Scudo Sports

Sırt çantası ve sırt terlemesi

@olgun şenel

Performans sporlarında pamuklu ürünlerden kesinlikle uzak durunuz.Özellikle termal katmanlar kullanıyorsanız bunların üsütüne yada altına pamuklu ürünler giymeyiniz.Pamuklu ürünler , termal giysinin nem transfer performansını etkilediği gibi ayrıca tonla su tutup yinede üşümenize sepeb olurlar.

Sizin olayınızda , termal ürün yeni olduğu için işini iyi yapmış.Ayrıca bisiklet sürüşü bitince hemen eve girmişsiniz sanırım.Yoğun performanstan sonra bu durumda açık havada durağan yada az hareketli bir süre kalmak zorunda olsaydınız, o pamuklu katmanlar canınıza okurdu... :)

Her termal ürün aynı performansı vermeyebilir.İçerdikleri yarı mamuller (Polyester, elastan, viscon) haricinde termal kumaşların örülme biçimleride farklıdır.Denenmiş ve iyi performans alınmış ürünleri alıp kullanmakta fayda vardır.

• Beğen
Tepkiler: olgun şenel
Scudo
@AYDIN DİRİCANLI

Ben genel itibari ile termal içliklerin üzerine polar yada pamuklu giyilmesi gerektiğini biliyorum. Kış aylarında termal içilik üstüne yine termal ara katmanlar mı giymemiz gerekiyor?

Bir de "ürün yeni olduğu için" demişsiniz. Bir süre sonra özelliğini kaybediyor mu bu tarz ürünler?

@olgun şenel

Olgun Bey bahsettiğim gibi sırt çantası kullanıyorum, çok memnunum. Ayrıca termal içlikten bahsettiniz, bende yaz kış çok terleyen birisiyim. Yazın ter çok problem değildi fakat havalar soğumaya başladığı şu günlerde bayağı problem olmaya başladı. Hatta geçtiğimiz günlerde Ankara-Kazan turu yaptık 2-3 gün sonra hastalandım. Neyse hastalığı atlattım. Tabiki hemen termal içlik konusu araştırmaya başladım, termaform diye bir şirketin sattığı içlikten aldım fakat henüz bisiklet üstende deneyemedim, önümüzdeki hafta sonu hava durumuna göre bir deneme imkanım olacak, ozaman +' sını -' sini formda paylaşırım.:)

• Beğen
@olgun şenel

Polar evet ama pamuklu kesinlikle hayır.Polar kumaşında termal olup olmayanları var.Ara katman olarak termal bir polar ceket seçmek uygun olabilir.

Evet özellikle kışın tüm katmanlar termal olmalı...Herkes aynı derecede üşümez ama genelde dağ giyiminde şöyle bir kural vardır.Kalın az katman yerine ince fakat çok katman daha sağlıklıdır.Çok katman daha fazla hava katmanı demektir buda daha fazla yalıtım demektir.Çok bunalırsanız katmanları azaltarak gerekli konforu sağlayabilirsiniz.Yani daha iyi yalıtım ve daha ince ayar şansınız vardır.

Evet yeni olan bir ürün daha iyi transfer yapar.İlmik gözenekleri ve kumaşın kendisi yıkandıkça deforme olacak ve performansı düşecektir.Ama her üründe aynı olmak zorunda değil...

Termal giyisilerden de mucizeler beklemeyin.
Termali giyerim, kupkuru gezerim diye birşey yok.
Termallede terlersiniz ama kuruma ve terin tahliyesi üzerine giyilen katmanların seviyesine göre değişiklik gösterecektir.
Terlediğinizde termel içliğinize elinizle bir dokunun, ıslak ve sıcak olduğunu göreceksiniz.
Terin tahliyesi termal giyisilerde daha çabuk olacak, üzerinizde soğumayacak.
Termallerinde kalın ve ince olanları var.
Yapılacak performansa göre iyi seçim yapılmalı.

Sırt çantası olarak, iki hafta önce şu çantayı aldım. 25lt
(link)
Sırtında sert fileli kısım, çantanın sırttan 6-7cm açıkta durmasını sağlıyor.
Lİnkteki resimde bu detay görünmüyor maalesef.

Selpa da çok iyi 20lt.

• Beğen
Sırt çantaları ile ilgili epey yazdık. Mesele anlaşıldı. Tam bu noktada aklıma bişey takıldı. Hep sırttan bahsettik ama omuzlardan geçen askılarda durum nedir. En çok basınç omuz kısımlarında malumunuz. Bu çantalarda bu olayın çözümü hangi düzeyde?

Arkadaşlar bende yazın aynı dertten muzadriptim ilk önce krampın çantası aldım... Onunla idare ettim uzun süre asında hala çok kullanışlı benim için ama sonrasında şundan aldım. Turkuvaz renginden... Aslında beli terletiyor yine ancak sırt çantasına göre sadece bir bölge terliyor ve çok da etkilemiyor. 1 ay falan oldu elime geçeli gayet kullanışlı ancak biraz küçük. Benim gibi ufak tefek taşıyorsanız içerisinde gayet yeterli diyebilirim...
(link)

• Beğen
@olgun şenel

Fileli sırt çantaları bariz fark ettirir, timberline :in: , ama belirttiğiniz üzere askılar terletiyor. Turdan sonra çantayı çıkarınca aynaya bakmak yeterli. Bende şu aralar ciddi ciddi portbagaj kullanmayı düşünüyorum, kış aylarında en sağlıklısı bu. Ne yaparsanız yapın sırt terleyecek, bu nedenle kışın fazla mola vermemek, yada hemen terli giyisileri değişmek gerek. Bu arada sadece sırt değil tüm vücut terliyor özelliklede ayaklara dikkat.

En kötüsü uzun çıkışlardan sonra uzun inişler resmen dipfriz :eek:

• Beğen
Merhaba Arkadaşlar,

Konuyu hortlatmış gibi oldum ama konuya kendimce bulduğum çözümü sizinle paylaşmak istedim.
Belki birileri faydalanır diye resimleri buraya bırakıyorum. (Bana göre en ekonomik çözüm :) )

Denedim ve faydasını gördüm.

20210909_075114.jpg
20210909_075119.jpg
20210909_075127.jpg

20210909_075134.jpg

Merhaba Arkadaşlar,

Konuyu hortlatmış gibi oldum ama konuya kendimce bulduğum çözümü sizinle paylaşmak istedim.
Belki birileri faydalanır diye resimleri buraya bırakıyorum. (Bana göre en ekonomik çözüm :) )

273659 dosyayı görüntüle
273658 dosyayı görüntüle
273657 dosyayı görüntüle

273656 dosyayı görüntüle
cırt cırta mı monte ettiniz fileyi? ve o fileyi nereden aldınız ya da çıkardınız acaba?

• Beğen
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
cırt cırta mı monte ettiniz fileyi? ve o fileyi nereden aldınız ya da çıkardınız acaba?

Evet cırt cırt bant ile yaptım. Her zaman bisiklet ile gitmiyorum. Böyle çok kullanışlı oldu. Filenin nereden alınacağı ile ilgili bilgiyi arkadaş paylaşmış zaten.

Merhaba Arkadaşlar,

273659 dosyayı görüntüle
273658 dosyayı görüntüle
273657 dosyayı görüntüle

273656 dosyayı görüntüle
Şerefsizim benim aklıma gelmişti 🤣

Marketlere geliyor bu 10 liraya falan.

Giant'ın katlanır çantaları var şu an indirimde. Onları kullanabilirsiniz. Ufak atıştırmalıklarınız için işiniz bittiğinde katlayıp kadro çantasına ya da forma cebinize rahatlıkla sokabilirsiniz.

Giant'ın katlanır çantaları var şu an indirimde. Onları kullanabilirsiniz. Ufak atıştırmalıklarınız için işiniz bittiğinde katlayıp kadro çantasına ya da forma cebinize rahatlıkla sokabilirsiniz.
hangi sitede gördünüz?

Yazılımcı olmanın kaderi yüzünden laptop ile yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle de işe gidiş gelişlerde sırt çantası içerisinde mecburen laptop, adaptör, mouse vs. taşımak zorunda kalıyorum. Yol bisikletiyle de hepten konforsuz oluyor ama seviyoruz napalım :) Bu durumda olan ve taşıma konusunda bir çözümü olan var mı acaba? Sele borusuna bağlanan port bagajlardan düşündüm ama yol bisikletinde sorun olur mu, laptop için zararı olur mu bilemedim. Zaten haftasonları veya akşamları çıkarken sökeceğim bir şey olacak. Sizin bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak istedim.

Aynı konuda ben de bir çözüm arayışı içindeyim. Yol bisikleti ile sırt çantasında laptop taşımak zorunda kalıyorum. İşe gidip gelirken şehir bisikletini kullanıp, bisiklete bagaj takmak da bir çözüm olabilir. O durumda da hız azalıp efor artacak, daha çok terlemeli ve eforlu bir yolculuk olacak. Belki daha erken yola düşüp sakin sürüş yapılabilir.

Geri