Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@cumali55

Toplayamıyorlar. Belediyelerin köpekleri toplaması için yönetmelik değişikliği ve hayvanları koruma kanununun çıkarılması lazım. 2-3 sene önce böyle bir kanun meclise geldi ama tepkiler yüzünden geri çekildi.

Belediyelerin yapabileceği şeyler sınırlı. Görevlerinin içinde toplama ve barındırma yok. Barınaklar sadece geçici olarak kullandırılıyor.

Ben de bir hayvan sahibi olarak "sahipsiz hayvan" olmaması gerektiğine inanıyorum. Bütün hayvanlar sahiplendirilmeli. Başıboş hayvan (sokak hayvanı) olmamalı. Nasıl hepimizin annesi babası var kedi ve köpeklerin de sahipleri olması gerekiyor.

Bu hayvanlara en büyük kötülüğü hayvan sevenler yapıyor. Bir köpek sahibi olarak sokak hayvanları ile ilgili anlatacak çok hikayem var.

Scudo
Şehrin ruhudur bence, kedilerde aynı şekilde

• Beğen
Tepkiler: Homer
Nedeni şu ki , sen istanbuldaki köpek nufuzunu azaltabilirsin ama sadece belli bir süre , yani kısa bir süre , anadoludan köpek göçü olur , kalanlar daha fazla ürer , basit biyoloji bilgileri fakat bunlar doğru , köpek nufuzunu belli bir alanda azaltamazsınız büyük çaplı çalışmak gerekir , buda maliyetli bir iş olduğu için kimse bulaşmıyor , tabi nedenler sadece maddi değil fakat böyle bir yönüde var .

Aslında sokak kopeklerine zamanla alışır insan. Ekmek atarsın susarlar.yumuşak dille git oğlum dersin sataşmazlar.taş atmazsın ürüyüp geçerler.yani sokağın binevi sahibidirler.huyuna gidersen tamamen zararsızdırlar.fakat bizi sokak kopeklerinden daha büyük ve iğrenç tehlikeler beklemekte.iki ayaklı köpekler..kimi arabasıyla,kimi sataşmasıyla,kimi hırsızlığıyla,kimi tecavuzuyle....uzayıp gider bu yazdığım. Bende bunları temizlersek ancak huzura kavuşuruz.bırakın koğekleri.onlar en azından fıtratının gereğini yerine getiriyorlar

çeşme-alaçatı-bodrum gibi yazlık yerler, hep yazın bi hevesle alınıp, tatilden dönerken sokağa terkedilen köpeklerle dolu... çoğu kışı çıkartamıyor bile... insanların 2 aylık zevki uğruna devlet kaç tane köpeği toplayıp devamlı besleyebilir ? bence konuyu neden toplamıyolar yerine, neden bu insanlar sokağa terk ediyolar diye sorsan belki daha iyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Köpekler, bence sokakta anlaşması en kolay varlıklar.
Bizim asıl sorunumuz dört tekerlekli olanlarla...

• Beğen
Tepkiler: serpenter
Aslında topluyorlar fakat tekrar salıyorlar koyacak yer yok barınaklar bir yere kadar bizim burdada aynı sorun var şikayet ediyoruz gelip alıyorlar sonra 2 güne aynı yerde.

yaşam hakkına saygı önemli olmakla birlikte ilkelerden ödün vermeden makul bir çözüm bulmak pek mümkün değil. geçen gün durup dururken bisikletin peşine takılıp beni yaklaşık 2 km takip eden, yanımdan geçen arabalara sinirlenip havlayan, ışıklarda durduğumda gözümün içine bakıp kuyruğunu sallaya sallaya kafasını sevdirmeye çalışan köpek muhtemelen 3-4 tane başka köpekle birlikte dolaşsaydı beni tehdit edecekti. iyi davranırsan iyi davranırlar diye bir kaide yok. maçka parkı'nda yürürken geçit vermeyeceklerini anlayıp geldiğim yoldan sakin sakin geri dönerken sürünün liderliğine oynayan köpek sürüye kendini ispatlamak için paçamı dişlerinin arasına alıp çok hafifçe sıktırmıştı. edirne'deki bir turdan dönerken yerleşimin yoğun olmadığı bir noktada 5-6 tane köpek kenarlardan toplanıp tereddütsüz bir şekilde üzerime koşmaya başladı, yokuş aşağı indiğim için hiç hız kesmedim ama durup barışçı bir şekilde iletişim kursaydım çok da şanslı olacağımı düşünmüyorum.

Burası Çin değil kardeş severek alışacağız mümkün mertebe .:harika:

Şimdi polemik olmasın diye yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım.Bugun hava güzel diye kız kardeşimle Belgrad Ormanı'na gezinti için gittik.Aslında diğer amacımda Belgrad Ormanı'na bisiklet ile gitmeden önce yolları keşfetmekti.Hacıosman'da metrodan indikten sonra,otobüse bindik.Bahçeköy'e giderken yol o kadar dar ki otobüs yol kenarlarındaki çoturlara sürtünerek gidiyor.Yani o virajdan bisikletle gittiğimi düşündümde çok tehlikeli.O hızla virazj dönüşü otobüs sizi karşısında bulsa yapabileceği hiç bişey yok,sizinde kacacak yeriniz yok zaten.Neyse konuya dönecek olursak.2.5 km yürüyüşten sonra neşet suyuna gittik.Biraz dolaştık vs.Her yerde köpekler var idi ve uysallardı.En son gitmeden göl etrafındaki koşu parkurunda bir tur atalım dedik.Pek kimsede yoktu.Daha girişten ilerlerken 1km kadar gittik.6-7 tane köpek havlayarak ağaçların arasından üzerimize saldırdı,ne yapacağımızı şaşırdık.Öylece kalakaldık,etrafımızı sardılar epey bir havladılar sonra 5-6 kişilik bir grup geldi,köpekleri kovalayıp kaçırdılar.Şimdi bizim sokakta geceleri,insanlar köpeklerini salıyor pitbul dogo vs tarzı köpekler,bir sokak köpeği çetesi var 6-7 tane onlar burda her gece birbirlerine saldırıyor.mahallede 2 kişi ısırıldı,yani bir şey yapmadan,apartman merdivenlerinde..Bende küçüklükten beri köpek fobisi var o yüzden geceleri bisiklet sürmek istesem de çıkmıyorum.Öldürülsünler vs demiyorum ama bu işin sonu ne olacak bende merak ediyorum.

@bianchircx229
seni uyutsunlar senin canın nekadar tatlıysa köpeğinkide o kadar tatlı iş sivrisineğe kaldıysa bakterilerede girelim bi zahmet banyo yapmayalım bakteriler ölmesin diye nedersin?

beyfendi ppisiklete bincek diye köpekleri uyutalım mı yani:))

@maiboz Neyse abicim sana cevap vermeyeceğim sen piskeletine köpeklerle bin ;) Onlarla uyu uyan üre...

@bianchircx229
Bana cvp veremezsin çünkü hatalısın referansını amerikadan almışsın anglosakson kültürünün tüm uygulamalarını almak zorunda mıyız biz bir çare üretemez miyiz, bide sivri sineğe dalmışsın bende bakterilerden söz açtım demek ki ruhunda bir psikopatlık var ki öldürmekten uyutmaktan bahsetmek hoşuna gidiyor

@maiboz Kocaman yazdığım YAŞAMA HAKKI kısmını göremiyorsun sanırım. Anglosakson kültürle ilgilenmiyorum bak ne yazmışım beslensin bakılsın sahiplendirilebilenler yani saldırgan olmayanlar sahiplendirilsin demişim sahiplendirilmeyenler ne yapılacak söylermisin sokağa salınsa herşeye saldırıyor şöyle düşün seni biri bıçaklasın ama hapse girmesin gitsin başkasını bıçaklasın ve aynı şekilde bıçaklayacak yeni adamlar türesin istermisin ? Bak senin için sivrisinek örneği vermedim ;) Bu kadar köpeği tutabilecek bir yer olmadığına göre tek çare kalıyor ya anglosakson kültür !! gibi uyutulacak yada sen bi zahmet sahiplen şunları.
Bu arada köpek sahiplenmeyi düşünen biriyim bilgin olsun ;)

• Beğen
Tepkiler: anilimaca
Geçenlerde bi tanesi kovalarken olayı abarttı düşürdü bileğimi kırdım bi süre işten uzak kaldım. Üzülüyorum da onlara bi yandan. Sarayburnunda çete halindeler belki yaklaşık 1 km kovaladı. Aramızda yol kenarındaki bariyer var diyerek sürmeye devam ettim. Son bi hamleyle beni düşürdü kerata. Hatta ben düşünce hepsi dağıldı :) Belediye kulaklara küpe takmış. Ama başka bir çözüm bulınması gerek. Mesaileri var sanki. Saat 08:00 dan önce geçerseniz saldırıyorlar. O saatten sonra umurlarında olmuyor. Sadece bisiklet ve motosikletlere saldırıyorlar. Çok severim hayvanları hatta kızmıyorum bile bileğim kırıldı diye. Ama başka birinin başına daha kötü bişey gelebilir.

@cumali55 siz bisiklete bineceksiniz diye onlar ölümü me gitsin

bisiklete binmek adına köpeklerin toplatılmasını düşünüyor garip

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri