Scudo Sports

Sizce bisikletçiler yüzde kaç kazanıyor? Karlar çok mu fazla?

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar herkese selamlar
Bisiklet alacağım için uzun uzun yedire yedire bir araştırma halindeyim.
Aynı kompenantlarda birçok bisiklet markalarına bakıyorum. Araştırmalarımda beni en çok sinirlendiren şeyin
Aynı marka model ve yıl bisikleti sormama rağmen tüm bisikletçilerden farklı fiyat çıkması
Cube marka Araştırdığım bisikletin normal satış fiyatı 8200-8400 olarak değişiyor, Karta 7000TL- 6500 arasında fiyat veriyorlar, işin komiği :D peşinde ise 6000 hatta en son 5400e:eek: kadar düştüler. Firmaları bilerek yazmıyorum.

Şimdi gelelim konumuza.
Banklara kart ödemelerinde genelde 2 seçenek uygulanır benim bildiğim ve çalıştığım yerdede.
1-komisyonsuz böler 45 gün sonra parayı hesaba gönderir.
2- Anlaşılan komisyon kesilir hesaba hemen geçer. (komisyonlar %2den %10 arasında değişir )

seçenek 1
ürünü peşin fiyatından verecek olan satıcı 5400e yani karta 6500ü bölse zaten net 1100TL kar ve bisikletin geliş fiyatıda düştüğümüzde deli kar kalıyor. Deli kar dediğim %100 den fazla olduğunu düşünüyorum

seçenek 2
ürünü komisyonlu verse ki nitekim bizde ortalamayı%7 alsak 5400%7 = 5778TL yapar. 6500ü bölse , burdan da 622TL kalır ürünün geliş fiyatı hariç.

Şimdi size sorarım Canım Pedalşör Arkadaşlarım abilerim ablalarım kardeşlerim

Bu bisikletlerden sizce ne ne kadar Kar ediliyor? Edilen karlar çok çok mu yüksek?
Bu karlar yüzünden mi bisiklet fiyatları bu kadar yüksek oluyor. Evet dolar ve euro ile alakalı olduğunu biliyorum ancak yukarıdaki hesapta görüldü gibi daha geliş fiyatını bilemeden bile kar ediliyor.

Bisikletçiler sorsanız biz 6 ay çalışıyoruz diye ikidebir aynı cümleyi kuruyorlar. Ya diyorum eskidendi o. Günümüzde Turcular, roadcılari ,mtbciler yine yollarda patikalarda dağlarda.
6 ayda para kazanılan bisikletler market bisikletleri zaten.
Kaldıki aksesurdaki karları saymıyorum. Daha Bakımlar vs. vs bir ton işi var.
Evet bu işletmeler para kazanacak doğal olarak ama araştırma yapıldığı zaman saçma rakamlar ortaya çıktığını düşünmekteyim.
Sırf bu yüzden çoğu arkadaşımız yurt dışında aksesaurlarını alıyorlar. Hemde gümrük kdvlerini ödediklerinde bile karlı oluyorlar.

Sizlerin bu konu hakkındaki fikirlerini neler acaba

((Acaba bisikletforum olarak imece usulü bir firmamı kursak ki :komik::komik:)))

Scudo
kurdaki dalgalanma ile fiyatlardaki uçuşa bir bakın geçen arkadaşla bunu konuşuyordum en son alışveriş yaptığımda keşke bir kaç ürün daha alsaymışım dedim kendi kendime

