Scudo Sports

Soğuk havanın bisiklet donanımına etkisi?

@Desert Fox
Arttırıyorum... 7 kat :)

Scudo
@Görkem ÜNLÜ

Eve çıkarma sen de. 4 ay bodrumda yatırmışsın zaten.

@BerkEvren

Bu konuda acaip rahatım. Oturduğum apartmanın bodrum katında kapalı otopark var. Merdivenle falan uğraşmıyorum, mis gibi.

@Desert Fox
Amacım asla polemik yaratmak değil ve konuda mesaj kirliliği de oluşturmak istemiyorum. Ama siz olsanız sadece 2 dakikalık sürüş için yaklaşık 15 kg bisikleti 2 kat yani yaklaşık 32 basamak çıkarır mıydınız? Ayrıca okul da bisikletimi bırakmaya çekiniyorum çünkü sonuçta diğer öğrencilerin ne yapacağı belli olmaz.:(

Bas bas pedala gitmiyor göbekteki yağlar donuyor , hava sıcakken 2x7 yi rahat gördüğüm bisiklet hava soğukken 2x4 diyor üstüne çıkınca daha fazla yoruyor .

Ben erzurumda şuan aktif olarak kullanıyorum. Bisikletin soğukta en çok etkilenen parçası süspansiyon. Tabi amortisörün kalitesi çok önemli. Yağlı maşalar çalışmıyor, şuan kullandığım bisiklette rst havalı maşa var normal erzurum şartlarında iyi çalışıyor fakat aşırı soğuklarda maşa istenen performansı veremiyor.
Diğer bir konu karlara girdiğimiz vakit bisikletin fren, vites ve göbekleri kar oluyor ve frenler ses yapıyor.
Bana sorarsanız ekstrem şartlarda iyi kıyafet seçilmezse asıl zarar kendimize olur.
Bisikletin alacağı asıl zararı ise yollarda buzlanma olmasın diye dökülen tuzlar oluşturuyor. Tuzlar karla birlikte kadroya, aktarıcılara ve göbeklere bulaşıyor.

Geri