Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yine iş tartışmaya gidecek heralde

Ortalık kızışıyor
 
Scudo

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Bülent Ovacık
Neyi öldürüyoruz?Köpekleri mi?
Böyle bir şey yok..Bunu kimse demez,kimse bunu savun(a)maz..

Buradaki sorun hayvanlara düşmanlık besleyenlerde değil,hayvan sevgisini insan sevgisinin önüne koyanlarda..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@hamlet2006
Bir kalp taşımak incelik ister.Ağırlık taşıyanlara bunu anlatamazsın...c.süreya
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ippon İnsanın dostu olması ne güzel, hele bir de feyz aldığı değerli bir dostu olması; işte o bambaşka.:harika: Sağol, varol değerli dostum.:harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
insanları barınağa, köpekleri de sokaklara evlere dağıtalım. adaleti sadece kendin için isteme.
 

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesaj
1.012
Tepki
2.038
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Köpeklerin sokağa düşmelerini önlemek lazım önce. Bunu sağlamak için de her hayvana çiftlikte anasından doğar doğmaz çip takılmalı, köpeğini sokağa atana tüm malvarlığının %10'u kadar idari para cezası verilmeli. O zaman insanlar köpek almadan önce 1000 kere düşünür gerçekten bakabilecek miyim diye. Bunun dışında sadece damızlık köpeklerin üreme yetisine sahip olmasına izin verilmeli, piyasada satılacak köpekler satılmadan önce kısırlaştırılmalı. Kısırlaştırılmamış köpek satan çiftlik 6 ay mühürlenmeli. Çünkü duyarsız köpek sahipleri köpekleri yavruladığı zaman yavruları sokağa salıyor; duyarlı köpek sahipleri de yavruları dosta, komşuya akrabaya veriyor, dost, komşu ve akrabaların da çoğunluğu en geç 6 ay sonra hediye gelen köpeği salıyor.

Bu önlemler alınmadıkça sokaklarda tek bir köpek kalmayıncaya kadar toplanıp barınaklara kapatılsa bile 6 ay sonra sokaklardaki köpek durumu bugünkünden farksız olacaktır. Gerekli önlemler uygulandıktan sonra barınaklar yeterli ise tüm köpekler toplanmalı, en iyi şekilde bakılmalı; değilse(ülkemizdeki büyükşehirlerde durum bu) köpekler toplanıp kısırlaştırılarak ve aşılanarak alındığı sokağa bırakılmalı, yalnızca saldırgan olduğuna dair şikayet edilen köpekler ve pitbull, dogo vb. tehlikeli cins sokak köpekleri barınaklara kapatılmalı.
 

aslanefe

Üye
Kayıt
13 Eylül 2018
Mesaj
57
Tepki
63
Şehir
izmir
@ahlaksız dikkat ediyorum arkadaş. ama bana denk gelmedi. gelse ! burada da gördüğümüz gibi çok büyük çoğunluğu saldırgan hatta yalancı ,insan-lık düşmanı. kayseri de ölen çocuk için tecavüzden öldü, otopsi yapılmadı yalanını uydurmuşlardı. valilik yalanladı. gözlemlerim ve duyularım iyi olduğu için analiz ettim. çoğu yalnızlık çektiği için, toplum ve akraba ilişkilerinden uzak olduğu için hayvan bağımlılığı hastalıgına yakalanıyorlar. kedinin kıçını kaşıyınca cinsel uyarıcı olarak kuyrugunu kaldırması hayvanseverlerin en mutlu oldukları anlardır. daha mutlu edecek bir şey yoktur bunlar için. doğru söyledikleri bir şey var. o da sokak köpeği saldırmaz sözü. zaten saldıran sokak köpeği değil. sözde hayvenseverlerin bilinçli olarak kent dışına çıkarıp besleme yaptıkları saldırganlaştırdığı köpekler. beslemeyi de hayrına yapmıyorlar. dağa taşa ormana köpekleri taşıyıp sosyal medya ordan burdan mama para dilenip kazanç sağlamak amaç. youtubede abdulkerim k. adında biri var . orda burda ormana kıra bayıra taşıdıgı köpekleri besleyerek zengin oldu. 1 yıl önce 5-6 bin tl lik pikapla geziyordu. şimdi bakıyorum 200-300 bin tl lik 4x4 bir kaç tane araba ile dolaşıyor. adam arabayı yıkatacak olsa bile yardım dileniyor. hatta dernekleşmiş. çok fazla sayıda dilenciyi sosyal medyada bolca bulabilirsin.. ipini koparan hayvan koruma derneği kuruyor.. birde bunlar sadece kedi köpek seviyor. özlem tekin adındaki sanatçı muğlanın bir köyüne yerleşti. 4-5 köpekle. köpekler serbest bağlı değil. ev yaptıgı yer köy dışında diğer yaban hayvanlarının yaşam yemek alanıydı. domuz posuk sansar vb. köpekleri hem köylülere hem yaban hayvanlarına saldırdı. sadece 2 haftada onlarca domuz porsuk öldürüldü.
önceki mesajlarda yalanları sıralayıp kayserili zaten bağnaz diyen soytarı yalanların seni utandırmamıştır biliyorum ama umarım bundan sonra dikkatli yazarsın.
bu arada hayvan düşmanı değilim aksine ayırt etmeksizin her türünü severim. tepkim bu tip saldırgan mama ve pet endüstirisinin paspası zırvalara. samimi olanlar zaten üzerine alınmaz.
istanbul dışında şehir kasaba köy bilmeyen diğer yaşamlardan habersiz '' hayalim emekli olunca egede köye yerleşmek '''' diyen züppe sürüsü türedi.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@aslanefe kötü niyetle bir şey yazmıyoruz burada ama anlaşılamıyoruz..Ben hayvan sevmek zorunda değilim..Bunu hayvanseverler küfür olarak algılıyorlar..Halbuki ben sokakta gördüğüm kediye tekme filan atmıyorum..