Dosyalar

• e90ca258-4682-452c-b8f5-83ec060e2ac9.jpg
    e90ca258-4682-452c-b8f5-83ec060e2ac9.jpg
    65,5 KB · Okunma: 157
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Adil piyasalarda ürünün fiyatını talep belirler, bizim piyasada ise esnafın açgözlülüğü...Hepsiburada'ya bakıyorum:Bir bisiklet mağazası, peşin paraya 6000-6500'e alınabilecek 2017 lapierre yol bisikletine ,hani şu mavi-siyah olanı, 105 li olanına 10800 tl fiyat yazmış hiç utanmadan.Başka bir örnek 11 kasımdaki indirimde n11.com da liste fiyatı 4715 tl olan merida 300'ü 1000 lira ucuza,üstelik taksitle almak mümkündü.Başka bir örnek şubatta Mosso Cavalier Sora için sipariş verdim, satıcı liste fiyatından sadece 200 tl indirim yapıp 2400' e bıraktı, o kadar kazanmıyoruz falan filan, karım şu kadar dedi, ben de üstelemedim, fakat sonra forumdan bir bisikletseverin aynı modeli 2200'e üstelik kask, eldiven gibi hediyelerle sipariş ettiğini öğrendim.

3 bin liralık bir alette en azından 1000 lira kar vardır :D O kadar düşüyorlar ki.

@Anıl Erdoğan bu dalgalanmalayi muthis kara cevirdi çoğu elinde satamadigi ürünü mesela sana şu fiyata olur dese dahi inanılmaz paralar donebiliyor.İsin sürdürülebilirlik kısmında herkes neden geri kalıyor iste bu aç gözlülükten hepsi yerel firmadan ileri gidemiyor

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Her zaman aynı şey oluyor..Bir vatandaş birşeyler yazıyor,sonra bu vatandaşı yazdığına pişman ediyorlar..Sonra benim gibi bazı insanlar ''bu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü yok'' dediğinde,terörist damgası yiyor..

Bildiğim kadarıyla bisikletler için kar marjı %30 civarında. Tabii bu liste fiyatından yapılan satış için geçerli. Dükkan kirası, çalışan maaşı, stok maliyeti ve diğer işletme giderleri düşüldükten sonra kalan net kârın çok olduğunu düşünüyorsanız siz de bir bisikletçi açın...

Bisikletçimle ilk tanıştığımda ufacık bir dükkanı, 5-6 satılık Bisikleti vardı. Birçoğunuz görseniz mahalle bisikletçisi diye girmezdiniz. Sonra merkezi bir yere taşındı, baya da büyük bir yer. İçini güzelce döşedi, bir dünya bisiklet getirtti. Sonra yan tarafı da aldı, orayı hem kahve hem bisiklet satan bir yer haline getirdi.

Bunları yaparken kenarda parası olduğunu sanmıyorum. Bir yatırım yaptı, gelecekteki parasını harcadı bir nevi. Geçenlerde birine siparişle 35 000 liralık bisiklet satmış, mutluluk verici.

Kar illa ediyorlardır, yoksa bu işi neden yapsınlar. Ama öyle çok çok büyük bir kar olduğunu sanmıyorum. Sonuçta iş büyüyünce kira artıyor, eleman alıyorsun onların maaşları vs.

Diyelim ki çok kar ediyorlar. Adam kaç yıldır çalışmış cabalamış, tabi kar edecek. Bize fiyatlar yüksek geliyor evet de, bu dükkan sahibiyle alakalı değil ki. Vergi geliyor, enflasyon artıyor, doğal olarak fiyatlar artıyor.

Mesela kendi bisikletçimden örnek vereyim; deore zincir 90 lira civarındaydı. Ben iyi bir araştırma ile 50 civarına buldum. Çünkü 50 liraya alan satıcı o malı paramız bu kadar değersizleşmeden önce almıştı. Bu zamana kadar satılamadığı için 50 lira. O da yarın stok yenilese o da 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyattan satar diye düşünüyorum. Aradaki fark bizim İnternetten göremediğimiz bisikletçinin dükkan, malzeme, eleman gibi masrafları. Kar payı da kendince tabi.

Her şeyi geçtim, bazen bir sorun çıkıyor, 2-3 saat uğraşıyorum. Ellerimdeki lekeler bile geçmiyor bazen. Ortada bir emek, bir birikim var. Bence buna saygı duymak lazım.

Bu arada 8000 den 5000 lere düşen firmayı merak ettim. Bu indirim değil de kazıklama girişimi bence. Benim değindiğim şeyin konudan biraz farklı olduğunu da farkındayım.

