Scudo Sports

Sırt ağrısı

yok bu basket oynarken oldu galiba da şimdi iyim açıldım arkadaşlar sağ olun :D

Scudo
@aykut işbilen

öcelikle herkese geçmiş olsun bolca dinlenmek gerek br de sırtı zorlacak haraketlerde kaçınırsak tamam:)

• Beğen
Tepkiler: aykut işbilen
@Serbay Akar

Ne kadar arada oluyor?,ağrının hissi nasıl? batma,çekme,gerilme,yanma,hareket kaybı varmı? nasıl bir çalışmadan sonra oluyor? ne kadar sürüyor?Siz tedavi için bu güne kadar ne yaptınız?

Merhabalar her gün 30-40km bisiklet süren biriyim omuz ve sırt ağrılarım oluşmaya başladı bunu hafifletmenin bir yolu var mı ? Evde kardeşime masaj yap diye dilenir oldum :)

Eğer yeni başlamışsanız bu normal ilk zamanlar bende de oldu ki üstelik bende omurga yamukluğu ve çok az kamburluk var ama şu an vucüdum alıştığı için aşırı bir rahatsızlık vermiyor... Size tavsiyem yol boyunca sırt çantası kullanıyorsanız bunun etkisi de olabilir sırtınızda oluşan o ağrılar buna da dikkat edin....
Bol pedallı günler :)

• Beğen
Tepkiler: N. Burak Önder
Öncelikle merhaba herkeze belkide çoğu kişide olan bişeydir bilemiyorum ama çıktığım turlarda 30 km'lere yaklaşınca sırtımda bi ağrı başlıyo ağrı tam olarak kürek kemiklerimin alt böbreklerim üst kısmında kalan o arada oluyo bunun sebebi nedir nasıl geçer bu ağrı bana yardımcı olursanız sevinirim herkeze bol pedallar.

boyunuz kaç ? bir de kullandığınız kadronun boyu kaç cm veya inç ? eğer kadro büyükse ağrı çekersiniz. başıma geldiğinden biliyorum.

Bendede Aynısı Oluyor 1. sebebi sırtınızda çanta ağırlık vs varsa 2. sebebi sele ayarı seleniz çok geride olabilir selenizi öne almanızı tavsiye ederim

Boyum 1.65 kadro boyumda 17" bisikletimi alırken pek kadro boyunun önemini göz önüne almamıştım ama şimdi sizin dediklerinizi okuyunca büyük bi hata yapmışım.Kadromun bana büyük olduğunu biliyodum ama bu ağrının nedeni olabileceği aklıma gelmemişti seleyi öne almak dışında başka ne gibi çözümle yaratabilirim?

Seleyi öne alırsan bacak ağrıları başlayabilir. Belki daha kısa bir gidon boğazı işine yarayabilir. Ya da gidon değiştirebilirsin. Gerçekten iyi bilene danışmak lazım ergonomik ayarları.

Gidon boğazını değiştirmek banada mantıklı geldi inşallah işe yarar teşekkürler koray bey

merhaba arkadaşlar bir sıkıntımı sizinle paylaşmak ve fikir almak istiyorum
Söyleyeceklerim tamamen arazi tipi sürüşler için geçerlidir

öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Herhangi bir arazi turunda( gerek sert çıkış, gerek iniş ) belirli bir zorlamadan sonra ( ama gerçekten zorlarken ) yaklaşık 20-30 dakika sonra bende sırt ağrısı başlıyor ,daha sonra bel kısmına vuruyor .
bu hem pedal çevirme şevkimi hem de beni bisikletten uzaklaştırıyor. Bacaklarım çevirmek istiyor fakat sırt ve bel ağrım buna engel oluyor

soracaklar olacaktır mutlaka. gidon boğazıdır, gidon açısıdır, kadro ölçüleri,sele boyu sele ayarı falan ... hepsini denedim.

yalnız benim arkadaştan duydugum kadarıyla bisiklet sürerken biraz fazla eğiliyormuşum. bunun elbette etkisi vardır. ama bu kadar etkili mi ? Ben eğildiğim zaman bisikleti kontrol edebiliyorum( çıkışlar için)

profesyonel değilim ama bu yaşadıklarım hem yarış içinde hem de normal antrenmanlarda beni sıkıntıya uğratıyor.

tüm önerilerinize açığım ( bisiklet ekipmanları ve açılarına kadar )

bende de vardı o şimdi oluş süresi uzadı sırt kaslarının güçsüzlüğünden kaynaklanıyormuş ters mekik çektim hala devam ediyorum azalıyor gittikçe. özellikle ayakta sürmek ağrıyı tetikliyor bele çok yük biniyor

Valla buna en güzel cevabı yol bisikleti kullanan arkadaşlar verecekdir malum bisikletin üstüne yatar konumda kullanınca onların daha da fazla olur bu sıkıntısı diye biliyorum.

Gidon yuksekligi ve ileri geri denemelerini yaptıysaniz geriye sadece arkadaşlarinda dedigi gibi sirt kaslarının gucsuz olması kalıyor bunu asiriya kacmadan ters mekik ile veyanyaz aylarında yuzme ile asgariye indirebilirsiniz ama ağrılar cok şiddetli ve uyuşma ile beraber geliyor ise bir uzman doktora gözükün derim

Geri