedilen bu sahte uyduruk yüceliği görünce o virüslere çok kızamıyorum malesef.
 

Cycleone

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
890
Tepki
552
Şehir
İstanbul-Erenköy
' Yokuş bitip düzlüğe çıkınca boşalan vites yüzünden pedalı çok hızlı çevirdim bacağım ağrıdı ' vs yani bunlar çok acemice ve çocukça şeyler , usta bir bisikletçi her durumda her şartta vitesi uygun pozisyonda kullanır , çünkü artık o vites onun eli ayağı gibi olmuştur motor refleks haline gelmiştir, vites değiştirirken düşünmez bile. Doğru yerde doğru vitesi kullanacak tecrübeye erisemeden böyle bir konu açıp kolayca köpekleri suçlamak yanlış. Talihsiz ve garip bir konu olmuş.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@FRKEMRE
Maalesef eskiden dediğiniz süre binlerce yıl öncesine dayanıyor. Bu canlıları binlerce yıldır evcilleştiriyoruz ve insana muhtaç haldeler. Bu köpekler ve kediler avcı değil artık. Ataları kurtlar ve aslanlarla alakaları yok. İnsan beslemesine muhtaçlar. Köpeklerin tam tarihini bilmiyorum bu konuda, çok uzak olamaz kedilere, kedilerin evcilleştirilmesi 9000 sene öncesine dayanıyor. Dile kolay 9000 sene.
Şimdi bu canlıları insanların besleyemeyeceği/beslemeyeceği bir yere koymak açlıktan öldürmek demektir. Bu canlıların hepsi evcil canlılar, kısırlaştırılıp rehabilite edilmeleri gerekiyor. İnsanların baktığı, beslediği bir ortamda bulunmak zorundalar.
 

murat serbet

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
497
Tepki
1.449
Yaş
44
Şehir
istanbul
Bisiklet
b'Twin
@Tolga67
Burada bir sorunla ilgili konuşuluyor. Hayvana vuran, işkence eden insana ben de tepki gösteririm. Konumuz hayvana şiddet değil. Bu hayvanlar da kendisine vurulduğu için saldırmıyor. İntikam da almıyorlar. Bu haberler de dedikodu değil. Çözülmesi gereken bir konu. Bu hayvanlar saldırmaya devam ederse bu bölgelerde yaşayan insanlar da daha çok şiddet gösterecek yada zehirleyecek. Bu mu olması gereken? Çözüm üretmeye çalışmak yerine birbirimize kin duyuyoruz. Komik gerçekten. Bu popülist tavırları bırakıp çözüm önerinizi yazın lütfen. Ben daha önce de yazdığım gibi emlak vergisiyle birlikte cüzi bir vergi alınarak hayvan barınaklarının artırılması, koşullarının düzeltilmesi ve hayvanların kısırlaştırılması için harcanmasından yanayım. Ayrıca sokağa satın aldığı hayvanı terk edenlere de çok yüklü bir ceza kesilip bunlar da kurulacak barınakların finansında kullanılabilir. Böylelikle sahipsiz hayvan popülasyonu da zaman içerisinde azalarak durum düzelebilir. Ama hiçbir şekilde hayvanlara dokunulmasın diyorsanız insanlar sizin ve benim istemeyeceğim çözümler bulacak daha önce olduğu gibi. Ve bu devran böyle devam edecek..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Kayseri Hacılar vakasından hareketle Türkiye'de sokak hayvanları olgusunun analizini yapan ve çözümleri anlatan sıcak bir yazı:

(link)

Hollanda'da sorunun nasıl çözüldüğünü anlatan detaylı bir rapor:

(link)

Raporun diğer ülkelere tavsiyeler bölümünü dikkatle okumanızı öneririm. Bu raporu hazırlayan kuruluş epeydir Türkiye'de de çalışmalar yapıyormuş, ben de bu raporla öğrendim.

Türcü nefret söylemini çocukların ardına saklanarak üretmeyi iş edinmiş çığırtkanlara prim vermeyin. Sorun belli, çözüm yolu belli, gerisi yaygara.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.