Ayrıca bakım işlerinden çok kazandıklarını sanmıyorum. Örneğin benim bisikletçim akort ayarını 15 e, maşa 25 orta göbek 20 vites ayarı 10 gibi miktarlara yapıyor. Yani bisikletin tümden bakımı 150 diyelim hadi. Bir kere 150 verince zaten en az 6 ay bir daha uğramıyorsun bile.

E zaten şehirde kaç bisiklet kullanıcısı var, bunların hepsi de sana gelmiyor. Asıl kar edilen kısım sanırsam bu yüzden bisiklet oluyor.

Dönercide dönere 5 verip kolaya 3.5 falan vermek gibi düşünüyorum ben bu konuyu. Bilmem yanlış mı düşünüyorum

Bisiklet mağazalarının, bisiklet esnafının ne kadar kar ettiğinin öğrenilmek istenmesi neden bazılarını rahatsız ediyor?Bu rahatsızlığın dile getirilmesi dahi bir şeylerin yanlış olduğunu gösteriyor. Para benim cebimden çıkıyor, adam kalkmış sana ne diyor.Ulan yaklaşıma bak :sana ne, kıskanmayın ,pis fakirler..Bu ne lan! Bu saldırganlığın sebebi ne arkadaş? Burda hiç bir konu soğukkanlı bir şekilde konuşulamaz mı?
Yukarıdaki tespitlerimden dolayı sakın ola benimle dalaşmaya kalkışmayın, zaten şu bir kaç gündür Allah benim için imtihanı pek çetin bir hale getirdi.

Sonuçta decatlondaki bir ton traş bisiklet ,daha iyi kadro kalitesi ile bisikletçilerde satılıyor. Örneğin triban500 üzerinde micro shift vites 10 yıllok tasarım vs sonuç 2000 tl üstelik kendi bisikletini üretip satan global bir spor mağazı.
Bisiklet pahalı bir aktivite. Her hobi işinde olduğu gibi bisiklettede kar oranları yüksek. Çünkü ihtiyaç değil hobi

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Bilemiyorum ne kadar ediyorlar kar, çok umrumda da değil ancak bazı büyük markaların TR fiyatları ile, aynı marka'dan aynı bisikleti 2 kez alabiliyorsunuz yurtdışı'ndan.

@Anıl Erdoğan
Bunu daha öncede foruma yazmıştım. Yurtdışında yaşıyorum ve burada temel ihtiyaçlarım ve gıda haricinde kolay kolay birşey almıyorum. İhtiyacım olan şeyleri Turkiyeye geldiğimde alıyorum bizim esnafımız kazansın diye. Yazın geldiğimde bisiklet için olan ihtiyaçlarımı almak için bisiklet mağazasına gittim. O da ne fiyatlar yurtdışına göre 2,katından fazla. Dolayısıyla almadım. Artık bu fiyatlandirma dövizin yüksek olmasınamı bağlı yoksa esnafın kolaydan kazanma isteğine mi malesef bilmiyorum, adını siz koyun.

Ayrıca forumda arkadaşlar yazdıkları ile burdaki satış fiyatını karşılaştıyorum malesef ülke esnafımız uçuk fiyata satıyor.

Bisikletforum olarak mağaza açılsın hiç bir maddi çıkar beklemeden yutdışı tedarikçisi olurum forumdaki arkadaşlara. İnanın birçok insan ülkemizde fiyatların uçuk olmasından gönül verdiği bisiklet sporunu yapamıyor.

''Ölüler de zannediyor ki diriler hergün helva yiyor'' Süleyman Çakır'a selam olsun.

Elbette bisikletçi de kazansın, hiçbir itirazım yok. Ancak 2016 yılının başında, bir çift Schwalbe Marathon Plus lastiği yurtdışından kargo dahil 120 lira gibi komik bir fiyata satın almıştım. Türkiye'de ise tanesi 200 liraydı. Evet yanlış duymadınız, tanesi 200 lira. Yani çifti 400 lira. Sonradan insafa gelip biraz indirdiler ama yine de benim çifti için ödediğim para, TR'de tekini almaya yetmiyordu hala.

