Scudo Sports

Snooker sevenler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Şu sıralarda German Masters Qualifiers oynanıyor. UK Championship 2016'nın finalistleri O'Sullivan ve Selby de oynuyorlar. Aşağıdaki siteden maçları ve oyuncuları takip etmek mümkün.

(link)

Scudo
Cok severim. Turkiye de maalesef imkan yok denecek kadar az. Telefona yukledigim oyunla ancak oynayabiliyorum. Yine de en zor seviyede telefona karsi bile olsa 100 luk serim yok degil :)

geçen hafta sonu eurosport 2 yayınlıyordu kuralını tam anlamasam da Fenerbahçe Beşiktaş maçından daha zevkliydi :D

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Bugünden notlar:

16 yaşındaki Yan Bingtao usta oyuncu Shaun Murphy'i 5-4 eledi.

John Astley, 4-0 geride olduğu maçta 5-4 öne geçerek Kyren Wilson'ı yendi.

Denk geldiğim zamanlar izlerim. İzlemesi zevkli sporlardan biridir.

German Masters 2017 için eleme turları sona erdi. Ustaların çoğu yola devam etti.

Bu Pazartesi Scottish Open başlıyor. Bütün hafta sürecek. 128 oyuncu var. Pazar günü final maçı oynanacak.

(link)

Scottish open'da sürpriz sonuç: Shaun Murphy 2. round'da elendi. Xiao Guodong maçı 4-1 aldı.

Çeyrek finalde iki usta oyuncu, Ronnie O'Sullivan ile John Higgins eşleştiler. Güzel maç olacak. Yarın.

@hidromek
Diğer bilardo oyunları gibi beyaz topa ıstakayla faulsüz bir vuruş yapmak gerekiyor en başta. Kırmızı toplar (15 taneler) bitene kadar bir kırmızı bir diğer renkten topu ceplere sokarak sayı toplanıyor. Kırmızıların hepsi ceplerdeyse, kalanları artık en düşükten (sarı 2, yeşil 3, kahverengi 4, mavi 5, pembe 6) en yükseğe (siyah 7) sırayla ceplere gönderiyorsunuz. 15 kırmızı topun hepsi masadan temizlenmeden önce giren diğer renteki toplar cepten çikarılarak kendilerine özel noktalara tekrar yerleştiriliyorlar. Bir elde maksimum 147 puan çıkarılabiliyor, bütün kırmızı potları (pot: beyaz dışındaki topların ceplere sokulması) 7 puanlık siyah top potuyla kombine ederek ulaşılabilecek en yüksek sayı bu.

Beyazı cebe göndermek rakibinize 4 sayı hediye etmeniz demek ya da hedefteki topa temas edememek. Bu noktada ıstaka da rakibe geçiyor. Oyunun güzel yanı ıstaka sizde olduğu sürece oyunu bitirme şansınızın olması. Rakibin topladığı puan (masada kalan top sayısına bağlı olarak) snooker'larla eritilemez olmadığı sürece.

Oyunun adı Snooker da topları ceplere gönderemediğinizde ve ıstaka da kural gereği rakibe gececekken, rakibiniz beyazı hedef toplarla buluşturamayacak şekilde gizlemeniz halinde gerçekleşiyor. Buna kayıpsız vuruş deniyor. Rakibe avantajlı bir vuruş fırsatı sağlamayan bir masa bırakmak temel savunmanız. Rakip beyazı hedef topla buluşturamadığı her sefer size 4 puan yazılıyor ve o hedef topu bir şekilde bulmak zorunda. Iskaladıkça devam ediyor, yanlış topa isabet ederse hem 4 sayı size yazılıyor hem de ıstaka size geçiyor.

Oyunu diğer bilardo oyunlarından çok daha zor yapan şey snooker masasının aşağı yukarı diğer bilardo masalarının iki katı büyüklükte olması ve ceplerin de çok küçük oluşu.

Ayrıca ceket hariç bir smokin takım giymek zorunda olmanız. Oyun için gereken görüş keskinliği ve temiz vuruş hüneriyle bir tür uyum içinde. Bizdeki tabirle 'çakı gibi' ya da 'damat gibi' olmanız gerekiyor. Bazılarına çok snob görünebilir, ilk birkaç saat bana da öyle gelmişti (Oyunu anlayana kadar).

Bu oyunda yazılı olmayan bir centilmenlik kuralı var sanırım. Ah şu Ingilizler o_OŞöyle ki, rakibin dikkatini dağıtan hiçbir şey yapılmıyor, karşılaşma bitene kadar konuşulmuyor, sayıyı kaçıran oyalanmadan sandalyesine dönüyor. Rakip ıskalayana kadar o sandalyeden kalkılmıyor ne kadar imkansız bir vuruş olursa olsun. Hakeme itiraz % sıfır nokta sıfır. Gayrıciddi vuruşlar seyirci sırasında uğultuya neden oluyor, sadece imkansız gibi görünen sayılar kazanıldığında birkaç saniye süren alkış var. Bu vuruşların en zor seviyede olanlarını rakip de alkışlıyor. Bunun dışında ses yok, sadece hakem bir ıstakada toplanan puanları sayıyor. Oyunun büyük bölümünde masada her vuruş öncesi çözülmeyi bekleyen büyük bir problem var gibi görünüyor. Bazen izlerken bile geriliyorum. Daha genç olanlar olanlar seyirci tarafından yüreklendiriliyorlar, özellikle yaratıcı çözümler denediklerinde. Çok kritik bir noktada çok kolay bir vuruş kaçtığinda bile oyuncular kendi kendilerine söylenmiyor, öfleyip püflemiyor, mırıldanmıyorlar bile. Dudaklarını iyice kapatıp yine sandalyelerine dönüyorlar ve terbiyeli terbiyeli rakibin vuruşunu bekliyorlar. Süper lig maçlarını izleyen biri olarak ben (kendime kastım var) hayretlerle bakıyorum :eek:

