Scudo Sports

Sokak köpegi öldürüyordu beni

Alkollü bisiklet sür, sonra da köpeklerin uzaklaştırılmasını istiyorum de. Valla güzel kafa kardeş.

#Tapatalk

Scudo
arkadaslar aldigim alkol reflekslerimi zayiflatacak kadar yuksek degildi. alkollu oldugum icin agri kesici yaptirmadim sadece.

kopeklere suc atan yok kopekler ic gudusel takiliyor ben kopekleri degil de sokakta takilan saldirgan kopeklere onlem almayan ve onlem alinmasina karsi olan bagnazlari sucluyorum. herkes bu forumu okumuyor. ve herkes kopek kovaladiginda durmasi gerektigini dusunemez. dobi, refleks bir cok faktor var. ornegin 8 yasinda bir cocugu bes kopek kovalasa o cocuk en iyo ihtimalle tramva yasar. azicik bunlari dusunun.

arkadas promil siniri diye bir kavram var. ben sinira yakin bile degildim. kazamin sorumlusu alkol degil. kopek kovalamasi.

@yigit ozmen bey bir konuda çok haklısınız; sadece bu forumu değil memleket olarak çoğu şeyi okumuyor/araştırmıyor olmak en büyük sorunumuz zaten. Başka bir kıtaya/ülkeye giderken bilmediğiniz/tanımadığınız bir kültüre gireceğiniz için, gerek sosyal ilişkilerde, gerekse sağlık anlamında sorun yaşamamanız için araştırma/okuma yaparsanız, gerekli bilgileri edinir, sağlık açısından sorun yaşamamak adına aşılarınızı olursunuz. Keza yine Otomobil/Motosiklet/Bisiklet başlı başına birer kültür, bu alanlarda da geniş bir bilgi birikimi ve paylaşımı farklı mecralarda (internet, kitap, yazılı/görsel basın vs.) mevcut. Günümüzde bu bilgilere ulaşmak eskiye göre daha kolay diyebiliriz ama haklı olduğunuz konu herkesin bilgiye ulaşmak gibi bir çabasının olmaması, asıl sorunumuz bu maalesef.
Sokak köpeklerinin içinde bulundukları duruma gelince; burada da öncelikle sorgulamamız gereken insanoğlunun kendi bencilliği maalesef. Dünyayı paylaştığımız, ancak onlara yeterli yaşam alanı bırakmadığımız tüm canlılar doğalarının gereği olan davranışlar sergileyince sorunun çözümünü ya onları yok etmede ya da hemen hayvan hakları savunucularına veya hayvanseverlere hakaret etmede buluyoruz. Siz bir hayvansevere "bağnaz" dersiniz o da size çıkar "ayyaş","cahil" (örnek vermek adına özür dileyerek bu iki kelimeyi yazıyorum.) der, ve biz bu tartışma düzleminde sağlıklı bir çözüm bulamayız içinde bulunduğumuz durumun vehametine dair.
Tabii ki sorgulayalım, eleştirelim, ama hepsi paylaşmak, çözüm bulmak adına doğru üslupta olsun lütfen. Bilgi paylaştıkça çoğalır, lakin çatışmalar çözümsüzlük demektir.

Not:Bu forumdaki çoğu kullanıcı, hiç tanımasa dahi, 8 yaşında bir çocuğun zarar görmesindense kendi canını ortaya koyacaktır buna eminim. Demagoji olsun diye bunu söylemiyorum sadece bence böyle bunu vurguluyorum. Ve maalesef biz burada 8 yaşında bir çocuğun yaşadığı/yaşayacağı travmayı değil, yetişkin, 34 yaşında bir bireyin başına gelen vahim bir durumu tartışıyoruz. Umarım bir an önce acılarınız diner ve bisikletinize binersiniz, tekrardan geçmiş olsun.

@JusTiMe genelleme yapmak nekadar dogru tartisilir bence toplum olarak bazi duygularimizi kaybediyoruz seninde dedigin gibi bazi doktorlar duygusuz diger bircok meslekte oldugu gibi . insallah duzgun insanlarla karsilasiriz heralanda ..
Basibos hayvan mevzuna gelincede, bu sorun bizim ulkemizde kokten cozulecegine inancim yok malesef bikac gun once bir forumdas gece kopekten kacarken balciga saplanmis 112 ve AFAD a haber vermis gucbela bulmuslar yerini adamlarin dedigi şey " gerizekalimisin burda işin ne seni burda dovsek hakediyosun" gibi sozler bu zihniyetle bizden bi cacik olmaz malesef

Geçmiş olsun. Muhtemelen 1 biraydı içtiğiniz. Keşke onu da yazmasaydınız. Zaten hem köpek dediniz... Bittiniz siz :acpsnr:

Çok ileri derecede hayvansever arkadaşlar gene mi gelmiş bu konuda da köpeklerin haklarını savunmaya?

Köpeklerin yaşam alanı insanların yaşadığı şehirlerin sokakları değildir.
Şehirlerde asfalt-beton üzerinde, kışın soğuktan titreyerek, yağmur-çamur içinde, aç-susuz ve çöpten beslenmek zorunda kaldıkları bir hayatı hak etmiyorlar.

