Scudo Sports

Sırt çantası ve sırt terlemesi

Sırtta çanta kullanımını bypass etmek anlamında bir öneriydi benimkisi :D
ama mutlaka kullanılacak ise talep edilecek hacme bağlı olarak Can beyin veya Aydın Beyin önerdikleri mantıklı olacaktır..

Yurtdışı alışverişte sorun olmaz diye düşünüyorum ama talep ettiğiniz çantanın paket hacmini bir sorun derim

@olgun şenel

• Beğen
Tepkiler: olgun şenel
Scudo
Deuter marka bir çanta kullanıyorum modeli de Cross Air EXP.
Sırt ve çanta arasında yaratılmış boşluk sayesinde minimum terleme sağlıyor.
Veya şöyle diyelim, çanta olmaksızın sırt ne kadar terleyecekse o kadar belki.
Gerçekten fonksiyonel bir ürün.
Kendi çantamın resimlerini paylaşmak isterdim gerçi ama, zor geldiği için bir inceleme linki paylaşarak görmenizi sağlamak istedim.
Linkteki çanta mavi, ben turuncu olanını kullanıyorum.
Ve gayet memnunum...

Buyrun bir göz atın bakalım :

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Ben yürürken bile terlerim. Zamanında çok araştirdim En uygunu olarak bunu bulmuştum. ( Salewa S26 )

http://img412.imageshack.us/img412/8695/canta3.jpg
By (link) at 2011-10-15

http://img143.imageshack.us/img143/3471/canta2t.jpg
By (link) at 2011-10-15

• Beğen
@Tamer Çetiner

Olay anlaşılmıştır. Altı üstü sırt ile çanta arasında bir nefes alma aralığı bırakılacak, koskoca Nike, Adidas hiçbirşey yapmıyor. Mecburen bu çantalardan bir tane almak şart oldu. Paraya kıyacağız.

Ben genel görünüş olarak bakıyorum ilk başta doğal olarak, adam gibi bir tasarım arıyorum ama istenilen özellikleri barındırabilmesi için de tipler biraz ilginçleşiyor. Pek hoşuma gitmiyor açıkçası bu çantaların görünümleri ama pasifikcamp.com'da baktım renk, tasarım anlamında hoşuma giden (link) oldu. Videosu da var. Gayet hoş. Üstelik özellikle bisiklet için düşünülmüş. Birde (link) var başka bir çanta. Süper bike'da çanta yağmurluğu var, cross air exp ise kendi kumaşı su geçirmiyor sanırım değil mi? Yanlış anlamadım.

Fakat fiyatlara bakınca daha özellikli gibi duran super bike daha ucuz. Kumaşından dolayı mı cross air exp pahalı?

Bu noktada öneriniz ne olur? Açıkçası ayrıca bir çanta yağmurluğu ile uğraşmak istemem ama...

ben timberline aldim arkasi fileli canta eger istanbula gelirsen decathlonda quechua marka sirti fileli canta var 65 lira ayni ozellikler var benimki ile yagmurlugu zarti zibili benim canta 135 di. 30 lt hemde.

• Beğen
@olgun şenel

Dün çadır almak için Outdoor mağazasındaydım.Seçtiğin çantayı orada inceleme fırsatım oldu.Senin mesajını daha görmemiştim ama ilgimi çekmişti.Sırta denk gelen 2 adet kolon , her ne kadar arasında boşluk bıraksada yine sırta bayağı bir temas ediyor.Yani terleme yine kaçınılmaz.

Benim kullandığım çantada seçtiğin çantanın tüm özellikleri olmakla birlikte sırt kısmı fileli.Zaten yukarıda arkadaşlar söylemiş.Bende daha önce bu konuda resimlerini eklemiştim.Aşağıda linki var bir bak istersen hemde senin seçtiğinden daha ucuz.Başka mağazalardada bulabilirsin.

(link)

@olgun şenel

Çantaların fiyatlarının birbirinden farklı olması temelde hacim farklılıkları ile ilgili.
Yanısıra barındırdıkları ekstra göz ve hazneler de fiyatı etkileyebilecek unsurlar.

Ama gösterdiğiniz çantanın sırt kısmı terletmeme anlamında bendeki modele kıyasla başarılı olmayacaktır.
Cross Air mantığı çok farklı gerçekten, çantanın asıl yüzeyi sırtınızdan anlamlı mesafede uzakta olduğundan terletmeme konusunda cidden çok başarılı.
Bu bakımdan aradaki ücret farkının katlanılması mantıklı bir fark olduğunu söyleyebilirim...

Tasarım noktasında diyecek bir söz yok. Tamamen kişisel zevkler elbette.
Ama şunu söyleyeyim ben aldığım çanta için de en başta "Aslında tam da istediğim gibi değil bu dizayn" derken alıştığımı farkettim.
Ve hatta kullanımda sunduğu konforu (hacim, ekstra gözler ve terletmeme anlamında) yaşadıkça, her daim "iyi ki almışım" diyorum kendi kendime... :in:

Ayrıca Cross Air'in alt kısmında bir gözde yağmurluk bulunuyor.
Kendi kumaşı kısmen su geçirmez nitelikte fakat yoğun bir yağışa maruz kalınacak olursa bu yağmurluk branda gibi tüm çantayı kaplayarak ıslanmasına engel oluyor.
Son derece güzel düşünülmüş bir detay...

• Beğen
@Tamer Çetiner

Aslında tam incelediğiniz zaman tamamen benzer çantalar olduğunu göreceksiniz.Hava sirkilasyon şekli dışında...

http://www.everestoutdoors.com/urunresim/-1130816476.jpg

Bu çanta AIRMAX teknolojisini kullanıyor.Sert fakat çok hafif bir plaka ile çanta sırtınızdan 3-4 santim uzakta duruyor.Ve bu sayede sırtınız olması gerekenden daha fazla terlemiyor.Bu çantayı yıllardır hem kayakta hemde bisiklette kullanıyorum ve işini gerçekten iyi yapıyor.

Ayrıca sizin çanta 18+4 Lt yani 22 Lt oluyor.Bu çanta ise 23 Lt.Ve dahası altında gizli yamurluk ve yine gizlenebilen kask taşıma filesi mevcut.Su torbası koymak için ayrı hazne ve hortum kanalları...Diğer hazne ve ceplere gelice onlarda yeteri kadar çok...

Ama yinede kişisel zevkler tartışma kabul etmez...:in:

• Beğen
@AYDIN DİRİCANLI

Üstad ben zaten arkadaşın gösterdiği diğer Deuter modelleri ile kıyaslama yapmıştım.
Onun örneklediği modeller ve benim çantam arasındaki farkları konu etmiştim.
Sizin belirttiğiniz çanta ile değil.
Ayrıca gizli yağmurluk, kask taşıma bölmesi ve su torbası koymak için ayrı hazne ve hortum kanalları benim çantamda da mevcut.
Ve yine fazlasıyla hazne ve cep de barındırıyor bendeki Deuter...

• Beğen
@Tamer Çetiner

Teşekkürler bilgi için. Siyah yada bordoya yakın bir rengi olsa muhteşem olacak. Neden böyle cins renkler seçerler ki :) Neyse, turuncu benimde hoşuma gitti. Onu alabilirim.

@AYDIN DİRİCANLI

Sırt noktasında baya yakın sistemler fakat Timberline sanki daha çok tırmanışçılara hitap ediyor gibi...

Yazın terliyorsanız birşey diyemem ama kışın terlemeniz sağlık açısından çok kötü. Zira zatureye sebebiyet verebilir. Sizin profesyonel bir içlik almanız lazım. Delta veya muadili yerlerden bisiklet giyimiyle ilgili bölümlerde bulabilirsiniz. Maksimum 100 tl lik bir rakama güzel bir içlik alabilirsiniz. Saygılar..

• Beğen
@Adem Gül

Teşekkür ederim. Şu an terleme olayında termal içliğin çok ciddi yararını gördüm. Black Spade markası haberlerde de çıkmış Türk malı bir ürün ve gayet başarılı.

Fakat yine de yağmur vb. durumlar açısından Deuter sırt çantasını en kısa zamanda almayı düşünüyorum.