Şimdi bu fiyatlara makul, ne var bunda falan diyen varsa gitsin her şeyini malum bisikletçilerden alsın.

Adam bir konu açmış, fikrini söylemiş, bi yatırıp dövmediğiniz kalmış. Adam haksız mı söylediklerinde? Piyasayı az çok bilen ya da araştırma yapma yetisine sahip bir tüketici eğer acelesi yoksa asla gidip de TR'deki esnaftan bisiklet parçası, aksesuarı falan satın almaz. Vergisini ödeyip yurtdışından sipariş edin, çoğu şeyin kargo dahil daha ucuza geldiğini göreceksiniz.

Bunun adı piyasa.her ticaret erbabının kendilerine göre fiyatlandırma stratejileri vardır.biz alıcılarında kendimize göre alım stratejimiz var.yaklaşık 5 aydır bisiklete başladığımdan bu güne kadar yüz yüze sanırım 15 e yakın bisikletçiden alışveriş yaptım.netdende alım yaptım.
Esnaf tabiki kazanacak ayakta kalacak.
25 lik bir aksesuara 30 tl de verdim.100 tl lik bir parçayı 90 a da aldım.
Kendi adıma insan kazandım.böyle bakmalı..
3000 tl lik bisiklete 3500 isteyen adam o bisikletden ancak 1 tane satar.onu alanda oraya bir daha uğrarmı bilinmez.
Konu uzun..

Bisikletler'den dağ,yol,katlanır veya diğer çeşit esnafı kazandırıyor yada kazandırmıyor ama!!!asıl parayı aksesuar ve yedek parçadan vuruyorlar.ben hayatımda 5-10 tl yukarsına iç lastik almadım, almamda ama bir bakıyorum aynı marka ve model iç lastik başka bir yerde 20-25 hatta 30 tl fiyat isteniyor en basit pompa sedona marka olan bir yerde 10 tl başka yerde 25-30 tl esnaf kazanacak elbet evine ekmek götürecek ama ne adamlar ve dükkanlar biliyorum ağla babam ağla el insaf bee!! kardeşim başka yerde 10 tl olan pompa sende 30-40 tl eee ve satıyorsun sen o pompayı veya aynı aksesuarları neyin ağlaması bu peki??? birileride çıkıp diyor yok dükkan kirası, yok stopaj, yok vergi sadece bu esnaf'mı ödüyor kardeşim ne esnaflar var ne dükkanlar var siftah yapmadan adam evine dönüyor onlar ne yapacak peki.

Müşteriye resmen açıp faturayı gösteriyorum.Alış fiyatım bu görüyorsun,sana aldığım fiyata veriyorum.Müşteri diyor ki;''sen de hiç indirim yapmıyorsun.''o_ODaha ne olmasını bekliyor insanlar inanın anlamıyorum.Kâr yaparsın suç,sıkışırsın paraya kârsız verirsin suç.
Biz nasıl müşterileriz ki; karşımızda iyi esnaf bekliyoruz.
Biz nasıl seçmeniz ki;iyi milletvekili bekliyoruz.
Örnekler çoğaltılabilir. Kimse de kusura bakmasın.

Esnaf ucuza sattığında müşterisinin arttığını bilir.
Pahalı satınca müşterisinin azalacağını bilir.
1 lira kar ile 1000 bisiklette 1000 lira kazanır.30bin müşterisi olur.
1000 lira kar ile 30 bisiklet satamaz 10 bisiklet belki satar
ideal kar oranını hesaplar işine bakar.

avrupa ve amerika 1 e mal eder 10 a satar
Türk 90 a mal eder 100 e satar.
Avrupalı ferrariyi kendisi üretirken tabi ki avrupada binen sayısı fazla olur.
herkesin işine kimse karışamaz. :)

Ustanın işine, doktorun işine, memurun işine, kimsenin işine, kimse karışmasın.
Özellikle Mühendisin işine tekniker ve ustalar karışmasın

_________SON_____

Geri