Dediğiniz gibi bu bir SEKTÖR oldu..Hayvanları seviyoruz,hadi toplanalım filan..Biz sevmiyoruz,senin hayvanını görmek istemiyoruz,ne olacak?
Toplum içinde yaşıyorsan,başkalarının düşüncelerine saygı duyacaksın,gereğini yapacaksın..Hayvanseverler,zorla bize hayvan sevdirmeye çalışıyorlar:huhuu:
Şehir içinde köpekler insanları parçalıyor,bir tane hayvansever de ''biz ne yapıyoruz?'' demiyor..Ne yaptıklarını söylediklerimizde de,kötü biz oluyoruz..
 

occuplus

Üye
Kayıt
19 Aralık 2015
Mesaj
16
Tepki
8
Yaş
44
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Carraro
Kopeklerin hepsi (sokaktaki kuçu kuçu da, belgeselde gördüğünüz gri kurt) ta temelde köpektir. Ve Köpekgillerin hepsi etle beslenir. ( yani sütünü içtiği sarıkız gibi ot yemezler yiyemezler) Yani bizim çoğu zaman yiyemediğimiz eti-hatta kemikleri- yerler. Köpekler avını öldürmeden yemeye başlar. Sürü yaşam şekli genlerine işlemiştir. avdan daha fazla pay kapmak için avı öldürmeye gerek duymazlar. Genelde karının alt kısmından veya cinsel organın çevresinden parçalayarak yemeye başlarlar. Kıl ve kıkırdak dışındaki herşeyi yiyebilirler. Bundan önceki olayların hepsinde aynısı olmuştur; olmaya devam edecektir. Ha köpek suçlu mudur ? bence değildir ama onu kendi yaşam alanında yer veren insan suçludur. Öyle olsaydı Masai Maradaki bütün yırtıcıları cinayetten tutuklamış olurduk. Ekmek yiyor o yaww diyenler; evet geçiçi olarak herhangi bir besini yiyebilir ancak her şey mutlaka aslına döner bakınız Bear Grylls da herşeyi yiyor ama sonunda yine eski yediklerine dönüyor.
Çocuklara sardırması gayet doğal genelde ormanın kralı aslan da yaralı veya yavru Thomson Ceylanını avlamaya çalışır. Doğanın düzeni budur. Bazı zavallılar (Amerikan filmlerindeki ev hayvanlarının gerçek olduğunu hayvanların insana ihtiyacı olduğunu düşünüyor-Çok ünlü reklamdaki gibi Kedileri evlerini sever ev yemeklerini değil) karnivorların ekmek yediğini zannediyor

Köpeklerin(veya insan yaşam alanındaki bütün hayvanlar) cezai yeterliliği olmadığı için bence insan yaşam alanındaki bütün hayvanlar indekslenmenli (merak etmeyin biz zaten bunu yapıyoruz Bakınız Türkiye'deki TC kimlik no bakınız Amerikadaki Sosyal güvenlik Numarası)
vergisini sahibi vermeli(bakınız Almanya Tasması olan her hayvanın sahibi vergisini veriyor) hayvanları insan için tasarlanmış olan yaşam alanlarını kullandığı için bence vergi de vermeli. Nasıl otomobil için her yıl MTV ; biz aldığımız herşeye vergi veriyorsak
ceza yükümlülüğü sahibi olmalı.
 