@yigit ozmen hocam geçmiş olsun öncelikle. Promil sınırı diye birşey var evet ama bunu test etmeden anlayamasınız ki. Hafif alkolden kastınız 1 bira mı? 2 bira mı? 3 bira mı? (Örnek olarak bira yazdım) 3 bira hafif alkol diyebilirim kendim için. Fakat bu bile refleksleri zayıflatır. Promil sınırı kanun hükmü için.

@JusTiMe
İnşallah anan baban bir gün o yüz karası doktorlar sayesinde hayata tutunur da bu lafından utanırsın. Edepsiz herif sen ne hakla 6 yıl safi bu mesleğe emek vermiş bir doktora bu yakıştırmayı yapabilirsin. İnşallah bir gün o doktorlara muhtaç kalır da bulamazsın.

Kaburga, omuz gibi kırıklara alçı yapılamıyor diye biliyorum,iç kanama belirtileri vardır onları sormuşlardır soğuk terleme,panik hissi gibi geçmiş olsun.olurda aklınıza bulunsun kahve telvesi gibi kusma yapılırsa mide kanaması belirtisidir asitle kan birleşince koyu siyah telve oluyor. göndermiş olabilirler.
Alkol içmiyorum ve kalabalık köpekler toplatılmalı birde şu sağa sola yemek artıkları mama boşaltarak sözde besleyenlere yaptırım iyi olurdu.köpekten kaçıcam diye araba altında kalacak insanlara çocuklara şahit oldum

• Beğen
Tepkiler: yigit ozmen
aynen alçı yok, velpa bandaj gerekliymiş bugun takıcam. kol iptal, ağrıdan kıpırdamıyor, yatamıyorsun, zahmetli. daha hic uyumadım. ağrı oluyor kol sallanınca

@yigit ozmen
@yigit ozmen
sen istemiyorsun diye senin korktuğun bütün canlılar barınaklara hapsedilsin.sen özgürce biisiklete bin diye diğer canlıların özgürlüğü elinden alınsın.Bunu adıda modernlik olsun.Köpekler saldırdı diyorsun ama vücudunda ısırık yok.Sadece düşmeden kaynaklı yara bere var. Köpekler(her bisikletliye yaptıkları gibi) seni kovalamış.Sende panikleyip düşmüşsün.Alkol de varmış.

@vela2016
Barınaklar mıdır yaşam alanları.

kırıkta ve olayın şokunda mide bulantısı oluyor

@Heraklia konuyu neden sadece bisiklete bağlıyorsun, bu sadece bisiklet sürenlerin sorunu değil.
köpeklerin sürü halindeyken saldırı refleksi var. köpek ısırmadı ama düşüp yaralanmama neden oldu.
şehirde başıboş köpek olmaz.

@yigit ozmen
Değerli Yiğit kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun.
Yaşadığın bence son derece talihsiz bir kaza.
Ben senin yaşadığın bu kazanın benzerini yıllar önce ortaokula gidiyorken yaşamıştım.
Hayvanlardan nefret etmiyorum ama ben de senin gibi birilerinin görevini yeterince iyi yapmamasından ya da bir yerde bir ihmal olmasından kaynaklı olarak ölüm tehlikesi atlattım.
Şimdi buradaki hayvan sever arkadaşları da anlıyorum ama hatırlarsanız bir kaç sene evvel bir inşaat bekçisini 5 adet köpek saatlerce süren yaşam mücadelesine rağmen hayatından etmişti. Unutmayalım ki insan hayatı her zaman herhangi bir hayvan hayatından daha değerlidir.

Pek çok sevgili arkadaşım ortada bir kaza var ve bu kazanın mağduru ağrıları sızıları ve yaşadığı psikolojinin içerisinde biz bisikletforum ailesinden yardım istiyor.
Bu yardımı isterken dürüst davranıp alkol aldığını belirtti diye lütfen acımasız olmayalım.
Alkol elbette kötüdür ama alacağı tepkilere rağmen cesaret edip dürüst olan yardım isteyen kişiye karşı alkole ne kadar karşı olursak olalım bence empati kurmak gerekir.
Kimse böyle düşünüyor diye yazmıyorum ama "alkol almışsın sana müstehak" bakış açısı insancıl değildir.

Atatürk; kendini Türk hekimlerine emanet etmiştir. Bence siz de hekimlerimize güvenin ve güvensizliğinizi kuşkularınızı onlarla paylaşın sorununuza umarım en kısa zamanda çözüm üreteceklerdir.

Tekrar geçmiş olsun

@Lindska
Senin görüşündür saygı duyarım ama
Herhangi bir felakette 10 tane insan, 3 tane köpek, 1 tane eşek, 1 tane yılan, 2 keçi, 3 tane de kediden ilk olarak imkanım olursa 10 adet insanı kurtarmadan diğerlerine geçmem ama 10 adet insanı kurtardıktan sonra canım pahasına diğerlerini de kurtarmak için elimden geleni yaparım. Benim için insan hayatı bu noktada üstündür.
Ama her görüşe saygım vardır o yüzden asla yanlış düşünüyorsunuz demem bunu polemik yapmaya da hiç gerek yok.

Geri