Scudo Sports

Sivas

Doğu Karadeniz turuna gitmeyi düşünüyorum. Rize(Ayder yaylası)-Samsun.30 haziran-7 temmuz veya 28 temmuz-4 ağustos . Yalnız tur yapmayı sevmiyorum. Gelmek isteyen olursa haberleşelim.

Scudo
Bu bir hastalik oyle oldugunu dusunuyorum saatlerce bisiklete bakmak :) eskilerden gidiyorum beldesan nova ve model yilini bilmedigim xb3 klasik her seyi ile orjinal binmeye kiyamiyorum.. Ayri bir heyecan ayri bir zevk.. Bisiklet sever dostlara saygilar...

Öncelikle merhaba arkadaşlar :) İsmim, Doğukan. Sivasta oturuyorum. 16 Yaşındayım. Herkes gibi benimde küçükken 3 tekerlekli bir bisikletim vardı :utn: Sonra 2 tane bisiklet aldım kendime ilki salcano marka orta-küçük boy bir bisiklet vitessiz :) 10-11 yaşlarında ne hız yapardım onunla :D Sonra 13 yaşımda Jaguar marka hangi modeli olduğunu bilmiyorum :D Bir bisikletim oldu. İnanılmaz ağır 18 vites bisiklet :D Birde vitesi durmadan arızalanıyordu hep 6daydı vitesi :D 6-12-18 kombinasyonlarını kullanabiliyordum bi tek :D Düz,yokuş demeden hep 6 da kullandım bisikleti ne ağrılar giriyordu bacaklarıma ama insan inmekte istemiyor işte :D yaş oldu 16 :) Artık iyi bir bisiklete binmem gerektiğini düşünerek aslında daha yeni araştırmalara başladım ama olsun :D İlk bisiklet için bütçem 600 tl :) Aklımda hiç bir model yok :D Sanırım bu konuda önerilerinize ihtiyacım var :) Ayrıca kask seçimindede ( gözlük almayı düşünmüyorum gözlüklüyüm çünkü :) ). Neyse durum bundan ibaret işte şimdiden Memnun oldum :)

Hoşgeldin Doğukan ;
Bizim zamanımızda senin ki gibi bir imkan yoktu.
şimdi her şey elinin altında, çeşit çeşit, acele etme, ihtiyaçların doğrultusunda haraket et.
Öncelikle istediğin tarza karar ver. Sonra o tarzın modellerini sırala, en iyilerini kıyasla, tavsiyelere ve yorumlara kulak ver.
Herkesden ve herşeyden önce içine sinsin. Seni tamamlasın. :in:

@Tolga Can

Hoşbulduk, Tolga abi. Evet her şey artık elimizin altında doğru, fakat bu bizi birazcık tembelleştiriyor. :) Aklımda mtb tarzı bisikletler var malum Sivas yolları :D Aklımdaki bütçeme uygun en iyi üç model, Sedona 701 ( buna biraz soğuğum 711 falan olsa neysede 701 almam galiba ) Carraro Force 500 ( buna biraz sıcağım :) ) Carraro Grunge 419 ( Bu modeli dün sahur vakti araştırırken gördüm verilen parayı tamamen hakeden bir bisiklet olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bu modele daha sıcağım :) )

İyi forumlar, İyi pedallamalar.

Temelli geliyorum memlekete... Turlara başlama ümidi ile.

Merhabalar

Foruma ve sizlerin arasına yeni katıldım kendimi tanıtmam gerekirse ismim Ahmet 17 yaşındayım Sivas'ta lise 3. sınıf öğrencisiyim tam 11 yıldır bisiklet üzerindeyim evet rakam yaşa göre pek inandırıcı gelmesede tam tamına 11 yıldır yani 6 yaşımdan beri amatör ve donanımdan fakir bir vaziyette bisiklet kullanıyorum ilk bisikletle tanışma anımıda sizlere anlatmak isterim 6 yaşımda aile yapısı gereği abiden kardeşe miras kalan pembe renkli tam hatırlayamasamda carello marka bir bisikletim vardı onunla olan ilk tecrübem ilk kazam oldu babam bisikletime denge tekerlerini taktıktan sonra beraber dışarı çıktık gezimizin ilerleyen dakikalarında bebek arabasıyla yolda ilerleyen bir bayana arkasından çarpıp birde önüne baksana diye fırça atmam benim ilk kazamı yaptığım ve denge tekerlerinden kurtulduğum ilk gün oldu :D o gün bugündür amatör bir şekilde ama sürekli yani yaz kış demeden neredeyse her gün bir şekilde bisiklet üzerinde bulundum.Bu işi bir profesyonel olarak yapmayı her zaman istemişimdir fakat ailemin desteğini ancak bu forum sitesini yaklaşık olarak 20 gün önce keşfedip müptelası olunca alabildim.Şuanda kullandığım bisiklet Salcano Efes D bu bisiklet ortaokulu bitirdiğimde karne hediyesi olarak alınmıştı çok yakında değişmeyi düşünüyorum bir diğer konu ise sivas'taki bisiklet kulüpleri hakkında Sivas'taki arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Herkeze selamlar ve saygılar.

Hoşgeldin Ahmet. Ben senin kadar değilim. 40 ından sonra merak saldım bu olaya.Sidemir'de mühendisim.Yazları uzun yola ya da 80-100 km mesafelere gitmeyi seviyor ve elimden geldiğince de gidiyorum. Benim tarzım; gezi amaçlı piknikli turlar veya 2-3 günlük 100-120 km yol+şehir turu+konaklama(çadır)+dönüş tarzı turlar. Genç değiliz,basıp gidemeyiz :) Ben merkeze uzak olduğumdan şahsen hiç klüp araştırmadım. Bulsam da katılma fırsatım olmaz diye. Gezen gruplar var. Sen profesyonel düşünüyorsun. Umarım o gruplardan sana cevap yazan olur. Başarılar dilerim.

ahmet merhaba ben sana kulüplerin linkini atıyorum genelde hafta sonları turlara çıkıyoruz. sende katıl aramıza. etkinlikleri takip edersin :)

@tuncer bayık

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim abim şuan zaten bir kulübe bağlıyım o yüzden klüp gibi bi sıkıntım kalmadı ama gezilerinize katılmayı gerçekten çok isterim 2 3 günlük turlarınıza elimden geldiğince ayak uydurmaya çalışırım özellikle hafta sonları olursa yanıtlarınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim hafta sonu olan turlarınızdan haberdar olduğumda kesinlikle katılacağımı söyleyebilirim bu sayfaları da takip etmeye başladım bile :)

Hosgeldin :) Sivasta cok goruyorum bisiklet ile ilgilenen arkadas , bende istanbuldan bu hafta icinde getirtiyorum bisikletimi ve bir arkadasimada bisiklet aldirdim. Hayirlisiyla 1 aya kalmaz bisiklet gruplarinda gorulmeye baslariz :)

Merhaba arkadaşlar henüz bisiklet seçimi yapamamış biri olarak aranıza yeni katılmaktayım. Gayet seviyeli muhabbetlerinizi inceliyorum dünden itibaren ve bu forumla tanışmakta geç kalmışım diyorum :) Şehirde pek göremesemde aktif olarak turlar düzenleyen veya katılan arkadaşlar varsa bilgi vermelerini rica ediyorum görüşmek üzereeee

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Tuncer Bayık
Hoşgeldin Ahmetcim. Tur derken ne seviye ve mesafeyi düşünüyorsun ? Sivas'ta rahatlıkla birçok ekip bulabileceğini düşünüyorum. Ben de tur yapıyorum ama ferdii. Çarşı içinde olmadığımdan hem de yaş itibariyle onların hızına yetişemiyeceğimden :D tek takılıyorum şimdilik. Ama ben de kendim yazın hafta sonları fırsat buldukça ve bir haftalık filan da Sivas dışı uzun turlara gidiyorum. Çalışanız sonuçta izin almak biraz sorun. Geçen yaz Şarkışla'nın bir baraj göleti var, oraya bir arkadaşla gittik. Bir geçe çadır kamp yaptık ertesi gün döndük. Yine çadırsız sıcak çermiğe git gel yaptıydık. Bir de yine forumdan başka bir arkadaşla anlaşıp buluşup doğu karadeniz turu yaptık bir haftalık. Hafta sonları turlarım 50 km ile 250 km arası olabilir. Haftalık tur ise 500-800 km arası olabilir. İşte böyle. Bir de frekans meselesi. Beni yavaş demezsen bir de kafalar uyuşursa düşeriz yollara :in: Bu yaz Gürün planlarım arasında mesela. Ondan önce daha kısa 20-40 km lik alıştırma turları. Haftalık tura da ya Rize-Kaçkar-Ayder yaylaları veya Ege turu düşünüyorum.
En son sana söyleyeceğim şu; en önemlisi frekansı yakalamak. Bu bir spor ve eğlenceli bir spordur. Paylaşımlı bir spordur. Birlikte yola çıktığın kişilerle zamanı paylaşırsın, yiyeceğini paylaşırsın, yolları paylaşırsın. Ve arkadaşını en iyi de yolda tanırsın. O yüzden Kafan kiminle uyuşursa onunla/onlarla yolları paylaş. İstediğin zaman benimle de kısa turları paylaşarak ileriye dönük ekibinde yer alıp almayacağıma karar verebilirsin. ( Aman Allahım nasihat veriyorum :eek:ha:, yaşlanıyorum galiba :agla: ) Herşey gönlünce olsun.

• Beğen
Tepkiler: Ahmettpolatt
İlgilenip zaman ayırıp yorum attığınız için çok teşekkür ederim öncelikle.bende şuan tek takılmaktayım :) fırsat olursa elbette tanışmak isterim görüşmek üzere kendinize iyi bakın ;)

Uzun yol tecrübem yok hiç şuan fırsat olursa denemek istiyorum. Şimdilik şehir içi maalesef :)

Bisiklet seçimin senin bisikletten nasıl haz alabileceğine bağlı. Cross arazide zorlukları yenmek ve maceradan mı hoşlanacaksın, yoksa düz yolda hız yapmak ve yol katetmek mi hoşuna gidecek.Yoksa ben zora gelemem,çok binmem, arada bir şehirde turlarım mı diye düşünürsün. Bisiklet seçimin bunlara bağlı. MTB mi, yol mu seveceksin binip kullanmadan da anlayamazsın aslında. İkisinin arası olan hibrit de denen şehir bisikletleri başlangıç seviyesi olarak ilk tercihin olabilir. Başlangıç seviyesi bir MTB de olabilir tabi ilk bisikletin.

iki sivaslının arasına gireyim, Ahmet tam olarak ne aradığını biliyor musun?

Yol bisikleti ( yarış- hızlı- hafif- az narin)
Dağ ( extreme-heyecan-dayanıklı-ağır- yavay hareket)
Şehir-tur ( ikisi karışımı)

• Beğen
Tepkiler: Ahmettpolatt
Geri