Scudo Sports

Sırt çantası..

Scudo
o çanta iyi bu çanta kötü olarak yazdığımı düşünmeyin. Hepsi yerine göre iyidir tabii ama bisiklet sürmek için bisiklet çantası, doğa yürüşüyü yapmak için ise outdoor çantası alınması taraftarıyım. hepsinin kendine göre ufak detayları var, bunlar da insanı sevindiren şeyler.

(link)

Bende bundan var, anahtar için özel bölüm yapmış, gözlük için, kask için ayrı yerler eklemiş. yağmurluğu var, komple çantayı kapatıyor. kolçakları boyunuza göre ayarlanabiliyor, yani çantaya bağlı olan üst kısmını da ayarlayabiliyorsunuz. ihtiyaca göre 15-25 litre iki modeli mevcut. terletiyor mu, tabii ki evet. sonuçta az hava alan bir katman ekliyorsunuz vucudunuza, ama havalandırma kanalları sayesinde bir nebze daha rahat.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
arkadaşlar dün şu;

(link)

çantayı aldım. gayet kullanışlı. bölmeleri güzel hazırlanmış. kaskı kullanmadığınız zamanlarda asacak güzel yerler var. ön gözü açıp kapama için pratik farklı bir toka sistemi yapmışlar. dahası özel evrak taşıma bölümü var. bir bisikletçinin belkide koruması en zor olan eşyası evraklarıdır. kırıştırmadan güvenli taşınabilir.
her şey güzelde tepeye sadece gözlük için bir göz yapılsaydı çok makbule geçerdi ve tam not alırdı kullanıcılardan diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Merhaba,

Konuyu hortlatmak gibi oluyor ancak benzer bir konu olduğu için "Soru & Cevap" kısmına yeni konu açmak istemedim. Yapılan en son öneriler de çok eskide kaldığı için tekrardan bir sormak istiyorum.

Kısaca bisikletle turlarken yedek parça & aksesuar & alet edevatları koyabileceğim bir sırt çantası istiyorum. Çok büyük olmasına gerek olmasına gerek yok, matarası olsa da olur olmasa da olur. Kendi kişisel 1-2 eşyamı (anahtar & telefon & cüzdan vs.) ve yedek lastik, kilit vb. gibi eşyaları koyacağım içine. Bu nedenle bol bölmesi olan, küçük küçük cepleri olan bir çanta uygun olur gibi. Çok fazla bir bütçem yok ancak 150 - 200 TL arası çıkabilirim sanırım.

Bu konuda aslında Decathlon'da istediğim gibi bir ürün buldum ancak stoklarda yok.

(link)

Buna benzer ne önerirsiniz? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Groims
v
@cengovers
bende buna benzer bir çanta kullanıyorum piyasada bu tip çantalar içinde bulabileceğiniz en uygunu decathlonda olandır fakat bu çantalarda şöyle bir dezavantaj var bir zaman sonra ağır plastik kokusu ve tadı geliyor ben hortumu çıkarttım öyle kullanıyorum

Delta Bisiklet'te şöyle bir sırt çantası buldum, su haznesi yok ancak baya kullanışlı gibi gözüktü gözüme. Fiyatı da uygun gibi. Tek çekincem acaba fazla mı büyük? Siz ne dersiniz?

(link)

delta bisikletten chiruca marka sirt cantasi almistim.Cantanin buyuklugu ve su hazne yeri hosuma gitmisti.Alacak barsa tavsiye ederim ancal cantayi sirta takmanin soyle bir dezavantaji var:Min. 40-50 km.lik turlara gittikten birkac saat sonra bel agrisi nuksediyor.Ben basta bel agrilarinin nedenini yattigim yataktan dolayi zannediyordum ki sonradan meger cantadan dolayiymis.Alacaklarin bunu goz onunde bulundurmalarini tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
timbuk2_hero_2.jpg Hep fırsatını buldukça dile getiriyorum, sırt çantasından ziyade bisiklet için messenger bag denilen birşey var ve bu çantalar sırt ağrılarına son vermesede çok çok azaltıyor.

2 seneye yakın nir süredir timbuk2 messenger bag kullanıyorum, medium boy bile fazlasıyla istekletinizi karşılıyor, omuriliğe doğrudan yük bindirmiyor. Sırt çantadı ile bırakın bisiklete binmeyi 200 mt bile yürüsem tutulmaya başlıyorum ama messenger bag ile ister omuz sıta bağlayarak ister yandan çantayı salarak efil efil geziniyorum.

