Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Tabiri caizse bu bana Suriye'den göçen insanları hatırlattı . Demek sadece köpekler değil barınacak , karınlarını doyuracak ve huzur bulacak canlılar bu dünyada.Burada insanlık seviyesine ulaşmış adil , merhametli , kibir ve hırslarından sıyrılmışlara bir görev düşüyor . İhtiyaç fazlalıklarını ihtiyaç sahiplerine vermek , fazla olan neyimiz varsa paylaşmak ve bölüşmek . Susuz kalmış bir ağacı sulamak gibi aslında çok kolaydır .Fazladan bir gülümseme varsa örneğin karşımızdakine gülümsemek .

" Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
Sadri ALIŞIK

• Beğen
Tepkiler: maek
Scudo
@bianchircx229
seni türler arası dayanışma derneğine şikayet etmek lazım:) bir gün boyunca izledin mi gözlem yaptın mı nereden biliyorsun herşeye saldırdıklarını? yani şimdi uysallar sahiplendirilsin saldırganlar uyutulsun " iyi kızlar cennete kötü kızlar heryere çıtır kızlar nereye nere yede giderler:)" sen şimdi adam bıçaklayanla saldırgan köpekleri aynı kefeye koyuyorsan pes yani :))) sen köpek sahiplenmeyi düşünüyorsun benim köpeğim var.

@bianchircx229
seni türler arası dayanışma derneğine şikayet etmek lazım:) bir gün boyunca izledin mi gözlem yaptın mı nereden biliyorsun herşeye saldırdıklarını? yani şimdi uysallar sahiplendirilsin saldırganlar uyutulsun " iyi kızlar cennete kötü kızlar heryere çıtır kızlar nereye nere yede giderler:)" sen şimdi adam bıçaklayanla saldırgan köpekleri aynı kefeye koyuyorsan pes yani :))) sen köpek sahiplenmeyi düşünüyorsun benim köpeğim var.

@bianchircx229
sanada hayırlı akşamlar birader :))

• Beğen
Tepkiler: serpenter
Zarar vermeyen hayvanları herkes sever.Tamam hayvanların zarar verme sebebi de belki insanlardır.Şöyle düşünelim mesela gece çocugunuzla biyerden geliyorsunuz ve köpek sürüsü saldırdı sokakta ve çocugunuza zarar verdi ne düşünürdünüz.

@devilmycarlos sokak köpekleri korkak olur ezik tiplerdir havlarlar ama asla saldırmazlar

sayfanın acemisi oldğum için nereye yazdığımı anlamayamıyorum

@devilmycarlos
İstanbul'da , insan kalabalığındayken sanki vahşi bir orman ortamını düşünmek ilginç geldi bana .Orman kanunları geçerlidir kardeş senin o ıssız düşüncende :krsn:

• Beğen
Tepkiler: maiboz
@serpenter İstanbul'da her yer kalabalık değil demek ki.Ayrıca gece demişim ben orada şuan balkondan bakıyorum sokakta insan yok.Neyse polemiğe girmek istemiyorum.Sadece bu işe çözüm bulunmalı diyorum.Ayrıca tek hayvanları seven insanlar siz değilsiniz.Ne Bu forumda ne de başka forumlarda,ben daha önce sokak kedileri toplatılsın insanlara zarar veriyorlar gibi konu görmedim,5-6 kedinin çete halinde bir insana saldırdığı olmuş mudur? görmedim,cüsseleri küçük olduğu için ve köşeye sıkıştırmadığınız sürece size saldırmazlar.Yada kuşlar camıma pisliyor hepsi toplatılsın telef edilsin diye bir konu da görmedim.Neyse konu sahibi belki konuyu yanlış açmış olabilir ama ortada bence bir problem mevcut,bunu dile getirmek istemiş.

@devilmycarlos
Koyde yasadigim ve bir balkonum olmadigindan ayrica 3 sokak kopegi ve 30 kedi besledigimden dolayi gulup gectigim olay.

