@yigit ozmen bey bir konuda çok haklısınız; sadece bu forumu değil memleket olarak çoğu şeyi okumuyor/araştırmıyor olmak en büyük sorunumuz zaten. Başka bir kıtaya/ülkeye giderken bilmediğiniz/tanımadığınız bir kültüre gireceğiniz için, gerek sosyal ilişkilerde, gerekse sağlık anlamında sorun yaşamamanız için araştırma/okuma yaparsanız, gerekli bilgileri edinir, sağlık açısından sorun yaşamamak adına aşılarınızı olursunuz. Keza yine Otomobil/Motosiklet/Bisiklet başlı başına birer kültür, bu alanlarda da geniş bir bilgi birikimi ve paylaşımı farklı mecralarda (internet, kitap, yazılı/görsel basın vs.) mevcut. Günümüzde bu bilgilere ulaşmak eskiye göre daha kolay diyebiliriz ama haklı olduğunuz konu herkesin bilgiye ulaşmak gibi bir çabasının olmaması, asıl sorunumuz bu maalesef.
Sokak köpeklerinin içinde bulundukları duruma gelince; burada da öncelikle sorgulamamız gereken insanoğlunun kendi bencilliği maalesef. Dünyayı paylaştığımız, ancak onlara yeterli yaşam alanı bırakmadığımız tüm canlılar doğalarının gereği olan davranışlar sergileyince sorunun çözümünü ya onları yok etmede ya da hemen hayvan hakları savunucularına veya hayvanseverlere hakaret etmede buluyoruz. Siz bir hayvansevere "bağnaz" dersiniz o da size çıkar "ayyaş","cahil" (örnek vermek adına özür dileyerek bu iki kelimeyi yazıyorum.) der, ve biz bu tartışma düzleminde sağlıklı bir çözüm bulamayız içinde bulunduğumuz durumun vehametine dair.
Tabii ki sorgulayalım, eleştirelim, ama hepsi paylaşmak, çözüm bulmak adına doğru üslupta olsun lütfen. Bilgi paylaştıkça çoğalır, lakin çatışmalar çözümsüzlük demektir.
Not:Bu forumdaki çoğu kullanıcı, hiç tanımasa dahi, 8 yaşında bir çocuğun zarar görmesindense kendi canını ortaya koyacaktır buna eminim. Demagoji olsun diye bunu söylemiyorum sadece bence böyle bunu vurguluyorum. Ve maalesef biz burada 8 yaşında bir çocuğun yaşadığı/yaşayacağı travmayı değil, yetişkin, 34 yaşında bir bireyin başına gelen vahim bir durumu tartışıyoruz. Umarım bir an önce acılarınız diner ve bisikletinize binersiniz, tekrardan geçmiş olsun.