(link) sırt çantasında laptop taşımak isteyenler ayrıca orta mesafeli turlar için iyi bir çanta. Göğüs ve bel bağlantı bölümleri mevcut. En üst bölüm dış kısımda sert malzemeden yapılmış gözlük kabı mevcut. Molalarda bisiklet gözlüğünü koymak için süper. En alt kısımdaki küçük cepte yağmurluğu mevcut. Yan taraflarda 2 adet fileli dış cebi var ve su mataraları rahatlıkla sığıyor. İç bölümde laptop için ve laptoptan ayrı olarak 2 adet göze sahip. Yine ön dış tarafta 2 adet fermuarlı dış cep mevcut. Askıları ve sırt kısmının askılığa gelen kısımları sünger destekli. Bu kısımlar sünger destekli olduğu için hem omuzlarınızı acıtmıyor hemde sırtınızın orta kısmı çantaya temas edip terlemesine engel oluyor. Detaylı foto isteyenler olursa çanta şuanda yanımda detaylı foto gönderebilirim.

@cengovers ben bunu almıştım Çin'den gayet kaliteli ve kaskı taşımak için file tarzı bir şey yapılmış. Belinize temas eden kısım garip bir şekilde yapılmış fileli, file altında masaj yapıyor denilen bir kısım var. Ayrıca reflektörlü kısımları var, hem göğüs üzerinden hem de göbek üzerinden bağlantı kayışları var. (link)

@cengovers

Üstad 200'lük üst sınırınızın 88 TL üzerinde olmasına rağmen; önermezsem haksızlık etmiş olurum dediğim şu çantayı dikkate alın isterim.

(link)

Marka çok bilindik ve kaliteli, ürün ise özellikle sırt yapısı sayesinde, gerek günlük kullanım ve gerekse bisiklet üzerindeyken insana sık sık iyi ki almışım dedirtiyor.
Ben yaklaşık 8 yıldır bir benzerini bisiklet üzerinde kullanıyorum.
Geçen yıl da 28 litrelik bir versiyonunu yurtdışı turlarında ve gündelik kullanım için satın aldım. (Deuter Futura 28)
Derim ki bütçeyi az zorlayıp uzun ömürlü, kaliteli, fonksiyonel ve makul bir taşıma hacmi sunan bir ürün almak daha efektif olacaktır.
Çünkü ekstra hacimin ne zaman gerekeceği hiç belli olmuyor.
Gerektiği zaman da küçük bir çanta ciddi ciddi can sıkıyor.
Bu da ürünün üreticisine ait güncel linkidir: (link)

Danışacağınız bir konu olursa özel mesajla ulaşabilirsiniz...

Öncelikle tüm öneriler için teşekkürler.

Sırt çantası yüksek ağırlıklarda bel ağrısı yapacaktır ama hafif ağırlıklarda çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum, yanlış mıyım? Günlük hayatta da sürekli sırt çantası kullanıyorum, sırtımda laptop ile geziyorum. (4-5 kiloya yakın oluyordur.) Elbette çok uzun sürelerde belden çok omuzlarda ve sırtta ağrı yapsa da genel olarak uzun sürelerde nasıl bir çanta taşırsanız taşıyın ağrı yapacaktır diye düşünüyorum. Bisiklette ise genel olarak 2-3 kiloyu aşacağımı düşünmüyorum. (Genel olarak telefon, cüzdan, yedek lastik, pompa vs. olacak.) Bu nedenle küçük sırta tam oturan bir bisiklet çantası en doğrusu gibi geliyor.

@Tamer Çetiner Sizin önerdiğiniz çanta çok güzel ancak bisiklet çantasından çok outdoor çantası şeklinde bir ürün. Büyük bir sırt çantam var Thule marka, gayet başarılı bir ürün ama bisiklet kullanırken hem büyük olduğu için hem de fazla ağırlık yapmaması açısından kullanmak istemiyorum. Elbette uzun bir tura çıkacak olursam büyük bir çanta olarak elimdekini değerlendirebilirim.

@ozalkadir Sizin önerdiğiniz çanta hoşuma gitti, fiyat & performans açısından güzele benziyor. İnceleyeceğim.

Tekrardan teşekkür ediyorum.

bisiklette sırt çantasını hafif tutmak önemli.. decathlonun bu çantasını kullanıyorum, tam bir fiyat performans ürünü

(link)

Bir çok farklı markanın sırt çantasını kullandım.İçlerinde en memnun kaldığım yaklaşık 2 yıldır kullandığım Mammut Xeron Element Backpack 22 Liter oldu.Gayet kullanışlı ve sağlam bir çanta.

(link)

mammut-xeron-element-22.jpg

Deuter race air exp 12 kullanıyorum. 3 lt suluk dolu halde yanına bir soda bir miktak kurumeyve yedek tshirt, küçük alyan topaek racket rocket ve içlastik levye yama taşıyorum. Bel bölümündeki iki yastıkçık arkasındaki metalden dolayı rahatsız ediyor kaskı alıp sudan da biraz içince rahatlıyorum biraz. 183 boyundayım çanta biraz kısa kalıyor göbek altıma kemeri sabitliyorum tabi bunun için omuz bantlatını biraz uzun kullanıyorum buda isteristemez boşluk oluşturuyor ve çanta arkamda azda olsa geziniyor. Omuzbantlarını sıkılaştırıp çantayı yukarı çekince alt bantları göbek deliğimden yukarı kilitliyorum mecburen, bu seferde Nefes alırken rahatsız etmesin diye Gevşek takmak durumunda kalıyorum yine oynuyor sırtımda sıksamda durmuyor zaten. Vaude hyper 14+3 e bakın derim birde. Ben deuterin terletmeyen sisteminden pek memnun kalmadım. Daikine amp 18 alacağım bir dahaki sefere yada evoc stage 18

Sırt çantası almayı düşünenlere indirimde olan bir çanta tavsiye etmek isterim. Ben alalı 2 gün oldu henüz denemedim ama seyahat için uygun gibi:harika:
(265'ten 195'e düşmüş bir de 6 taksit yaptılar:))

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Konu bir kez daha hortluyor. Aranızda Deuter Futura 24 tarzı airflow mekanizmasına sahip sırt çantası kullanan var mı ? Kendi sitelerinde anlattıkları gibi terlemeye negatif yönde bir katkı sağlıyor mu? (Sırt kısmını file yardımıyla çantadan ayırıp arada hava akımı sağlayan teknik.)((link)) Aşırı terleyen bir kullanıcı olarak bu çantayla sürüşe çıktığımda terlemek istemiyorum ve diğer çantalardan bir farkı yoksa alma taraftarı değilim.

Konu bir kez daha hortluyor. Aranızda Deuter Futura 24 tarzı airflow mekanizmasına sahip sırt çantası kullanan var mı ? Kendi sitelerinde anlattıkları gibi terlemeye negatif yönde bir katkı sağlıyor mu? (Sırt kısmını file yardımıyla çantadan ayırıp arada hava akımı sağlayan teknik.)(Deuter Futura 28 | Hiking backpack) Aşırı terleyen bir kullanıcı olarak bu çantayla sürüşe çıktığımda terlemek istemiyorum ve diğer çantalardan bir farkı yoksa alma taraftarı değilim.

teknolojisine hakim değilim ama sırt yüzeyi buna benzer çantalar kullanıyorum (nh100 quechua ve jansport odyssey) file ve yastıklamayla sırt yüzeyine %100 temas etmiyor iki çantamda. Aşırı terleyen başka bir kullanıcı olarak söyleyeyim ki hala deli gibi terliyorum. Hiç bi yerimde ter olmasa bile sırtımda oluyor. Direkt bahsettiğiniz model hakkında bi fikrim yok ama terlemenizi çok iyi anlıyorum :harika: bahsettiğim çantaların sırt yüzüleri;
46CC46C7-11A6-458E-9B01-4EEB3A7C1F36.jpegA0A9CBC9-DC97-4C03-8527-4BA95B04A3C5.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Linwelin ben de büyük umutlarla JackWolfskin'in velocity 12lt'lik modelini aldım ama o çantada temas yerlerinden aynı şekilde terletiyor. Aldığıma pişmanım açıkçası. Satıcıların terletmez yalanlarına inanmıyorum artık, işi bilenlere sormamda daha fazla fayda olacağına inanıyorum. Aldığım çantanın fotoğrafını buraya bırakıyorum ilerde alacak olan olursa diye.
jwv.jpg
Orta kısımda sorun yok ama sırta temas eden kısım sular içinde. :)

Bu (link)kullanıyorum. Hiç terletmez diyemem ama yine de fena değil.

Geri