Bu arada Eurosport olmasa pek çoğumuzun bu oyundan haberi bile olmayacaktı muhtemelen.

@Yusuf Z. Şipal bahçelievler bilardo max ta var

@Cemil Dada yıllardır 3 bant oynarım snooker ı hiç anlamadım çok güzel açıklamışsınız teşekkürler ama 3 bant çok akıcı ve zevklidir fazlaca geometri matematik tempo için el hakimiyeti ister

John Higgins usta Ronnie O'Sullivan ustayı 5-2 yenerek turnuvadan eledi. Rocket yarıfinalde yok.

@cahitakin Ronnie zamamında Higgins için 'Eğer 'A' oyununu oynarsa onu asla yenemezsiniz" demişti. Ronnie kesinlikle çok sıradışı bir oyuncu ama Higgins bu şike olaylarına girmeden önce piyasanın altını üstüne getiriyordu. Cahit Abi İstanbul'da olsan buluşur snooker oynardık :)

Yarı finalde Higgins'in karşısında Judd Trump olacak, yarın. Biri 25 senedir profesyonel, diğeri 11. Benim gönlüm ustaların elenmesinden yana değil, ama gençler de hızlı geliyorlar artık. Mesela bir Yu De Lu var, 2011'de profesyonel oldu ama bu gece çeyrek final maçı oynuyor. Uzakdoğu ciddi atak yaptı snooker'da.

(link)

@erhan erhan Oyuncu değilim sadece seyirciyim ben :)

@cahitakin yok ben de oyuncu değilim :) Zaten oynaması gerçekten çok zor. Higgins'in son dünya şampiyonu olduğunda finaldeki rakibi Trump'tı. Şimdi de onun bir benzeri maç olacak demek ki.

@Savaş Acıboz
Bence de çok güzel bir oyun üç bant, ben iyi oynayamadım hiçbir zaman. Falsoları geliştiremedim. Temelde orada da beyaz topu iyi kontrolle ıstakayı rakibe bırakmamak gibi bir hüner gerekiyor. İyi birkaç oyuncuyla oynamışlığım da oldu ama resmen masadan silindim.

@Cemil Dada diamond denen sistemi bilmek gerekiyor masa sayısal değerleri daha birçok sistem var ama en başlangıcı diamond

#ScottishOpen 2016 yarı final eşleşmeleri böyle oldu.

Cz1OsQRXcAArMDy.jpg:large

Uc band da kesinlikle cok zevklidir. Bir zamanlar tutkuydu benim icin. Hatta oldukca kaliteli eski bir Diamond istakam hala durur.
Uc band ve Snooker temel atis bilesenlerinde cok farkli degil. Aynj platformdan gelismis oyunlardir. Bu yuzden iyi bir snooker oyuncusu ayni zamanda iyi bir uc band oyuncusudur.
Rocket bence de en iyidir. Ancak zaman zaman solak oynamasi bence dezavantaj. Bunu yaparken fark yaratma egosunun one gectigini dusunuyorum. Ayrica bazen cok suratli oynuyor. Bu da yine egosundan kaynaklaniyor bence.
Judd Trump cok sempatik bir oyuncu. Biraz geldigi yollari da dusunerek icten ice hep desteklemisimdir turnuvalarda. Ayni seyi N. Robertson icin de soyleyebilirim.
Fakat mesele isi ciddiye almak ve asla taviz vermemekse, isin hep guvenli tarafinda kalip sabirli olmak sozkonusu ise Selby sanirim hep bir adim ondedir. Zaten bu disiplin onu bulundugu yere tasimistir.
Snooker cilara selam olsun. Artik Ankara da degilim, Egenin kucuk bir ilcesindeyim. Oynamaya imkanim yok ama belki de iyi ki yok. Yoksa bir zamanlar oldugu gibi elde avucta ne varsa her halde Snooker salonlarinda harcardim :)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@cahitakin

Fu Higgins finali görürüz Higgins alır kupayı. :)

Trump karşısında 5-1 geriye düşen Higgins usta maçı 6-5 aldı. Bravo! Finalin ilk oyuncusu Higgins.

Marco Fu vs Yu Delu maçı başladı. Kazanan, finali Higgins ile oynayacak.

(link)

Fu karşısında Delu şimdilik zayıf görünüyor. İlk 4 frameden sadece birini alırken bile çok zorlandı. Yarı final heyecanını pek de yaşatmayan bir maç seyrediyoruz. Delu beklentileri aşan bir performans göstermezse, Higgins'in karşısında Fu olacak finalde.

Geri