Herkese selamlar. Acaba bu ön aktarıcımın ayarını sıfırdan nasıl yapabilirim. Çok uğraştım ama bir türlü olmadı. Bisikletimi kullanmıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
dostum şu lınkte aradığın var.ama sana tavsıyem böyle durumlarda önce yeni konu başlığı açmak yerıne detaylı aramada konuyu yaz sadece konu başlıklarını arat tıkla bulmaz ısen yenı konu aç derim.Çünkü forumda aratıpda bulamıyacağın bisiklet konusu cok az yeterki forumun arama sayfasını doğru kullanalım. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=48024&highlight=vites
O linkteki konuyu inceledim. Ama ne yaptıysam bir türlü ayarlayamadım ön aktarıcımı. Bu yüzden açmak zorunda kaldın konuyu. Belki farklılık vardır arkarıcılar arsında diyerek. Tekrar deneyeceğim artık. Yapamazsam bir bisikletçiye götürücem. Başka çare kalmadı.
o konuyu ınceledıysen buradan da ben bırseyler söyleyim aktarıcıyı kadroya dogru yere bağladıktan sonra ki buda önemlı en aşağıda durduğu nokta senın en küçük dişlinden yukarıda olmak zorunda maksımum çalışma mesafesini o lınkte gorduğun ayar vıdalarından ayarlıyorsun en asagısını zincir cıkamyacak sekılde en yukarısınıda vıtes kolunu germeye devam edersen en buyuk dişlininde dışına itmeyecek şekilde elınle yayını grerek halledebılırsın çalışma mesafesini sonra telin gerginliği kalıyor ki bunuda ilk seferlerde fazla sıkmadan deneyerek bır kac seferde halledersın dıye dusunuyorum ama butun bunlara ragmen halledemıyorsan bence senin elin böyle işlere yatkın değil herkez her işten anlamak zorunda da değil bir bisikletçiye yaptır oda sebeplensin yada forumdan hiç mi aynı şehirde oturduğun dostun olmadı onlardan yardım iste eğer bunca zamandır forumdan dost da edınemedıysen bence otur düşün nerde hata yaptım diye
Yardımlarınız için teşekküler.
Tabiki bisiklet sever arkadaşlarım var. Ama teknik konularda biraz zayıf kalıyoruz sanırım. Bizim bu taraflarda adam gibi bir bisikletçi yok ki birşeyler öğrenebilelim.
dostum şansına bugun bende ön aktarıcımı değiştirdim galiba senin sorununu anladım ılk takma demıstın ya ilk takmada o lınktekınden baska bır sorun daha var nereye yerlestırecegın sıfır urunlerın bazılarında yazı var ama ölculendırme ıcın olmayanlarda var en guzelı cok sıkmadan tahmını bır yere baglamak ondan sonra el ıle cekerek calısma mesafesıne gore karar vermek yerını oturttuktan sonra gerısı o lınktekınden baska bırsey degıl ama genelde herkez o vıdaları son ayar actıgı ıcın calısma mesafesı cok artıyor o yuzden yanlıs yerlerde gezınıyor aktarıcı. cabuk halletmen ıcınde sana bır ip ucu zıncırı ön dişlide en kucukteyken arka en buyukte durumunda kadroya olan mesafeyı ayarladıktan sonra önü en buyuge alıp aktarıcının tam yukarı cıkp cıkmadıgını ayarlamakla basla ama buradada yapılan hata ön ve arka en buyuk dışlıdeyken aktarıcıya zıncır surtunmesı normal sayılmalıdır aşırı olmaması kaydıyla çunku capraz durumdadırlar buna aldanıp ayarı bozma bırak azıcık sürtsün gerısınıde aynen devam lınktekınden