aslanefe

Üye
Kayıt
13 Eylül 2018
Mesaj
57
Tepki
63
Şehir
izmir
@ahlaksız beni de rahatsız eden durum o. hatta ben hayvanları da seviyorum tümünü. hayvanla aynı evde yaşamak istemeyenleri, bir sebeple hayvanlardan korkanları bile anlayamıyor oluşları büyük sorun. küçükken bir arkadaşımı köpek ısırmıştı. babası köpeği vurmuştu. travma denecek etkiler bıraktı çocuklukta. köpekten korkardım ,şimdi en hırçın köpeği bile sakinleştiririm. korku sebeplerin, anlayamıyorlar. hayvan düşmanlarının, hayvanlara kötü davranışlarının en önemli etkisi sözde hayvanserlerin saldırgan tutumlarına bir tepki oldugunu düşünüyorum . video kanallarında köpeğin saldırdıgı çocuk yaşlı kadınb5ir çok örnek varken hayır olmamıştır ne demek..
bunları dile getirenleri hayvan düşmanı olarak nitelemeleri ayrıca çileden çıkarıcı. katlanamamazlık (tahammülsüzlik) üst sınırda. adam köpekten korkuyorum diyor grupla saldırılıyor, başka bir konuda adam logo boynuza benzemiş yazmış grupça saldırı almış, vegan sayfasında adam bitkilerin canı acımıyor mu niye yiyorsun diye bir şey yazmış adama yazmadıkları yok. bunlar senin inanç olarak nitelediğin gerçekte -bence- topluluk psikolojisinin etkileri.
 

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dediğim gibi konu döndü dolaştı birbirimizi suçlamaya döndü herkez aynı fikirde olmayabilir. Bizim karşımızdakileri anlamaya çalışma yeteneğimiz zayıf kimisi hayvanı sever kimisi sevmez hayvan sevmeyen hayvan düşmanı değildir biz bunu anlamıyoruz. Kimse üstüne alınmasın ama genel olarak empati kurmamız gerek diye düşünüyorum hepinize iyi geceler
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@aslanefe vatandaş kapıları kapatmış artık..''Ben ne dersem o olacak'' diyen birisi,inançlı birisidir..Bu kişiye laf anlatılmaz,anlamaz çünkü..Bu kişi bir hayvansever de olabilir,bir vegan da,bir sosyalistte,bir müslüman da..Ne zaman ki kapıları hafif aralasa,o zaman bir şeyleri anlayacaktır..
Türkler kendi aralarında konuşamayan,birbirlerini dinlemeyen insanlardır..İnanılmaz bir kutuplaşma,inanılmaz bir nefret herkeste..Herkes herkesten nefret ediyor,kimse kimseyi dinlemiyor..Böyle bir toplumda bırakın sorun çözmeyi,farklı farklı sorunlar ortaya çıkar..Türkiye,her geçen gün bu bağlamda,toplumsal olarak bataklığa saplanıyor..
Tabi burada toplumu yönlendirenlerin büyük sorumluluğu var..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bakıyorum cevap yazayım diyorum, yazanlar o kadar boş yapmış ki hangi birine cevap yazayım bilemedim. Okuyorum mantıklı herhangi bir argüman yok, boş yapanlar diğer boş yapanlara gaz veriyor o kadar. Arada da sevgisiz, demogogun biri ortaya bir şeyler atıp kendi akşamlık eğlencesini çıkartıyor bunlar sayesinde. Şu yazı yazanlar yazdıktan sonra ne kadar saçmaladığını bir kere bile okursa anlayacaktır.

@ippon
İlk defa duydum hocam güzel bir sözmüş.

@hamlet2006
Abi çok güzel yazmışsın, aynen öyle. Birisi eğleniyor ortaya bir şeyler sallayıp, mantıklı olmasına gerek yok yeter ki konuşsun.
 

Wberlin

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2018
Mesaj
69
Tepki
139
Şehir
Istanbul
Bisiklet
Bianchi
Köpek toplama işinde para yok, Hükümet A.Ş. böyle karsız işe girmez. Israr etmeyin köpoculuktan içeri atarlar.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Ergen muhabbetinizi yerim sizin..Birisi kalpli cümle kurar,ötekisi vay baba,ne laf ettin öyle filan..
Konuya yazanları saçmalamakla itham etmeler,boş laf yazdığımızı söylemeler filan..

Daha önce yazmıştım,bir daha yazayım..Burası bisikletforum..Burada bisiklet kullanıcıları/meraklıları yazışıyorlar,alışveriş yapıyorlar..vb
Burası hayvan sevme forumu değil..Hayvanseverlerin takıldığı bir sürü forum var..Oralarda hayvan sevmeyenleri ''kalpsiz'' şeklinde damgalayabilirsiniz..
Burada insanların hayvanlar hakkında olumsuz cümle kurmaları gayet doğal ve buna rağmen ciddi ciddi hayvanlar hakkında olumsuz şeyler yazan görmedim ben..Sonuçta bisiklete binen insanlar,muhakkak sokak köpekleri ile karşılaşacaklar..Bazılarımızı ısıranlar filan da oluyor..Buna rağmen kimse gelip burada köpekleri gebertelim filan demiyor..

Ben lafımı esirgemem..Beni sokaktaki köpeğe tercih eden,hemen engellesin beni..Böyle ergenlerle hiç uğraşamam açıkçası..

Bana da bir şey diyecek varsa,benden alıntı yaparak diyebilir..Herhangi bir konu içinde,konu içinde yazanları genelleyemezsiniz..Şöyleler,böyleler diyemezsiniz..Ben bu lafların bana edildiğini biliyorum ama bir başkası da üstüne alınabilir..Daha forumda yazışmayı bile bilmiyorsunuz..

Tekrar ediyorum..Sokak köpeğine beni tercih eden engellesin beni..
 

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşım madem boş konuşuluyo sende konuşma dolu sansınlar, varsa fikrin söylersin yoksa susarsın bukadar basit burda yalandan pirim yapma
 

CaGe

Bana bir kadeh deniz ver Yorgo
Kayıt
7 Mayıs 2015
Mesaj
255
Tepki
646
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Can
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hepimiz bir bütünüz bu dünyada.. Neden insanları, hayvanları, bitkileri aynı anda sevemiyoruz ya da saygı duyamıyoruz? Ne bir insan bir hayvandan üstündür, ne de hayvan bir insandan..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Knight Rider
Belediyenin yaptığı barınak uygulaması işte bu. Bundan bir farkı yok hiçbir şehirdekinin. Şans eseri denk gelen bir durum olduğunu da belirtmek isterim, gizlice yapılıyor. Görünmeden öldürülen yüzbinlercesi var emin olun.

(link)




@aslanefe
Neye dayanarak bunları söylüyorsunuz? Uzmanlık alanınız nedir? Saçmalıktan öte gidemeyecek şeyler yazmışsınız. Benim tutupta hayvanları sevmeyenler tecavüzcüdür kendim gözlemledim yazmam kadar absürt bir saçmalık yazmışsınız.
Hayvan bağımlılığı diye bir olay yoktur. Vicdan diye bir kavram vardır, anlamına bakmanızı tavsiye ederim.
Hayvanlara düşmanlık sağlayanlarla ilgili denilebilir ama bazı şeyler. Kendi toplumundaki ezikliğini, sümsüklüğünü, egosunu, aşşağılanmışlık hissinin acısını kendinden güçsüz bir canlı üzerinde üstünlük kurarak yapmaya çalıştıkları aşikardır. Bu gibi hayvanlara düşmanlık yapan insanların temeli küçüklükten bu yana sevgisiz kalmaları, kimse tarafından dinlenilmemeleri ve sevilmemeleri yatmaktadır. Herhangi bir hayvan düşmanıyla iki dakika bile konuşsanız sorunlu insanlar olduklarını anlarsınız.




@aslanefe
Bunların hayvansever olduğunu nereden çıkarttınız. Bu verdiğiniz örneklere bakacak olursak Ensar Vakfı da sizin için hayır kurumu oluyor. Aynı hesap. Ya da Deniz Feneri, insanlar için yardım dilenmedi mi milyonlarca doları üzerlerine almadılar mı? Bu yazdıklarınızın hayvan severlerle yakından uzaktan alakası yok.






@aslanefe
Önce hayvanlara değer veren insanlara sallayıp, sonra "yhaa ama ben hayvan severim" demek hiç samimi değil, gerçekte değil. Mantıklı olmak lazım, yukarıda verdiğiniz örnekteki insan hayvansever değil, bunu anlamak için dahi olmaya da gerek yok. Mantıklı olup prim vermeyeceksiniz onlara.
Onun haricinde hayvansever değilim demek bu kadar zor olmamalı, zira değilsiniz. Olmak zorunda da değilsiniz, dediğim gibi vicdani bir iş kendini savunamayan bir canlıyı savunmak, aç karnını doyurmak, hastalanınca bakmak. Kolay bir iş değil. Sokağımdaki kediler için bile günde 2 saatim sadece beslemeye gidiyor, hastalandıklarında daha uzun süre ilgilenmem gerekiyor ve tek kuruş kazancım yok, aksine cebimdeki son paraya kadar gidiyor. Yani yukarıda salladıklarınız gibi değil gerçekler.



@aslanefe
Konuyla alakasız saçmalamaya devam etmişsiniz, tebrikler. Daldan dala daldan dala. Sınavda ne yazacağımı bilemeyince ben ????




@occuplus
Köpeklerle ilgili bir şeyler yazmışsınız. Düzeltme yapayım, yabani köpekler o dedikleriniz. İnsan içinde yaşayarak değişime uğrayan köpekler değiller. İnsanlar yüzyıllardır evcilleştirerek kendine muhtaç hale getirmiştir bu canlıları. Kurt ile sokaktaki köpeği karşılaştırmak tam bir akıl tutulmasıdır. Kedi de kedigillerden diye aslanla karşılaştıralım o zaman ??? Hiçbir farkı yok yazdıklarınızla.







@occuplus
İnsan ile hayvanı karşılaştırmakta aşırı saçma olmuş. Ekmeği de tadını seven kedi-köpek yer ya da açlıktan ölmek üzere olan canlı yer Hepsinin ekmek sevdiğini söylemek gerçeği yansıtmıyor.



@occuplus
Hayvanların ceza yükümlülükleri zaten sahibi üzerindedir. Vergiyi uçan güvercinin peşine takılıp isteyin, yer kaplıyor sonuçta ????
Vergi verse ne olacak hayvanı için vermese ne olacak onu anlamadım. Yani karşınızdaki zararda olsun diye ne diyeceğinizi şaşırmış durumdasınız.




@aslanefe
Bu tip insanlar sadece hayvanseverlerde yoktur. Din ile ve siyaset ile ilgili konuları takip etmiyor olabilirsiniz bunu yazdığınıza göre. İnsan insana da yapıyor aynısını, içinizi rahatlatacaksa söyleyeyim dedim.




@SEYYAH OZİ
Prim yapmak istesem hayvanlara düşman olurdum, baksanıza 3 er 4 er beğenileri götürmüşsünüz ??? Bende bir tane var ya da yok. Nerde benim Likelarım ????
 

jazzpub

Aktif Üye
Kayıt
5 Ekim 2016
Mesaj
134
Tepki
377
Yaş
48
Şehir
izmir
İsim
Kubilay Devrim
Bisiklet
Fuji
Evinde sokak kedisi besleyen bir yurttaş olarak diyorum ki, kontrolsüz çoğalıyorlar ve önlem almak gerekir: (link)

Yurt dışından gelen turcu konuklarımız sadece Yunanistan ve Türkiye'de böyle bir manzara olduğunu ve köpeklerin saldırgan olduğunu söylemekteler. Kanımca doğuya gittikçe benzer sorunlarla karşılaşıyorlar...

Sitemizin hemen dışında onlara saldıran köpek değil köpek sürülerinden utanıyorum. Pek tabii dünyanın her yerinde 1,2, 3 köpekli sokaklar caddeler vardır. Ama çok sayıda köpeğin bir arada olduğu bir ortamda kesinlikle sorun çıkıyor...
 

drayetkin

Üye
Kayıt
21 Haziran 2015
Mesaj
3
Tepki
1
Yaş
51
Şehir
Şanlıurfa
İsim
Ahmet Yetkin
Bisiklet
Salcano
Çocukluğunda ısırılmış biri olarak hep köpeklerden korkmuşumdur. Bisiklet tecrübelerime gelince, tek köpek ise kaçmayıp daha da yavaşlıyorum. Harran ovasındaki köylerin arasında sürüyorum. Çok yaklaşırsa bağırınca yavasliyorlar. Kopekler çoğu zaman bölgesini korur. Yavaşça bölgesini terk ederseniz saldırmaz. Bir den çok olurlarsa iş değişe bilir. Sanırım dün yada evvel gün Kayseri de bir ortaokul öğrencisini öldürdüler. Köpeklerin bisikletli lerden hoşlanmadığı kesin. Ama sonuçta onlar " sokak" köpeği...
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.