@olgun şenel

Pardon, Black Spade sitesini ben de inceledim. ürün hakkında biraz yorum yapabilir misiniz, malzeme olarak nasıl bir malzeme kullanmışlar. Web sitesinde doğal lif diyor ama ürünleri incelerken -Viskoz Polyester Elastan- demiş. Aklım karıştı. Serin havalarda bisiklet sürerken bir yandan terliyorum bir yandan da serin rüzgar çarpıyor, bu ürünün buna faydası oldu mu, ya da siz bunu nasıl çözüyorsunuz?
Teşekkürler.

• Beğen
@olgun şenel

(link)

Olgun Bey yukarıda linkini verdiğim bir site var, Ebay üzerinden satış yapıyor güney koreli bir firma ben bu ürünü aldım, çok büyük bir sırt çantası değil 20L'lik bir çanta siteyi incelerseniz çanta sırta temas etmiyor arada bir havalandırma boşluğu var hızlı kargolarıda var kargo dahil 39$ 6 günde elime geçti. Ben memnunum yaptığım turlarda kullanıyorum, resimlerde var. :)

• Beğen
@Bilal Demir

Evet ürün %49 Viskon %49 Polyester %2 Elastan'dan oluşuyor. Zaten viskon'u araştırırsanız ter emici ve çabuk kuruyan özelliklerde bir kumaş diye geçer. Viskon'unu polyesterini falan açıkçası bende anlamıyorum. Örneğin windstopper(rüzgar geçirmez) ve yağmurluk olarak ürünler var, %100 Polyester yazıyor. Madem polyester nasıl rüzgar ve su geçirmez oluyor ki? Örülme şeklinde farklı bir teknoloji kullanılıyor sanırım. Hasılı kumaşları pek anlamıyorum ama ben aldığım BlackSpade ürünü şöyle anlatayım.

Bende soğukta sizin gibi terlemenin akabinde soğuğun vurmasıyla üşüyordum. Bu facia bir olay zaten. Direk zatürre vb. hastalık davetiyesi. İçlik şart. Siteden termal içlik ve balaklava aldım. Gece 40 km'lik bir tura çıktım. Altımda içlik, üzerinde pamuklu tshort ve onun üstünde yine pamuklu kalın sweet, onun üstünde de yağmurluk tarzı bir montum vardı (hava soğuk ne yapalım :) ) İyi bir tempo ile turu tamamlayıp eve geldim. Genelde sırtımda sırt çantası olurdu, ''sırt çantasız çıktığım için heralde çok terlemedim'' diye düşünüyorum.
Montu çıkartınca şok oldum. Sweet'in üzerinde kabartma yazılar vardı, etrafı ıslak halde, sırtım ve kol çıkış yerleride aynı şekilde. Sweet böyleyse alttaki tshort ne oldu acaba dedim? Sweet'i çıkarınca tshort'te kuru yer yoktu!

Ben o kadar terlememe rağmen fazla terlemediğimi zannetirecek kadar. Yani tenim kupkuru, hiçbirşey hissetmiyorum. Ürün bence termal içlik piyasasında kalite anlamında tek. (NortFace, Marmot, Lafuma profesyonel anlamda düşünülürse) Thermoform var birde, kumaşı kalın. Kullanan varsa kalitesini bilemem.

Bir de balaklava almanızı da tavsiye ederim. BlackSpade sitesinde Thermal kısmında görürsünüz zaten. Yaptığım yolculukta ağzımı-burnumu kapatırken normal bir atkıda soğuk-sıcak çarpışmasından dolayı ağız-burun kısmında ıslanma-nemlenme yapar. Bu balaklavada hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca kuru bıraktığı için soğuk etkilemedi desem yeridir.
Fazla reklam oldu. Markadan bir indirim kodu istemem iyi olacak :)

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
Şimdi firmanın satışları patlarsa onlar da şaşıracak :)

Çok teşekkürler.

• Beğen
@Cüneyt HOCAOĞLU

Teşekkürler Cüneyt Bey, düşüneceğim...

Kışın böbrekleri üşütmek için en iyi yöntem sırtta çanta ile terlemek olsa gerek, arkaya bir çanta yaptırın bence :)

• Beğen
Geri