İstanbulda, avrupa yakasında k.çekmeceden sabah 05:00 - 06:00 gibi bisiklet ile çıkıyorum tura, beylikdüzü, b.çekmece , hadımköy,yassıören yada sahilden bakırköy,sirkeci,sarıyer , belgrad ormanları arnavutköy, hangi yöne gitsem köpek grublarının kovalama ve saldırılarına maruz kalıyorum çoğu zaman.
Bazı turlarda öyle oluyorki abartısız 5-6 kez bu olayı yaşıyorum.
Hele birde solda araç trafiği , sağda köpek saldırısı olunca tadından yenmiyor:mad: Böyle olunca insanın ne keyfi nede bisiklete binme hevesi kalıyor.
Sırf bu yüzden çoğu zaman niyetlenipte tura çıkmadığım oluyor.

İstanbulda sayıca ciddi anlamda köpek sıkıntısı var, özellikle kıyı semtlerde. İşyerim hadımköyde ve sürekli gece çalışıyorum.Burada neredeyse 3-4 insana karşılık bir köpek düşüyor:) Sadece ATM den para çekmek için araçtan inip 20-30 metre yürüyerek giden insanlara bile bazen 3-4 köpeğin saldırdığı oluyor.

Bisikletli olsun yada insanların yaşadığı yerde çocuğuna ailesine karşı bir tehlike varki, bu kadar insan köpeklerden şikayetçi oluyor.
Hayvan haklarını insan sağlığından üstün tutan kişileride hayret ederek alkışlıyorum...

Geçen perşembe 35 km tur yaptım tek başıma. 20 den fazla bazen tek bazen 3-4lü gurup halinde köpekle karşılaştım. 1 tanesi bile ağzını açıp hav demedi. Bana niye denk gelmez kovalayan bir köpek ya da bir gurup anlamıyorum. Bana da cok zevkli geliyor nedense. Tabi pittbull ya da kangal olmadığı sürece.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
köpek nüfusunun karnının tok olduğu, insanlarla iletişim içinde olduğu, çok fazla üyesinin değişmediği korunaklı yerlerde saldırı durumları pek gerçekleşmez gibi geliyor (yine de tek tük olur belki). ama şehrin etekleri, köyler, sanayi tesislerinin olduğu yerler köpeklerin zorlu koşullar altında yaşayarak vahşileştiği yerler. uzun turlar söz konusu olduğunda böyle bölgelerden geçmek kaçınılmaz, belki de bazılarımızın gündelik rotasıdır buralar. aç kalınca yamyamlık yapabilen, bölgeci, sürü halinde saldırı yaptığında hayatta kalmanın pek mümkün olmadığı bir türden bahsediyoruz bir yandan. bir köpek doğası gereği başka bir canlıyı kolaylıkla öldürebilir, ağır yaralayabilir. birini gördüğünde mutlaka gözleri parlayan, kuyruğunu sallayan, kendini sevdirmek için türlü türlü şekillere giren sosyalleşmiş köpeklerden yok her yerde. köpek korkusunu saçma ve komik bulmanın hiç alemi yok. (caddebostan sahilinde paten yaparken ayağıma hamle yapıp ıskalayan kaslı ve çeneli köpeğin sahibi sana kozmostan bela gönderiyorum umarım ulaşır.)

@Sinan A. hocam sizin oradakilerde sağlammış bayağı :)

be şahsen köpekleriin toplanmaması taraftarıyım çünkü topladıkları yerde bakmıyolar desem yeridir eğer bir barınağa giderseniz o bölgenin derinliklerine inmenize izin vermezler çünkü oralar köpek ölüsüyle doludur ama köpeklere saldırmadığı halde tekme atan insan lar varken bunu beklemek zor tabi

Arkadaşlar köpeklerin bisiklete havlama olayı içgüdüseldir, size saldırmak istediklerinden değil, dönen şeyleri pek sevmiyorlar diye biliyorum, mesela bizim kampüsteki köpekler de arabalara, motorlara, bisikletlere kısaca tekerleği olan herşeye saldırıyorlar. Bakın bilenleriniz vardır; otizmli çocuklar da dönen şeyleri çok severler, köpeklerde ise bu tam tersidir, nefret ederler ama bu içlerinden gelen bir duygu engel olamazlar. Evet genelde sokak hayvanları havlar ve saldırmazlar ama zaten bir insan köpekten korkuyorsa bu havlama onun paniklemesi için yeterlidir. Ben köpeklerden hiç korkmam derim; geçen gün sabah işe giderken kocaman bildiğiniz ayağa kalksa boyumu geçecek bir köpek kovalamaya başladı, aniden çıktığı için biraz çekinsem de yavaş yavaş hızlanıp bırakmasını bekledim, ama bırakmadı en son 40 km civarı bir hıza geldikten sonra 1-2 saniye daha havladı ve yorulup bıraktı. Evet ben bile bir saniye acaba ısıracak mı diye düşündüm ki bu hayvan tek başınaydı, bir grubun içinde kalmak çok ürkütücü, çünkü sürü psikolojisini biliyorsunuz, mazallah biri ısırsa hepsi saldıracak ve kötü sonuçlar doğuracak şeyler oluşabilir. Geçen gün de bir tırmanış yaparken pitbull kırması bir köpek havlayıp üstüme doğru koştu 15 km civarı bir hızlı gittiğim için hemen durdum ve bağırdım, doğal olarak hayvan ürktü ve geri çekildi ama sürmeye başlayınca aynı olay 3-4 defa tekrarlandıktan sonra vazgeçti. Ama zaten köpekten korkan bir insandan durup hayvanın üstüne yürümesini beklemek pek mantıklı değil, korkan insanlara da hak veriyorum.

Konuyu açan arkadaşın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum; sadece köpeklerin ona saldırmasından korkuyor ama malesef buna da bir çözüm yok en azından şuanlık :( Şuanda tavsiye edebileceğim tek birşey var o da köpeklerin olduğu bölgelerde sürmemeniz ve olabilme ihtimali olan yerlerden uzak durmanız, eminim İstanbul'da gidilebilecek, tırmanılabilecek müsait pek çok yer vardır :harika:

• Beğen
Tepkiler: maiboz
@ozcanar bilmiyorum hocam, ben hiç yurtdışına çıkmadım. ama moskovada köpeklerin şehir metrosunu kullandığını belgesellerde izledim çok kez

@kronik

İşte böyle şeref yoksunu insan olamayan hayvanlar da var, zararsız bir köpeğe vurup daha sonra bunu burda bu şekilde söylemek...

bir kaç kere başıma geldi. hızlı olduğum zaman hemen kovalıyorlar, fakat yavaşlayınca veya inip yürümeye başlayınca geri dönüyorlar. köpekleri gördüğümde havlıyorsa hemen yavaşlayıp biraz oynarım. tavsiye derimde.

benim için asıl sorun sokak köpeklerinden çok sahipli köpekler çünkü onlar daha çok saldırgan oluyorlar, sokak köpekleri beni hiç kovalamadı ama evinin önünden geçerken özellikle köy yollarında çok sahipli köpek tarafından taciz edildim

Eminim onlar da şöyle diyorlardır: insanları neden toplamıyorlar?

İnsanoğlu en zeki varlık olduğu için kendini Tabiatın ve Dünya'nın sahibi sanmakta. Bu nedenle hangi canlının nerede Yaşaması gerektiğine, ve yaşayıp yaşamaması gerektiğine karar verme yetkisinin kendisinde olduğunu düşünüyor.

Tabiat ana ufak ufak intikamını almaya başladı millet, farkında değiliz. Dünya' çok uzun süre yaşanacak bir gezegen olmaya devam edemeyecek ne yazık ki!

@Fırat Y.
Sahipli köpeklerde farklı bir Özgüven var.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri