Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Nesilleri tükenmemesi için olabilir hepsini kısorlaştırırlarsa dünyada köpek kalmaz sokak köpeklerinin da muhakkak bir faydası vardır doğaya onlar olmasa kedi nesli çoğalır belkide

Scudo
Bu konunun sadece bisikletle alakası yok.Bu köpekler sokakta yürüyen insanlara da saldırabiliyor.Konuyu bisiklet üzerinden tartışmamak lazım.

Köpekleri sürekli sahiplenicek insan cok az evde beslenmesi zor bahce lazım malum hem hayvanın saglıgı için hem evdekilerin.artık barınaklarda da yer kalmayınca a mahalleden toplayıp b mahalleye atıolar ordakiler sikayet edincede ordan alıp c ye atıolar yapıcak bişey yok. Onlarda can tasıyor ve sokakları kullanmak hakları öldürcek halleri yok.

• Beğen
Tepkiler: Berkant kesik
Köpekleri oldukça seven biriyim fakat kalabalık ve trafiğin işlek olduğu yerlerdeki köpeklere bir çare bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bir anlık panik olur kaçayım derken arkanızdaki arabayı görmezsiniz, karşı şeride geçebilirsiniz, daha bir çok kötü şey olabilir. Bir çoğu bisiklete saldırıyor, bazen durup yolumu bile değiştirdiğim oluyor.

• Beğen
Tepkiler: THE DAME
Bisiklete binerken köpek kovalayınca kaçamıyorum, malum, köpek hızlı koşuyor. Ama motosiklete binerken köpek kovalayınca çok eğlenceli. Motosiklet hızlıysa eğer, önce sürati köpeğin yetişebileceği hıza düşürüyorum; köpek iyice yaklaşınca hafif hafif gaz verip bırakıyorum. Köpek tam yakalayacağını zannedince yine hafif gaz veriyorum. Köpeğe öyle umut veriyorum ki yakalayacağını zannediyor. Böylece köpeğin kovalamasının verdiği adrenalinin yarattığı heyecan duygusu güzel oluyor :) :) :) Size de tavsiye ederim.

Sokak köpeklerini, kedileri fırsat buldukça besleyelim.

Özellikle çöpten bizim tuzlu yemek artıklarımızı yiyince çok susuyorlar. Su vermeyi hiç ihmal etmeyelim.

Belediyeye düşen görev ise bu hayvanları olabildiğince çok kısırlaştırmaları.

ya arkadaşlar. her şey çok güzel de, insanın özündeki davranış yapıları primatlara, köpeklerinki de kurtlara benziyor. yani pembiş tavşanlardan bahsetmiyoruz :). iki yönlü olarak da hayati tehlike mevcut. sorun şu ki köpek öldüren birinin bir köpek tarafından öldürülme ihtimali muhtemelen benimkinden ve köpekten korkan herhangi birisinden daha düşük. köpekler türleri gereği sürü davranışı sergiledikleri için sürekli olarak bir güç tartma ve daha dişli olana saygı duyma eğilimleri var (aslında tür olarak bu konuda pek de yalnız değiller). bisikletle olanlar dahil köpeklerle yaşadığım birkaç olumsuz yüzleşmenin bazısını diplomasiyle aştım, bazısında taviz vermem gerekti, birkaçında daha hızlı olduğum için uzaklaştım, paten yaparken dogo argentino olabilir o kıvamda çok güçlü bir köpekti, salt refleks kokan bir hareketle ayak bileğimi kapmaya çalıştı ve devamını getirmedi. bütün bu karşılaşmalarda soğukkanlılığımı soğuk terler dökerek sağladım ve şanslıydım. ha bu arada sağolsun sen buralara yabancısın dur ben önden koşayım da seni kollayayım tadında kendince eskortluk, yarenlik yapan köpeklerle de, uzaktan posta koyup yanına gelince şarlatanlık yapan köpeklerle de çok münasebetim oldu. tek başlarına genel olarak iyiler de arkadaşlarıyla azıtıyorlar.

Türkiye Turu 2015'in son etabı olan İstanbul'da, CCC yarışçısı Davide Rebellin, Unkapanı'ndan Aksaray'a inerken köpek saldırısı yüzünden peletonun dengesinin buzulması ile düştü ve olası bir GC birinciliğini kaybetti. Benim de gözlemim, başıboş gezen köpeklerde sorun yok. Bölgesini koruyan (insanlar tarafından yarım sahiplenilmiş örneğin bahçenin kapısında, sokakta, dükkanların önünde, uzak yollarda köpek severlerin oluşturduğu barınak ımsı yerlerde, vb.) köpekler çok tehlikeli. Bisikletten soğuttukları zaman köpekleri sevmiyorum, ama onları sokaklara atanları hiç sevmiyorum.

(link)

şöyle bir haber okudum az evvel. sokak köpekleri nasıl olur da öldürür bir insanı. acaba neler yaşandı çok merak ettim. sokak köpeği dediğimiz çoğu zaman uysal hayvanlardır. yazık günah çocukcağızı öldürmüşler. allah ailesine sabırlar versin.

O başka bir şeymiş

@Ahmetgitar
Kamyoncunun biri benle eğlenmişti. Hafif bayır çıkarken tam yanımdan çıkarken olanca kuvvetiyle havalı kornasına asıldı. Akciğerindeki her bir hava keseceği zangırdadı. Ruhum 5 metre kadar beni terkedip az daha teslim ediyordu kendisini. O şoku atlatınca, her Türk gibi, neşeli kamyoncunun annesine deriiin saygilarimi ilettim.
Hocam, ankarada 1 haftadır karla mücadele edecek paraları yok belediyelerin. Karabük için bir şehir efsanesi var, güya lömür madenine, ölürse kimse ses etmez nassolsa milyardan fazla kalabalığı var diye çinli maden işçisi getirmişler. Karabük sokaklarında bir seneye kalmamış sokak köpekleri kalmamış. Bu da bir yöntem. İşinin ironisi bir yana, köpek isteyen parası ile alıp, yok alerji yok apartman istemedi yok gürültü yapıyor diye hayvanları sokağa bırakacağına gidip hatvan barikatlarından sahiplense gerçek hayvansever sayısı da ortaya çıkmış olur. Ama sahte hatvan severler yüzünden maalesef durum bu. Kedi besliyorum ben de evde. Sokak kedisi. Arkadaşlara da tavsiye ediyorum ya scottish fold ya british short hair istiyorlar. İşte hatvan sevgili markalara modeller bölündü mü dönüş sokaklar. Bizim sokakta var bir british. Armışlar sokağa.

Şuan ki yasal düzenlemede toplama diye bir şey yok. Aslında yapması gerekeni yani toplayıp kısırlaştırıp tekrar kendi ortamına bıraksa popülasyon kontrol altına alınır. Ancak tam bir başarı için köyleri de dahi edip topyekün bir çalışma gerekiyor.

@aeneskral
Köpek hayvanı sürü psikolojisiyle hareket eden bir canlıdır. saldırgan olmayan bir köpek bile sürü içerisinden saldırganlaşabiliyor. barınaklar yetersiz kalıyorsa şu durumda tek çözüm kısırlaştırıp popülasyonu kontrol altına almak.

Vallaha bi ara konuyu açanı dövecekler sandım

Hayvanlar insanoğlunun hizmetine sunulmuş canlılardır bizim dinimizde böyle gerçi bunun dinle alakası yok insan olarak başımızdaki beyefendi lerin bunlara sığınak barınak tarzı yerler yapmaları gerek yetmiyorsa bitane daha yetmiyorsa bitane daha devletimizde bunu yapacak güçde parada var ne olur yani bitane milletvekili makam arabasından vazgeçiversin kimse kusura bakmasın kuru lafla hatvan sevicilik olmuyor. Tvde kayseride ölen öğrenci geldi aklıma yazık değilmi o çocuğa, ailesine şimdi gidin o aileye hayvan sevgisinden bahsedin bakalım.... Burda mağdurda biziz suçluda kimse kysura bakmasın bunu yapacak olan belediyeler imkanlarıda var toplayıp kısırlaştıracak barınakda ömrünü tamamlayacak olması gereken bu diye düşünüyorum hepinize saygılar ve sevgiler

Sokaklar hayvanseverlerin sokağa attığı köpek ve kediler le dolu. Hele ki şu pitbul gibileri yok mu? adeta canavar yetiştirip gezdiriyorlar. Sıkılınca da hadi yavrum sokağa.. sadece bisikletli mi kovalıyorlar? çoluk çocuk diğer canlıları da saldırıyorlar. hep bu insanoğlunun zevki sefası başımıza dert açıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Sırf bu pitbul yüzünden yanımda bıçak gezdiriyorum bu pitbulları genelde ( herkezi kapsamıyor) ama torbacı ayakcı zibidi takımı gezdiriyor bildiğin öldürmek için programlanmış canavar. Haberlerde hep ya birilerini ısırmış parçalamış yada ısırıp bırakmıyor. Nası bi hayvansa bu gerçi bunları bu hale getirenler dahada hayvan oda ayrı yasaklanması gerek bunların

Bir çevreci ve hayvansever olarak bu sokak köpekleri ve sokak kedilerine insani bir çözüm bulunmasını ben de canı gönülden istiyorum. Maalesef doğada evcil köpek ve evcil kedi diye bir hayvan yok. Bunlar milyonlarca yıldır evcilleştirilerek evrimleşmişler. Doğaya ve doğal hayata zararları çok çok fazla. Vahşi hayvanlar üzerinde çok büyük baskıları oluyor.

Bu hayvanseverlere dikkat edin..Benden söylemesi..Bu forumda bile gerginler..En ufak bir şey de efelik/dayılık yapıyorlar,agresifleşiyorlar..Hayvan sevmenin mutlak doğru olduğuna inanıyorlar..Bu bir inanç..Bu bakımdan inançlı insanlarla mesafenizi koruyun,nerede yaşadığınızı sakın aklınızdan çıkarmayın..Bir video ekleyim de,ne dediğim anlaşılsın;

@ahlaksız
Buradan "Öldürelim" diyenlerin pozitif yaklaşımda ılıman bir havada olduğu anlamı çıkmıyor mu?

Hayatı güzelleştirmek ve anlamlı kılmak için hiçbirşey yapmayan, hiçbir şeye inanmayan hiçbir işin ucundadan tutmayan ,sadece ve sadece provakasyon üzerine ihtisaslaşmış demagoglardan korkmak lazım; hayvanseverlerden değil.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri